fbpx
 
Ajánlatkérés
Magyarbrands és Superbrands díj nyertes Pénzügyileg Stabil Vállalkozás a Dun & Bradstreet Minősítése Alapján
Magyarbrands és Superbrands díj nyertes Pénzügyileg Stabil Vállalkozás a Dun & Bradstreet Minősítése Alapján

Melegvíz-előállítás, fűtésrásegítés és medencefűtés

Egy medence építése és üzemeltetése jelentős befektetést jelent. Az üzemeltetés költségének nagyobbik hányadát a fűtésre használt energia jelenti. A hagyományos energia-felhasználás a környezet rombolásához is nagymértékben hozzájárul. A felhasznált energia nagymértékben csökkenthető különféle takarásokkal, fedésekkel, de költségtakarékos és környezetbarát fűtési módok is léteznek. Az egyik leghatékonyabb fűtési mód, ha napkollektorokat használ.

Napkollektor rendszer használati-melegvíz előállításra / fűtésrásegítésre kulcsrakészen

Nyáron medencefűtés, télen fűtésrásegítés

Kültéri medencék fűtésénél célszerű nyáron használati melegvíz előállításra is használni a napkollektoros rendszert, míg a hideg időszakban, amikor a medencét nem használják, a napkollektoros rendszer az épület fűtésére is hatékonyan rásegít. Ezzel a kombinációval érhető el a leghatékonyabb üzemmód.

A napkollektorok általában a használati melegvíztárolót fűtik elsődlegesen (a sorrend tetszőlegesen megválasztható), majd a kellő melegvíz hőmérséklet elérésekor, a szolár körbe épített motoros váltószelep átvált, és elkezdődik a medence vizének a fűtése. Amennyiben a napkollektoros rendszert fűtésrásegítésre is használni kívánják, akkor kombi tárolót alkalmaznak vagy a szolár körben még egy váltószelepet építenek be, így szintén választható sorrend szerint egy puffer tárolót is fűteni lehet. A kombi tárolók ebben az esetben költség- és helytakarékosabbak, mert egy váltószelep megtakarítható, és nyári időszakban akár egy hétre elegendő melegvíz tárolására alkalmasak.

A medence vizének a fűtése hőcserélőn keresztül történik. A hőcserélő egy olyan készülék, amely a napkollektoros rendszerben keringő hőátadó-fagyálló folyadék energiáját az alacsonyabb hőmérsékletű medencevíznek adja át. A hőcserélők lehetnek csőköteges vagy lemezes típusok. Napkollektoros rendszereknél a lemezes hőcserélők alkalmazása javasolt. Tekintettel a medencevíz klór tartalmára, ezek rozsdamentes acélból készülnek.
A rendszer működése teljesen automatikus, nem igényel figyelmet. A napkollektoros rendszer automatikája több pontban méri a hőmérsékleteket, és egy meghatározott program szerint felügyeli a rendszert (sorrend és hőmérsékletek tetszőlegesen választhatók).

A medencék hőveszteségét elsősorban a párolgás okozza, a párolgás mértéke pedig a vízfelülettel arányos. Ebből következik, hogy a napkollektorok felületét a vízfelület határozza meg. Takart medencék fűtésekor a kívánt hőmérséklet akkor érhető el, ha kollektor felület a vízfelület legalább felével egyezik. Magasabb hőmérséklet biztosításához, vagy takaratlan medencék esetében növelni kell a kollektor felületet. Szimulációs programok segítségével pontosan meg lehet határozni a szükséges méreteket.

Napelemes rendszer telepítés, kivitelezés

Napkollektort szeretne?

Nézze meg csomagajánlatainkat vagy kérjen ajánlatot.

Referenciáink

Több évtizedes működésünk során közel 3000 elégedett ügyfél távozott tőlünk.

Faragó J. ügyfél

Alapos tervezés, amely a gyakorlatban hozta az ígért teljesítményt, tiszta és gyors kivitelezés, két éves hibátlan működés.

Monori Sz. ügyfél

A Wagner Solart csak ajánlani tudom minden olyan személynek aki napelemes rendszer telepítésében gondolkozik. A cég dolgozói felkészültek, kedvesek és nagyon türelmesek. Minden felmerülő kérdésre készségesen válaszolnak. Nálam napelemben első a Wagner Solar!

Gróf I. ügyfél

Megbízható, azt adják amit ígérnek, segítőkészek,nagyon örülök, hogy az önök cégét választottam.

Több, mint 3000 rendszert telepítettünk országszerte