fbpx
 
Ajánlatkérés

Lakóépületek energetikai korszerűsítése kamatmentes hitelből – felfüggesztve

Megújult, kedvező feltételek!

Családi házak, társasházak energetikai korszerűsítésére és a megújuló energiaforrások alkalmazására 0% kamatozású hitelprogram vehető igénybe!
Számíthat ránk és 19 éves tapasztalatunkra, legyen szó napelemről, napkollektorról, hőszivattyúról vagy pellet fűtésről!

0% kamatozású lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásnak növelését célzó hitelt magánszemélyek, társasházak, és lakásszövetkezetek igényelhetik, minimum 10%-os saját forrással, többek között fűtési rendszerek korszerűsítésére, szigetelésre, nyílászárók cseréjére, valamint megújuló energiaforrások, vagyis napelemek, napkollektorok, hőszivattyúk, vagy korszerű faelgázosító berendezések beépítésére.

A visszatérítendő hitelösszeg minimuma 500.000 Ft, maximuma magánszemélyek esetén 10 millió, társasházak és lakásszövetkezetek esetén pedig lakásonként 7 millió forint.

A hitel futamideje maximum 20 év lehet.

Milyen tevékenységekre igényelhető a hitel

Energiahatékonyság javításra vonatkozó tevékenységek esetén

 • fűtött és fűtetlen teret elválasztó, nem nyílászáró szerkezetnek minősülő épülethatároló szerkezetek hőszigetelése (önállóan támogatható tevékenység)
 • fűtött és fűtetlen teret elválasztó, nyílászáró szerkezetnek minősülő épülethatároló szerkezetek (ajtó és ablak) cseréje/energiamegtakarítást eredményező korszerűsítése (önállóan támogatható tevékenység)
 • az épületek nyári hővédelmének javítása, árnyékoló vagy árnyékvető szerkezetek beépítése (kizárólag másik, önállóan támogatható tevékenységgel együtt támogatható)
 • fűtési és/vagy használatimelegvíz-rendszerek korszerűsítése
 • hővisszanyerő berendezés korszerűsítése (önállóan támogatható tevékenység)
 • meglévő bel- és kültéri világítási rendszerek energiatakarékos átalakítása (kizárólag másik, önállóan támogatható tevékenységgel együtt támogatható)

Megújuló energiafelhasználásra vonatkozó tevékenységek esetén

 • napkollektoros rendszer telepítése a fejlesztésben érintett épület használatimelegvíz-igényének részbeni, vagy teljes kielégítése céljából, és/vagy fűtésrásegítésre (önállóan támogatható tevékenység)
 • brikett, pellet, faapríték, faelgázosító kazánrendszer kiépítése a fejlesztésben érintett épület fűtési és használatimelegvíz-igényének részbeni vagy teljes kielégítése céljából (önállóan támogatható tevékenység)
 • napelemes rendszer telepítése hálózati, vagy autonóm (hálózatra nem kapcsolódó) villamosenergia-termelés céljából, kizárólag a fejlesztésben érintett épület villamosenergia-ellátásához (önállóan támogatható tevékenység)
 • földhő-víz, víz-víz, levegő-víz hőszivattyú rendszerek alkalmazása fűtésre és/vagy hűtésre és/vagy használati melegvíz-termelésre és/vagy fűtésrásegítésre (önállóan támogatható tevékenység)

Információk a pályázatról

GINOP-8.4.1/A-17 Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásnak növelését célzó hitel

Közép-Magyarország régión kívüli, vidéki régióban megvalósuló projektek támogathatóak.

Keretösszeg: 105,2 milliárd forint (a társasházak és lakásszövetkezetek által igényelt kölcsönök összege nem haladhatja meg a hitelprogram keretösszegének 25%-át).

Kölcsönfelvevők köre: 

 • természetes személy, magánszemély
 • társasház
 • lakásszövetkezet

Kamat: évi fix 0%

Természetes személy, magánszemély esetén a kölcsön összege: minimum 500.000 forint, maximum 10 millió forint

Társasház és lakásszövetkezet esetén a kölcsön összege: társasházi és lakásszövetkezeti lakásonként minimum 500.000 forint, maximum 7 millió forint

Saját forrás: A saját forrás elvárt mértéke a projekt elszámolható költségének minimum 10%-a. A saját forrásba a lakás-előtakarékossági számlán lévő, az állami támogatással és betéti kamattal növelt megtakarítási összeg bizonyos esetekben beszámításra kerülhet. A hitelprogram során felmerülő adminisztrációs tevékenységek költségei, így különösen az ingatlanra vonatkozó tulajdoni lap másolata beszerzésének költsége, az értékbecslés díja, valamint az energetikai tanúsítvány és az ingatlanbiztosítás díja a saját forrás terhére is elszámolhatók.

A kölcsön igénylőjét díjfizetés terheli minden olyan esetben, ahol a díj harmadik félnek, adminisztrációs, ügyintézési céllal fizetendő – ilyen költség lehet:

 • értékbecslői díj
 • közjegyzői díj
 • energetikai tanusítvány díja
 • földhivatal eljárási díj
 • illetve felszámítható a követelésbehajtás díja is (későbbi fázisban)

 

Nem kerül felszámításra: 

 • kezelési költség
 • rendelkezésre tartási jutalék
 • előtörlesztési díj
 • szerződésmódosítás díja

A kölcsön futamideje: A kölcsönszerződés megkötésétől számított legfeljebb 20 év

Rendelkezésre tartási idő: A kölcsönszerződés megkötésétől számított legfeljebb 18 hónap

Támogatható tevékenységek köre: A támogatható tevékenységek körére vonatkozóan mind a természetes személy, magánszemély, mind pedig a társasház és lakásszövetkezet kölcsönfelvevő esetében részletes leírást tartalmaz a termékleírás az energiahatékonyság javítására és a megújuló energia felhasználására vonatkozó tevékenységek körét illetően is.

 

Pályázat benyújtási határidő: 2017. április 24 – 2022. december 31. között.

Online is igényelhető a nulla százalékos lakossági energiahatékonysági hitel

Az igénylők online is beadhatják hitelkérelmüket a nulla százalékos kamat mellett elérhető Lakossági Energiahatékonysági Hitel iránt érdeklődő magánszemélyek, 5 millió Ft-os hitelösszegig.

Az ügyfelek a beruházás tervezésével, átgondolásával párhuzamosan, folyamatosan feltölthetik a már rendelkezésre álló adatokat, azaz nem kell minden információt egy alkalommal megadni. A hiteligényléshez szükséges dokumentumokat az ügyfelek fel tudják tölteni online az MFB weboldalán.

Kérje ajánlatunkat!

Hitelkérelem leadása

Csak az MFB Zrt.-vel szerződéses kapcsolatban álló, megfelelő jogosítvánnyal rendelkező közvetítőhöz nyújtható be, jelenleg 642 MFB ponton várják a kérelmeket vagy online.

Hírlevél feliratkozás

Mely témakörökről olvasna a legszívesebben?