Magyarbrands és Superbrands díj nyertes Pénzügyileg Stabil Vállalkozás a Dun & Bradstreet Minősítése Alapján
Magyarbrands és Superbrands díj nyertes Pénzügyileg Stabil Vállalkozás a Dun & Bradstreet Minősítése Alapján

Napkollektor választás

Legfontosabb szempontok – napkollektor vásárlás előtt

Még a szakembereknek is kihívást jelent megtalálni a legmegfelelőbb napkollektort, nem csoda tehát, hogy az érdeklődők többsége vásárlás előtt elveszettnek érzi magát. Segítségként röviden összefoglaljuk, milyen szempontok alapján érdemes kiválasztani a napkollektort, és mire figyeljünk, ha árajánlatot kérünk.

Amennyiben további kérdései merülnek fel, forduljon hozzánk bizalommal a  +36 70 314 1527-es telefonszámon!

 

Minden, amit a napkollektorokról tudni érdemes
Főbb szempontok napkollektor vásárlás előtt
 • 1. Milyen számlán szeretnénk csökkenteni a napkollektorokkal?

  Először azt érdemes eldöntenünk, hogy a napkollektoros rendszer telepítésével milyen költségünket szeretnénk csökkenteni. Használati melegvíz-készítés esetén a villany vagy gázszámlánkon tudunk spórolni. Fűtésrásegítés és medencefűtés esetén általában a gázszámla végösszegét csökkenthetjük. Netán ezek kombinációját szeretnénk? Ha megszületett a döntés, akkor fontos, hogy ennek megfelelően méretezzük a napkollektor felületet és a tároló méretét.

 • 2. Milyen igényeket szeretnénk kiszolgálni?

  Ha csak a háztartásunk által igényelt melegvizet szeretnénk előállítani, akkor is érdemesebb jó minőségű napkollektort választani, hiszen megfelelő megtakarítást csak ezzel érhetünk el. Ha fűtésrásegítést is szeretnénk, akkor mindenképpen érdemes megfizetni a legjobb hatásfokú napkollektorokat. A rendszer kihasználtsága akkor optimális, ha a napkollektorok által termelt energiát fel is használjuk. Megrendelés előtt gondoljuk át alaposan az igényeinket, így elkerülhetjük, hogy a szükségesnél többet költsünk.

 • 3. Miért érdemes komplett napkollektoros rendszert választani?

  Bár a napkollektor terméktulajdonságai nagyon fontosak, de ne felejtsük el, hogy a rendszer nem csak kollektorokból áll. Tartószerkezet, tároló, szabályzó automatika, fagyálló folyadék és számos tartozék együttes, összehangolt feladata, hogy a megfelelő működést biztosítsa több évtizeden keresztül. Számos gyártó komplett rendszereket kínál, melyek több évtizedes fejlesztőmunka eredményei. Ezen gondosan átgondolt rendszerek közül könnyebb az igényeinknek megfelelőbbet kiválasztani, mintha rendszerelemenként illesztenénk össze különböző gyártók termékeit. Ha szakszerű a kiválasztás és a telepítés, akkor ez hosszú távú biztonságot jelent.

 • 4. Mennyi a napkollektor rendszer garanciája?

  A választásnál fokozott figyelmet érdemes fordítani a garanciális időtartamra, a teljes rendszer teljesítményére, karbantartási igényére.

 • 5. Mire érdemes odafigyelni a kiválasztott cégnél?

  Olyan vállalkozásra bízzuk a munkát, melynek nagy gyakorlata van napkollektoros rendszerek telepítésében. Ehhez érdemes megnézni a cég múltját, fennállásának idejét és referenciáit, illetve hogy milyen szolgáltatásokat kínál. Választás előtt mindig alaposan tanulmányozzuk át a cég weboldalát!

 • 6. Működés közben milyen a napkollektoros rendszer?

  Lehetőleg olyan céget keressünk, melynek munkatársai igény esetén biztosítják, hogy működés közben is megnézhetünk egy napkollektoros rendszert, illetve akik hozzájárulnak, hogy kikérdezhessük más ügyfeleiket a tapasztalt eredményekről.

 • 7. Miért fontos a szakszerű telepítés?

  A napkollektoros rendszer telepítése szaktudást, tapasztalatot és gépészeti ismereteket igényel, így ezt „házilag” kivitelezni nem ajánlott. Ha kereskedőtől vásároljuk meg a rendszert, a beruházáshoz feltétlenül hozzá kell számolni a kivitelezés várható költségét is: ez általában figyelemre méltó összeg.

 • 8. Mire kell odafigyelni az árajánlatnál?

  Ha több cégtől kapunk árajánlatotokat, nézzük meg alaposan, hogy az ajánlat pontosan mit tartalmaz és mire vonatkozik. Esetenként nagy árkülönbségeket okozhat egy-egy tartozék elhagyása. Ne döntsünk kizárólag az ár alapján, hiszen később a javítások, kihagyott alkatrészek pótlása nagyobb plusz költséggel járhat, mint a két ajánlat árkülönbsége.

 • 9. Hogyan érhető el a legnagyobb megtakarítás?

  Kérdezzünk bátran, hiszen akkor érhetjük el a legnagyobb megtakarítást, ha pontosan az igényeinknek megfelelő rendszer mellett döntünk, mely akár több évtizeden keresztül megoldja otthonunk melegvíz-ellátását.

Cégünk számokban

jelentős szakmai tapasztalat

22 év

TAPASZTALAT

többezer telepített napelem rendszer, hőszivattyú rendszer

5500

TELEPÍTETT RENDSZER

többmillió kWh megtermelt energia

140,698,000

MEGTERMELT ENERGIA (KWH)

környezetbarát megújuló energia alkalmazás

45,047

TONNA CO2 MEGTAKARÍTÁS

országos hálózat

3 iroda

ORSZÁGSZERTE

Referenciáink

Több évtizedes működésünk során közel 3000 elégedett ügyfél távozott tőlünk.

Sz.K. , 2016Mogyoród

„Jó határidővel vállalt, teljes körű, rugalmas ügyintézéssel végzett gyors, szakszerű munka. A házban csak minimális “felfordulást” okoztak, amit lehetett, kívülről oldották meg. A napelem termelés online folyamatosan követhető (Érdekesség, hogy nyáron vidéken tartózkodva ebből tudtam meg, pontosan milyen idő van otthon, mert a napsütéses, ill. a felhős, esős idő a grafikonon jól látható).”

Árvai T. ügyfél

1 éve működik a rendszer hibátlanul. A telepítésben és előkészítésben szakmailag és emberileg is kellemes emlék maradt az Önök részéről kapott támogatás és rugalmasság. Tapasztalatom alapján meggyőződéssel csak ajánlani tudom a céget bárkinek. Köszönettel: Árvai Tamás

Szabó Gy. ügyfél

Első pillanattól az utolsóig maximálisan elégedett voltam mindennel. A Nyílt naptól a kiépítésig több kollégával találkoztam, levelet váltottam, telefonáltam. Mindig mindenki segítőkész volt. A helyszíni felmérés során az ingatlanba bejövő kábel rossz mérete nem lett észrevéve, de szerencsére ez a telepítéskor kiderült és rugalmasan megoldást találtunk rá.

Több, mint 3000 rendszert telepítettünk országszerte