fbpx
 
Ajánlatkérés

Napelem telepítésen gondolkodik, hogy csökkentse villanyszámláját, növelje energiafüggetlenségét?

Az újonnan beadott igénybejelentések már a bruttó elszámolásba kerülnek. De mit is jelent ez?

Az MVM Next a következő részleteket tette közzé honlapján 2024. év elején a bruttó elszámolásra vonatkozóan: a lakossági ügyfelekkel körülbelül 5 forintos áron számolja el a visszatáplált energiát. Ez megegyezik a szaldó elszámolásban túltermelésért kapott díjjal. A nem lakossági fogyasztók számára viszont 1 forint az átvételi ár.

Olvassa el részletes cikkünket a témában
Napelemes rendszer engedélyeztetése

Pontos átvételi ár

A szolgáltatók az alábbi egységárakat fizetik a hálózatba betáplált elektromos energiáért;

 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán 5,25 forintot az MVM Démász Áramhálózati Kft.
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán 5,11 forintot ELMŰ Hálózati Kft.
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán 4,94 forintot MVM Émász Hálózati Kft.
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán 4,39 forintot E.ON DÉDÁSZ, E.ON ÉDÁSZ és OPUS TITÁSZ

Akkumulátoros rendszer

Már itthon is telepíthető akkumulátoros rendszer. Egy hibrid invertereink segítségével a napelemes rendszer által termelt energiatöbblet egy akkumulátorban eltárolásra kerülhet a későbbi felhasználás céljából.
Bár idehaza ezek még nem engedélyezett rendszerek, ugyanakkor az inverterek most is telepíthetők és használhatók. Telepítéssel egy időben vagy később is telepíthető az akkumulátor.

Solax hibrid inverterek

Akkumulátor

Napelemes rendszerek telepítésénél az akkumulátor hozzáadott értéke csak részben a megtérülés.
Sokkal inkább az ellátásbiztonság a kiemelt előny.
Így akár áramszünet esetén is biztosított lesz otthonában az energiaellátás, amikor az összes szomszéd a sötétben várja, hogy helyreálljon az áramszolgáltatás.

Back-up funkció

A back-up funkcióval rendelkező inverterek esetén akkor is tudjuk használni a napelemes rendszert, amikor áramszünet van.

 

Ajánlatkérés
Solaredge Home Hub Inverter

Aszimmetrikus betáplálás

 

Segédprogrammal, illetve az aszimmetrikus működési elvüknek köszönhetően képesek kontrollálni az energiatöbbletet.

A technológiai megoldás csak az ingatlanban található fogyasztók számára biztosítja a szükséges energiamennyiséget, tehát nem feltétlenül táplál vissza a hálózatba.

 

Solax egy- és három fázisú napelemes inverterek.

Önfogyasztás növelése

A jelenleg érvényben lévő szabályozás mellett hasznos tudni, milyen módszerekkel maximalizálható az önfogyasztás.

Ennek lehetőségeiről az alábbi bejegyzésünkben olvashat bővebben.

elektromos autó töltés napelemes rendszerrel

Minél hamarabb dönt, annál jobban járhat

 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán Az ellátás biztonsága – jelenleg raktárról tudunk Önnek invertert biztosítani.
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán Időmegtakarítás – most rövid időn belül tehet szert saját napelem rendszerre.
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán Bővíthetőség – a későbbiekben az Ön igényei szerint tudjuk bővíteni a telepített rendszert.
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán Kockázatcsökkentés – függetlenedjen a villamosenergia árváltozásaitól.
Referenciáink önmagukért beszélnek

Minél hamarabb dönt, annál jobban járhat

A fenti funkciókra kiváló megoldást nyújtanak a Solax inverterek. Egyedüli invertertípusként tudja biztosítani jelenleg az összes felsorolt funkciót. Működik szigetüzemben is.

