Kipróbáltuk a Panasonic Aquarea Smart Cloud-ot

Ismerje meg működő példán keresztül!

Maximális energiatakarékosságra törekszünk

Ha már hőszivattyú, akkor csináljuk okosan! A Panasonic Smart Cloud szolgáltatásban ökologikus intelligens partnerre leltünk az energia hatékony felhasználásában: a portál folyamatos visszacsatolással tudatosítja a felhasznált energia mennyiségét, ezáltal tervezhetővé válik számunkra a fogyasztás, illetve szembeöltően megmutatkozhat az esetleges túlfogyasztás is. A felhasználói felület elérhető böngészőből vagy IOS / Android okostelefon alkalmazással, ergonómikus tervezésének köszönhetően egyetlen pillantással felmérhetőek a legfontosabb információk. Lássuk, hogy is néz ez ki a gyakorlatban!

Bemutató videó

Ezt a rövid videót azért készítettük, hogy bepillantást adjunk az Aquarea Smart & Service Cloud mobilos alkalmazás használatába és röviden összefoglaljuk az okos funkciókat, a távoli monitoring és szerviz lehetőségeket melyeket a magában foglal. További részleteket és bővebb információt a cikk további leírásában talál.

Panasonic hőszivattyú – Aquarea Smart Cloud használata okostelefonról

A bal oldali képen az adott napra vonatkozó értékeket láthatjuk. Ezt onnan tudjuk, hogy a felső menüsávban a „Nap” menüpont kiválasztását keskeny, kék aláhúzás jelöli.

A grafikonon megjelenítendő adatokat az alatta elhelyezett ikonok segítségével tudjuk kiválasztani. A jelen példában egyrészt a fűtés (nap) és a vízmelegítés (vízcsap) energiafelhasználását, másrészt a külső hőmérsékletet (hőmérő+ház) jelöltük ki megjelenítésre. Az adatok beazonosítását színkódolás is segíti: az összetartozó ikonok és jelölések színe egyezik.

A grafikon vízszintes dimenziója a nap 24 óráját ábrázolja óránkénti bontásban, míg a függőleges mércék közül a baloldali az energiafogyasztást jelöli kWh-ban, a jobb pedig a külső hőmérséklet változását mutatja.

Az alsó sorban elhelyezett ikonokkal az adott időszak összesítését állíthatjuk be: választhatunk, hogy az energiafogyasztást mutassa kWh-ban vagy annak körülbelüli költségét. Fontos, hogy az alkalmazásban szereplő értékek becslés eredményeként jönnek létre! Az alkalmazás célja, hogy viszonyítási alapot kapjunk az energiafogyasztásunkat befolyásoló tényezőkről, így segítve a maximális takarékosság és hatékonyság elérését, nem az, hogy pontosan előrejelezze a várható áramszámlánkat.

Panasonic applikáció

további példák a napi bontásra

Miután több nap energiafogyasztásáról képet kaptunk, ezek összehasonlítása jó alappal szolgál az energiafogyasztási szokásaink újragondolására és a hőszivattyús rendszerünk működtetésének optimalizálására. Ez sikeres esetben nem csak az áramszámlánk, de a környezeti terhelés csökkenésével is jár. Milyen praktikákat alkalmazhatunk?

 

  • Minél inkább alkalmazkodunk a külső hőmérséklet alakulásához fűtésünk és meleg víz használatunk időzítésével és mértékével, annál hatékonyabban használjuk a rendszert.
  • A mindennapi életünk és a fűtési beállításaink tudatos összehangolása hosszú távon jelentős megtakarítást eredményezhet.
  • Utólag ellenőrizhetjük, hogy valóban szükség volt-e fűtésre, meleg víz készenlétére egy adott időszakban. Tapasztalataink beépítésével a jövőben elkerülhetjük az esetleges túlfogyasztást.
  • Használjuk a „Heti időzítő” funkciót, ha előre jól tervezhető időbeosztással rendelkezünk: ilyenkor a rendszer előre programozott módon, automatikusan állítja a levegő és a víz hőmérsékletét.
  • Ha valami mégis közbejön, beállításainkat bármikor megváltoztathatjuk távolról a „Működés” menüpont alatt.
  • Személyre szabható alapbeállítások használatával könnyen tudjuk optimalizálni a fogyasztást: a „Komfort” beállítással kiegyensúlyozott hőmérsékletet, míg az „Eco” program kiválasztásával a legnagyobb megtakarítást érhetjük el.

További összehasonlításra adnak lehetőséget a heti, havi és éves statisztikák, melyek hosszú távú tapasztalatokkal segítik takarékossági erőfeszítéseinket.

 

Tekintse meg a Panasonic Aquarea Smart Cloud bemutató videóját, vagy próbálja ki a böngészőből elérhető Demo verziót!

Demo bemutató webes felületen Hőszivattyú kalkulátor

Hőszivattyúval kapcsolatos kedvezmények

Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán
támogatás
Panasonic hőszivattyúk
Nyeremény
Panasonic hőszivattyúk
ajándék
Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán
Ajánlatkérés

támogatás

HŐSZIVATTYÚS ÉS NAPELEMES RENDSZER 50% ÁLLAMI TÁMOGATÁSSAL

A felújítási program keretein belül hőszivattyús és napelemes rendszerét akár fél áron is megvalósíthatja! Ez a támogatás legkésőbb 2022. december 31-ig igényelhető. Siessen, hogy ne maradjon le a lehetőségről!

 

Otthonfelújítási támogatás
Hőszivattyús rendszerek

Nyeremény

PANASONIC HŐSZIVATTYÚS NYEREMÉNYJÁTÉK AKÁR 1.000.000 Ft ÉRTÉKŰ DÍJJAL

A nyereményjáték keretében Panasonic hőszivattyú vásárlása esetén egy-egy szerencsés végfelhasználó visszanyerheti a készüléke árát! Levegő-víz hőszivattyú vásárlás esetén 1.000.000 Ft-ig terjed a nyeremény összege.

 

Részletek
Nyereményjáték

ajándék

AJÁNDÉK SMART CLOUD SZOLGÁLTATÁS AQUAREA HŐSZIVATTYÚK MELLÉ

2021. március és október között vásárolt J vagy H generációs Panasonic Aquarea hőszivattyújához ajándékba kapja a távfelügyeleti modult! Ezzel az okos szolgáltatással bárhonnan ellenőrizheti és szabályozhatja hőszivattyús rendszere működését és akár a szervizelés is megoldható helyszíni kiszállás nélkül.

 

Részletek
Panasonic applikáció

Ajánlatkérés

Szeretné megtudni, hogy mekkora hőszivattyús rendszer szükséges a 0 Ft-os fűtésszámlához?

Pár egyszerű lépéssel gyorsan és könnyedén készíthet becslést. Legyen szó meglévő vagy még csak épülő ingatlanról, a Wagner Solar hőszivattyú rendszer kalkulátora kiszámítja az Ön számára megfelelő hőszivattyús rendszer hozzávetőleges méretét és várható éves fogyasztását.

 

Hőszivattyú kalkulátor
Kalkuláljon és kérje árajánlatunkat!

Kérdése van?

Forduljon hozzánk bizalommal a +36 70 314 1527 -es telefonszámon vagy az info@wagnersolar.hu e-mail címen. Szakértő kollégáink díjmentesen konzultálnak Önnel.

Ajánlatkérés
Hírlevélre feliratkozás