Megújult a Budapesti Kolping Katolikus Iskola

Referencia tanulmány

Manapság mindenki megújul. Ezt tette a Budapesti Kolping Katolikus Általános Iskola és Gimnázium is 2015-ben. Nagy fejszébe vágták a fejüket, úgy döntöttek, hogy teljes mértékben megújítják épületüket és ezzel hosszú távon egy energiahatékonyabb működést biztosítanak az intézménynek és pozitív példát mutatnak az ott tanuló diákoknak.

A beruházást Európai Uniós támogatásból valósították meg, az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszerén keresztül. Az intézmény 102.865.923 Ft támogatásban részesült.A projekt teljes elvégzése 1,5 évet vett igénybe. Cégünk, a Wagner Solar Hungária Kft. vállalta a pályázat lebonyolítását és alvállalkozókkal a teljes munka megvalósítását.

A környezetszennyezés csökkentését és az épület energiatakarékos működtetését tűzték ki célul.

Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan, vallja a Budapesti Kolping Katolikus Iskola, amit ezzel a beruházással megvalósított. Az iskola a Huba utca 6. szám alatt található 1830 nm-es épülete több egységből álló, önálló épület, mely önmagában is indokolta a projektet.

A korábban „G” energiaosztályba sorolt iskola a projektnek köszönhetően elérte az „A+”, vagyis a „különlegesen energiatakarékos” kategóriát.

A beruházás során az alábbi felújításon esett át az épület:

Az iskola külső falait leszigetelték, új nyílászárók kerültek a régiek helyére és világítás korszerűsítésre is sor került, így az iskola ezentúl energiatakarékos izzókat használ mindennapjaiban. Az épület fűtésrendszere is megújult, kondenzációs gázkazánok kerültek beszerelésre, mely a fűtést és melegvíz ellátást is biztosítják.

Az energiatakarékossági törekvéseket segíti, hogy a tetőre felkerült egy 26 kW-os napelemes rendszer, mely 104 db 250 Wp-es modulból áll. A napelemes rendszernek köszönhetően az iskola akár több, mint 28.000 kWh villamosenergiát spórolhat meg évente.

A projekt eredménye

  • az üvegházhatású gázok kibocsátás csökkenése 49,010 tonna/év,
  • megújuló energiahordozó felhasználás növekedése (villamosenergia-termelés) 0,0297 GWh/év,
  • megújuló energiahordozó felhasználás növekedése 106,920 GJ/év,
  • energiahatékonyság növelés révén megtakarított éves elsődleges (primer) energiahordozó mennyisége 723,900 GJ/év.

 

Wagner Solar

Büszkék vagyunk arra, hogy részt vehettünk a beruházásban és mindent megteszünk azért, hogy Magyarországon egyre több ember forduljon az energiatakarékos, megújuló megoldásokhoz.

Bízunk benne, hogy a jövőben további iskolák, óvodák, intézmények és családi házak lakói döntenek a megújuló energiaforrások mellett.

Kérdése van?

Forduljon hozzánk bizalommal a +36 70 314 1527 -es telefonszámon vagy az info@wagnersolar.hu e-mail címen. Szakértő kollégáink díjmentesen konzultálnak Önnel.

Ajánlatkérés