Napelem- siker sztorim

Referencia tanulmány

Ezzel a címmel küldte újévi köszönőlevelét egy elégedett ügyfelünk.

A korábbi években ügyfeleinknek csak elégedettségi kérdőívet küldtünk, a tavalyi évben ezt kiegészítettük egy kéréssel, hogy írják le, mennyire elégedett a tőlünk vásárolt termékekkel.

„Szeretném megosztani tapasztalataimat családi házunk napelemes rendszeréről. Az eredmény nem csalás, nem ámítás, mérhető tényekre épül.”

Ügyfelünk engedélyével, örömmel osztjuk meg Önökkel is a beszámolóját:

2014 év végén megkaptuk az ELMŰ- től. a családi házunkra felszerelt napelemes rendszerrel kalkulált éves elszámolást. Őszintén szólva nem ért meglepetés, de mindig boldoggá teszi az embert, ha ilyen számlát kap. Hogy mire gondolok? Nos, nem én fizetek, hanem az ELMŰ fizet nekem!

A kezdetek

Mint megszállott környezetvédő, nem is volt kérdéses számomra, hogy családi házunkra napelemeket szereltessek fel. 2012-ben telepítettük a 6,6 kW-os rendszert, mely a várakozásokon felül teljesít azóta is. Összesen 16 db 185 W-os monokristály és 20 db 180 W-os polikristály szerkezetű BP Solar napelem dolgozik nap-mint nap a tetőnkön. Az éves villamos energia fogyasztásunk körülbelül 7200 kWh.

Fontos itt megemlítenem, hogy az energiatakarékosság jegyében a házban található összes izzót kicseréltem LED izzókra és odafigyelünk arra is, hogy fölöslegesen ne égjenek a lámpák. A háztartási gépek megvásárlásánál is szempont volt számomra a fogyasztás. Mivel gázt nem használunk az épületben, a tűzhely is villannyal működik, ami a fogyasztást megdobja, de ezzel előre kalkuláltam.

Napelem rendszer működéséről és magáról az elszámolásról.

Egy napelemes rendszer telepítése után az áramszolgáltatónál engedélyeztetni kell a rendszert. Majd ezt követi a mérőcsere, mely során egy ad-vesz mérőt szerelnek fel. Tehát a mérőóra számolja, hogy hány kWh villamos energiát használunk el és mennyit termelnek a napelemek, amit visszatáplálunk a hálózatba. Ennek a különbözetét minden évben a szolgáltató elszámolja a „naperőmű” tulajdonossal. Amennyiben több volt a fogyasztás, mint a termelés, év végén ki kell fizetni a különbözetet. Az is megesik, hogy többlettermelés van, így a szolgáltató fizet nekünk.

Nos, én most az utóbbi esetről szeretnék beszámolni. 2013 novembere és 2014 novembere között a családi házunkban elhasználtunk 4.219 kWh energiát, míg ugyanebben az időszakban megtermeltünk 4.778 kWh-át. Ami azt jelenti, hogy 12.287 Ft volt a többlettermelés, melyből levonják az 1.923 Ft-os rendszerhasználati díjat.

Idézet a számláról:

„Tisztelt Fogyasztónk! A 273/2007 (2207.10.19 korm. rend.) 5 § 6. pontja értelmében tájékoztatjuk Önt, hogy a 2013. 11.05 – 2014.11.03 időszakban háztartási kiserőműve 4.778 kWh mennyiséget termelt hálózatunkba a 4.219 kWh fogyasztása mellett. A két érték közötti különbözetet, azaz -559 kWh-t kiszámlázhat Társaságunk felé.”

Úgy vélem nem panaszkodhatok, mi sem bizonyítja jobban rendszerünk megfelelő működését, mint az, hogy én számlázok az ELMŰ-nek.

Hogyan spórolunk még többet?

A napelemes rendszer mellett, 2002 óta rendelkezünk egy 4 napkollektorból álló rendszerrel melyet melegvíz előállításra és fűtés rásegítésre egyaránt használunk. A napkollektorok 12éve hiba nélkül működnek. Továbbá házunkban megtalálható 2 db pellet kandalló, melyeket tavaszi és őszi napokon fűtés kiegészítésként használunk. A kandalló kellemes melegét az egész család élvezi. 2009-től a gázt is megszűntettük a telken belül. Azóta egy pellet kazán biztosítja otthonunk melegét. Ezekkel az intézkedésekkel minimálisra csökkentettük a költségeinket és teljes mértékben függetlenedtünk a gáz szolgáltatótól.

Úgy vélem otthonunk energiaellátása környezetbarát, és energiatakarékos, arról nem is beszélve, hogy megnöveli az ingatlan értékét, így kiváló befektetés is egyben.

Végül, köszönet a Wagner Solar profi csapatának, a szakértelmük és a rugalmasságuk nélkül nem valósulhatott volna meg az álmom. Sikerekben gazdag, boldog új évet kívánok, üdvözlettel, B.E. elégedett ügyfelük. „

A pellet kazán figyelemre méltó hatásfokkal működik

Önnek milyen siker sztorija van?

Írja meg nekünk az info@wagnersolar.hu e-mail címre.

Amennyiben Ön még nem rendelkezik napelemmel, de szeretné, hogy Önnek is az ELMŰ fizessen, játsszon el a gondolatattal, hogy van egy saját naperőműve.

Megtervezem a saját rendszerem