...

Napkollektor

...

Napelem

...

Hőszivattyú

...

Fancoil

...

Pellet kazán

...

Szellőzéstechnika

...

Medencefűtés

...

Elektromos fűtés

Várjuk hívását ügyfélszolgálatunk +36 70 314 1527-es telefonszámán!


A Transpack magazin ügyvezetőnkkel, Beleznai Nándorral készített interjút. Gyakorlati tapasztalatokról, cégspecifikus kérdésekről, előnyökről, környezeti hatásokról és megtérülisi számításokról is felmerültek kérdések.

Megújuló energiák és üzleti tudatosság

 

Az interjúban többek között szó esett arról, hogy miért érdemes ma már a cégvezetőknek a megújuló energiával foglalkozniuk? Mi a különbség a napelem és napkollektor között? Napjainkban  a versenyszektoron belül mennyire elterjedt a megújuló energia használata? Milyen előnyökkel jár? Mennyi idõ szükséges egy napenergia hasznosítására alkalmas rendszer (napelemes rendszer vagy napkollektor) megvalósításához a felméréstõl a kivitelezésig? Mennyi idő egy napelemes rendszer megtérülése? A számítások szerint egy átlagos méretûnek tekinthetõ napkollektoros rendszer használatával, éves szinten hozzávetõlegesen mekkora mennyiségû – az ózon szempontjából káros – kéndioxid- és széndioxid-kibocsátás kerülhetõ el?

 
 
 
Transpack - Megújuló energiák és üzleti tudatosság
 
Transpack - Megújuló energiák és üzleti tudatosság 2
 
Traspack - Megújuló energiák és üzleti tudatosság 3

A Zöld Ipar Magazin különszámában a napelemekről írtunk. Egy rövid piaci áttekintés után a minőségre és a különleges megoldásokra fektettük a hangsúlyt cikkünkben.

Napelem egy életre

 

Fókuszban a napelem. A ZIP magazinban megjelent egy cikkünk, melyet az alábbiakban olvashat.

 
 
 
Zöld Ipari Magazin
ZIP - Napelem egy életre
ZIP - újdonság a napelempiacon
 
ZIP - napelem többféle változatban
 
 
Kérdése van? Írjon nekünk az info@wagnersolar.hu e-mail címre vagy hívjon minket a +36 27 548 440-es telefonszámon! 

Megoldások gazdaságos és környezetbarát fűtésre német csúcsminőséggel!

A „Fűtéstechnika, korszerű fűtési rendszerek” VII. évfolyamában jelent meg egy cikkünk a környezetbarát fűtési megoldásokról.

A 2004-ben megjelent cikkünkben különböző megoldásokat mutattunk be, melyek segítségével nagymértékben csökkenthetjük, vagy akár teljes mértékben kiválthatjuk a gázfogyasztást.

 

Ezeket a megoldásokat kínáltunk 2004-ben, de a lehetőségek tárháza bővült, például modernebb napelem technológiával, hőszivattyúval és nagyobb választékkal. 

 

Cikkünkben az alábbi megoldásokról olvashat:

 

 

 

 

Olvassa el alábbi cikkünket!

 

Környezetbarát fűtési megoldás megújuló energiaforrásokkal


2003-ban az ÖKO – HÁZAK magazinban megjelent egy cikkünk a napenergia hasznosításról. 12 év telt el, és mi még mindig a piac meghatározó szereplői vagyunk.

Azóta is töretlenül telepítjük ügyfeleink részére a napkollektoros és napelemes rendszereket.

Az elmúlt 13 év alatt több, mint 800 ügyfelünk döntött a megújuló energiaforrások mellett, ezzel is nagy lépéseket téve a fenntartható fejlődésért. Ők a biztonságos és megtérülő befektetést választották, megtakarítással párosítva.

 

Álmodja meg, és, mint ahogyan azt a 800 eddig telepített rendszernél tettük,  Önnek is megvalósítjuk a megújuló energiaforrásokkal üzemelő rendszerét!

 

Megvalósítjuk álmai rendszerét

 

 

Figyelem! A cikkben szereplő elérhetőségek már nem aktuálisak. Kapcsolat

 

Tegye fel kérdéseit az info@wagnersolar.hu e-mail címen vagy hívjon minket a +36 27 548 440-es telefonszámon.

