fbpx
 
Ajánlatkérés

Hőszivattyú

Váltsa ki otthona fűtését-hűtését és melegvíz ellátását hőszivattyúval!

HŐSZIVATTYÚ KALKULÁTOR
Magyarbrands és Superbrands díj nyertes Pénzügyileg Stabil Vállalkozás a Dun & Bradstreet Minősítése Alapján
Magyarbrands és Superbrands díj nyertes Pénzügyileg Stabil Vállalkozás a Dun & Bradstreet Minősítése Alapján
Panasonic hőszivattyúk széles választéka

HŐSZIVATTYÚ, A KÖRNYEZETBARÁT FŰTÉS

A hőszivattyú technológia a levegőből vagy földből nyert energia felhasználásán alapul.
Kitűnő hatásfokú, gazdaságos és környezetkímélő.

Legyen szó építkezésről vagy felújításról, szakértő csapatunkra számíthat tervezéstől a kivitelezésig! Amennyiben csak a termékre lenne szüksége, a többi munkát generálkivitelező végzi, ebben is segíteni tudunk.

 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazánIgények felmérése
 • Napelem monitoring, távfelügyeletTervezés – fűtés-hűtés, hőleadó felületek, fogyasztás kalkuláció
 • Fűtésrendszer, hőszivattyú, napkollektorKivitelezés – teljes gépészet, víz – csatornaszerelés, szerelvényezés
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazánKarbantartás, szerviz
3

Otthonfelújítási Program

Nem tudja, hogy otthonában lehet-e hőszivattyút telepíteni? Kíváncsi, hogy mennyibe kerülne a beruházás?

Összefoglaltuk a pályázat legfontosabb paramétereit, feltételeit. Ha felkeltettük érdeklődését, ne felejtsen el regisztrálni, hogy ne maradjon le a támogatásról!

Érdekel

Hőszivattyú kínálatunk

Azuri hőszivattyú

Váltsa ki otthona fűtését-hűtését és melegvíz ellátását hőszivattyúval! Tervezzen hosszútávra.

Részletek

Panasonic hőszivattyú

Hosszútávú megoldás hőszivattyús rendszereinkkel. A legnagyobb energiamegtakarítással üzemeltethető.

Részletek

HŐSZIVATTYÚS RENDSZER FELÉPÍTÉSE

A levegős hőszivattyú, fűtésre és hűtésre egyaránt alkalmas

HŐSZIVATTYÚ KÍNÁLATUNK

A tartályban tárolhatjuk a hőszivattyú által megtermelt hőenergiát

HMV TARTÁLY KÍNÁLATUNK

A fan-coil egy praktikus és költséghatékony hőleadó felület

FAN-COIL KÍNÁLATUNK

Hőszivattyú telepítés

Készítettünk egy videót amiben eláruljuk, hogy mire jó egy levegő-víz hőszivattyú, megmutatjuk hogyan is zajlik a telepítés és azt is eláruljuk, hogy milyen ingatlanokba érdemes hőszivattyút választani.

Hőszivattyús rendszer kulcsrakészen

MIT ÉRDEMES TUDNI A H TARIFÁRÓL?

Az áramszolgáltatótól kedvezményes áron vételezhetnek áramot a hőszivattyús technológiát, valamint megújuló energiaforrást használók, fűtési rendszerek esetén.
Takarítson meg többet hőszivattyúval!

13 tévhit a hőszivattyús rendszerekről - és a hozzájuk tartozó igazság

13 TÉVHIT A HŐSZIVATTYÚS RENDSZEREKRŐL

Összegyűjtöttük azokat a kérdéseket, amelyeket leggyakrabban feltesznek nekünk ügyfeleink.

Hőszivattyú vezérlés okostelefonnal

A Panasonic olyan sokoldalú felhőszolgáltatást fejlesztett Aquarea hőszivattyús rendszereihez, mely egy letölthető alkalmazáson keresztül mobiltelefonról is használható.

Ajánlatot kérek

Ezt a videót azért készítettük, hogy működő példán keresztül bemutassuk az alkalmazás kezelőfelületét, használatát és az általa elérhető okos funkciókat. A videóból az is kiderül, hogy milyen távoli monitoring és szerviz lehetőségeket biztosít a Smart&Service Cloud szolgáltatás a felhasználó számára.

Panasonic hőszivattyúk

Hőszivattyú okosan!

