...

Napkollektor

...

Napelem

...

Hőszivattyú

...

Fancoil

...

Pellet kazán

...

Szellőzéstechnika

...

Medencefűtés

...

Elektromos fűtés

Kezdőlap Hírek
Várjuk hívását ügyfélszolgálatunk +36 70 314 1527-es telefonszámán!

MÁJ
16

OCHSNER geotermikus hőszivattyúk


A talaj ingyenes és bőséges hőenergia-raktár, így ideális hőforrást jelent. Talajkollektorok segítségével az elraktározott napenergia folyamatosan és napszaktól függetlenül hasznosítható.

Ha megfelelően van beépítve, még a legsötétebb téli hónapokban is elegendő energia nyerhető.

 

Hőforrás: Földhő – közvetlen hőelvonás

A közvetlen hőelvonási rendszerek használatával (amit direkt elpárologtatás néven is ismernek) a ma ismert összes talajkollektor rendszer közül a legalacsonyabb üzemeltetési költség érhető el. 4/5 részben ingyenes környezeti energiát hasznosítanak!

A klórmentes és ózon-semleges munkaközeg a hőszivattyús körvezetékben a hőt közvetlenül a talajból vonja ki, a talajkollektorok duplafalú, egy darabból álló csövei segítségével (vörösréz PE-védő burok). Ez az átmenet során történik, mialatt a folyadék gőzzé válik.


Hőforrás: Talajhő

A nap energiáját és a földben elraktározott hőt talajkollektorok segítségével vonjuk ki. A talajkollektorban lévő hőközvetítőtől függően különbséget kell tennünk a sole rendszer és a direkt elpárologtató között. A sole rendszerben a fagyálló vízkeverék úgy kering, mint a hőközvetítő a kollektorokban, elnyeli a hőt a talajból, és továbbítja a hőszivattyúhoz.

A direkt elpárologtató rendszerben a másodlagos kör a keringető szivattyúból, a hőcserélőből és az expanziós szelepből áll, amitől el lehet tekinteni. Ez még nagyobb működési biztonságot eredményez, mivel kevesebb az alkotóelem, és jobb a hatékonyság. Itt általában a sík talajkollektorokat használják. Ezek kombinálása CO2 talaj-mélyszondákkal szintén lehetséges.

Ezt a rendszert használva a talajhő egy sole szivattyús másodlagos körvezeték segítségével nyerhető ki, aztán a hőszivattyúba pumpálható.

A talajkollektorok három módon helyezhetők el:

 

  • Ha a kert területe elegendő, sík talajkollektorok jelentik a legkisebb költségű megoldást. A telepítendő terület függ az építkezés fajtájától és a ház szigetelési adottságaitól, valamint a talaj összetételétől.
  • Ennek alternatívájaként spirál formájú kollektorok helyezhetők el, mivel ezek némileg kevesebb területet igényelnek.
  • Talajszondák is elhelyezhetők a talajba mélyfúrási módszerrel. Ezeket általában 100 méter mélyre helyezik, és ideálisak kis földterülettel rendelkező épületek esetén. A bányakapitánysági hatóság jóváhagyása szükséges.

 

Aktív hűtés
Az aktív hűtési működés során nyáron a meleget kipumpálja a lakótérből a talajba a meglévő fűtési rendszer felhasználásával. Az aktív hűtési működés esetén a maximális hűtési teljesítmény teljes körűen elérhető, még heteken át tartó kánikula után is. 

 

Tovább az OCHSNER termékekhez

OCHSNER melegvizes hőszivattyúk | OCHSNER levegős hőszivattyúk | OCHSNER vizes hőszivattyúk

 

Csökkentse fűtési költségeit hőszivattyúval! - Ajánlatkérés

 

High-Tech hőszivattyúk - OCHSNER katalógus letöltése

Ügyfélvélemények

Wagner Solar Hungária Kft. számokban

3000+

telepített rendszer (db)

18 év

tapasztalat

96729600

összes megtermelt energia (kWh)

33855 tonna

széndioxid-megtakarítás