A Solax Hybrid rendszerek nagy előnye, hogy moduláris elemekből áll össze. A visszatáplálási lehetőségektől függően méretezhetőek az energiatárolási kapacitások az akkumulátorok darabszámának növelésével vagy éppen csökkentésével.  A Solax Hybrid inverterek képesek ellátni a hálózatra történő visszatáplálást is.

A napelem telepítés garantáltan megtérülő befektetés

 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazánCsökkenti a villanyszámláját Szabadítson fel extra forintokat a családi költségvetésben.
 • Pénzügyi stabilitás ikonSzinte 0 Ft fenntartási költség Megtakarítás 35-40 éven át, akár 25 év garanciával.
 • Napelem, napkollektor, ferde tető, tájolás, cserép tetőNövelje ingatlanának értékét A napelemmel felszerelt ingatlanok bizonyíthatóan értékesebbek.
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazánVálasszon környezetbarát megoldást Innovatív technológia, amivel csökkentheti az ökológiai lábnyomát.

Bízza ránk napelem rendszerének telepítését

Ismerje meg, mi mindent kínálunk Önnek

 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán Átfogó felmérést, mialatt bátran kérdezhet műszaki kollégáinktól.
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán Precízen tervezett napelemes rendszert, amelybe 20+ év tapasztalatát tesszük bele.
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán Széles inverter kínálatot, raktárról azonnal.
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán A legmodernebb technológiákat, hivatalos forgalmazói vagyunk olyan világmárkáknak, mint a Hyundai vagy a SolarEdge.
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán Korrekt hozzáállást, a végleges napelemes rendszer árát rögzítjük Önnek.
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán Egyéb támogatást, igény szerint más energetikai megoldásokban is segítünk.
Referenciáink önmagukért beszélnek

Így segítjük céljai elérését

 1. Ajánlatkérés
 2. Igényfelmérés, indikatív ajánlat
 3. Helyszíni felmérés
  Minden helyszín egyedi, így csak a helyszíni felmérést követően tudunk végleges árajánlatot küldeni.
 4. Végleges ajánlat
 5. Szerződéskötés
 6. Engedélyeztetés
  Az engedélyeztetési eljárást ügyfeleink részére mi intézzük. Az igények feldolgozási ideje az áramszolgáltatóknál az utóbbi időkben meghosszabbodott.
 7. Kivitelezés, beüzemelés
  Egy átlagos családi ház esetén a kivitelezés 1 napot vesz igénybe.
Kapcsolat

Napelem referenciáink

Gróf I. ügyfél

Megbízható, azt adják amit ígérnek, segítőkészek,nagyon örülök, hogy az önök cégét választottam.

Szekeres István Pomáz

Megbízható, pontos, precíz. Jó volt nézni a munkájukat és jó volt hallgatni a munka közbeni „szövegelésüket”.

Dr. Elség Attila Kulcs

Egy cég, mely összetett problémák megoldásában gyorsan, rugalmasan és segítőkészen dolgozik.

Miért bízhat bennünk?

Ha napelem rendszer telepítését fontolgatja.

A minőséget és megbízhatóságot képviseljük 2002 óta.

Azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy minél több háztartás és vállalkozás számára biztosítsunk olyan energiahatékony fűtési, hűtési és áramtermelési megoldást, mely hosszú évtizedeken keresztül garantálja a hatékony energiatermelést.

Az elmúlt évek során folyamatosan arra törekedtünk, hogy a piacon fellelhető legújabb technológiájú, minőségi és megbízható termékeket kínáljunk ügyfeleink számára. Hosszú távon tervezünk, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy családunk minden tagja a Wagner Solar Hungária Kft. csapatát erősíti.

