Magyarbrands és Superbrands díj nyertes Pénzügyileg Stabil Vállalkozás a Dun & Bradstreet Minősítése Alapján
Magyarbrands és Superbrands díj nyertes Pénzügyileg Stabil Vállalkozás a Dun & Bradstreet Minősítése Alapján

Kipróbáltuk a Panasonic Aquarea Smart Cloud-ot

Ismerje meg működő példán keresztül!

Maximális energiatakarékosságra törekszünk

Ha már hőszivattyú, akkor csináljuk okosan! A Panasonic Smart Cloud szolgáltatásban ökologikus intelligens partnerre leltünk az energia hatékony felhasználásában: a portál folyamatos visszacsatolással tudatosítja a felhasznált energia mennyiségét, ezáltal tervezhetővé válik számunkra a fogyasztás, illetve szembeöltően megmutatkozhat az esetleges túlfogyasztás is. A felhasználói felület elérhető böngészőből vagy IOS / Android okostelefon alkalmazással, ergonómikus tervezésének köszönhetően egyetlen pillantással felmérhetőek a legfontosabb információk. Lássuk, hogy is néz ez ki a gyakorlatban!

Bemutató videó

Ezt a rövid videót azért készítettük, hogy bepillantást adjunk az Aquarea Smart & Service Cloud mobilos alkalmazás használatába és röviden összefoglaljuk az okos funkciókat, a távoli monitoring és szerviz lehetőségeket melyeket a magában foglal. További részleteket és bővebb információt a cikk további leírásában talál.

Panasonic hőszivattyú – Aquarea Smart Cloud használata okostelefonról

A bal oldali képen az adott napra vonatkozó értékeket láthatjuk. Ezt onnan tudjuk, hogy a felső menüsávban a „Nap” menüpont kiválasztását keskeny, kék aláhúzás jelöli.

A grafikonon megjelenítendő adatokat az alatta elhelyezett ikonok segítségével tudjuk kiválasztani. A jelen példában egyrészt a fűtés (nap) és a vízmelegítés (vízcsap) energiafelhasználását, másrészt a külső hőmérsékletet (hőmérő+ház) jelöltük ki megjelenítésre. Az adatok beazonosítását színkódolás is segíti: az összetartozó ikonok és jelölések színe egyezik.

A grafikon vízszintes dimenziója a nap 24 óráját ábrázolja óránkénti bontásban, míg a függőleges mércék közül a baloldali az energiafogyasztást jelöli kWh-ban, a jobb pedig a külső hőmérséklet változását mutatja.

Az alsó sorban elhelyezett ikonokkal az adott időszak összesítését állíthatjuk be: választhatunk, hogy az energiafogyasztást mutassa kWh-ban vagy annak körülbelüli költségét. Fontos, hogy az alkalmazásban szereplő értékek becslés eredményeként jönnek létre! Az alkalmazás célja, hogy viszonyítási alapot kapjunk az energiafogyasztásunkat befolyásoló tényezőkről, így segítve a maximális takarékosság és hatékonyság elérését, nem az, hogy pontosan előrejelezze a várható áramszámlánkat.

Panasonic applikáció

további példák a napi bontásra

Miután több nap energiafogyasztásáról képet kaptunk, ezek összehasonlítása jó alappal szolgál az energiafogyasztási szokásaink újragondolására és a hőszivattyús rendszerünk működtetésének optimalizálására. Ez sikeres esetben nem csak az áramszámlánk, de a környezeti terhelés csökkenésével is jár. Milyen praktikákat alkalmazhatunk?

 

  • Minél inkább alkalmazkodunk a külső hőmérséklet alakulásához fűtésünk és meleg víz használatunk időzítésével és mértékével, annál hatékonyabban használjuk a rendszert.
  • A mindennapi életünk és a fűtési beállításaink tudatos összehangolása hosszú távon jelentős megtakarítást eredményezhet.
  • Utólag ellenőrizhetjük, hogy valóban szükség volt-e fűtésre, meleg víz készenlétére egy adott időszakban. Tapasztalataink beépítésével a jövőben elkerülhetjük az esetleges túlfogyasztást.
  • Használjuk a „Heti időzítő” funkciót, ha előre jól tervezhető időbeosztással rendelkezünk: ilyenkor a rendszer előre programozott módon, automatikusan állítja a levegő és a víz hőmérsékletét.
  • Ha valami mégis közbejön, beállításainkat bármikor megváltoztathatjuk távolról a „Működés” menüpont alatt.
  • Személyre szabható alapbeállítások használatával könnyen tudjuk optimalizálni a fogyasztást: a „Komfort” beállítással kiegyensúlyozott hőmérsékletet, míg az „Eco” program kiválasztásával a legnagyobb megtakarítást érhetjük el.

További összehasonlításra adnak lehetőséget a heti, havi és éves statisztikák, melyek hosszú távú tapasztalatokkal segítik takarékossági erőfeszítéseinket.

 

Tekintse meg a Panasonic Aquarea Smart Cloud bemutató videóját, vagy próbálja ki a böngészőből elérhető Demo verziót!

Demo bemutató webes felületen Hőszivattyú kalkulátor

Kérdése van?

Forduljon hozzánk bizalommal a +36 27 548 440-es telefonszámon vagy az ajanlat@wagnersolar.hu e-mail címen. Szakértő kollégáink díjmentesen konzultálnak Önnel.

Ajánlatkérés
Hírlevélre feliratkozás