Fördős Zé ricottás raviolija karmesterként?! Csúcs!
Rólunk
Fördős Zé és a Wagner vezetősége kifőzött egy fantasztikus receptet
Tojássárgája ravioli NAPon szárított paradicsomos ricottával, sütőtökmártással és NAPraforgómagos pesto krémmel. Ajándék videónkban váratlan szituációkkal fűszerezve megismerheted a Wagner Solar vezetőit is.
Megtekintés a youtube-on További videóinkMegnyernéd ZÉ új könyvét?
A nyereményen való sorsolás feltétele, hogy iratkozz fel YouTube csatornánkra 2023. január 15. éjfélig, hogy ne maradj le pl. olyan tartalmakról, mint amikor ZÉ a Wagner csapatával főz.
A feliratkozók között kisorsolunk 3 db Zé által dedikált Megúszós Sütik könyvet! Ezt kár lenne kihagyni!
Megnézem YouTubeon a receptetRecept:
Tojássárgája ravioli NAPon szárított paradicsomos ricottával, sütőtökmártással és NAPraforgómagos pesto krémmel 🙂
Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók 4 főre:
- A tésztához:
- 200 g finomliszt
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- pár csepp víz
- A ricottakrémhez:
- 300 g ricotta
- 50 g napon szárított paradicsom
- só, bors
- 1 db tojássárgája
- A töltelékhez:
- 8 db tojássárgája
- A sütőtökmártáshoz:
- 300 g sütőtök
- 2 ek olívaolaj
- 0,5 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 ml fehérbor
- 100 ml tejszín
- 30 g parmezán
- 50 g vaj
- A napraforgómag-pesztóhoz:
- 50 g pirított napraforgómag
- 30 g bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 ml olívaolaj
- 15 g reszelt parmezán
- só, bors
ELKÉSZÍTÉS
A tésztához először a lisztet elkeverjük a sóval és beleütjük a tojásokat. Elkezdjük összedolgozni és addig gyúrjuk, míg homogén állagú tésztát nem kapunk, majd fóliába csomagolva hűtőben pihentetjük 30 percet.
A mártáshoz a sütőtököt apró kockákra vágjuk és egy tepsiben összekeverjük 1 ek olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt puhára sütjük.
A ricottakrémhez a hozzávalókat egy késes aprítóban összedolgozzuk, majd az egészet habzsákba töltjük.
Közben a mártáshoz a hagymát finomra vágjuk és elkezdjük megpirítani a maradék olívaolajon egy lábosban. Hozzáadjuk a vékonyra vágott fokhagymát és a megsült sütőtök nagy részét is. Beleöntjük a fehérbort, 1 perc forralás után jöhet bele a tejszín, hozzáadjuk a parmezánt is, és botmixerrel krémesre turmixoljuk.
A pesztóhoz a magot a többi hozzávalóval együtt egy késes aprítóban krémesre zúzzuk.
A tésztát tésztanyújtó géppel kinyújtjuk, egy kevés rétesliszt segítségével. Akkora köröket nyomunk rá a ricottakrémből, amikbe bele fog férni egy tojássárgája, majd mindegyik ilyen kör közepébe óvatosan elhelyezünk 1-1 tojássárgáját. Egy másik tésztalappal óvatosan lezárjuk a raviolik tetejét, egy nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és bő, enyhén sós, forrásban lévő vízben kb. 2 perc alatt kifőzzük a tésztákat.
Ha a tészták megfőttek, beleszedjük őket a mártásba, összeforgatjuk a vajjal, és a napraforgómag-pesztóval meglocsolva, a maradék sült tökkockákkal megszórva tálaljuk.
Hasznos cikkek
Olvassa el legfrissebb híreinket! A Hírek menüpontban korábbi cikkeink között is böngészhet.