Ajánlatkérés
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazánMinőség és megbízhatóság 2002 óta
 • Garancia, biztosítás, védelemCsúcstechnológia 25-30 év garanciával
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazánKulcsrakész megoldások: A tervezéstől a kivitelezésig
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazánElérhető árak, finanszírozási tanácsadás
 • Megújuló energia kulcsrakészen szakértőtőlTöbb, mint 5500 telepített rendszer
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazánSzínes termékpaletta, komplex energetikai megoldások

Cégünk számokban

jelentős szakmai tapasztalat

22 év

TAPASZTALAT

többezer telepített napelem rendszer, hőszivattyú rendszer

5500

TELEPÍTETT RENDSZER

többmillió kWh megtermelt energia

140,698,000

MEGTERMELT ENERGIA (KWH)

környezetbarát megújuló energia alkalmazás

45,047

TONNA CO2 MEGTAKARÍTÁS

országos hálózat

3 iroda

ORSZÁGSZERTE

Napelem alapinformációk röviden
 • NAPELEM RENDSZER TELEPÍTÉS – RÖVID ÁTTEKINTÉS

  Magyarország ideális hely a napelemes rendszerek telepítésére, hiszen a napsütéses órák száma éves szinten 2100-2300 óra. Annak ajánlott egy solar rendszer telepítése, aki megszabadulna a villanyszámlától vagy csökkenteni szeretné azt.

  Családi házak esetén 99%-ban a hálózatra visszatápláló rendszert ajánljuk, ugyanis a hálózatra tápláló napelem rendszer ár kedvezőbb. Szigetüzemű rendszereket tanyákra, hajókra, lakóautókra érdemes telepíteni, ahol nem elérhető a hálózat.

  Hova telepíthető napelem? Lapos tetőre, ferdetetőre, teraszra, autóbeállóra, földre.

  Többfajta napelem típus közül választhat: monokristályos, polikristályos vagy más egyéb pl. PERC technológiájú.

  Ezeken belül is vannak speciális napelemek, ilyenek az üveg-üveg vagy Shingled cell technológiával készült modulok.

  Legideálisabb tetőfelület: déli tájolású és 25-35 fokos dőlésszögű. Manapság viszont nem kell aggódnia annak se, akinek a háza nem rendelkezik ideális paraméterekkel, esetleg árnyékos a tetőfelület, ugyanis erre is kiváló megoldásaink vannak a SolarEdge invertereinek köszönhetően.

 • NAPELEM MŰKÖDÉSE

  A kereskedelemben kapható napelemek döntő többségének alapanyaga a szilícium. A tisztított szilícium alapanyagot egy kristállyá húzzák vagy polikristályos szerkezetnél grafit, illetve kerámiaformába öntik, majd ezt követően felszeletelik. A gyártás során a szilíciumot foszfor és bór atomokkal dúsítják, melyek a Nap elektromágneses sugárzásának hatására a szilíciumlemezben pozitív és negatív töltéshordozókká alakulnak.

  A napelem működése

  A szokásos diffúziós félvezető technológiai eljárásokkal alakítják ki a töltésszétválasztó réteget, és vákuum-, illetve szitanyomásos eljárással hozzák létre az áramelvezető kontaktusokat. A két töltéshordozó a szilíciumlemezhez rögzített kontaktusokon keresztül egyenáramot generál.

  A napelemek cellákból állnak, egy cella üresjárati feszültsége kb. 0,6 V. Több cellát sorba kötve állítják elő a napelemmodulokat. A cellák darabszáma határozza meg a napelemmodul névleges feszültségét. A napelemmodulok mérete a néhány száz négyzetcentimétertől a néhány négyzetméteres tartományba esik. Névleges teljesítménye néhány watt és néhány száz watt között van.

  Bővebben

 • NAPELEM KIVITELEZÉS

  Napelem rendszer családi házra, intézmények, cégek és tanyák számára is kiváló megoldás, hiszen áramra mindenkinek szüksége van.

  A napelemes rendszer engedélyköteles, amelynek az ügyintézése körülbelül 2-3 hónapot vesz igénybe.

  Napelem rendszer kiépítése átlag családi ház esetén 1-2 napot vesz igénybe. A megvalósítást villanyszerelő és ács szakemberek végzik.

