SolaX – smart akkumulátoros energiamenedzsment

Energiatárolás, Inverter Közzétéve: 2021.12.08.

Felfutóban az enegiatárolás

Az elmúlt időszakban egyre több olyan dolog befolyásolja a napelemes piac működését (bruttó elszámolás bevezetése, újabbnál-újabb energetikai pályázatok, akkumulátorok hatékonyságának növekedése), amelyek miatt a napelemes rendszerek kiépítése mellett az energiatárolási lehetőségek kiaknázására is egyre nagyobb figyelem terelődik.

A SolaX X-Hybrid  rendszere egy intelligens energiagazdálkodási rendszer. A felesleges energia akkumulátorokban kerül tárolásra későbbi felhasználás céljából. A felhasználás függvényében irányítja a megfelelő helyre a napemergiát, és a technológia segítségével a fel nem használt, eltárolt energia időtől független felhasználása válik lehetővé. A beépített EPS (vészhelyzeti tápegység), kiegészítve egy EPS box-szal lehetővé teszi a tárolt energia áramszünet esetén történő felhasználását.

Solax hibrid inverterek további előnyei:

  • Garancia, biztosítás, védelemBiztonságos és megbízható szoftver- és hardvervédelem
  • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazánMaximális hatékonyság, akár 97,8%
  • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazánSzéles MPPT feszültségtartomány
  • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazánKönnyű telepítés a kis súly és a kompakt méret miatt
  • Wagner Solar DunakesziBel-és kültérre (IP 65 védelmi osztály )
  • Napelem monitoring, távfelügyeletOnline monitoring felület az X-Cloud-on keresztül

X-hybrid rendszer működése

Az inverterek akár 100kW-ig is összekapcsolhatóak, az akkumulátorok segítségével így még több energiát el lehet tárolni. Beépített EPS-sel (Emergency Power Supply), több kommunikációs opcióval rendelkezik, távolról is vezérelhető. A termelési adatokat 30 napig tárolja internetelérés nélkül.

Akkumulátor nélkül is képes az inverter működni, így megoldható vele, hogy hálózatba visszatápláló inverterként telepítik, és a későbbiekben kerül mellé akkumulátor telepítésre, ami egyszerűen és gyorsan kivitelezhető.

Energiatárolás lehetőségei

A lakossági felhasználás mellett egyre több területen kerülnek kihasználásra az akkumulátoros energiatárolásban rejlő lehetőségek, aminek mozgató rugói a környezetvédelem, az egyre hatékonyabb napelemes rendszerek és az energiaárak robbanásszerű növekedése. Ahogy a riportban is elhangzik, „csak meg kell tenni az első lépést”.

Kérdése van?

Forduljon hozzánk bizalommal a +36 27 548 440-es telefonszámon vagy az ajanlat@wagnersolar.hu e-mail címen. Szakértő kollégáink díjmentesen konzultálnak Önnel.

Ajánlatkérés
Hírlevélre feliratkozás