fbpx
 
Ajánlatkérés
Wagner Solar - Napelem - Superbrands MagyarBrands díj 2021-2022
Wagner Solar - Napelem - Superbrands MagyarBrands díj 2021-2022

Szigetüzemű napelem rendszer

A hálózatfüggetlen áramellátás

A szigetüzemű napelemes rendszerek napjaink egyik legjobb megoldása az áramellátás biztosításának olyan helyeken, ahol jelenleg nincs és nem is lesz szolgáltatói hálózat. A szigetüzemű rendszerek olyan műszaki megoldások, amelyek megfelelő méretezéssel biztosítják egy ingatlan áramellátását a napenergia segítségével szolgáltatói hálózati vételezés nélkül.

Referenciáink önmagukért beszélnek

Szigetüzem és a Hibrid rendszerek

Fontos a különbség!

Szigetüzemű napelem rendszereket olyan helyeken javasolt használni, ahol jelenleg nincs és a későbbiekben se lesz biztosított a hálózati ellátás, mint például külterületek, tanyák és mezőgazdasági létesítmények. A napelem rendszerek felépítéséről korábbi cikkünkben olvashat.

napelemes rendszerek működés szerint
Referenciáink önmagukért beszélnek

 

Hibrid rendszerek esetében, ami a különbséget okozza a hibrid és a szigetüzemű rendszerek között az a szolgáltatói hálózat megléte. A hibrid rendszerek esetében a hálózatról történő elektromos áram vételezési lehetősége rendelkezésre áll és a napelemes rendszer által megtermelt energiát vissza is táplálhatjuk a hálózatra. Az energiafelhasználásunk javításának érdekében a hibrid rendszerek esetén nem kötelező, de lehetőség van okos mérőt és akkumulátorokat alkalmazni a rendszeren belül. Ezáltal is biztosíthatjuk, hogy a napelemes rendszer által termelt energia ne kerüljön visszatáplálásra a szolgáltatói hálózatba.

Hibrid rendszer

Szigetüzemű rendszer előnye

A szigetüzemű rendszerek alkalmazása során a felhasználó függetlenedik a szolgáltatói hálózattól és biztosítja a saját energiaszükségletét ott, ahol nincs hálózati alternatíva. A napelemes rendszer által növelheti ingatlanának értékét és kiszámíthatóbbá válnak a mindennapok.

Ajánlatkérés

Szigetüzemű rendszer hátránya:

A napelemes rendszerek esetében a késő őszi időszaktól a kora tavaszi időszakig az energiatermelés alacsony. Ezáltal szükségessé válik a napelemes rendszer mellett kiegészítő áramforrásra, mint például generátor, vagy aggregátor által termelt energiára. Továbbá magasabb bekerülési költséggel valósítható meg a beruházás. Mindazonáltal napjaink leghatékonyabb módja az energiaellátás biztosítására a szigetüzemű rendszer a szolgáltatói hálózatból kieső területeken.

Napelem rendszer tervezés és kivitelezés
 • Hova ajánljuk
  • nyaralókra
  • tanyaépületekre
  • lakóautókra
  • villanypásztor üzemeltetésre
  • horgászathoz
 • Hova nem ajánljuk
  • Oda, ahol rendelkezésre állhat szolgáltatói hálózat
  • Akiknek fontos a beruházás alacsony bekerülési költsége
 • Szolgáltatói hálózat

  A szolgáltatói hálózat Magyarországon viszonylag jól kiépített, azonban a nagy kiterjedésű mezőgazdasági területek esetében szükséges a szigetüzemű rendszerek megléte és alkalmazása.

Szigetüzemű rendszerek ára, reprezentatív példa

Egy olyan szigetüzemű rendszer, amely napi 10 kWh teljesítménnyel és 3 napos áthidalással rendelkezik nagyságrendileg 10.000.000 Ft + ÁFA bekerülési költségen érhető el. Ugyanezek a paraméterek a hálózati visszatáplálással rendelkező rendszerek a 10 kWh teljesítményt egy 3,2 kW-os rendszerrel garantálják. Ezzel a teljesítménnyel kiváltható válik a havi 12000 Ft értékű villanyszámla. Egy 3,2 kW-os napelemes rendszer bekerülési költsége 1-1.200.000Ft+ÁFA. Tehát a két műszaki konstrukció bekerülési költsége között 8-10-szeres a különbözet van.

Ajánlatkérés

Miért válasszon minket?

Az elmúlt évek során folyamatosan arra törekedtünk, hogy a piacon fellelhető legújabb technológiájú, minőségi és megbízható termékeket kínáljunk ügyfeleink számára. Hosszú távon tervezünk, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy családunk minden tagja a Wagner Solar Hungária Kft. csapatát erősíti.

 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazánElérhető árak, finanszírozási tanácsadás
 • Napelem panel, napelemes rendszer, szolár modul5500 telepített rendszer
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazánSzínes termékpaletta, komplex energetikai megoldások
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazánMinőség és megbízhatóság 2002 óta
 • Garancia, biztosítás, védelemCsúcstechnológia 25-30 év garanciával
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazánKulcsrakész megoldások: A tervezéstől a kivitelezésig