Miért válasszunk hőszivattyús rendszert?

Hőszivattyú

Sokakban felmerül ez a kérdés, hiszen ismeretlen számukra maga a hőszivattyús technológia, illetve annak működése. Egy hőszivattyús rendszer képes ellátni egy adott ingatlan fűtését és hűtését, illetve használati meleg víz szükségletét is fedezni tudja. Mindezt úgy, hogy közben a környezetet is védi.

Olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a minket körülvevő természet ellát bennünket számos fantasztikus, kimeríthetetlen és ingyenes forrásokkal, melyek közé tartozik többek között a napsugárzás.  A Nap felmelegíti a lábunk alatt a földet, egész pontosan annak felső rétegét a talajt, amely hatalmas mennyiségű napenergiát képes tárolni. Így a természetes hőtárolás kapcsán a föld mint hőtároló közeg igen fontos szerepet tud betölteni, amit érdemes használni/kihasználni. A hőszivattyúk ezt a természetes, ingyenes és megújuló energiaforrást használják fel energiatermelésre.

Energiafelhasználásunk éves szinten 66%-ban fűtésre megy el, 13%-ban pedig használati melegvízre. Egy jól választott rendszer viszont megoldást adhat a költségek megtakarítására. Új házaknál mindenképpen érdemes fontolóra venni a hőszivattyúk valamelyik formáját. A remek hőszigetelési tulajdonságok miatt a ház melegen tartásához, kevesebb energiára van szükség, ezen kívül azonban egy hőszivattyúnak számos környezetvédelmi és kényelmi előnye van a takarékosság mellett.

Ajánlatkérés

Néhányat fel is sorolunk ezek közül:

 • Hosszú élettartamú.
 • Telepítése gyors és egyszerű. Programozhatósága és szerelhetősége könnyen kivitelezhető és a napi kezelhetősége is mindenki számára könnyen átlátható.
 • Kedvezményes árszabási lehetőségek vehetők igénybe fűtési szezon alatt a H tarifával vagy akár egész évben a GEO tarifával.
 • Akár önállóan akár más fűtési rendszerekkel együtt is alkalmazható, nem szükséges a már meglévő fűtési berendezést lecserélni.
 • A fűtési energia 75%-át a környezet biztosítja, így csökkenteni lehet az elsődleges energiaigényt (pl. kőolajból, földgázból származókat)
 • Az ingatlanunk rezsiköltségét nagymértékben csökkenti.
 • Többi fűtési rendszerekhez képest az üzemeltetési költsége sokkal alacsonyabb.
 • Egyaránt létesíthető régi – és újépítésű ingatlanok esetében.
 • Csökkenti a széndioxid- kibocsájtást ennek köszönhetően környezetbarát és energiatudatos megoldás.
 • Önmagában 70%-os fűtésköltség megtakarítást, napelemmel kombinálva pedig akár 100%-os közüzemi függetlenséget is eredményezhet.
 • Csökkenti a CO2 károsanyag kibocsájtást akár 50%-al.
 • Hagyományos fűtőrendszerek mellett, alacsony energiafelhasználása miatt belátható időn belül megtérülő alternatívát jelenthet.

Összefoglalva tehát a hőszivattyús rendszerek egyre nagyobb teret kapnak, hiszen verhetetlenek mind környezetvédelmi, mind pedig megtakarítási szempontból. Egyre többen ismerik fel a rendszer adta előnyöket és lehetőségeket, így a technológia nagy ütemben terjed.

Panasonic hőszivattyúk széles választéka

Videónkból további érdekes és hasznos információkat tudhat meg a hőszivattyús rendszerekről! Iratkozzon fel Youtube csatornánkra. Kíváncsi mekkora rendszerre lenne szüksége? Próbálj ki hőszivattyú kalkulátorunkat!

HŐSZIVATTYÚ RENDSZER KALKULÁTOR

Ügyfeleink mondták

„Megbízható cég, értik a szakmájukat.”

Faragó J. ügyfél

Alapos tervezés, amely a gyakorlatban hozta az ígért teljesítményt, tiszta és gyors kivitelezés, két éves hibátlan működés.

Ekler P. ügyfél

Kiváló, agilis csapat, gyors és precíz kivitelezés, több napelem is elfért a déli tetőn mint számítottam rá. Csak ajánlani tudom Őket!

Gróf I. ügyfél

Megbízható, azt adják amit ígérnek, segítőkészek,nagyon örülök, hogy az önök cégét választottam.

Számunkra az Ön és ügyfeleink elégedettsége a legfontosabb

Tekintse meg legfrissebb elégedettségmérésünk eredményeit

Eredmények részletei
Megújuló energia kulcsrakészen szakértőtől

Referenciáink

D. Zs. – 2015 ügyfél

Rugalmas, együttműködő cég. Nyitott a problémák megoldására, abszolút vevőbarát.

B. – 2018 ügyfél

Minden szempontból elégedett vagyok a végeredménnyel és ez minimális energiaráfordítást igényelt. Az ügyintézés rugalmas a kivitelezés professzionális.

Faragó J. ügyfél

Alapos tervezés, amely a gyakorlatban hozta az ígért teljesítményt, tiszta és gyors kivitelezés, két éves hibátlan működés.