Napelem és termékdíj – interjú Beleznai Nándorral

Napelem

Beleznai Nándort, cégünk ügyvezetőjét, mint a napelemek területén jártas szakembert kérdezte a Lánchíd Rádió műsorvezetője. Az interjú központi témája a napelemekre kiszabott termékdíj volt, mely szerint január 1.-től a panelekre 114 Ft/kg környezetvédelmi adót kell fizetni. Az intézkedés 2000-2500 Ft-os napelemenkénti áremelkedést jelent, ami egy rendszerre kivetítve akár az 50.000 Ft-os többlet költséget is elérhet.

Az egész ország a napelemek megadóztatásáról beszél

Január 12-én a Lánchíd Rádió műsorvezetője, Bella Levente tette fel kérdéseit ügyvezetőnknek. Arra volt kíváncsi, hogy milyen hatással lesz ez az intézkedés a magyar napelem piacra és milyen megalapozottsága van ennek a kezdeményezésnek.

A beszélgetésből kiderült, hogy a panelek újrahasznosíthatók, sőt ezt a feladatot a gyártók vállalják magukra. Ezen felül szó esett még a támogatási rendszerről és a külföldi példákról is.

Mindenki kíváncsi arra, hogy a kormány milyen indíttatásból sorolta be a napelemeket a „Jelentős szennyezést okozó termék- és anyagáramok” kategóriába. Egyelőre csak találgatások vannak, de az már biztos, hogy újabb hungarikum született.

Kérdése van?

Forduljon hozzánk bizalommal a +36 70 314 1527 -es telefonszámon vagy az info@wagnersolar.hu e-mail címen. Szakértő kollégáink díjmentesen konzultálnak Önnel.

Ajánlatkérés