Napelemes rendszer féláron!

2021. január 1-től indul az Otthonfelújítási program (FRISSÍTVE – 2022.07.15.)

Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán

Fontos! Újabb ajánlatkéréseket az 50%-os pályázat keretében már nem fogadunk be, mert a határidőre történő kivitelezést nem tudjuk garantálni.

Otthonfelújítási program – 2021

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter hivatalos Facebook-oldalán ismertette a program részleteit, amelyet maximum 3 millió forintig lehet igénybe venni, már meglévő otthon felújítására, bővítésére, korszerűsítésére 2021. január 1-jét követően elindult felújítások esetében.

Finanszírozás - lakástakarékpénztár

A támogatás csak egyszer igényelhető, ugyanakkor ezt a lehetőséget nem kötelező 3 millió forint értékig igénybe venni. Akár kisebb összeget is kérhetnek az arra jogosultak, ám mindenki csak egy lakásfelújítás alkalmával. A jó hír, hogy napelem telepítésre is igénybe vehető a támogatás!

 

Milyen munkálatokra érvényes az othonfelújítási támogatás?

Anyagköltség és munkadíj fele-fele arányban igényelhető, és összesen a támogatás maximális összege 3 millió forint lehet. Ez tehát azt jelenti, ha például 6 millió forintba kerül a felújítás, és ennek az egyik fele anyagköltség, a másik fele munkadíj, akkor fele-fele részben élhetnek a jogosultak mindkét támogatással.

 • Megújuló energia kulcsrakészen szakértőtől napelemes rendszer
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán fűtés korszerűsítése
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán közműbekötés
 • Napelem, napkollektor, ferde tető, tájolás, cserép tető külső vagy belső szigetelés
 • Napelem, napkollektpr, ferde tető, tájolás tetőcsere, tetőfelújítás
 • Használati melegvíz előállítás új kazán vagy bojler beszerzése
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán nyílászárócsere
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán fürdőszoba felújítása
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán garázs felújítása
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán konyha felújítása
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán festés, mázolás
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán bizonyos asztalosmunkák
Napelemes rendszer telepítés, kivitelezés

Tartsa szem előtt!

 • A napkollektor és napelem használata együttesen még hatékonyabbTervezzen előre A jelenlegi információk szerint a jogosultaknak alanyi jogon jár a támogatás, kerettől függetlenül, de várhatóan óriási érdeklődés lesz a lehetőségre. Már most kérjen ajánlatot, minél hamarabb megkezdődhessen a kivitelezés és elszámolhassa a költségeket.
 • Napelem, napkollektor, ferde tető, tájolás, cserép tetőSzervezze meg a teendőket A számlák benyújtására a kivitelezés befejeztét követő 60 napig van lehetőség. Egy napelemes rendszer engedélyeztetése 2-3 hónapig is eltart. Kezdje el minél hamarabb a tervezési folyamatot, hogy minél több projektet megvalósíthasson a támogatási keretből.
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazánUtófinanszírozás A támogatás 50%-át (munkadíj és anyagköltség maximum 1,5-1,5m.-Ft-ig) utólag térítik meg számla ellenében. Ehhez minden kivitelezővel szerződnie kell.
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazánNe várjon jobb lehetőségre Nem tudni biztosan, meddig marad a szaldós elszámolási forma támogatás esetén, ezért érdemes minél hamarabb lépni! A bruttó alapú elszámolás jelentősen megnöveli a megtérülési időt.

Fontos határidők

Nézze meg összefoglaló videónkat a fontosabb támogatási, megvalósítási és új elosztói szabályozási határidőkről. Videónkban a megtérülési időkre is kitérünk.

Ajánlatkérés
Tanácsadás szakértőtől

Kérjen ajánlatot már most!

Kérje árajánlatunkat az ajanlat@wagnersolar.hu e-mail címen! Vagy kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal a +36 70 314 1527-es telefonszámon.

Kik jogosultak a lakásfelújítási támogatásra?

Az egyik minimumfeltétel, hogy legalább egy gyermeket kell nevelnie a családnak. A kormány értelmezésében ez esetben már gyermeknek számít a 12. hetes magzat is, akárcsak a 25 éves fiatal is, feltéve, ha együtt él a családdal.

A támogatást ugyanúgy igényelhetik:

 • házaspárok,
 • élettársak,
 • gyermeküket, gyerekeiket egyedül nevelő szülők.

Ha a gyermek megváltozott munkaképességű, fogyatékkal él, vagy gyermekek otthongondozási díjára (gyod) jogosítja a szüleit, a támogatásnál abban az esetben nem számít a gyermek életkora.

Ha elváltak, külön élnek a szülők, és megosztva nevelik a gyermeküket, azaz mindketten ugyanúgy részt vállalnak a neveléséből, az otthonfelújítási támogatáson is osztozhatnak, az összeget megoszthatják egymás közt, amely számukra is ugyanakkora. Ha az egyik szülő egyedül neveli a gyermeket, a gyermekeit, akkor ő a jogosult az otthonfelújítási program igénybevételére.

Ahhoz, hogy valaki éljen a lehetőséggel, szintén szükséges legalább egyéves folyamatos társadalombiztosítási jogviszony. Ez ugyanúgy lehet felsőoktatási jogviszony is, munkaviszony, amelyet maximum 30 napra szakítottak meg az elmúlt egy évben.

Az utolsó 3 hónapnál az álláskeresési járadékot is figyelembe veszik – hangsúlyozta ki a koronavírus-járványra hivatkozva Novák Katalin. Ugyanakkor beleszámít minden nyugdíj melletti munkavégzés is. Az szintén feltétel, hogy az igénybe vevőknek köztartozás-mentesnek kell lenniük.

Az ügyintézés és a támogatás igénybevételével járó összes dokumentáció elektronikus úton is intézhető.

Ehhez arra van szükség, hogy az összegyűjtött számlákat a munka befejezését követő 60 napon belül eljuttassák a családok a MÁK-hoz. A MÁK-nak 30 napja van ennek elbírálására. Többek között ekkor ellenőrzik a korábban már említett feltételeket. Majd 5 napon belül kiutalják a támogatási összeget, vagyis összesen 35 napot kell várnia a jogosult családnak arra, hogy visszakapják az államtól a felújítás teljes összegének felét.

A támogatások felhasználása ellenőrzésre kerül

A kormányhivatalok feladata lesz, hogy ellenőrizzék, ténylegesen megtörtént-e a felújítás, amire az állami lakásfelújítási támogatást igénybe vették. A kormányhivataloknak a pénz kézhezvételétől számítva összesen hat hónapjuk lesz arra, hogy ezt az ellenőrzést elvégezzék.

Cégünk számokban

jelentős szakmai tapasztalat

20 év

TAPASZTALAT

többezer telepített napelem rendszer, hőszivattyú rendszer

4000+

TELEPÍTETT RENDSZER

többmillió kWh megtermelt energia

102,326,400

MEGTERMELT ENERGIA (KWH)

környezetbarát megújuló energia alkalmazás

36,038

TONNA CO2 MEGTAKARÍTÁS

országos hálózat

4 iroda

ORSZÁGSZERTE

Referenciáink

Gróf I. ügyfél

Megbízható, azt adják amit ígérnek, segítőkészek,nagyon örülök, hogy az önök cégét választottam.

Szekeres István Pomáz

Megbízható, pontos, precíz. Jó volt nézni a munkájukat és jó volt hallgatni a munka közbeni “szövegelésüket”.

Dr. Elség Attila Kulcs

Egy cég, mely összetett problémák megoldásában gyorsan, rugalmasan és segítőkészen dolgozik.