HBLF Üzleti Élet a Környezetért Díj

Rólunk

A Magyar Telekom DELFIN-Díját követően idén másodjára ismerték el munkánkat.

A Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) „Üzleti Élet a Környezetért” pályázatán megosztott harmadik helyezést értünk el.

A Károly walesi herceg által 1992-ben alapított Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) 2000-ben megalapította az „Üzleti Élet a Környezetért” környezetvédelmi díjat. A Díj odaítélésével az Alapító a környezetvédelem fontosságának hangsúlyozását, a fenntartható fejlődés gondolatának népszerűsítését, a környezettudatos vállalatirányítás elterjedését, valamint ezzel összefüggésben az éghajlatváltozás elleni fellépést kívánja elősegíteni.

A díjazottak a környezetvédelem érdekében konkrét projektet valósítottak meg a tavalyi és az idei évben. A megvalósított projekt egy hosszú távú folyamat részegysége is lehetett, amennyiben elkülönített eredménye kimutatható volt.

„A pályázaton 17 vállalat 19 projektje egyértelműen jelzi, hogy a vállalatok mindennapi gyakorlatává vált a környezetvédelem, a felelős vállalatvezetés” – hangsúlyozta Bonifertné Szigeti Márta a zsűrizés lezárásakor.

A díjátadó ünnepségen a zsűri tagja, Dr. Bándi Gyula, a következőképpen indokolta a zsűri döntését:
„Harmadik helyezést ért el a Budafilter 94 Kft és a Wagner Solar Hungária Kft. A Budafilter 94 Kft. hazai innovációs megoldása a PET palackok zsugorításon alapuló visszagyűjtésére és újrahasznosítására létrehozott GREENPET rendszere, együttműködésben a Magyar Postával; a Wagner Solar Hungária Kft. az összetett – megújuló energiákra, így a környezeti terhelés csökkentésére irányuló – szerkezet- és szemléletváltása adta az alapját a két harmadik helyezésnek.”

A nyertes pályázatok közül kerülnek kiválasztásra azok a projektek – több más környezetvédelmi díj nyerteseivel együtt –, melyek az Európai Unió Környezetvédelmi Bizottságának kétévente megrendezett díjáért (European Business Awards for the Environment) versenyeznek 2014-ben.

Szívesen értesülne aktuális híreinkről, pályázatokról, akciókról?