Fűtés pellettel

Magas hatásfok, jó szabályozással

Magas hatásfok

A pellet kazánok figyelemre méltó hatásfokkal működnek. Ez részben annak köszönhető, hogy a pellet különösen száraz tüzelőanyag, 10% alatti nedvességtartalommal, valamint a nagy fajsúlynak köszönhetően adott térfogaton sokkal több az éghető anyag mennyisége. Égése sokkal egyenletesebb, mert anyaga homogénebb a normál tűzifáénál. Az égéshez szükséges levegő mennyisége is jól szabályozott, így általában 90-94%-os hatásfokkal lehet számolni.

A magas hatásfoknak köszönhetően a földgázhoz képest versenyképes áron lehet pellettel tüzelni. 1 m3 földgáz helyett kevesebb mint 2 kg pelletet kell eltüzelni.

A pellet kazán figyelemre méltó hatásfokkal működik

Jó szabályozhatóság

Pellet kazánnal jól szabályozható fűtési rendszert építhetünk ki. Az alapszabályzás egyszerű hőfokkülönbség alapján indítja el az égetést, lambda szondás szabályzás esetén a füstgáz minőségét figyelembe véve szabályozhatunk a tökéletesebb égés érdekében. Pellet kazánokat 8-1000 kW teljesítményig tudunk ajánlani. Nagyobb hőigény esetén a kazánok kaszkád kötésére is van lehetőség. Legtöbb kazánunk teljesítménye 60-30%-ig is leszabályozható. Családi házakhoz általában kisebb teljesítményű kazánokat használnak. Ezek készenléti tárolóját kézzel kell feltölteni pellettel, egy feltöltéssel maximum egy hétig működnek felügyelet nélkül.

 

 

BioWIN2 SL pellet kazán

Nagyobb épületekhez nagyobb teljesítmény szükséges. Ezekhez általában egy különálló helységben tárolják a pelletet, melyet egy szállítócsiga szállít közvetlenül a kazánba. Pellet kazánból 1000 kW a legnagyobb teljesítmény, amit ajánlani tudunk, ez már egy kisebb lakónegyed fűtésére is elegendő. Ennél a kategóriánál az automatikus tisztítás, hamu kiszállítás elengedhetetlen. Figyelemre méltó, hogy egy ilyen méretű kazán (fűtőmű) üzemeltetését egy személy látja el. A kazánok távfelügyeletre köthetők.