fbpx
 
Ajánlatkérés
Magyarbrands és Superbrands díj nyertes Pénzügyileg Stabil Vállalkozás a Dun & Bradstreet Minősítése Alapján
Magyarbrands és Superbrands díj nyertes Pénzügyileg Stabil Vállalkozás a Dun & Bradstreet Minősítése Alapján

Napkollektor csomag melegvíz-előállításra

Prémium kategóriás napkollektoros rendszerek

Napkollektor csomag melegvíz-előállításra

A csomagot kisebb felületű (bruttó 2,24 m2) sík kollektorokkal, SunGo mini automatikával  és Basic típusú, két hőcserélős melegvíz tárolóval szállítjuk. A tárolón 50 mm vastag PUR hab hőszigetelés található, ennek köszönhetően kis méretekkel rendelkezik, így szinte bárhol beszállítható és könnyen elhelyezhető. Kedvező árfekvése miatt elismert rendszer a piacon. A rendszer igény szerint HTF vagy AR típusú kollektorral is rendelhető. A rendszer különböző fűtőeszközökkel is összekapcsolható, kiváló kombináció a faelgázosító és pellet kazánokhoz.

Napkollektor rendszer használati-melegvíz előállításra / fűtésrásegítésre kulcsrakészen
 • 5 év gyártói garancia a tárolóra
 • 10 év gyártói garancia a napkollektorra
 • 2 év gyártói garancia a SunGo automatikára
10 év Garancia

A melegvíz előállító napkollektor csomag tartalma:

 • 2 vagy 3 db EURO L42 HTF vagy EURO L20 AR kollektor
 • Kollektor szerelő készlet
 • ECO Basic szolár tároló 300 vagy 400 literes kivitelben 50 mm vastag hőszigeteléssel
 • CIRCO 6 szolárállomás a rendszer méretének megfelelő tágulási tartállyal
 • SUNGO mini szolárvezérlő
 • DC 20 szolár fagyálló folyadék
 • Szerelési útmutató
Használati melegvíz (HMV) előállítás napkollektorral
 • Hogyan hasznosíthatjuk a napkollektort melegvízkészítésre?

  A napenergia hasznosítás legelterjedtebb módja a használati melegvíz előállítás. Erre a célra általában személyenként 1-1,5 m2 napkollektort kell felszerelni.

  A napkollektorokat egy pár rézcsövön keresztül (szolárkör) kell egy két hőcserélős tárolóra kötni. A tároló űrtartalmát a fogyasztók száma határozza meg. Az optimális méretű rendszer kialakításához személyenként min. 75 liter tároló térfogattal kell számolni. Így elkerülhető, hogy az esti órák csúcsfogyasztása után a tárolóból kifogy a napközben felmelegített víz és a gázkazánnal már az este folyamán rá kelljen fűteni.

  A szolár tárolók általában két hőcserélőt tartalmaznak, az alsó hőcserélő a napkollektoros rendszerre, míg a felső egy hagyományos fűtőeszközre van kötve. Minden tárolóba elektromos fűtőpatront is be lehet szerelni, ekkor úgy működik, mint egy villanybojler.

  Gyakran reklámoznak olcsó rendszereket, ezek általában kis felületű napkollektort és alig 100 literes tárolót tartalmaznak. Ezekről feltétlenül tudni kell, hogy egy 1 személyes háztartásra talán elegendőek.

 • Mire számíthatunk ha melegvízkészítésre telepíttetünk napkollektort?

  Egy megfelelően megtervezett szolárrendszer a háztartásban felhasznált melegvíz szükségletet – a fűtési időszaktól eltekintve – teljes mértékben el tudja látni. A téli hónapok alatt is fontos szerepet játszik a szolárberendezés: az éves melegvízfogyasztás több mint 60-70%-ának előállításához a Nap energiáját használja fel.

Napelemes rendszer telepítés, kivitelezés

Napkollektort szeretne?

Válasszon napkollektor csomagajánlataink közül vagy kérjen egyedi ajánlatot az Ön igényeire szabva.

REFERENCIÁINK

Több évtizedes működésünk során közel 3000 elégedett ügyfél távozott tőlünk.

Sz.K. , 2016Mogyoród

„Jó határidővel vállalt, teljes körű, rugalmas ügyintézéssel végzett gyors, szakszerű munka. A házban csak minimális “felfordulást” okoztak, amit lehetett, kívülről oldották meg. A napelem termelés online folyamatosan követhető (Érdekesség, hogy nyáron vidéken tartózkodva ebből tudtam meg, pontosan milyen idő van otthon, mert a napsütéses, ill. a felhős, esős idő a grafikonon jól látható).”

Árvai T. ügyfél

1 éve működik a rendszer hibátlanul. A telepítésben és előkészítésben szakmailag és emberileg is kellemes emlék maradt az Önök részéről kapott támogatás és rugalmasság. Tapasztalatom alapján meggyőződéssel csak ajánlani tudom a céget bárkinek. Köszönettel: Árvai Tamás

Pintér L. , Pintér L.Budapest

„Kitűnő választásnak bizonyult, hogy a sok napelem-telepítő cég közül éppen, a Wagner Solár Hungária Kft. mellett döntöttem. Munkájukat minden igényt kielégítően, határidőre elvégezték. A magas műszaki színvonalú rendszer megbízható működését gyártói garancia is szavatolja. Terméktámogatási rendszerük révén pedig naponta ellenőrizhetem a telepített napelem-rendszer hatékony működését.„

Több, mint 3000 rendszert telepítettünk országszerte

Legfőbb termékinformációk

A melegvíz előállító napkollektor csomaggal 3-8 személy melegvíz igénye teljesíthető.
A Wagner Solar termékei a legjobbak közé tartoznak – ezt számos kitüntetés, egymástól független teszteredmény és vizsgálat is bizonyítja. Ez a rendszer a prémium kategóriába tartozik.

Napkollektor csomagMeleg Vizhez