  A napelem rendszer kiépítése során fontos számunkra, hogy esztétikus és tiszta munkát végezzünk.

  A Wagner Solar Hungária Kft. az egyik legrégebb óta piacon lévő napelem telepítő cég. Első napelemes rendszerünket 2002-ben telepítettük.

 • NAPELEM ÁR – NAPELEM RENDSZER ÁR

  A napelem rendszer méretét az éves villanyszámla összege határozza meg. A napelemek darabszáma annak függvényében változik, hogy hány Wattos napelemet szerelnek fel a tetőre. Illetve az ingatlan tulajdonságai (tájolás, dőlésszög, árnyékhatás, stb.) is befolyásolni fogják, hogy mekkora rendszerre van szükség.

  Meglévő ingatlanoknál könnyedén lehet kalkulálni, épülő ingatlanoknál viszont mindent figyelembe véve egy becsült számmal kell számolni.

  A napelem rendszer teljes költségvetésében az alábbiakkal kell számolni: napelem panelek, inverter, tartószerkezet, kábelek, csatlakozók, túlfeszültség védelem, tűzvédelmi kapcsoló és egyéb tartozékok. Illetve kalkulálni kell az engedélyeztetés és szerelés díjával.

  Minden egyes helyszín és ingatlan egyedi, így csak a helyszín pontos ismerete esetén lehet személyre szabott árajánlatot adni.

  Gyakran már a termékek árán belül is nagy az eltérés, ilyenkor érdemes megnézni, hogy ki a gyártó és hogy hol gyártják a terméket.

  Összeállítottunk néhány napelem ár kalkulációt. Kattintson és nézze meg indikatív ajánlatunkat!

 • NAPELEM VÁSÁRLÁS ESETÉN EZEKRE ÉRDEMES ODAFIGYELNI

  Összeírtunk néhány kérdést, amelyeket tegyen fel önmagának és a kivitelező cégnek napelem vásárlás előtt:

  Ingatlanom

  • napelem szerelés megoldható az ingatlanon? – tájolás, dőlésszög
  • megfelelő méretű a tetőfelület?
  • éri árnyékhatás a tetőfelületet?
  • mekkora napelemes rendszerre van szükség? (fontos, hogy jól méretezett legyen a solar rendszer, ne legyen többlettermelés, de kevesebb sem, mint amire szükségünk van)

  Igényeim

  • okos vagy hagyományos napelemes rendszerre tartok igényt?
  • szeretném-e a későbbiekben bővíteni a rendszert? (ilyen esetekben az inverter mérete miatt már az elején kalkulálni kell vele)
  • mekkora fogyasztást szeretnék kiváltani

  Termék

  • milyen minőségű, gyártmányú terméket szerelnek fel? (ne fogadjon el, annyi információt, hogy 300 Wattos polikristályos napelem, gyártóról is érdemes informálódni)
  • a tartószerkezet minősége és anyaga a felhasználásnak megfelelő (rozsdamentes acél és/vagy alumínium)
  • be vannak tervezve a túlfeszültségvédelmek, tűzvédelmi – és leválasztó kapcsolók?
  • a kiválasztott inverter engedélyezve van Magyarországon?
  • mennyi a garanciaidő a termékekre?

  Kivitelező cég

  • a kiválasztott cég vállalja-e az engedélyeztetést?
  • rendelkezik a napelemet kivitelező cég megfelelő tapasztalattal és referenciákkal?
  • ácsok és villanyszerelők végzik a napelem szerelést, akik rendelkeznek
   megfelelő szaktudással?
  • milyen múlttal rendelkezik a cég? 10-20 év múlva is számíthatok majd rájuk?
 • NAPELEM MEGTÉRÜLÉS

  A napelem megtérülés sokak számára egy fontos kérdés, pedig az autó vagy egy kutya esetén se számoljuk ki, hogy mennyi a megtérülési ideje. Sőt ezek csak a pénzt viszik, míg mondjuk egy napelemes rendszer pénzt termel nekünk.

