Magyarbrands és Superbrands díj nyertes Pénzügyileg Stabil Vállalkozás a Dun & Bradstreet Minősítése Alapján
Magyarbrands és Superbrands díj nyertes Pénzügyileg Stabil Vállalkozás a Dun & Bradstreet Minősítése Alapján

XXI.-szi fűtési rendszerek

Fűtési megoldások összehasonlítása

Milyen fűtési rendszert válasszak?

Az épülő/tervben lévő ingatlanoknál, vagy fűtéskorszerűsítés előtt álló épületeknél alapvető kérdés, hogy milyen fűtési rendszert válasszunk.

A legtöbben hosszú távú, megbízható és gazdaságos megoldást keresnek. Jó esetben akad olyan is, aki nem csak a saját jövőjére gondol, és energia-hatékony módon, a környezetet kímélve szeretné kialakítani fűtésrendszerét. Jó hír, megújuló energiarendszerekkel mindez megvalósítható

Tiszta, pollenmentes levegőt mindenkinek!

Ha még ez sem elég indok a regeneratív megoldások mellett, napelemmel tovább csökkenthetjük energiaköltségeinket.

Viszont mielőtt belevetnénk magunkat a különböző fűtési megoldások világába, az épületek állapota, szigetelése is helyet kér e bejegyzésben. Új építésű házak esetében nem szükséges külön kitérni rá, hiszen az épületek az új hőszigetelési szabványoknak megfelelően épülnek, így hőigényük is (viszonylag) alacsony.
Meglévő, korszerűtlen épületek esetében viszont nem lehet elégszer elmondani, hogy a megfelelő szigetelés elengedhetetlen a fűtés gazdaságos üzemeltetéséhez. Szóval elmondjuk még egyszer, mert nem lehet elégszer, a jól szigetelt ház az alapja mindennek!

Természetesen a fűtési rendszerek között is nagy a különbség, ami a beruházást, a műszaki kivitelezést, és a fogyasztást illeti.

VIZES RENDSZERŰ MEGOLDÁSOK (PADLÓFŰTÉS, FALI- VAGY MENNYEZETFŰTÉS, RADIÁTOROS RENDSZER)

Elektromos (kombi) kazán

A villanykazán elektromos fűtőbetét(ek) segítségével fűti fel a vizet, tehát az elektromos energiát alakítja át egy az egyben hőenergiává (1 kWh elektromos árammal 1 kWh hőenergia adható le). A kazán beruházási és karbantartási költsége alacsony, viszont fogyasztása viszonylag magas. Az elektromos kombi kazán segítségével nem csak a fűtés, de a melegvíz ellátása is megoldott.

Hőszivattyú

A hőszivattyú a külső környezetéből (általában levegő) felvett energiát hasznosítva, elektromos áram segítségével fűti fel a vizet. A hőszivattyú beruházási költsége magasabb, viszont a fogyasztása hozzávetőlegesen csak a harmada az elektromos kazánéval szemben. E rendszer esetében is megoldott a használati melegvíz előállítása, továbbá amennyiben mennyezet, fali-, vagy fanncoil fűtés kerül kiépítésre, az épület hűtésére is lehetőség nyílik.

Fontos azonban tudni, hogy a radiátoros rendszer magasabb hőfokon dolgozik, mint egy padló-, vagy mennyezetfűtés, így magasabb elektromos fogyasztás várható, ebből kifolyólag több napelemre van szükség a fűtés teljes kiváltásához.

Ajánlatot kérek

Az Ön otthonába nem gazdaságos a hőszivattyú kialakítása?

Mutatjuk, hogy milyen megoldást ajánlunk olyan ügyfeleink számára, akik esetében nem térülne meg a hőszivattyús rendszer kialakítása a meglévő fosszilis rendszer mellé.
Ebben az esetben is képesek vagyunk minimalizálni fűtés, valamint hűtés számláját.

Részletek

ELEKTROMOS FŰTÉSI MEGOLDÁSOK

Elektromos fűtőszőnyeg/film

Az elektromos padlószőnyeg, ahogy a neve is sejteti, a padlóra kerül, mintegy szőnyegként lefedve a fűteni kívánt helységeket. Bár az elektromos padlószőnyeg is ugyanannyi energiát ad le, mint amennyit felvesz, tapasztalati értékek alapján kevesebb üzemidővel dolgozik, így alacsonyabb fogyasztással számolhatunk vele (az elektromos kazánhoz képest). Illetve kevesebb a jelentkező veszteség, ami a hagyományos vizes fűtésnél a csövek felületén történő hőveszteséggel jár. Ilyen rendszert új építésnél érdemes alkalmazni, felújításnál rengeteg extra költséggel jár a burkolat bontása és újra burkolása, illetve szigetelése. Általában a meglévő épületek rendelkeznek vizes/központi fűtésrendszerrel, ami szintén korszerűsíthető.