A hőszivattyús rendszer hosszú távú megoldás. Egy kis előrelátással a megtérülés idejét minimalizálhatjuk, a benne rejlő lehetőségeket pedig maximálisan kihasználhatjuk, például a legnagyobb energiamegtakarítással üzemeltethetjük, egyszerűbben és olcsóbban karbantarthatjuk. Érdemes ezért tájékozódni a kapcsolódó szolgáltatásokról.

Hőszivattyú alapinformációk röviden
 • HŐSZIVATTYÚS FŰTÉS

  A hőszivattyú fűtés egy költséghatékony és környezetkímélő megoldás családi házak, intézmények számára. A Wagner Solar Hungária Kft. 2004 óta foglalkozik hőszivattyús fűtési rendszerek kiépítésével.

  Miért érdemes hőszivattyús fűtésrendszert kiépíteni?

  • megújuló energia, így óvjuk környezetünket
  • olcsó az üzemeltetése
  • fűtésre, hűtésre és melegvíz termelésre is alkalmas eszköz
  • a fűtés hőszivattyúval egy kényelmes és biztonságos megoldás (nincs szénmonoxid veszély)

  3 féle megoldás közül választhat az, aki hőszivattyú rendszerben gondolkozik. Vannak a víz-víz, a talaj-víz és a levegő-víz gépek. A 3 különböző technológiájú eszköz más-más közegből nyeri ki az energiát. Az elmúlt évek során mindhárom technológiát kipróbáltuk és telepítettük ügyfeleinknél. Így volt arra lehetőségünk, hogy elegendő tapasztalatot gyűjtsünk. A víz-víz és a talaj-víz hőszivattyúk sokkal költségesebb beruházást igényelnek, bizonyos esetben engedélykötelesek. Éppen ezért a levegős hőszivattyúk telepítését javasoljuk, hiszen a beruházás kedvezőbb, kiépítése pedig sokkal egyszerűbb. Nagy előnye ezeknek a gépeknek, hogy kedvezményes villamosenergia tarifa is igényelhető az üzemeltetéshez GEO vagy H tarifa formájában.

  Fontos még a megfelelő hőleadó felület kiválasztása is, hogy a hőszivattyúhoz megfelelő működést biztosítsunk. Általában új építésű ingatlanoknál a legegyszerűbb és a leghatékonyabb a rendszer kiépítése, de bizonyos esetekben meglévő ingatlanok fűtési rendszerének felújításnál is megvalósítható a korszerűsítés.

  Összefoglalva a hőszivattyús fűtés hűtés az egyik legkorszerűbb megoldás. Igen komplex tervezést igényel amennyiben egy jól működő rendszert szeretnénk otthonukban, így célszerű szakember segítségét kérni! A gépész tervező megfelelően méretezni tudja a hőszivattyús rendszert, így biztosított, hogy a végeredmény egy jól működő fűtési rendszer legyen.

 • HŐSZIVATTYÚ ÁR

  A hőszivattyú árak több tényezőből tevődnek össze.

  1. Tervezés, ez mindennek az alapja
  2. Hőszivattyú rendszer ár kalkulációjának fontos eleme maga a készülék, amely egy kültéri és beltéri egységből tevődik össze. (monoblokk esetében csak kültéri egység).
  3. A hőleadó felület kiépítése szintén az alappillére a komplett rendszernek. Jó megoldás lehet a padlófűtés, mennyezethűtés és/vagy fan-coil is. Mindenképpen alacsony hőmérsékletű felület fűtést célszerű választani, a radiátor kerülendő.
  4. A fűtés és hűtés mellett melegvíz termelésre is használhatjuk a készüléket, így szükség van egy megfelelő Használati Melegvíz Tárolóra is.
  5. A hőszivattyús fűtés ár esetén még kalkulálni lehet a puffer tartállyal, termosztátokkal, váltószeleppel, tartókonzollal, Wifi modullal, stb.
  6. Végezetül ott van még a kivitelezés költsége.

  Összeségében úgy kalkulálhatunk, hogy egy levegő-víz hőszivattyú rendszer ár egy 120 m2-es új építésű családi ház esetén 1,8-3,5 millió Ft + ÁFA-ba (hőleadó felületek megléte esetén) kerül kompletten.

  Kérjen személyre szabott árajánlatot az ajanlat@wagnersolar.hu címen!

