Wagner Solar - Napelem - Superbrands MagyarBrands díj 2021-2022
Wagner Solar - Napelem - Superbrands MagyarBrands díj 2021-2022

Üzleti Etikai Díj-al ismerték el munkánkat

Üzleti Etikai Díj-al ismerték el munkánkat

Nagy megtiszteltetés ért bennünket. 12 éves kereskedelmi és szolgáltatói tevékenységünk és az ügyfelek iránti lojalitásunk elismeréseként, 2014 november 19-én átadták cégünknek az Üzleti Etikai Díjat. A László Ervin akadémikus és Demcsák Mária főszerkesztő által alapított díjat, a zsűri az üzleti életben etikusan működő vállalatoknak ítéli oda minden évben.

Üzleti Etikai Díj-al ismerték el munkánkat

Kitartó és kemény munkánkat mi sem bizonyítja jobban, mint egy ilyen előkelő díj elnyerése. Az elismerést a Wagner Solar Hungária Kft. kisvállalat kategóriában nyerte el.

Az Üzleti Etikai Díjat 15. alkalommal osztotta ki a zsűri. A díjakért 4 kategóriában indult a 60 pályázó: kisvállalat, középvállalat, nagyvállalat és multinacionális vállalat. Összesen 8 cég kapta meg a 2014-es évben az elismerést, köztük cégünk is. A díjat ügyvezetőnk, Beleznai Nándor vette át, aki köszönetet mondott a munkatársaknak, akik nap, mint nap szervesen részt vesznek a cég mindennapjaiban, és akik nélkül nem jöhetett volna létre egy ilyen jól működő, a fenntartható fejlődést szem előtt tartó, már etikailag is elismert cég.

Üzleti Etikai Díj-al ismerték el munkánkat

Az ünnepélyes díjátadón cégünk munkatársai is részt vettek, így együtt ünnepelhettünk a neves eseményen. A rendezvény és az elismerés megerősített minket abban, hogy jó úton járunk. Kicsik vagyunk, mégis nagy hatással vagyunk környezetünkre és a társadalomra, melyért felelősséggel tartozunk. Célunk, hogy a jövőben tovább haladjunk az etikus magatartás útján és partnereinket, üzletfeleinket is támogatni fogjuk ebben.

Üzleti Etikai Díj-al ismerték el munkánkat

A díj szempontrendszerei az alábbiak voltak:

  1. A cég etikai magatartása alkalmazottaival szemben
    2. A cég tulajdonosainak etikai magatartása tulajdonosi jogosítványaik gyakorlása közben
    3. Az ügyfelekkel, üzleti partnerekkel szembeni etikus üzleti magatartás
    4. Társadalmi felelősségvállalás
    5. A környezettel szembeni felelős magatartás
Üzleti Etikai Díj-al ismerték el munkánkat

Az elmúlt években már több elismerésben is részesültünk, például 2004-ben elnyertünk egy napenergia díjat, 2013-ban pedig a Delfin-díjjal büszkélkedhettünk, melyet a  „Fenntarthatósági tudatformálás, oktatás” kategóriában ítéltek nekünk oda.

Fenntarthatósági díjjal ismerték el munkánkat

Gratulálunk a további díjazott cégeknek és arra bíztatunk minden hazai vállalkozást, hogy jövőre induljon az Üzleti Etikai Díj pályázatán, méretesse meg cégét és bővítsük együtt Magyarország etikus vállalkozásainak létszámát.

További részletek az Üzleti Etikai Díjról és az ünnepségről.

Üzleti Etikai Díjasok

A Piac & Profit magazin decemberi számában rólunk is szó esett

Az üzleti életben az etikus magatartásé a jövő!

„Idén tizenötödik alkalommal osztották ki az Üzleti Etikai Díjat. A korábbiakhoz képest dupla annyi kiváló pályázat érkezett a felhívásra, ezért az alapítók úgy döntöttek, négy kategóriában összesen nyolc cég kapja meg az etikus cégek rangos elismerését. Olyan vállaltok, amelyek gazdasági tevékenysége nem káros az egyénre, a társadalomra, sem a természeti környezetre. Tehát mindhárom területen a jól-lét növekedéséhez járulnak hozzá. ” Olvashatjuk a Piac & Profit decemberi számában.

A cikkben többek között szó esik arról, hogy mitől válik egy cég etikussá, milyen céllal alapították meg a díjat 2000-ben és magukról a díjazottakról is olvashatunk.

Cégünkről az alábbi sorokat írta a cikk szerzője:

„Kisvállalat: Wagner Solar Hungária Kft.

A családi vállalkozás főtevékenységeként megújuló energiaforrásokat hasznosító berendezéseket forgalmaz és kivitelez. A cég legfontosabb alapértékei: energiatudatos, etikus, elérhető, emberközpontú, innovatív, lokális, minőségi, szakértő és zöld. A fenntarthatóság illik a cég alaptevékenységéhez, ráadásul szívügyük is a tulajdonosoknak, akik célja, hogy jó példával járjanak elöl, és korrekt, megbízható, felelősségteljes és lelkiismeretes munkavégzésükkel hozzájáruljanak a társadalom tudatos energiafelhasználásra való neveléshez. kiemelten figyelnek munkavállalóikra, köztük a hátrányos helyzetű, fogyatékkal élő kollégáikra, a pályakezdőkre és a határon túlról áttelepültek beilleszkedésére. A vezetőségnek fontos a pénzügyi stabilitás és a likviditás megőrzése is, mert ez garantálja a vállalat hitelességét, a partnere, az ügyfelek és a munkavállalók bizalmát. A beszállító partnerek felé nincs lejárt tartozásuk. Irodaházukba megújuló energiaforrásokat hasznosító termékeket, berendezéseket telepítettek. Olyan mérhető adatokat tesznek hozzáférhetővé az érdeklődők számára, amelyek hozzájárulnak a klímaváltozás megfékezéséhez szükséges szemléletváltáshoz. A megújulókat lakossági fórumokon is népszerűsítik.

Alapítva: 2002

Foglalkoztatottak száma: 14 fő (2014-ben)

Beleznai Nándor ügyvezető igazgató: „Küldetésünknek tekintjük, hogy elsősorban Pest megyében, de az egész országban is népszerűsítsük a megújuló energiaforrások hasznosítását”

A teljes cikket megtalálja a Piac&Profit magazinban

Forrás: Piac & Profit XIX. évfolyam 2014/12. december – 2015/1. január 34-36 oldal