A megújuló energia ereje

Inverter, Napelem, Rólunk, Tartószerkezet Közzétéve: 2024.02.15.

A fenntarthatóság és a megújuló energia egyre nagyobb szerepet játszik cégünk mindennapi életében.
Dunakesziről elköltözve, új irodaházunkban is a zöld energia felhasználása mellett köteleztük el magunkat.
2023 augusztusában vettük birtokba 0 energiás gödöllői irodaházunkat.
Ebben a cikkben bemutatjuk, milyen megoldásokat választottuk és miért.

Csapatunk már az épület tervezésre során is nagy figyelmet fordított a kiváló minőségű épületenergetikai kialakításra.
Igyekeztünk a jelenleg legkorszerűbb eszközöket alkalmazni és egy igazán alacsony energiafelhasználású épületet megalkotni, hogy jó példát mutathassunk és betérő ügyfeleink szemében is hitelesek maradhassunk.
Az épület tájolásától kezdve, a kialakított nyílászáróméreteken át a lehető legmagasabb napenergia nyereség eléréséig mind jól jelzik a zöld energia iránti tényleges elkötelezettségünket.
Cégünk a kezdetektől fogva folyamatosan arra törekszik, hogy egy környezettudatosabb és energiahatékonyabb világot hozzon létre.

Induljunk az alapoktól

Kezdjük az épület alsó szintjétől elindulva a tető irányába.
Az aljzatban található vasbetonra került egy kenhető bitumenes vízszigetelés, mely fölé egy lemez került, ezzel megóvva az épület alapját egy esetleges felázástól.
Ezen felül pedig hőhidat képezhet a komforttér és a külső tér között.

A vízszigetelésre lépésálló polisztirol hőszigetelést építettünk be. Az épület maga előregyártott pilléres vasbeton szerkezet, pórusbeton kitöltő falazattal. Egyedül a vizesblokk körül alkalmaztunk hangszigetelő kerámia téglát. A tető pedig szintén polisztirol hőszigetelést kapott egy kis grafit adalékkal.

Jöjjenek a részletek

A nyílászárók 3 réteg üveget tartalmaznak, melyek fix, bukó-nyíló kézi és nyitásérzékelővel együttesen kerültek kialakításra.
A tok anyaga PVC, mely 6 kamrás megoldással érkezett meg telephelyünkre.
Jöjjön egy kis számadat azoknak, akik elkötelezett olvasói a témának; nyílászáróink hőátbocsátási tényezője kevesebb mint 1 W/m2K.

Az üvegezés módja és fajtája 3 rétegű LOW-E bevonatos gáztöltésű hőszigetelő üveg, mely szintén kevesebb, mint 1 W/m2K kibocsátási tényezővel rendelkezik.
A Low-e üveg, más néven alacsony sugárzási képességű üveg olyan üvegtípus, amelyet szinte teljesen átlátszó hőszigetelő bevonattal kezeltek, hogy a nagy hidegekben megtartsa a hőt, valamint a nyári tikkasztó melegben pedig hűvösen tartsa az épületet.
Ha mindez még nem lenne elegendő pozitív tulajdonság, a Low-e, Low-Emissivity üveg segít minimalizálni az üvegen áthatoló UV-sugarak mennyiségét.

Mi az a VRF rendszer?

A hűtő-fűtő egység szíve a VRF rendszer.
Na de mit is jelent ez pontosan?
Egy olyan klimatizálásra alkalmas rendszer, amely két fő részből áll.
Egy kültéri egységből, itt található a hűtő-fűtő rendszerben a hűtőközeg, kompresszor, a lamellás hűtőközeg-levegő hőcserélő, illetve áll egy beltéri egységből, mely az irodákban kapott helyet.

A beltéri egység fő részei egy lamellás hűtőközeg levegő hőcserélő, illetve egy ventilátor.
Lényegében a rendszer nagyon hasonlít egy a legtöbb otthonban is megtalálható klímarendszerhez, ám az esetünkben 2 db kültéri egység jut 35 db beltéri egységre.

A VRF rendszernek köszönhetően…

Megspórolunk legalább 33 kültéri zajos dobozt a környezetünkben. Ezen rendszernek köszönhetően magas komfortot érhetünk el, mert a rendszer képes gyorsan reagálni a megváltozott igényekre.