 • HŐSZIVATTYÚ TELEPÍTÉS ÁR

  A hőszivattyú kivitelezés költségeit nagyban befolyásolja, hogy meglévő vagy épülő ingatlanról van szó.

  Példaként nézzük meg egy új építésű ingatlan hőszivattyús rendszer kiépítését. Egy 120 m2-es új építésű családi ház esetén, a gépészeti helyiségben a hőszivattyús rendszer hidraulikus összeépítése/ráépítése osztó-gyűjtőre 400-800 ezer Ft + ÁFA összegből valósítható meg. Az árat az igényeknek megfelelően felhasznált / beépített szerelvények minősége és mennyiége befolyásolják. A pontos igények és árak meghatározásához, minden esetben helyszíni felmérés szükséges.

  A hőszivattyú telepítés árakról érdeklődjön az ajanlat@wagnersolar.hu címen és személyre szabott kalkulációt készítünk Önnek!

 • HŐSZIVATTYÚ KARBANTARTÁS

  A Klímavédelmi Hatóság előírásai alapján, az arra kötelezett berendezések esetén évente szükséges elvégezni egy szivárgásvizsgálatot (beüzemeléstől számítva). Az előírástól függetlenül javasoljuk a többi készülék esetében is évente felülvizsgáltatni a berendezéseket. A hőszivattyú karbantartási költségével évente egyszer kell számolni.

  Hőszivattyú karbantartás ár

  Cégünk ezt a szivárgásvizsgálatot (egybekötve egy hőszivattyú karbantartással) 45.000 Ft + ÁFA + kiszállási díj ellenében végzi. Ezen éves karbantartásokkal biztosítható a hőszivattyú hosszútávú működőképessége.

 • MIT MUTAT A COP ÉRTÉK?

  A hőszivattyú jósági fokát vagy hatásfokát az alapján határozzuk meg, hogy a befektetett villamos teljesítményhez képest mennyivel nagyobb hő teljesítményt szállítottunk. Mindkét mennyiséget kWh-ban mérve a hányadosuk átlagosan 2-6 között mozog. A hányados teljesítménymutató vagy munkaszám néven is ismert, rövidített de gyakran használt neve fűtésnél COP, hűtésnél EER.

  A hőszivattyú teljesítménye COP-ben kifejezve

  A teljesítménymutató értéke attól függ, mekkora hőfokkülönbséget akarunk a hőszivattyúval lefedni. Minél kisebb ez a hőfokkülönbség, annál jobb lesz a hőszivattyú teljesítmény mutatója. Ezt úgy kell értelmezni, hogy a hőszivattyú az alacsony hőmérsékletű fűtőfelületekhez a leghatékonyabb. Mivel a víz hőmérséklete állandónak mondható így átlag hőmérséklete a legmagasabb, a víz-víz hőszivattyúk a leghatékonyabbak, ezek akár a 6 fölötti COP-értéket biztosítanak. A talaj-víz hőszivattyúk COP-értéke alacsonyabb, ez az érték 4-5 között alakul, viszont zárt rendszer lévén a legbiztonságosabb üzemmódot kínálják.

  levegő-víz hőszivattyúk éves COP-értéke a legalacsonyabb, 3,5-4 közötti érték, de nagy előnyük az egyszerű telepítésben rejlik. Mivel az arányszám hőfokfüggő, alacsony külső környezeti hőmérséklet mellett az arány romlik, megközelíti a 2-t.

  A korrekt összehasonlítás végett általában több környezeti és fűtési hőmérséklethez adnak meg COP-értéket. Levegő-víz hőszivattyú esetében általában +10°, +7°, +2°, -7°C esetleg -10°C fokos külső hőmérsékletre és 35°, 50°és 65°C fűtőköri víz hőmérsékletre adják meg a COP-értéket. Víz-víz hőszivattyúnál W10 (azaz 10 °C-ra), míg talaj-víz hőszivattyúknál S0 (azaz 0°C-ra) és hasonlóan 35°, 50° és 65°C fűtőköri víz hőmérsékletre adják meg a COP-értéket.

