Novembertől újra 100%-os pályázat FRISSÍTVE 2022.10.17.

Napelem, Pályázatok Közzétéve: 2022.09.29.

Stop

Frissítés!

A Technológiai és Ipari Minisztérium 2022. október 17-i közleménye alapján a pályázat eredetileg őszre tervezett második szakaszával kapcsolatban bizonytalan ideig nem várható döntés. A napelemes pályázat folytatásához az uniós támogatások felhasználásáról kötött jövőbeli megállapodást jelölték meg feltételként.

Fotó: Alexander Kovalev

Az eredeti terv szerint 2022 novemberétől ismét megnyíltak volna a pályázási lehetőségek a lakossági napelemes programban. A több mint 200 milliárd keretösszegű felhívásban résztvevők szinte önellátóvá válhatnak, gyakorlatilag lehetőségük nyílik, hogy maguk termeljék ki az általuk használt energia jelentős részét.

Fontos azonban, hogy az egyéni megadott keretösszeg nem fedezi a 100%-osan a beruházást, mert az árak folyamatos növekedését a pályázati kiírás nem követi le.

Napelem rendszer tervezés és kivitelezés
Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán

Tisztelt Érdeklődő! Tájékoztatjuk, hogy a 100%-os támogatású pályázatra jelenleg nem áll módunkban további árajánlatokat kiadni. Köszönjük a megértését.

Az elbírálás nem változott

Az elbírálási kritériumok nem változtak. A felhívásra azok jelentkezhetnek, akiknek az éves bruttó átlagjövedelme nem haladja meg a 4 millió 850 ezer forintot. Sikeres pályázat esetén 100 százalékos támogatást kapnak a jelentkezők, ezt napelemek építtetésére, illetve komplex csomagra lehet felhasználni, mely fűtéskorszerűsítést, energiatároló telepítést és nyílászárók cseréjét tartalmazza.

Összesen 2,9 millió forint nyerhető el

A napelemes rendszerek telepítésére 2,9 millió forintos, míg a komplex energiatakarékos fűtési rendszer átalakítására 11,3 millió forintos támogatás nyerhető.

A korábban beadott 43 ezer pályázat értékelése most zajlik, eddig 21 800 esetben született pozitív döntés, mely projektek megvalósítása megkezdődött már, egy része el is készült. A telepített rendszerek azonban tudomásunk szerint a cikk írásakor még nem kerültek kifizetésre az állam részéről.

Korábban készült cikkünk a témában:

100%-os támogatású napelem pályázat GYIK