 

Forrás: ÖKO – HÁZAK magazin, Ember- és környezetbarát építkezés 2003/2 május-június-július


Az Uszoda & szauna magazinban Beleznai Nándort kérdezték a megújuló energiaforrásokról. Többek között szó esett arról, hogy milyen energiatakarékos fűtési, hűtési megoldások állnak a rendelkezésünkre és milyen megtérülési idővel számolhatunk a különböző eszközöknél.

Úgy döntöttünk, hogy megosztjuk Önnel is az elmúlt 13 év tudását és tapasztalatait. Ezért minden héten megosztunk egy olyan cikket, mely az elmúlt években valamelyik magazinban megjelent, de eddig online nem volt elérhető.

 

Az első cikkünk 2008-ban íródott és a hőszivattyúkra, illetve napkollektorokra fókuszál.

 

"A jövő kihívása

 

Beleznai Nándor, a Wagner Solar Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. Évek óta foglalkoznak a megújuló energiaforrások hasznosításával, napkollektorok, napelemek, hőszivattyúk tervezésével, telepítésével.

 

U&sz: Ön szerint valóban alternatívát jelentenek a megújuló energiaforrások – a napfény, a föld hőenergiája – a hagyományos energiahordozókkal szemben? 

 

Beleznai: Mindenképp versenyképes megoldásnak tartom mindkét energiaforrást, mely a számok nyelvén is egyre jobban kifejezhető.

 

U&sz : Nem túl drága ez a környezetbarát technológia? Mennyibe kerül ma egy-egy olyan rendszer telepítése, amely alkalmas lehet mind a lakóépület melegvíz ellátására, mint a medence fűtésére? 

 

Beleznai: Valóban nem olcsó megoldások, de a magasabb ár mellet számtalan előny jelentkezik. A napkollektoros rendszerek csekély elektromos energiát fogyasztanak, így a termelt energia szinte ingyen van. Nem kell éves karbantartással számolni, a napkollektorok garanciaideje 10 év, az élettartam 25-30 év. A hőszivattyús rendszer az épület illetve medence fűtése mellett, nyáron az épület hűtésére is alkalmas.

Egy jó minőségű napkollektoros rendszer az épület bekerülési költségéből kevesebb mint 10 %-ot képvisel, egy hőszivattyús rendszer megközelítőleg 15 %-ot.

 

U&sz: Mekkora a megtérülési idő?

 

Beleznai: A megtérülési idő számos tényezőtől függ, a kiváltott energia fajtájától, az épület adottságaitól, az alkalmazott technikától. Ha figyelembe vesszük, hogy az évek alatt halmozódó költségek több mint 75 %-át az energiaköltségek jelentik, könnyen kiszámítható mennyit lehet egy rendszerrel megtakarítani. Új építésű ingatlanok esetében ahol a gépészet ezekre a technológiákra épül, a megtérülés napkollektoros rendszerek esetében 6-10 év míg a hőszivattyúk esetében ez akár 4-5 is lehet.

Figyelemre méltó, hogy hazánkban a megtérülés milyen fontosnak tűnik, egyébként a függetlenség érzése, vagy a környezeti károk csökkentése legalább ugyanolyan fontos kellene legyen. Elgondolkodtató mennyi pénzbe kerül a környezeti károk helyreállítása illetve megelőzése. Úgy gondolom, hogy ezt szintén fontos lenne közvetíteni

 

U&sz: Mit tanácsol, mekkora energiaigénnyel számoljanak a tervezők egy-egy ilyen kombinált rendszer méretezésekor?

 

Beleznai: A mai korszerű építőanyagok felhasználásával az épületek hővesztesége jelentősen csökkent, egy megfelelően hőszigetelt épület fűtésére akár 40-50 W / m2 is elegendő így például egy 200 m2-es családi ház egy 10 kW teljesítményű hőszivattyúval is fűthető.

Ez az érték tovább csökkenthető amennyiben a szellőzéssel „elpocsékolt” energia is hasznosított. Ezt hővisszanyerős szellőzőgépekkel lehet megoldani."

 

A jövő kihívása cikk

 

Forrás: WELLNESSMAGAZIN Uszoda & Szauna 2008. 6. szám november-december


Az EnergiaGazdálkodás című folyóirat 56. évfolyamában egy Beleznai Nándorral, a Wagner Solar Hungária Kft ügyvezetőjével készült interjú is olvasható.

