Wagner Solar - Napelem - Superbrands MagyarBrands díj 2021-2022
Wagner Solar - Napelem - Superbrands MagyarBrands díj 2021-2022

Napelemes rendszer féláron!

2021. január 1-től indul az Otthonfelújítási program (FRISSÍTVE – 2022.07.15.)

Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán

Fontos! Újabb ajánlatkéréseket az 50%-os pályázat keretében már nem fogadunk be, mert a határidőre történő kivitelezést nem tudjuk garantálni.

Otthonfelújítási program – 2021

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter hivatalos Facebook-oldalán ismertette a program részleteit, amelyet maximum 3 millió forintig lehet igénybe venni, már meglévő otthon felújítására, bővítésére, korszerűsítésére 2021. január 1-jét követően elindult felújítások esetében.

Finanszírozás - lakástakarékpénztár

A támogatás csak egyszer igényelhető, ugyanakkor ezt a lehetőséget nem kötelező 3 millió forint értékig igénybe venni. Akár kisebb összeget is kérhetnek az arra jogosultak, ám mindenki csak egy lakásfelújítás alkalmával. A jó hír, hogy napelem telepítésre is igénybe vehető a támogatás!

 

Milyen munkálatokra érvényes az othonfelújítási támogatás?

Anyagköltség és munkadíj fele-fele arányban igényelhető, és összesen a támogatás maximális összege 3 millió forint lehet. Ez tehát azt jelenti, ha például 6 millió forintba kerül a felújítás, és ennek az egyik fele anyagköltség, a másik fele munkadíj, akkor fele-fele részben élhetnek a jogosultak mindkét támogatással.

 • Megújuló energia kulcsrakészen szakértőtől napelemes rendszer
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán fűtés korszerűsítése
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán közműbekötés
 • Napelem, napkollektor, ferde tető, tájolás, cserép tető külső vagy belső szigetelés
 • Napelem, napkollektpr, ferde tető, tájolás tetőcsere, tetőfelújítás
 • Használati melegvíz előállítás új kazán vagy bojler beszerzése
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán nyílászárócsere
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán fürdőszoba felújítása
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán garázs felújítása
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán konyha felújítása
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán festés, mázolás
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán bizonyos asztalosmunkák
Napelemes rendszer telepítés, kivitelezés

Tartsa szem előtt!

 • A napkollektor és napelem használata együttesen még hatékonyabbTervezzen előre A jelenlegi információk szerint a jogosultaknak alanyi jogon jár a támogatás, kerettől függetlenül, de várhatóan óriási érdeklődés lesz a lehetőségre. Már most kérjen ajánlatot, minél hamarabb megkezdődhessen a kivitelezés és elszámolhassa a költségeket.
 • Napelem, napkollektor, ferde tető, tájolás, cserép tetőSzervezze meg a teendőket A számlák benyújtására a kivitelezés befejeztét követő 60 napig van lehetőség. Egy napelemes rendszer engedélyeztetése 2-3 hónapig is eltart. Kezdje el minél hamarabb a tervezési folyamatot, hogy minél több projektet megvalósíthasson a támogatási keretből.
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazánUtófinanszírozás A támogatás 50%-át (munkadíj és anyagköltség maximum 1,5-1,5m.-Ft-ig) utólag térítik meg számla ellenében. Ehhez minden kivitelezővel szerződnie kell.
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazánNe várjon jobb lehetőségre Nem tudni biztosan, meddig marad a szaldós elszámolási forma támogatás esetén, ezért érdemes minél hamarabb lépni! A bruttó alapú elszámolás jelentősen megnöveli a megtérülési időt.

Fontos határidők

Nézze meg összefoglaló videónkat a fontosabb támogatási, megvalósítási és új elosztói szabályozási határidőkről. Videónkban a megtérülési időkre is kitérünk.

Ajánlatkérés
Tanácsadás szakértőtől

Kérjen ajánlatot már most!

Kérje árajánlatunkat az ajanlat@wagnersolar.hu e-mail címen! Vagy kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal a +36 70 314 1527-es telefonszámon.

Kik jogosultak a lakásfelújítási támogatásra?

Az egyik minimumfeltétel, hogy legalább egy gyermeket kell nevelnie a családnak. A kormány értelmezésében ez esetben már gyermeknek számít a 12. hetes magzat is, akárcsak a 25 éves fiatal is, feltéve, ha együtt él a családdal.

A támogatást ugyanúgy igényelhetik:

 • házaspárok,
 • élettársak,
 • gyermeküket, gyerekeiket egyedül nevelő szülők.

Ha a gyermek megváltozott munkaképességű, fogyatékkal él, vagy gyermekek otthongondozási díjára (gyod) jogosítja a szüleit, a támogatásnál abban az esetben nem számít a gyermek életkora.

Ha elváltak, külön élnek a szülők, és megosztva nevelik a gyermeküket, azaz mindketten ugyanúgy részt vállalnak a neveléséből, az otthonfelújítási támogatáson is osztozhatnak, az összeget megoszthatják egymás közt, amely számukra is ugyanakkora. Ha az egyik szülő egyedül neveli a gyermeket, a gyermekeit, akkor ő a jogosult az otthonfelújítási program igénybevételére.

Ahhoz, hogy valaki éljen a lehetőséggel, szintén szükséges legalább egyéves folyamatos társadalombiztosítási jogviszony. Ez ugyanúgy lehet felsőoktatási jogviszony is, munkaviszony, amelyet maximum 30 napra szakítottak meg az elmúlt egy évben.

Az utolsó 3 hónapnál az álláskeresési járadékot is figyelembe veszik – hangsúlyozta ki a koronavírus-járványra hivatkozva Novák Katalin. Ugyanakkor beleszámít minden nyugdíj melletti munkavégzés is. Az szintén feltétel, hogy az igénybe vevőknek köztartozás-mentesnek kell lenniük.

Az ügyintézés és a támogatás igénybevételével járó összes dokumentáció elektronikus úton is intézhető.

Ehhez arra van szükség, hogy az összegyűjtött számlákat a munka befejezését követő 60 napon belül eljuttassák a családok a MÁK-hoz. A MÁK-nak 30 napja van ennek elbírálására. Többek között ekkor ellenőrzik a korábban már említett feltételeket. Majd 5 napon belül kiutalják a támogatási összeget, vagyis összesen 35 napot kell várnia a jogosult családnak arra, hogy visszakapják az államtól a felújítás teljes összegének felét.

A támogatások felhasználása ellenőrzésre kerül

A kormányhivatalok feladata lesz, hogy ellenőrizzék, ténylegesen megtörtént-e a felújítás, amire az állami lakásfelújítási támogatást igénybe vették. A kormányhivataloknak a pénz kézhezvételétől számítva összesen hat hónapjuk lesz arra, hogy ezt az ellenőrzést elvégezzék.

Cégünk számokban

jelentős szakmai tapasztalat

22 év

TAPASZTALAT

többezer telepített napelem rendszer, hőszivattyú rendszer

5500

TELEPÍTETT RENDSZER

többmillió kWh megtermelt energia

140,698,000

MEGTERMELT ENERGIA (KWH)

környezetbarát megújuló energia alkalmazás

45,047

TONNA CO2 MEGTAKARÍTÁS

országos hálózat

3 iroda

ORSZÁGSZERTE