Az otthoni autótöltők új generációja

EV töltő, Napelem Közzétéve: 2022.05.12.

Az Otthonfelújítási program, valamint a különböző, vállalkozások számára elérhető energetikai korszerűsítést célzó pályázatok hatására, a vállalkozások és esetenként magánszemélyek számára is elérhető kamatmentes hitelek folyományaként a magyarországi napelemes piac iszonyatos növekedésben van.  A napelemes piac mellett a lakossági, elektromobilitási pályázatok is közvetlen módon gerjesztik a keresletet a napelemes rendszerek építésére. A motiváció ugyanaz: befektetés, „rezsi”csökkentés, környezetvédelem.

Jelenleg megközelítőleg 42.700 környezetkímélő autót tartanak nyilván Magyarországon. Számuk csak tavaly októberben mintegy hat százalékkal nőtt a pályázati lehetőségeknek köszönhetően. A vásárlók nagy része magánszemély.

Forrás: https://www.mgoe.hu/sosem-nott-meg-annyival-zold-rendszamos-autok-szama-mint-2021-ben

Mindezt jól tükrözi, hogy a közterületi elektromos töltőállomásokon már fizetős a töltés, egyre több áruházlánc jelenti be, hogy a parkolójukban töltőállomásokat üzemelnek be, amik ugyancsak fizetősek. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal adatai alapján 33,6 százalékkal nőtt a nyilvánosan elérhető elektromos töltőberendezések száma 2021 végére az előző évhez képest. Ezeken 2021-ben 10 907 MWh áramot, töltöttünk autóinkba, 3 942 MWh-val többet, mint 2020-ban.

Kézen fekvő tehát, hogy egyre nagyobb igény jelentkezik az otthoni, fali töltőállomások beüzemelésére, amivel meglévő, vagy leendő elektromos autónkat tölthetjük.

Ajánlatkérés

Amennyiben hálózatra csatlakoztató töltőről beszélünk, egyre nagyobb választék áll rendelkezésünkre. Szabadabban telepíthető otthonunkban (természetesen a szükséges áramellátási paraméterek megléte esetén). Leginkább akkor érdemes ezt a megoldást választani, amennyiben a korábban telepített napelemes rendszerünk esetében még nem számoltunk elektromos autó jövőbeni vásárlásával, vagy még nem rendelkezünk napelemes rendszerrel.

A Wagner Solar kínálatában elérhető nemzetközi márkák (SolarEdge, Fronius, Solax, Noark) esetében is megfigyelhető, hogy egyre több újdonsággal jelentkeznek a piacon. A legújabb fejlesztések közül a smart töltőket kell megemlíteni, amelyek beépített Wlan segítségével távolról is vezérelhetőek. Ezeknek a legnagyobb előnye, hogy a közelgő bruttó elszámolás bevezetésével napelemes rendszer használatának a segítségével távolról, napközben indíthatjuk el a jármű töltését. Ennek segítségével a napközben megtermelt plusz energia nem a hálózatba áramlik vissza, hanem hatékonyan tölthetjük vele a gépjárművet.

Ajánlatkérés

Alábbiakban igyekeztünk összehasonlítani a Wagner Solar kínálatában elérhető EV töltőket:

Részletes műszaki információk

A táblázat csak a lényegesebb információkat tartalmazza, de mindegyik márka esetében érdemes mélyebben áttanulmányozni az adatlapokat, amelyeket alábbiakban tud letölteni:

SolarEdge Home EV

Fonius Wattpilot

Solax X1/3 – EVC széria

Solax X1/3 – AE széria

Noark Ex9EV

További információ a témával kapcsolatban

Általános információk, amit az elektromos autó töltőkről mindenkinek tudnia érdemes.

 

Tovább a cikkhez
Elektromos Autó Töltő

Szeretne otthonra EV töltőt telepíttetni?

Kérdéseivel, ajánlatkéréssel kapcsolatban keresse a Wagner Solar Hungária Kft-t az ajanlat@wagnersolar.hu email címen, vagy a +3627548440 telefonszámon.