Korszerűsítés, megújulás és költséghatékonyság napelemes bojlerrel

Napelem, Vízmelegítő Közzétéve: 2023.01.31.

 

Az ingatlanok korszerűsítése sosem volt egyszerű feladat. Ez napjainkban sincs másképpen, azonban rengeteg alternatíva áll rendelkezésünkre a technológiai fejlesztéseknek köszönhetően. A legmodernebb megújuló energiát hasznosító rendszerek ismertek, amelyek komplex megoldást tudnak kínálni az ingatlanok áramellátását, vagy a fűtési rendszerét illetően.

Azonban a megjelenő innovációknak köszönhetően, már a használati melegvíz előállításának részmegoldásaként elérhetőek a fotovoltaikus bojlerek. Ezek a berendezések magukban hordozzák a legmodernebb technológiai megoldásokat.

Tovább a termék oldalára

Mit is jelent ez, mi a fotovoltaikus bojler?

Egyszerű, mint a nap. A fotovoltaikus melegvízkészítő és tároló berendezések közvetlenül a nap energiáját képesek hasznosítani működésük során a háztartásban felhasználandó melegvíz mennyiség elérésének érdekében. Felmerül a kérdés, mégis hogyan képes megvalósulni ez az innovatív megoldás az otthonunkban, vagy bármilyen jellegű ingatlanban?

Válaszunk a kérdésre!

A fotovoltaikus jelenség a napból származó sugárzást hasznosítja bizonyos biokémiai közegben, ezáltal villamosenergiát állítva elő. Erre a folyamatra épülnek a napjainkban ismert és népszerűségnek örvendő PV napelempanelek. A napelemekből származó energia, közvetlen a bojlerbe csatlakozva képes a használati melegvíz előállítására, amely egy garantáltan zöld és költséghatékony alternatíva.

A technológia alkalmazása során lehetőség nyílik az ingatlan hálózatáról származó tápellátásra, ezáltal biztosítva a folyamatos működést a berendezés számára, amennyiben alacsony a szoláris hozam. Azonban ez eseti megoldásként jelenhet meg, ugyanis a nap mindig rendelkezésre áll. A rendszertelepítés során elhelyezésre kerülnek az energiát előállító napelempanelek és a kapcsolódó szerkezeti elemek, illetve a megfelelő eszközbe történő csatlakozást biztosító MC4 csatlakozó. Tehát a rendszerünk felépítéséből is megállapítható, hogy abszolút környezetbarát megoldásról van szó, amely lehetővé teszi energiahatékonyságát ingatlanának.

Mi történik, ha nincs nap, nem lesz melegvíz?

Ilyenről szó sincs! Napsütés hiányában a bojlerek képesek a hálózati tápellátásról való működésre. Ennek függvényében nem kerülhet fagyos helyzetbe. Az éjszaka folyamán sem maradunk melegvíz nélkül, mert a fotovoltaikus bojlerek szintúgy biztosítják a használati melegvizet, mint a hagyományos bojlerek.

Tovább a termék oldalára

Miért is éri meg Önnek?

A felmerült kérdésnél egyszerű a válasz, mégpedig a költséghatékonyság. Legtöbbször a felhasználók tisztában vannak a részükre szükséges vízmennyiség mértékével. Ennek megfelelően az űrtartalmi kapacitások és fogyasztások függvényében az alábbiakkal lehet reprezentálni a fotovoltaikus bojler hatékonyságát 80 literes űrtartalom mellett:

 • Típus:
 • Éves fogyasztás
 • Kedvezményes ár
 • Lakossági piaci ár
 • Napenergia felhasználása
 • Megtermelt energia (kedvezményes ár)
 • Megtermelt energia (lakossági piaci ár)
 • Nettó ár
 • Átlagos villanybojler 80L
 • 1365 kWh
 • ~ 32000 Ft
 • ~ 83265 Ft
 • 0 kWh
 • 0 Ft
 • 0 Ft
 • ~ 50000-200000 Ft
 • Fotovoltaikus bojler 80L
 • 240 kWh
 • ~ 5520 Ft
 • ~ 14640 Ft
 • nt. 971 kWh
 • ~ 26480 Ft
 • ~ 68625 Ft
 • ~ 239000 Ft
A táblázatban szereplő számítások a cikk írásakor aktuális értékeken alapszik: 2023. január