 

Az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület szakfolyóirata, ügyvezetőnket kérdezte a megújuló energiaforrásokról.

 

A cikkben többek között az alábbi kérdésekre kaphatnak választ az olvasók.

 

 

  • Hogyan látja a megújuló energiahordozók terjesztésére vállalt magyar program teljesítését?
  • A megújulók terjesztését szolgáló állami támogatások rendszere és intenzitása elősegíti-e a tervezett program teljesítését?
  • Vállal-e a lakosság saját részt, vagy hitelből épülnek a beruházások?
  • A rezsicsökkentés után a megújuló energiahordozók használatára, az átállás lassabban megtérülő beruházás lett. Hogyan látja a megújulók jövőjét ebből a szempontból?
  • A fatüzelésnél, a napenergia hasznosításnál és a hőszivattyúknál is gyors a műszaki fejlődés, egyre jobb minőségű és hatásfokú berendezések kerülnek a piacra. A jobb termékek alacsonyabb áron vehetők meg?

 

Olvassa el cikkünket!

 

 

Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület szakfolyóirat, megújuló energiaforrások

 

Kérdése lenne?

 

 

Hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 27 548 440-es telefonszámon vagy írjon nekünk az info@wagnersolar.hu címre.

 

Szívesen értesülne aktuális híreinkről, pályázatokról, akciókról?

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

 


2004-ben a Fészekrakó magazin különszámában, a fűtés és szigetelés magazin szakmai mellékletében megjelent egy cikkünk a megújuló energiaforrásokról. Cégünk, 2002-es elindulásakor azt a cél tűztük ki magunk elé, hogy minden ember számára elérhetővé tesszük a megújuló technológiát. Éppen ezért nagy tájékoztatási kampányba kezdtünk, hogy a Magyarországon még ismeretlen technológiát népszerűsítsük.

 

Gazdaságos és környezetbarát hűtési - fűtési megoldások 

 

Munkánk gyümölcseként 2013-ban elnyertük a Delfin-Díjat a "Fenntarthatósági tudatformálás, oktatás" kategóriában. Az állandó jellegű tájékoztatást azóta is folyamatosan végezzük és örömünkre szolgál, hogy egyre több ember dönt az alternatív energiatermelés mellett.

 

Az alábbi cikk megemlíti azokat a megújuló technológiákat, melyekkel cégünk a kezdetektől foglalkozik. Termékkínálatunkban az említett lehetőségek máig szerepelnek, sőt büszkék vagyunk rá, hogy még mindig mi forgalmazzuk a legmagasabb hatásfokú Németországban gyártott napkollektorokat.

 

Gazdaságos és környezetbarát hűtési - fűtési megoldások  

 

Ön milyen eszközzel tudná leghatékonyabb módon csökkenteni fogyasztását?

 

Kérdezzen, mi válaszolunk! 

info@wagnersolar.hu

+36 27 358 440


A Dunakeszi Polgár című városi magazin decemberi számában megjelent egy interjú, melyet Beleznai Nándorral, a Wagner Solar Hungária Kft. ügyvezetőjével készítettek.

Ismerje meg Ön is jobban vállalkozásunkat e rövid beszélgetés segítségével!

2014: Az energiatakarékos háztartások éve

 

Ahogy beköszöntött a téli hideg, mindenkinek újra gondoskodnia kell az otthon melegéről. A Wagner Solar Hungária Kft. neve nemcsak azoknak lehet ismerős, akik nap mint nap Fóti úti irodaházuk előtt autóznak el, hanem az energiatudatos vásárlók számára is. Beleznai Nándort, a cég ügyvezetőjét kérdeztük.

 

 

- A sajtóban mindennapos téma a háztartások energiaköltsége. Az Önök cége milyen megoldásokat kínál a Dunakeszin élők számára?

- Bár országszerte telepítjük megújuló energiát hasznosító rendszereinket, mindig nagy öröm, amikor helyben is tudunk segítséget nyújtani. Idén a legtöbben a napelemes rendszerek iránt érdeklődtek, hogy a Nap energiájából ingyenesen állítsanak elő elektromos áramot. A napelemek mellett a különböző fűtési megoldásokra is sokan kíváncsiak voltak. Idén kezdtük meg az Astra faelgázosító kazánok forgalmazását, melyek nagyobb komfortot biztosítanak, mint a hagyományos vegyes tüzelésű kazánok. Azok pedig, akik gázzal fűtenek és sokallják a számlát, elsősorban a hőszivattyús megoldások iránt érdeklődtek – nekik is tudtunk segíteni, és hozzájárulhattunk a megtakarításukhoz.

