Wagner Solar - Napelem - Superbrands MagyarBrands díj 2021-2022
Wagner Solar - Napelem - Superbrands MagyarBrands díj 2021-2022

Napelem négy keréken

Röviden bemutatjuk a legújabb guruló napelemes referenciánkat.

Szigetüzemű napelem rendszer

Egy nagyon innovatív és modern kis projektben vehettünk részt. Régi ügyfelünk azzal a szándékkal keresett meg bennünket, hogy az újonnan vásárolt lakóautójára napelemeket szeretne elhelyezni. A lakóautón már eredetileg is volt egy napelem, így a meglévő kis rendszert bővítettük tovább. A fejlesztés során kettő db 140Wattos polikristályos napelemet szereltünk fel. A már korábban beszerelt 12V~160Ah akkumulátorra rákötöttük az újabb napelemeket, így már 3 napelemmel töltődik az akkumulátor.

Napelem négy keréken

Tekintettel arra, hogy a már meglévő napelem más cellaszerkezetű és teljesítményű volt és a hozzá kötött töltésvezérlőt nem lehetett tovább terhelni, a két új napelemet egy különálló töltésvezérlőre kötöttük.

A felszerelt 140 Wattos MPL Power 36 cellás 12V polikristályos napelemek, kiválóan alkalmasak kis méretű és mobil szigetüzemű rendszerekhez. A panelek hatásfoka 16%. A két napelemet párhuzamosan kötöttük, hogy ne növeljük a feszültséget, de a töltőáramot igen.

A rendszerhez egy Victron Energy BlueSolar PWM 12/24 Voltos töltésszabályzót szereltünk, mely pofon egyszerű, de mégis rendkívül megbízható vezérlő, amire a gyártó 5 év garanciát vállal.

A rögzítéstechnika egy speciális lakókocsikra és hajókra tervezett UV álló műanyag spoiler, mely nem csak megtartja a napelemeket, de csökkenti a szélterhelés okozta ellenállást menet közben. Ezt a konzolt a gyártó által ajánlott speciális ragasztóval rögzítettük a lakókocsi tetejére.

 

Egy autó, két szoba, három napelem, négy kerék

A megtermelt energiát ügyfelünk világításra, zenehallgatásra, TV nézésre és más egyéb háztartási berendezések üzemeltetésére használja.

Sok kilométert és megtermelt energiát kívánunk!