  Általánosságban a napelem megtérülés körülbelül 10 évre tehető. A pontos megtérülési időt sok tényező befolyásolja: függ például a napelemes rendszer összteljesítményétől és termelésétől, a saját fogyasztásunktól, és az aktuális áram tarifától. Az alapos számításhoz továbbá nem szabad megfeledkeznünk a napelemek degradációjáról, és az inflációról sem.
  Általánosságban véve elmondható, hogy minél nagyobb a szolár rendszer, annál gyorsabban megtérül. Míg egy 4 kW-os napelem rendszer 10 év alatt térül meg, addig egy 12 kW-os rendszer körülbelül 7-8 év alatt hozza vissza az árát. A számítás során kalkuláltunk minden második évben egy 5%-os áram tarifa növekedéssel és 0,8% napelem degradációval. Ebben az esetben az inflációval és az esetleges inverter cserével nem számoltunk.

  Napelem élettartama

  Fontos itt kiemelni, hogy egy napelem rendszer várható élettartama hozzávetőlegesen 30 év, vagyis a 10 éves megtérülést követően a rendszer ingyenesen termeli számunkra az energiát. (A napelemes rendszer természetesen 30 év után is termeli az áramot – a panelek élettartama kb. 30-40 év – viszont az eredeti teljesítményéhez képest kevesebb termeléssel számolható.)

 • NAPELEM ELŐNYEI 18 PONTBAN

  18 pontban összegyűjtöttük, hogy milyen előnyökkel jár egy napelemes rendszer telepítése. Ha még nem tudja, hogy szüksége van-e egy ilyen rendszerre, az összegyűjtött előnyök után könnyebben eldöntheti.

  Napelem előnyei 18 pontban:

  1. Nem kell többé villanyszámlát fizetnie
  2. Függetlenedhet az ingadozó villamos energia áraktól
  3. Hosszú távú, garantált hozamú befektetés
  4. Óvja környezetét, csökkenti CO2 kibocsátását, ezzel minimalizálva az ökolábnyomát
  5. Példát mutat környezetének és a jövő generációjának
  6. A nap energiája ingyenes és kimeríthetetlen
  7. A napelem élettartama 25-40 év
  8. A napelemnek nincs karbantartási igénye
  9. Olyan helyeken is van lehetőség áramforrás biztosítására, ahol nincs kiépítve a villamoshálózat. Itt akkumulátorokba eltárolhatja az energiát.
  10. Nem bocsájt ki zajt vagy bármiféle káros anyagot, sugárzást
  11. Könnyű és gyors a telepítése
  12. A pluszba termelt energiát az áramszolgáltató kifizeti
  13. Egyszeri beruházást igényel
  14. Az időjárási viszontagságokkal szemben ellenálló
  15. Magyarországon az európai átlaghoz képest igen magas a napsütéses órák száma (2000 h/év)
  16. A napelemes rendszernek köszönhetően nő az ingatlan értéke
  17. A napelemek ára az elmúlt években drasztikusan csökkent, így a megtérülési idő is lecsökkent és kisebb befektetéssel megvalósítható egy rendszer. További árcsökkenés nem várható.
  18. A termelés jól kiszámítható, így a korábbi fogyasztás alapján könnyedén 0-ra csökkenthető a villanyszámla

Ismerjen meg bennünket

Feladatunk, hogy új, komplex technológiák elterjesztésével a környezetet kíméljük és ügyfeleink komfortérzetét emeljük, ezáltal segítve ügyfeleink ökolábnyomának valamint költségeinek csökkentését.

AKIK SZINTÉN MINKET VÁLASZTOTTAK

AKIK SZINTÉN MINKET VÁLASZTOTTAK

“A piacon elérhető legtöbb vállalkozó közül, hosszas folyamat végén a Wagner Solar Hungária Kft.-re esett a választásunk, mert az ő ajánlatuk volt az, ami mind a műszaki paramétereiben mind ár érték arányban számunkra a legmegfelelőbb volt.”