Elektromos-, vagy infrapanel

A panelek méretileg egy radiátoros hőleadóhoz hasonlíthatók, viszont mélységük kisebb. Az elektromos panelek teljesítménye, a fűtendő szobák méretéhez és az épület hőszigeteléséhez viszonyítva kerülnek meghatározásra. Mivel működtetésükhöz csak egy elektromos fali csatlakozó – ismertebb nevén konnektor – szükséges, így egyszerű a telepítés, karbantartás és a csere is, ha esetleg meghibásodna.

Elektromos fűtés

Klíma

A klíma berendezés hasonlóan a hőszivattyúhoz, a külső levegő és az elektromos áram segítségével hűt, és/vagy fűt. Sokaknak még ma is újdonságnak számít a klímával történő fűtés, pedig fogyasztása (mivel hőszivattyús elven működik) csak töredéke a fent említett elektromos fűtésnek. Ennek természetesen feltétele, hogy olyan klímát válasszunk, ami képes -10/15 Celsius külső hőmérséklet mellett is fűteni az épületet.

Tehát elmondhatjuk, hogy a lehetőségek tárháza véges ugyan, de minden épülethez akad jó megoldás a napelemmel történő fűtés kialakítására.

További részletek

Energiaköltségek csökkentése

Készítettünk egy összefoglaló videót, ami nem csak a fűtési rendszerkre fókuszál, hanem általánosságban fejti ki, hogy a különböző megújuló energiaforrásokkal működő rendszereket hogyan is hasznosíthatjuk otthonunkban.

Ajánlatot kérek
Hőszivattyús rendszer kulcsrakészen

Kérdése van?

Forduljon hozzánk bizalommal a +36 27 548 440-es telefonszámon vagy az info@wagnersolar.hu e-mail címen. Szakértő kollégáink díjmentesen konzultálnak Önnel.

Cégünk számokban

jelentős szakmai tapasztalat

22 év

TAPASZTALAT

többezer telepített napelem rendszer, hőszivattyú rendszer

5500

TELEPÍTETT RENDSZER

többmillió kWh megtermelt energia

140,698,000

MEGTERMELT ENERGIA (KWH)

környezetbarát megújuló energia alkalmazás

45,047

TONNA CO2 MEGTAKARÍTÁS

országos hálózat

3 iroda

ORSZÁGSZERTE

REFERENCIÁINK

Több évtizedes működésünk során több ezer elégedett ügyfél távozott tőlünk.

Pájer-T. K ügyfél

Megbízható, pontos, korrekt cég. A pályázatból megvalósult napelemes rendszernél mindenre odafigyeltek és a segítségemre voltak, a pályázathoz szükséges dokumentáción keresztül egészen a kivitelezés befejezéséig. A gyári hibás inverter kicserélését illetve kártérítést is intéztek a gyártónál számomra, tehát ha hiba van, megtalálhatóak, segítőkészek.

Balogh J. ügyfél

Korrekt, megbízható cég. Elégedett voltam a teljes folyamattal a tájékoztatástól a beszerelésig! A solar rendszer számunkra várakozáson felül bevált, érdemes volt belevágni, bátran ajánlom, nem fogják megbánni!

Nádudvari G ügyfél

Ezt nem lehet 3 szóban leírni. 🙂 A folyamatok az ajánlat adástól a kivitelezésik nyomon követettek, mindenről készül írásos anyag, minőségi kivitelezés, majd tisztességes elszámolás, és hosszútávú garancia, aminek megvan a reális ára is. Itt nem úgy működik, hogy a kőműves-pista, meg a sógorkoma már látott képen szakmunkást, és akkor két sörért összetákol valamit.

Több, mint 5000 rendszert telepítettünk országszerte

Fűtési rendszerek – Hőszivattyú, elektromos fűtés

Alábbi videóinkban bővebben is tájékozódhat az elektromos fűtésről, illetve hőszivattyús rendszereinkről.

További videóink