fbpx
 
Ajánlatkérés

Napelemes rendszer cégeknek, 0 Ft önerővel

PPA konstrukció

Egy céges napelemes beruházás a jelenlegi energiaköltségek mellett egy 3-5 éves megtérülést jelent, így nem kérdés, hogy megéri-e a befektetést. A megvalósításra viszont többféle finanszírozási megoldás is létezik. Minden cégnek a működése, aktuális helyzete határozza meg, hogy mi az ideális megoldás az alábbi felsorolás közül. Míg az első 3 finanszírozási megoldás mindenki számára egy ismerős konstrukció lehet, addig a negyedik egy igencsak új megközelítése a napelemes rendszer finanszírozásának.

 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán 0%-os hitel (jelenleg futó pályázat)
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán Önerő (CAPEX)
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán Lízing konstrukció (tartós bérlet, OPEX)
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán PPA konstrukció (OPEX)
ajánlatkérés online

Mi is az a PPA konstrukció?

Ha nincs saját tőkéje a napelemes beruházáshoz, vagy a vállalkozás hatékonyabban tudja felhasználni a tőkéjét más területeken, a Power Purchase Agreement (PPA) lehetőséget kínál az önerő nélküli napenergia beruházásra.

A PPA lényege: egy hosszú távú, jellemzően 10-15 évre kötött villamosenergia-vásárlási szerződés, amelynek keretében a vállalkozás a saját telephelyén generált és elfogyasztott energiát vásárolja meg a napelemes rendszer tulajdonosától.

A kezdeti lépés az energiafogyasztási igények pontos felmérése az ügyfélnél, majd ennek alapján megfelelő méretű napelemes rendszer tervezése következik. A napelemes rendszer tervezett éves termeléséből levonásra kerül az el nem fogyasztott energia értéke, ez alapozza meg a fizetendő áramdíj értékét.

Az előnyök közé tartozik, hogy nem igényel tőkebefektetést, kiszámíthatóbb, tervezhetőbb az energiaár, nem jelentkeznek karbantartási- és üzemeltetési költségek, valamint azonnali megtakarítás jelentkezik a rendszerhasználati díjak elmaradása miatt. Emellett biztosított a folyamatos rendelkezésre állás és rendszer-monitoring.

A PPA hozzájárul a fenntarthatósági célok eléréséhez, és a futamidő végén a megrendelő tulajdonába kerülhet a rendszer, vagy a szerződés meghosszabbítható, meghagyva az üzemeltetés és karbantartás, felújítás terhét a rendszer szolgáltatójánál.

A konstrukció további előnye, hogy hozzájárul a fenntarthatósági célok eléréséhez.

Cégre szabott ajánlatot kérek

PPA konstrukció előnyei

 • Pénzügyi stabilitás ikonKöltségstabilitás A PPA segítségével a vállalat előre kiszámíthatja az energia költségeit a megállapodás időtartama alatt, mivel az árak általában fixek vagy előre meghatározott mértékben pl. infláció mértékével megegyezően emelkednek. Ennél az OPEX alapú konstrukciónál nincs amortizáció, a 100%-ban szolgáltatás alapú konstrukció költségként elszámolható.
 • Garancia, biztosítás, védelemKörnyezetvédelem A napelemmel termelt (zöld) energia használata környezetbarát megoldást jelent, csökkentve a vállalat ökológiai lábnyomát és hozzájárulva a fenntarthatósági célok eléréséhez. Az új ESG szabályozásnak való megfelelőség szintén abba az irányba mutat, hogy elengedhetetlen a megújuló energiák mindennapi használata.
 • Napelem panel, napelemes rendszer, szolár modulFüggetlenség A napelemes rendszerek lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy részben vagy egészben függetlenek legyenek a hagyományos energiaellátóktól, ezáltal csökkentve az energiaválságok vagy az áramkimaradások hatásait.
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazánJó hírnév és márkaimázs A fenntartható energiavásárlás és az alternatív energiaforrásokba való befektetés pozitív hatással lehet a vállalat imázsára és hírnevére, ami vonzó lehet az ügyfelek, befektetők és munkavállalók számára is.

Ezen előnyök mellett érdemes figyelembe venni a vállalat specifikus igényeit, pénzügyi helyzetét és az adott piacon érvényes jogszabályokat is, és ez alapján érdemes meghozni a döntést, hogy a PPA konstrukció vagy egyéb finanszírozási megoldás az optimális vállalkozása számára.

Cégünk számokban

jelentős szakmai tapasztalat

22 év

TAPASZTALAT

többezer telepített napelem rendszer, hőszivattyú rendszer

5500

TELEPÍTETT RENDSZER

többmillió kWh megtermelt energia

140,698,000

MEGTERMELT ENERGIA (KWH)

környezetbarát megújuló energia alkalmazás

45,047

TONNA CO2 MEGTAKARÍTÁS

országos hálózat

3 iroda

ORSZÁGSZERTE

Miért válasszon minket?

Az elmúlt évek során folyamatosan arra törekedtünk, hogy a piacon fellelhető legújabb technológiájú, minőségi és megbízható termékeket kínáljunk ügyfeleink számára. Hosszú távon tervezünk, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy családunk minden tagja a Wagner Solar Hungária Kft. csapatát erősíti.

 • Megújuló energia kulcsrakészen szakértőtől! Minőség és megbízhatóság 2002 óta
 • 25 év garancia Csúcstechnológia 25-30 év garanciával
 • napelemes rendszerrel nemcsak elektormos áramot állít elő, de növeli az ingatlan értékét is Kulcsrakész megoldások: a tervezéstől a kivitelezésig
 • Megújuló energia kulcsrakészen szakértőtől! Színes termékpaletta, komplex energetikai megoldások
 • Megújuló energia kulcsrakészen szakértőtől! Elérhető árak, finanszírozási tanácsadás
 • Megújuló energia kulcsrakészen szakértőtől! Több, mint 5500 telepített rendszer
Magyarbrand 2022