Szebenyi Miklós
Ügyvezető

Referenciáink önmagukért beszélnek
Generali referencia

AKIK SZINTÉN MINKET VÁLASZTOTTAK

AKIK SZINTÉN MINKET VÁLASZTOTTAK

“Az ügyfélkezelés és a kapcsolattartás korrekt módon zajlott. Naprakész és hozzáértő volt a csapat. A telepítés gördülékenyen zajlott, látszott, hogy mennyire felkészültek és gyakorlottak.”

Lukács András
Duna Pláza

Referenciáink önmagukért beszélnek
Referenciáink önmagukért beszélnek

AKIK SZINTÉN MINKET VÁLASZTOTTAK

AKIK SZINTÉN MINKET VÁLASZTOTTAK

“29,7 kWp teljesítményű napelem rendszer, 110 db Solarwatt 270 Wp napelem panel, 1 db SolarEdge SE 27,6K inverter”

Budapest, 2017
Telekom székház

Referenciáink önmagukért beszélnek
Referenciáink önmagukért beszélnek

AKIK SZINTÉN MINKET VÁLASZTOTTAK

AKIK SZINTÉN MINKET VÁLASZTOTTAK

“46,2 kWp teljesítményű napelem rendszer, 154 db Hyundai 300 Wp napelem modul, 2 db SolarEdge SE 25K inverter”

Budapest, 2019
ATV

Referenciáink önmagukért beszélnek
Referenciáink önmagukért beszélnek

AKIK SZINTÉN MINKET VÁLASZTOTTAK

AKIK SZINTÉN MINKET VÁLASZTOTTAK

“13,5 kWp teljesítményű napelem rendszer, 45 db Solon Blue 300 Wp napelem modul, 1 db Fronius Symo 12.5-3M Light inverter”

Szigetszentmiklós, 2014
Poth Klinker

Referenciáink önmagukért beszélnek
Referenciáink önmagukért beszélnek

AKIK SZINTÉN MINKET VÁLASZTOTTAK

AKIK SZINTÉN MINKET VÁLASZTOTTAK

“55,8 kWp teljesítményű napelem rendszer, 186 db Solon Blue 300 Wp napelem panel, 2 db SMA STP 15000TL-10 15 kW és 2 db SMA STP 10000TL-10 10 kW (együttesen 50 kW)”

Csömör, 2014
Aroma bázis Kft.

Referenciáink önmagukért beszélnek
Referenciáink önmagukért beszélnek

REFERENCIA ÉS TERMÉK VIDEÓK

Összegyűjtöttünk néhány referncia videót, amelyekre büszkék vagyunk és néhány termék videót, amelyek hasznos információkkal szolgálhatnak az Ön projektje szempontjából is.

A Generalinál megvalósított napelem rendszerekkel 150 MWh éves termelést és 61 T CO2 megtakarítást értünk el évente.

További videóink

Lidl szupermarket napelemes rendszere │ Így készül egy 150 kW-os napelemes rendszer ( timelapse videó)

Az Új Háromfázisú Inverter Synergy Technológiával, akár 120 kW-ig│Wagner Solar

SolarEdge monitoring platform: Teljes átláthatóságot biztosít a StorEdge rendszerben │Wagner Solar

Fronius Tauro Ipari Felhasználású Napelemes Inverter│Wagner Solar

SolaX Power – a hibrid inverterek működése│Wagner Solar

Díjaink

Munkánkat már több ízben is elismerték, mely ügyfeleink számára egy garancia a professzionális kiszolgálásra.

Termékpartnereink

Termékpalettánkon gondosan megválogatott és általunk is letesztelt világmárkák közül válogathat, melyek közül több gyártónak is egyedüli hivatalos magyarországi forgalmazói vagyunk Magyarországon.