Hálózatra kapcsolt napelemes rendszer elemei (visszatápláló üzem)

Napelem, Napelem GYIK

Hálózatra kapcsolt napelemes rendszer elemei

A napelemekkel termelt áramot a legegyszerűbben a hálózatra táplálva lehet felhasználni. A szolgáltató ilyen esetben egy ad-vesz mérőt szerel fel, amely mérni fogja, hogy mennyi energiát termeltünk a napelem rendszerrel és mennyit fogyasztottunk a hálózatról. Megmutatjuk, milyen elemekből áll össze egy napelemes rendszer hálózati visszatáplálás esetén.

Napelem kalkulátor
Megújuló energia kulcsrakészen szakértőtől!

Napelemes rendszer elemei hálózati visszatáplálásra:

Napelem modulok

A rendszer alapvető szereplője a napelem, amely a Nap energiáját felhasználva elektromos áramot állít elő. A napelem, más néven fotovillamos elem ún. félvezető anyagból készül. A félvezető leggyakrabban szilícium (amorf vagy kristályos) alapú. Két típust különböztetünk meg: mono- és polikristályos. A mono-, azaz egykristályos napelem drágább, viszont magasabb hatásfokú, mint polikristályos társai.

Napelem modulok
Napelem panelek

Inverter

A napelemek által előállított egyenáramot alakítja át a hálózatra csatlakoztatható váltakozó árammá, így teszi lehetővé a fogyasztók működtetését a rendszerről. Ez az átalakító, a maximális teljesítményre szabályozást is el tudja végezni.

Inverterek
SolarEdge 3 fázisú Inverter

Rögzítéstechnika

Mivel a felhasználás módja szerteágazó, a napelemek rögzítéséhez többféle szerelőkeretet kell alkalmazni. Leggyakoribb a tetőszerkezethez való rögzítés, de önálló, akár napkövető állványrendszer használatára is van lehetőség.

Tartószerkezet
Megújuló energia kulcsrakészen szakértőtől!

Tetőkampó

A tetőkampók, a szerelőkeretek tetőszerkezethez való rögzítését szolgálják.

Szolárkábel

A rendszer tartozékait kapcsolja össze, szerepétől és az áthidalandó távolságoktól függően változhat átmérője.

Napelem-specifikus csatlakozók

A napelemek saját csatlakozókkal rendelkeznek, melyeknek szigorú előírásoknak kell megfelelniük a biztonságos szerelés és üzemeltetés érdekében.

Megújuló energia kulcsrakészen szakértőtől!

Túlfeszültség védő modul

Feladata a villámcsapás, illetve kapcsolási folyamatok által megjelenő túlfeszültségek korlátozása, hogy azok már ne okozhassanak meghibásodásokat. Tehát a külső villámvédelem önmagában nem elegendő az ilyen jellegű zavarok kiküszöbölésére.

Megújuló energia kulcsrakészen szakértőtől!
Napelemes rendszer telepítés, kivitelezés

FOGALMA SINCS?

Informálódjon szakmai cikkeinkből vagy olvassa el az értékesítő kollégáink által összegyűjtött Gyakran Ismételt Kérdéseket

REFERENCIÁINK

Több évtizedes működésünk során közel 3000 elégedett ügyfél távozott tőlünk.

Molnár Attila Barcs

Nem olcsó, de megbízható korrekt, pontos

Pintér L. , Pintér L.Budapest

„Kitűnő választásnak bizonyult, hogy a sok napelem-telepítő cég közül éppen, a Wagner Solár Hungária Kft. mellett döntöttem. Munkájukat minden igényt kielégítően, határidőre elvégezték. A magas műszaki színvonalú rendszer megbízható működését gyártói garancia is szavatolja. Terméktámogatási rendszerük révén pedig naponta ellenőrizhetem a telepített napelem-rendszer hatékony működését.„

Dr. Elség Attila Kulcs

Egy cég, mely összetett problémák megoldásában gyorsan, rugalmasan és segítőkészen dolgozik.

Több, mint 3000 rendszert telepítettünk országszerte

További referenciáink