- Az elmúlt évekhez képest érzékelhető-e valamilyen változás az érdeklődők tájékozottságát illetően?

- Amikor 11 éve elkezdtünk megújuló energiaforrásokkal foglalkozni, még kevesen ismerték ezt a kifejezést. Az egyértelműen látszik, hogy egyre tudatosabbak az emberek, a pénzükért minőségi terméket és megfelelő színvonalú kiszolgálást várnak el. Komoly sikernek érezzük, hogy egyre többen fordulnak hozzánk energetikai tanácsadásért, és – ahogy az a weboldalunkon elérhető referencia-térképen is látszik – az ország távoli pontjain élők is ránk bízzák a munkát az egyedi igények felmérésétől a rendszer beüzemeléséig.

- Az érdeklődők több rendezvényen is láthatták Önt előadóként. Tervezik, hogy 2014-ben is tartanak lakossági tájékoztatót Dunakeszin?

- 2012-ben a régió másik 10 településén is tájékoztattuk az érdeklődőket az energiatudatos megoldásokról. Jövő tavasszal ismét találkozhatunk majd egy helyi fórumon, a pontos dátumot természetesen a Dunakeszi Polgár olvasóival is időben megosztjuk.

- Említette, hogy több mint egy évtizede dolgoznak a régióban. Önnek mi ad energiát, hogy évről évre megújuljanak?

- Elsősorban az ügyfelektől kapott pozitív visszajelzések jelentenek hajtóerőt, illetve például az, hogy idén két fenntarthatósági díjjal is elismerték munkánkat.

- Ha valaki most e sorokat olvasva döntött úgy, hogy szeretné Önökkel felvenni a kapcsolatot, hogyan kérhet szakértő tanácsot?

- A www.wagnersolar.hu weboldalon minden elérhetőségünk megtalálható. Személyesen a Fóti út 92. szám alatti bemutatótermünkben várjuk az érdeklődőket, illetve a +36 27 548-440-es telefonszámon is elérhetőek vagyunk.


(Forrás: Dunakeszi Polgár - városi magazin, 2013. december)

 

Szívesen értesülne aktuális híreinkről, pályázatokról, akciókról?

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

 

 


A Zöld Ipar Magazin legfrissebb, májusi számában - mások mellett - cégünk ügyvezetőjét, Beleznai Nándort kérdezték a napkollektoros pályázatról.

Olvassa el az újságnak adott rövid véleményt!

A ZIP Magazin kérdezett 

 
 

"Októberben örömmel üdvözöltük a pályázat meghirdetését, hiszen a megújuló energiaforrások iránti érdeklődést jelentősen befolyásolja az elérhető támogatási rendszer. A cégünkön, márkaképviseleteinken és viszonteladóinkon keresztül eddig beadott száz fölötti pályázat kétharmada használati melegvíz előállítására méretezett rendszert tartalmaz, egyharmaduk fűtésrásegítésre is alkalmas. Pályázóink többsége hosszabb ideje fontolgatta már a vásárlást, végül az 50%-os állami támogatás – az adminisztrációs teher könnyítésével – nyomós érvnek bizonyult a telepítés mellett. Meglepetés volt, hogy kétszer is meg kellett hosszabbítani a beadási határidőt, ez nem az érdektelenséget mutatja – a megnövekedett költségek mellett sokan nem tudták megfinanszírozni a beruházás teljes költségét. Bár a nyári „kérészéletű” ZBR-pályázatra tekintettel voltak félelmeink, szerencsére a 2,97 milliárdos keretösszeggel a kiírás eléri célját: több ezer család számára teszi könnyebben elérhetővé a környezetbarát napkollektoros rendszert"
Forrás: Zöld Ipar Magazin (www.zipmagazin.hu)

 

Szívesen értesülne aktuális híreinkről, pályázatokról, akciókról?

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

 

Ügyfélvélemények

Wagner Solar Hungária Kft. számokban

3000+

telepített rendszer (db)

18 év

tapasztalat

96729600

összes megtermelt energia (kWh)

33855 tonna

széndioxid-megtakarítás