fbpx
 
Ajánlatkérés

Pályázat állattartó telepek fejlesztésének támogatására

A támogatási kérelmek benyújtására 2021. február 1-ig van lehetőség

A Széchenyi 2020 keretében megjelent az „Állattartó telepek fejlesztésének támogatása” című (VP2-4.1.1-20 kódszámú) felhívás.

A támogatási kérelmek benyújtására 2020. október 1. napjától 2021. február 1. napja között az alábbi benyújtási szakaszokban van lehetőség. Ezen időszak alatt az alábbi értékelési szakaszokban benyújtott projektek szakaszonként együttesen kerülnek elbírálásra:
Első szakasz: 2020. október 1. – 2020. november 2.
Második szakasz: 2021. január 4. – 2021. február 1

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege az

1. (Baromfitartó telepek), és a 2. (Sertéstartó telepek)  célterületek tekintetében minimum 100 millió Ft,

a 3. (Szarvasmarhatartó telepek) célterület tekintetében minimum 50 millió Ft,

a 4. (Juh és kecsketartó telepek) és 5. (Egyéb állattartó telepek) célterületek tekintetében minimum 5 millió Ft,

és az összes célterület tekintetében maximum 2 milliárd Ft.

 

Önállóan támogatható, energiafelhasználás csökkentését célzó korszerűsítések, valamint a megújuló energia felhasználására irányuló technológiák alkalmazása valamennyi célterület kapcsán egységesen:

1. Az állattartó gazdaságokban az energiafelhasználás csökkentése, az erőforrás-hatékonyság
javítása.

Épületenergetikai, épületgépészeti és energiaellátást érintő korszerűsítések, felújítások, valamint a megújuló energia felhasználására irányuló technológiák alkalmazása. Azon tevékenységek tartoznak ide, melyek elsődleges célja az állattartó telepen belüli energiahatékonyság fokozása:

  • Épületek, építmények hőtechnikai adottságainak javítása, hőveszteségének csökkentése.
  • Épületek, építmények fűtési, hűtési és használati melegvíz rendszereinek korszerűsítése.
  • Világítási rendszerek korszerűsítése.
  • Beépített technológiai berendezések korszerűsítése. Épületgépészeti fejlesztések, új, energiatakarékos technológiák kiépítése, energiatakarékos berendezések beszerzése.

2. Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása.

Azon tevékenységek tartoznak ide, melyek célja a gazdasági-termelési folyamatok és az állattartó telepen belüli építmények energiaigényének fedezése megújuló energia előállításával:

  • Fűtési/hűtési energiaigény, használati melegvíz igény, villamos energia igény részbeni vagy teljes kielégítése megújuló energiaforrásból. (napkollektorok alkalmazása, biomassza alapú és hőszivattyús rendszerek telepítése, geotermikus energia használata, biogáz termelés, napelemes rendszer kialakítása, szélenergia felhasználása)

A megvalósítandó megújuló energiaforrást hasznosító berendezés termelési kapacitása igazolhatóan legfeljebb annyi lehet, amennyi az adott fogyasztási hely villamosenergia-, illetve amennyi az adott helyrajzi számon elérhető fogyasztók együttes hőenergia fogyasztásának kielégítéséhez elegendő. A villamos energia hálózatba történő értékesítése engedélyezett, de a hálózatba betáplált elektromos energia éves mennyisége nem haladhatja meg az adott fogyasztási hely éves energiafogyasztását.

A megújuló energiaforrást hasznosító technológiák szolgálhatják az energiahatékonysági korszerűsítésre kerülő épület(ek) és technológiai berendezések hő és/vagy villamosenergia ellátását, de önálló beruházási elemek is lehetnek.

A fentiek mellett több más tevékenyég is támogatható önállóan, vagy támogató jelleggel

A VP2-4.1.1-20 pályázati felhívás részletesen tartalmazza a mind az egyéb önállóan megvalósítható tevékenységeket, mind pedig a támogató jelleggel, de önállóan nem megvalósítható tevékenyégek körét és feltételeit.

Támogatás a támogatási kérelem benyújtását megelőzően – az ÁÚF 8.6.1 pontjától eltérően – megkezdett projekthez nem igényelhető. A támogatási kérelem benyújtását megelőzően megkezdett projekt a támogatási kérelem teljes elutasítását vonja maga után.

A projektek megvalósítási területe Magyarország.

A pályázatról bővebben
Inverter

Ammónia rezisztens inverterek

A SolarEdge 15kW-82.8kW háromfázisú inverterei tökéletes megoldást jelentenek ezekben a speciális közegekben, mivel ellenállóak az ammóniagázokból eredő korrózióval szemben és az IP65 besorolásuk miatt kemény környezeti feltételek mellett is tökéletesen működnek.

Kérdése van?

Forduljon hozzánk bizalommal a +36 70 314 1527 -es telefonszámon vagy az info@wagnersolar.hu e-mail címen. Szakértő kollégáink díjmentesen konzultálnak Önnel.

Ajánlatkérés
Hírlevélre feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

Mely témakörökről olvasna a legszívesebben?