A táblázatból egyértelműen megfigyelhető, hogy a minimális napenergia teljesítmény képes fedezni a felhasznált energiamennyiséget. A kalkuláció bemutató jellegű, aktuális átlagárak alkalmazásával készült. A minimális PV modulok által termelt teljesítményérték tájékoztató jellegű, a napelemes PV modulok hatékonysága ezen túlmutatnak. Az éves 240kWh fogyasztás, mint kalkulálható hálózati fogyasztás került megállapításra.

Tegyen ingatlana költségeinek csökkentésének érdekében, illetve a saját energiafüggetlenségének érdekében! Készletünkön a Fothermo System AG által fejlesztett egyedi berendezések érhetőek el, melyek 10-30-80 literes kapacitással rendelkeznek. További információkért kérjük forduljanak értékesítő kollégáinkhoz. Készséggel várjuk megkeresésüket, hogy ingatlana zöld és költséghatékony energiahasznosítással rendelkezzen.

 

A napelemes bojler működtetéshez milyen eszközöket kell beszereznünk?

Ennél a minirendszernél a fő berendezés a fotovoltaikus bojler, így a használati melegvizet biztosító berendezés megléte elengedhetetlen. A napból érkező sugárzásból származó energiát napelem modulok alakítják át elektromos energiává. A 36 vagy a 60 cellás panelek kompatibilisek a berendezéssel. Teljesítménytől függően 4-6 panel szükséges a működtetéshez.

A modulok tetőn való elhelyezéséhez a napelem telepítések során alkalmazott tartószerkezeti elemekre van szükség. A teljeskörű tápellátottság érdekében a rendszer magába foglal egy tápegységet, amely helyettesíti a panelek által előállított energiát termeléskiesés esetén, hogy a berendezés maradéktalanul szolgálja az Ön kényelmét. További elengedhetetlen rendszerelemek egy DC doboz, melyben biztosítékok kerülnek elhelyezésre, illetve ehhez kapcsolódóan egy úgynevezett flexi tömlőre is szükség van, ami a víz oldali elvezetésül szolgál.

Telepítés

A telepítés egyszerű, plug&play módszerrel kivitelezhető. A bojler közvetlenül csatlakozik a napelemhez, ezzel biztosítva a már fentiekben felsorolt pozitívumokat, illetve az egyszerű és gyors kivitelezhetőséget.

A telepítésben nagyon szívesen segítünk, de ügyes kezű barkácsolók maguknak is összerakhatják a rendszert.

Tovább a termék oldalára

Mennyibe kerül megújuló megoldásunk?

 • Bojler ára és a hozzá tartozó napelemek külön tagoltan: 80 l bojler ára 238.791 Ft
 • Napelem és a tartószerkezet ára gyártótól és mennyiségtől függően 200.000-400.000 Ft
 • Kiépítés és egyéb szerelési anyag, illetve a szállítás körülbelül 250-300.000 Ft

 

A felsorolt összegek az ÁFA-t nem tartalmazzák, egyedi ajánlatnak nem minősülnek!

 

Önnek ajánljuk!

A fotovoltaikus bojler kiváló használati melegvizet biztosító eszköz családi házakba, illetve olyan ingatlanok melegvíz ellátására, ahol az átlag napi melegvíz felhasználás 50 liter fejenként. Ez a rendszer elsősorban azon ingatlanok számára jelenthet megoldást, ahol még nem került kialakításra napelemes rendszer, azonban alkalmazható a már meglévő napelemrendszer mellett gond nélkül. Ezáltal teljeskörben optimalizálva az ingatlan elektromos energiájának előállítását egy innovatív megújuló energiát hasznosító megoldással.

Ajánljuk mindazoknak, akik szeretnének függetlenedni. Nyaralókba, vadászházakba is kiváló megoldás!

Amennyiben felkeltette érdeklődését a fotovoltaikus bojler megoldása, kérje ajánlatunkat az alábbi gombra kattintva!

 

Ajánlatkérés