Magas a rendszerben a potenciális költségcsökkentés lehetősége, mert csak akkor van kifűtve az adott iroda amikor abban kollegák tartózkodnak.
Előfordulhat, hogy egy adott iroda aznap nem kerül alkalmazásra –  legyen szó szabadságról, házon kívül végzett munkáról stb. –  így ott a beltéri egység lekapcsol, nem használunk fel feleslegesen energiát.
Amennyiben szeretnénk mégis használatba venni a helyiséget 10-15 perc alatt képes felfűteni/lehűteni a kívánt hőfokra VRF rendszer.
Másik nagy előnye ennek a rendszernek az egy rendszeren belül való fűtés/hűtés lehetősége. Azonos időben vagyunk képesek egyes tereket fűteni, míg más irodákat hűteni.
Ez a lehetőség elsősorban átmeneti időszakban lehet hasznos, amikor a déli oldalon lévő irodákba besütő nap miatt hűtési igény alakul ki a komforttérben, míg egy északi irodában, ahol nem éri napsütés az irodát fűtési igény alakulhat ki.
A cél az volt, hogy csapatunk minden egyes tagja a saját komfortjának megfelelően dolgozhasson.

Egy kis számadat

Az épületben megvalósuló rendszer esetén ez az érték 4,17 SCOP.
Lényegében ez a fűtési szezon alatt megvalósuló szezonális jósági tényező.
Ez annyit tesz, hogy a fűtési szezonban 1 kWh befektetett energiából 4,17 kWh bevezetett fűtési teljesítményhez jutunk az épületben.
Gépi szellőztetés legfőbb előnye az energia megtakarítás.

napelemes rendszer engedélyeztetése

Átlagos légcserével számolva az épület szellőzési vesztesége 15 000 W.
A keresztáramú hőcserélő üzemi hatásfoka közel 80%-ra tehető, így számításaink szerint a 15 kW hőveszteség közel 3 kW szellőzési veszteségre redukálódik.

Építkezés és beköltözés

Bemutatjuk megújuló energia megoldásainkat, így készült gödöllői székhelyünk. Büszkék vagyunk csapatszellemünkre.

Napelemes rendszerünk

Az új gödöllői telephelyünkön nemcsak működünk, hanem példát is mutatunk a környezettudatosságra és a fenntarthatóságra.
A SolarEdge rendszerével (1 db SolarEdge 50k inverter, 88 db P950 teljesítmény optimalizáló) és 175 darab Hyundai 435Wp-es monokristályos napelemmel felszereltük a telephelyünk tetejét.
10 fokos dőlésszög és a kiváló minőségű panelek biztosítják a maximális hatékonyságot.

Ajánlatkérés

Tudta?

Fontosnak tartjuk a magyar vállalkozások támogatását és a minőséget ezért esett választásunk a Hungarospan horganyzott acél napelem tartószerkezetére. 
Nem meglepő módon a rendszer telepítését saját szakembereink végezték.

Megújuló energia, mint elkötelezettség

A megújuló energia számunkra nem csak egy üzleti szegmens, hanem életfilozófia.
A környezetvédelem és az energiahatékonyság megőrzése céljából végzett erőfeszítéseink részei annak az elkötelezettségünknek, hogy hozzájáruljunk a tiszta és fenntartható jövőhöz.

Az új napelemes rendszerünk nemcsak az energiaköltségeink csökkentését szolgálja, hanem egyben a fenntarthatóság és a környezettudatosság példaképe is. Bízunk benne, hogy több vállalkozás és család követi a példánkat és együttműködik a zöld energiaforrások terjedésének érdekében és a fenntartható jövőért.

 

Miért válasszon minket?

Az elmúlt évek során folyamatosan arra törekedtünk, hogy a piacon fellelhető legújabb technológiájú, minőségi és megbízható termékeket kínáljunk ügyfeleink számára. Hosszú távon tervezünk, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy családunk minden tagja a Wagner Solar Hungária Kft. csapatát erősíti.

  • Megújuló energia kulcsrakészen szakértőtől! Minőség és megbízhatóság 2002 óta
  • 25 év garancia Csúcstechnológia 25-30 év garanciával
  • napelemes rendszerrel nemcsak elektormos áramot állít elő, de növeli az ingatlan értékét is Kulcsrakész megoldások: a tervezéstől a kivitelezésig
  • Megújuló energia kulcsrakészen szakértőtől! Színes termékpaletta, komplex energetikai megoldások
  • Megújuló energia kulcsrakészen szakértőtől! Elérhető árak, finanszírozási tanácsadás
  • Megújuló energia kulcsrakészen szakértőtől! Több, mint 5500 telepített rendszer
Magyarbrand 2022

Kérdése van?

Forduljon hozzánk bizalommal a +36 27 548 440-es telefonszámon vagy az ajanlat@wagnersolar.hu e-mail címen. Szakértő kollégáink díjmentesen konzultálnak Önnel.

Ajánlatkérés
Hírlevélre feliratkozás