Fördős Zé ricottás raviolija karmesterként?! Csúcs!

Rólunk

Fördős Zé és a Wagner vezetősége kifőzött egy fantasztikus receptet

Tojássárgája ravioli NAPon szárított paradicsomos ricottával, sütőtökmártással és NAPraforgómagos pesto krémmel. Ajándék videónkban váratlan szituációkkal fűszerezve megismerheted a Wagner Solar vezetőit is.

Megtekintés a youtube-on További videóink

Megnyernéd ZÉ új könyvét?

A nyereményen való sorsolás feltétele, hogy iratkozz fel YouTube csatornánkra 2023. január 15. éjfélig, hogy ne maradj le pl. olyan tartalmakról, mint amikor ZÉ a Wagner csapatával főz.

A feliratkozók között kisorsolunk 3 db Zé által dedikált Megúszós Sütik könyvet!  Ezt kár lenne kihagyni!

Nyereményjáték szabályzat

Megnézem YouTubeon a receptet

Recept:

Tojássárgája ravioli NAPon szárított paradicsomos ricottával, sütőtökmártással és NAPraforgómagos pesto krémmel 🙂

Elkészítési idő: 70 perc

 

Hozzávalók 4 főre:

  • A tésztához:
    • 200 g finomliszt
    • 1 csipet só
    • 2 db tojás
    • pár csepp víz
  • A ricottakrémhez:
    • 300 g ricotta
    • 50 g napon szárított paradicsom
    • só, bors
    • 1 db tojássárgája
  • A töltelékhez:
    • 8 db tojássárgája
  • A sütőtökmártáshoz:
    • 300 g sütőtök
    • 2 ek olívaolaj
    • 0,5 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 50 ml fehérbor
    • 100 ml tejszín
    • 30 g parmezán
    • 50 g vaj
  • A napraforgómag-pesztóhoz:
    • 50 g pirított napraforgómag
    • 30 g bazsalikom
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 100 ml olívaolaj
    • 15 g reszelt parmezán
    • só, bors

ELKÉSZÍTÉS

A tésztához először a lisztet elkeverjük a sóval és beleütjük a tojásokat. Elkezdjük összedolgozni és addig gyúrjuk, míg homogén állagú tésztát nem kapunk, majd fóliába csomagolva hűtőben pihentetjük 30 percet.

 

A mártáshoz a sütőtököt apró kockákra vágjuk és egy tepsiben összekeverjük 1 ek olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt puhára sütjük.

A ricottakrémhez a hozzávalókat egy késes aprítóban összedolgozzuk, majd az egészet habzsákba töltjük.

Közben a mártáshoz a hagymát finomra vágjuk és elkezdjük megpirítani a maradék olívaolajon egy lábosban. Hozzáadjuk a vékonyra vágott fokhagymát és a megsült sütőtök nagy részét is. Beleöntjük a fehérbort, 1 perc forralás után jöhet bele a tejszín, hozzáadjuk a parmezánt is, és botmixerrel krémesre turmixoljuk.

 

A pesztóhoz a magot a többi hozzávalóval együtt egy késes aprítóban krémesre zúzzuk.

A tésztát tésztanyújtó géppel kinyújtjuk, egy kevés rétesliszt segítségével. Akkora köröket nyomunk rá a ricottakrémből, amikbe bele fog férni egy tojássárgája, majd mindegyik ilyen kör közepébe óvatosan elhelyezünk 1-1 tojássárgáját. Egy másik tésztalappal óvatosan lezárjuk a raviolik tetejét, egy nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és bő, enyhén sós, forrásban lévő vízben kb. 2 perc alatt kifőzzük a tésztákat.

Ha a tészták megfőttek, beleszedjük őket a mártásba, összeforgatjuk a vajjal, és a napraforgómag-pesztóval meglocsolva, a maradék sült tökkockákkal megszórva tálaljuk.