fbpx
 
Ajánlatkérés

NAPELEMES BERUHÁZÁS CÉGEKNEK!

MOST ÉRDEMES CÉGKÉNT BELEVÁGNI A NAPELEMES BERUHÁZÁSBA!

Az utóbbi hónapok energiaválsága váratlan terheket rótt a vállalkozásokra, hiszen a fűtésszámla mellett az elektromos áram ára is nagy mértékben növekedett. Sokaknál látjuk azt a tendenciát, hogy a gázfogyasztás csökkentése céljából, átállnak valamilyen villamosenergia alapú fűtésre, ami tovább növeli a villanyszámlát.

 

 

JÓ HÍRÜNK VAN A CÉGEK SZÁMÁRA!

Az aktuális szabályozás szerint az 50-150 kW közötti kiserőművi engedélyeztetés esetén, van lehetőség hálózati visszatáplálásra. Jelenleg ez egy olyan kiskapu, amiről nem tudjuk, hogy meddig marad nyitva, így érdemes minél hamarabb lépni!

Korábban az 50-150 kW méretű napelemes rendszerek csak viszwatt védelemmel kaptak engedélyt, de az új szabályozás, ami szeptember óta elérhető, nagy kiváltságot jelent a céges beruházók számára.

 

Árajánlatot kérek

A NAPELEMES BERUHÁZÁS FELTÉTELEI

Azok a cégek tudnak napelemes rendszerre engedélyeztetési folyamatot elindítani a fent leírt feltételekkel, akik megfelelnek az alábbiaknak:

  • Kis feszültségen (400 Volt) csatlakoznak a közcélú hálózatra
  • Földhivatal szerint belterületként nyilvántartott telken van bejegyezve az ingatlan

Nagy dolog, hogy erre lehetősége nyílt a cégek számára, hiszen jelenleg a lakosság is teljesen kiesett a hálózatra visszatáplálók köréből (akik 2022 október 31 után adják be igénybejelentésüket a szolgáltatóhoz). Így, hogy jelenleg van mód a visszatáplálásra 50-150 kW-os méretben, a beruházás rekordidő alatt megtérül.

 

Árajánlatot kérek
Szerződés kötés

VISSZATÁPLÁLÁS ELSZÁMOLÁSA

A visszatáplált energiára egy átvételi árat kap a beruházó. Ezzel kapcsolatosan az áramszolgáltatóval vagy egy energia kereskedővel szükséges egyeztetni és szerződést kötni. Ez területenként, szolgáltatónkként és mennyiség függvényében változhat.

 

KINEK JAVASOLJUK A NAPELEMES BERUHÁZÁST?

Olyan vállalkozásoknak, akiknek magas a villamosenergia felhasználásuk ez egy kihagyhatatlan lehetőség. Jó megoldás azok számára, akik napközben a termelt energia nagy részét el is fogyasztják. Abban az esetben, ha hétvégén nem is, de legalább heti 5 napon elfogyasztják a termelt energia nagy részét, a megtérülési idő 3-5 évre csökken.

NÉZZÜNK EGY PÉLDA SZÁMÍTÁST EGY CÉGES NAPELEMES RENDSZERRE

  • Egy 150 kW-os napelemes rendszer
  • Évi 150-180 MWh energiát termel
  • Ez jelenleg 200 Ft/ kWh áron számolva 30 – 36 millió Ft áramszámlát jelent évente
  • A 150 kW-os napelemes rendszer bekerülési költsége nagyságrendileg 55 – 65 millió Ft + Áfa
  • Megtérülési idő ebben az esetben körülbelül 3-5 év
  • Karbantartást a napelemes rendszer nem igényel, fenntartási költsége nincsen
  • Várható működés körülbelül 30 év
  • A jelenlegi energiaárakkal számolva 30 év alatt a példában szereplő napelemes rendszer közel 1 milliárd Ft értékű energiát fog megtermelni.

 

Egy 150 kW-os napelemes rendszer kivitelezési ideje körülbelül 2-3 hetet vesz igénybe.

Az engedélyeztetési folyamat hosszabb, akár több hónapot is igénybe vehet.

Kérdése van?

Forduljon hozzánk bizalommal a +36 27 548 440 -es telefonszámon vagy az ajanlat@wagnersolar.hu e-mail címen. Szakértő kollégáink díjmentesen konzultálnak Önnel.

Ajánlatkérés
Hírlevélre feliratkozás