Sárisáp Önkormányzata megújult energiával gazdagodott

Referencia tanulmány

„Napelemes rendszerek és geotermikus fűtési rendszer telepítése”

Ezen megnevezéssel a nemzeti közbeszerzési eljárásban Sárisáp Község Önkormányzata 2012-ben megújuló energiaforrások telepítésére kötelezte el magát. A Wagner Solar Hungária Kft. nyerte el a projekt teljes megvalósítását, mely 2012 és 2014 között több ütemben zajlott le. A megvalósult beruházás, a napelemes rendszerekkel és a hőszivattyú beüzemelésével 2014. szeptemberében teljesült.

Cégünk, a közbeszerzés megnyerését követően minden járulékos tevékenységet vállalt, vagyis a tervezést, kivitelezést és beüzemelést.

A teljes beruházás összege nettó 139.923.679 Ft-ból valósult meg, mely a Sárisáp Község Önkormányzata által kihirdetett közbeszerzési eljárás keretein belül valósult meg.

A projekt keretén belül az alábbi munkálatokra került sor:

1.      ütem

Sárisáp Polgármesteri Hivatal tetőszerkezetére 27 kWp teljesítményű hálózatra visszatápláló napelemes rendszert telepítettünk, amely során 108 db Bosch c-Si M60 monokristályos napelemmmodul és 2 db Fronius IG Plus 150 V3 inverter került felszerelésre.

2.      ütem

Sárisápi Művelődési Ház tetőszerkezetére 43 kWp teljesítményű hálózatra visszatápláló napelemes rendszert telepítettünk, amely során 172 db Bosch c-Si M60 monokristályos napelemmmodul és 3 db Fronius IG Plus 150 V3 inverter került felszerelésre.

3.      ütem

A Sárisápi Művelődési Ház energiatakarékos korszerűsítése geotermikus energia felhasználásával és a teljes fűtési rendszer felújításával valósult meg.  Ennek során 2 db Gorenje Terragor 65W hőszivattyút, Remeha Quinta 90 típusú gázkazánt és hőleadókat (fan-coilok, radiátorok) telepítettünk.

Összefoglalva

Sárisáp Önkormányzata és a Wagner Solar Hungária Kft. ezzel a projekttel magára vállalta azt a szerepet, hogy a lakosság környezettudatos gondolkodását formálja. A beruházással megerősíti az emberekben azt, hogy a megújuló energiában rejlő lehetőségek mára a mindennapi életünk részei lehetnek. A működtetett napelemes rendszerek és hőszivattyúk ugyanolyan komfortot biztosítanak, mint az állami szolgáltatók, sőt a széndioxid kibocsátás csökkentése mellett, megújuló energia felhasználásával nagyobb az önállóságuk is.

 

Cégünk büszke arra, hogy részt vehetünk olyan projektekben, melyek célja az önkormányzatok megújulása. Ezek a beruházások nem csak az önkormányzatok terheit és költségeit csökkentik, hanem a lakosság jólétéhez is hozzájárulnak.

Kérdése van?

Forduljon hozzánk bizalommal a +36 70 314 1527 -es telefonszámon vagy az info@wagnersolar.hu e-mail címen. Szakértő kollégáink díjmentesen konzultálnak Önnel.

Ajánlatkérés