 • HŐSZIVATTYÚ TÍPUSOK

  A hőszivattyúk típusát az alapján határozzuk meg, hogy milyen környezeti közegből vonja el a hőt, és milyen közegnek adja át. Ez alapján három típust különböztetünk meg, talajból-, vízből-, levegőből vonják el az energiát és mindhárom víznek adja át. Azért víznek, mert jobb a hőátadási tényezője, mint a levegőnek, és a szállítása is egyszerű, közvetlenül a fűtési rendszerbe vezethető.

  Talaj-víz hőszivattyú

  talaj-víz hőszivattyúval (lásd cikkhez tartozó 1. kép) a talajból úgynevezett talaj kollektorokkal, 1,8 m vagy mélyebb árkokból vonjuk el a hőt. Talajszondás megoldás esetén akár 100 m mély kutakat fúrunk, ezekbe egy vagy két pár műanyag csövet helyeznek, majd a kutakat egy speciális betonnal visszatömedékelik. A talaj kollektorban és szondában hőátadó-fagyálló folyadék kering az elfagyást és a készülék károsodását meggátolva.

  Víz-víz hőszivattyú

  víz-víz hőszivattyúkkal (lásd 2. kép) a vízből kétféle módon vonhatjuk el a hőt. Természetes vizekből, tó-, folyóba helyezett csöveken keresztül áramoltatjuk a vizet az elpárologtató oldali hőcserélőre, vagy fúrt kúton keresztül a talajvizet keringetjük ugyanígy. Természetesen a vizet szűrve kell használni, hogy a készülék ne károsodjon. A lehűtött vizet nem szabad ugyanabba a kútba visszavezetni, ezért a kutas megoldásoknál minimum két darabra van szükségünk. Tó, folyó esetén ez nem jelent problémát, mert a vízből egy fagyálló folyadékkal zárt rendszerben vonjuk el a hőt.

  Levegő-víz hőszivattyú

  Levegő-víz hőszivattyúval (lásd 3. kép) a levegőből egy kültéri egység segítségével vonjuk el a hőt. A kültéri egység egy nagy felületű hőcserélő (elpárologtató), melyen keresztül ventillátorokkal áramoltatjuk a levegőt, így növelve a felvehető hőmennyiséget.

   

  A hőszivattyúk bizonyos típusai fűtésre és hűtésre is alkalmasak, ekkor a megfordított körfolyamat biztosítja az energiatakarékos hűtést is, így kiváltható a klíma berendezés. A készülék káros anyagot nem bocsát ki.

HŐSZIVATTYÚS RENDSZER MEGVALÓSÍTÁSÁNAK LÉPÉSEI

 1. Ajánlatkérés
 2. Igényfelmérés
 3. Indikatív ajánlat
 4. Helyszíni felmérés
  Amennyiben még csak tervek vannak, helyszíni felmérésre nincs szükség. Meglévő ingatlanok átalakításakor viszont elengedhetetlen.
 5. Végleges ajánlat
 6. Szerződéskötés
 7. Kivitelezés, beüzemelés
  A kivitelezés hőszivattyús rendszer esetén egy komplex feladat, így több napot vagy hetet is igénybe vehet.
HŐSZIVATTYÚ RENDSZER KALKULÁTOR
Hőszivattyús rendszer kulcsrakészen

KÉRDÉSE VAN MÉG A HŐSZIVATTYÚKRÓL?

Informálódjon szakmai cikkeinkből vagy olvassa el az értékesítő kollégáink által összeállított Gyakran Ismételt Kérdéseket

Cégünk számokban

jelentős szakmai tapasztalat

22 év

TAPASZTALAT

többezer telepített napelem rendszer, hőszivattyú rendszer

5500

TELEPÍTETT RENDSZER

többmillió kWh megtermelt energia

140,698,000

MEGTERMELT ENERGIA (KWH)

környezetbarát megújuló energia alkalmazás

45,047

TONNA CO2 MEGTAKARÍTÁS

országos hálózat

3 iroda

ORSZÁGSZERTE

Hőszivattyú Referenciáink

D. Zs. – 2015 ügyfél

Rugalmas, együttműködő cég. Nyitott a problémák megoldására, abszolút vevőbarát.

B. – 2018 ügyfél

Minden szempontból elégedett vagyok a végeredménnyel és ez minimális energiaráfordítást igényelt. Az ügyintézés rugalmas a kivitelezés professzionális.

Faragó J. ügyfél

Alapos tervezés, amely a gyakorlatban hozta az ígért teljesítményt, tiszta és gyors kivitelezés, két éves hibátlan működés.