Új ingatlant tervez? Ezért válassza a SolarEdge-et!

Inverter, Napelem Közzétéve: 2021.05.06.

Közel 0 energiás ingatlan szabályozás

Mint már ismeretes, 2022. július 1-től kötelező lesz a megújuló energiaforrások alkalmazása új építésű ingatlanokban.

Az új jogszabály szerint az újonnan épülő ingatlanok minimum BB energetikai besorolást kell elérjenek. Ez azt jelenti, hogy az összes energiafogyasztás legalább 25%-ának fedezésére megújuló energiaforrásokat kell alkalmazni.

Példaként szemléltetve, ez a szabályozás egy 120 m2-es új építésű családi ház esetében, egy 4 fős háztartás igényeinek (gázkazán, padlófűtés, 200L használati melegvíz, klíma) kielégítésére azt jelenti, hogy egy kb. 2,6 kW-os napelemes rendszerre van szükség a 25% megújuló energiás részarány elérésére.

További számítások az Új építésű ingatlanoknál így érhetjük el a 25%-os megújuló energiás arányt cikkünkben találhatóak.

Ha valamilyen véletlen folytán a tervezés során nem kalkuláltunk azzal, hogy a napelemes rendszer szempontjából mi az ideális, és a webináriumban elhangzott tényezők (tájolás, dőlésszög, árnyékhatás) bármelyike problémaként jelentkezik, mindenképpen érdemes SolarEdge-es, okos napelemes rendszerben gondolkodni. Ebben az esetben ugyanis a leendő tulajdonosnak nem kell aggódni a termelési adatok miatt.

A SolarEdge új generációs megoldásainak köszönhetően ugyanis egyedülálló módon:

 • 5-25%-kal több energiát termelhetünk, mint egy hagyományos napelemes rendszerrel
 • minden egyes napelem termelését külön-külön nyomon tudjuk követni az interneten
 • a maximumot hozza a tetőfelületből, több tájolású, osztott tető esetén is
 • csökkenti az árnyékolás okozta termeléskiesést
 • a monitoring rendszerének köszönhetően automatikus hibaüzenetet küld leállás esetén
 • akkumulátor kész megoldás
Ajánlatkérés
SolarEdge egy - és háromfázisú inverterek

A SOLAREDGE GYAKORLATI ELŐNYEI

 • Bővíthető

  Egy, maximum 5 kW-os inverterrel szerelt napelemes rendszer már 4-8 napelem felszerelésével elindítható, ugyanis a SolarEdge inverterek a névleges teljesítmény 40%-tól beüzemelhetőek, és akár +100%-ig felülméretezhetőek. Ha a fenti példát vesszük alapul, a 2,6kW-os napelemes rendszer elindítható egy 5kW-os inverterrel, ami fedezi az első körös igényeket, lefedi a használatbavételi engedélyhez szükséges 25%-os megújuló energiás részarányt.

  Miért jó a tulajdonos oldaláról nézve?

   • Építkezéskor még nem tudja az ember, hogy mennyi lesz pontosan a fogyasztása, így általában egy körülbelüli összeg van meghatározva. SolarEdge inverter esetén, amennyiben a rendszer megfelelően van méretezve, a későbbiekben további napelemekkel bővíthető a rendszer.
   • Egy másik jó érv, hogy egy építkezés drága. Sok esetben a végére már nem biztos, hogy marad elegendő összeg a napelemes beruházásra. Viszont ilyen esetben egy kisebb rendszert is fel lehet szerelni, amit a későbbiekben bővíthet a beruházó.
 • Biztonságos

  SolarEdge-es rendszerek által nyújtott egyedülálló biztonsági funkciók:

   • biztonságos egyenáram
   • ívmegelőzés
   • modulszintű figyelés
   • beépített hőmérsékletfigyelés
   • biztonságos akkumulátorműködés

   

  Bővebb információ videónkban található.

 • Smart kompatibilis

  SolarEdge Smart Energy megoldások, melyek segítségével teljes mértékben modellezhető az ingatlanunk energiahasználata. Szokásainkhoz/termelésünkhöz okosítható a rendszer, így még nagyobb mértében hasznosítható a megtermelt energia, a hálózati fogyasztás minimálisra csökkentése mellett.

   

  Bővebb információ ITT található a technológiáról.

SolarEdge egy- és háromfázisú inverterek

Kifinomult monitoring rendszerének köszönhetően online tudja követni rendszere teljesítményét, és a rendszerben keletkező bármi féle meghibásodás, vagy probléma esetén figyelmeztető üzenetet küld, hogy a lehető leggyorsabban korrigálni lehessen, akár távolról is a hiba forrását.

EXTRA HOSSZÚ GARANCIA

Ha alaposan végigjártuk a lehetőségeket, legvégül az is a SolarEdge mellett szól, hogy az inverterekre kimagasló,12 év termékgarancia vonatkozik, ami a versenytársak garanciabővítési költségeinek töredékéért hosszabbítható akár 25 évig is, míg az optimalizálókra alapból 25 év termékgarancia van érvényben, melynek hitelességét számos nemzetközi ISO, IEC, CE és TÜV tanúsítvány támasztja alá.

Hasznos információ

Napelemes rendszerrel rendelkező ingatlan tervezéséhez megtudhat néhány hasznos információt az ezzel foglalkozó webináriumunkból.

Napelemes rendszer telepítés, kivitelezés

LENNÉNEK MÉG KÉRDÉSEI?

Olvasson bele szakmai cikkeinkbe és tekintse meg Gyakran Ismételt Kérdéseket, vagy írjon nekünk az info@wagnersolar.hu e-mail címre!