Napelemmel cége tudatos energiamegtakarításáért

Napelem

Az Ön cége nagyságrendileg mennyit költ havonta közüzemi számlákra?
Túl magasnak találja ezt az összeget?
Tart attól, hogy mi lesz, ha az áram piaci ára ismét markáns emelkedésnek indul?
Biztosítsa be vállalkozása jövőjét és termelje meg a felhasználni kívánt energiát!
Napelemmel tudatosan növelheti cége energiamegtakarítását.

Nagyobb ipari létesítményekben, üzemekben, irodaházakban rengeteg gépet kell árammal ellátni, melyek komoly áramfogyasztási vonzattal járnak.
Ezeken a területeken fokozott megoldást jelent, ha napelem rendszerrel váltják ki a fogyasztását.
Mivel az irodák általában nappal vannak nyitva, így a napelemek által termelt áramot azonnal felhasználhatja, és nem kell az áramszolgáltató hálózatára támaszkodnia munkaidőben.

 

Ajánlatkérés
500kW napelem park

A jelenlegi szabályozások értelmében a napelem rendszereket csak a saját fogyasztás kiváltására lehet használni. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a napelemek által megtermelt de fel nem használt energiát nem lehet visszatáplálni a közüzemi hálózatba csak és kizárólag a saját fogyasztás kiváltására fordítható. Ennek megvalósulásához szükség van a visszwatt védelemre, ahol az inverter az adott fogyasztás kiváltásához igazítja a napelemek termelését.

visszwatt rendszer elemek és termelés

Az új rendeletek tükrében sokan attól tartottak, hogy a befektetésnek szánt napelem rendszer már nem fogja visszahozni az árát, ettől azonban nem kell tartani. A jelenlegi villamosenergia árak mellett még a visszatáplálás lehetősége nélkül is pár éven belül megtérül a kialakított napelem rendszer.

Ajánlatkérés
Kalkulátor árszámítás

Teremtsen napelemmel biztonságot vállalkozásának

Első lépésként érdemes megtekinteni, hogy mennyi energiát használ fel cége egy adott munkanap alkalmával. A napelemnek köszönhetően ezt a mennyiséget, pontosabban a mennyiség után fizetendő összeget, Ön akár meg is spórolhatja.
Olyan vállalkozások esetében ugyanis, ahol a munkavégzés csak nappal történik, szinte teljes mértékben kiváltható a napi fogyasztás.

Wagner Solar Hungária, magas minőség
Kimutatás - energiafogyasztás-termelés

Napelem felszerelése kevésbé ajánlott olyan cégek számára, akik csak és kizárólag az esti órákban végeznek energiaforrást igénylő munkát, mint például pékségek. Ott ugyanis a nagyüzemi sütő berendezések éjszaka működnek, akkor viszont nincs lehetőség az energia pótlására.

Ahhoz, hogy a napelemek visszahozzák az árukat, pontosan ki kell számolni, hogy mekkora fogyasztást szeretnénk kiváltani, figyelembe véve a napelemek, inverterek, adott esetben az akkumulátorok számát, valamint méretét. A pontos tervezéshez helyszíni felmérés és a legutóbbi éves – havi szintre lebontott – fogyasztási adatait, belső elektromos hálózat tervrajzát, valamint az épület építészrajzát szükséges elküldeni a tervezőnek.

Amennyiben a hétköznapokon valóban akkor zajlik termelés az épületben, amikor a fogyasztás is, akkor a végeredmény, hogy a kettő együtt párhuzamosan működik és rengeteg energiát spórolhatunk.

Szemléletes példa a hűtőház, mely akkor fogyasztja a legtöbb energiát, amikor a külső hőmérséklet 30 fok fölé emelkedik. Egy szupermarket esetében is kiváltható napelemmel a fogyasztás számottevő része.
Ha ezeket az érveket figyelembe vesszük, jól látható, hogy a megtérülési idő jelenleg 2-3 év, annak ellenére is, hogy a rendszer nem tud visszatáplálni a hálózatba.

Ajánlatkérés

Várakozó álláspont

A barnamezős vállalati szektorban még nem indultak el a napelemes beruházások. Ennek az egyik legmeghatározóbb oka, hogy korábban az alacsonyabb energiaárak miatt a megtérülési idő akár 10-15 év is lehetett. Éppen ezért főként olyan cégek választották a zöld energiát, akiknek nem számított a megtérülési idő. Ritkaság számba mentek azok vállalatok, ahol tényleges fókuszba a zöld energia vagy éppen bizonyos PR szempontokat   helyeztek előtérbe.

Napelem rendszer tervezés és kivitelezés

A likviditási nehézségek ellenére manapság a céges szférában egyre nagyobb az érdeklődés a napelemek iránt. A jelenlegi energiaárak mellett a megújuló beruházások többször is megtérülhetnek élettartalmuk alatt. Mindezek ismeretében, aki tudatos lépésre szánja el magát, annak nagy valószínűséggel három éven belül megtérülhet rendszerének bekerülési ára. Az energiaválság összességében tehát változtatásra sarkall.
A jelenlegi gazdasági helyzetben egyre többen ismerik fel a napelemben rejlő lehetőségeket, éppen ezért célszerű időben elindítani a felmérési és kivitelezési folyamatokat.

Megéri a napelem telepítés?

A Hír TV reggeli műsorának vendégei voltunk. Az interjú során a lakossági napelemes piaci helyzetről számoltunk be és hasznos tanácsokkal láttuk el az adás nézőit.

További videóink

Döntsön még ma cége jövőjéről!
Töltse ki űrlapunkat, a Wagner Solar csapata pedig felveszi Önnel a kapcsolatot és készségesen válaszol felmerülő kérdéseire.

Tanácsadás szakértőtől

Ne szalassza el a lehetőséget! Kérjen ajánlatot most!

Kérje árajánlatunkat az ajanlat@wagnersolar.hu e-mail címen! Vagy kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal a +36 27 548 440-es telefonszámon.

Napelem Referenciáink

Gróf I. ügyfél

Megbízható, azt adják amit ígérnek, segítőkészek,nagyon örülök, hogy az önök cégét választottam.

Szekeres István Pomáz

Megbízható, pontos, precíz. Jó volt nézni a munkájukat és jó volt hallgatni a munka közbeni „szövegelésüket”.

Dr. Elség Attila Kulcs

Egy cég, mely összetett problémák megoldásában gyorsan, rugalmasan és segítőkészen dolgozik.