Megérkeztek a Hyundai új „shingled” zsindelyes napelemei!

Napelem

Olvasási
idő:
3 perc

A Hyundai napelem gyártó új technológiájú napelemeket gyárt, amelyek már a magyar piacon is elérhetőek!
Az új Shingled modulokat a különleges előállítási technológia teszi egyedivé. Ezeket a paneleket forrasztási módszerrel készítik, amelynek köszönhetően kiküszöbölik a cellák közötti rést, ezzel növelve a modulok hatékonyságát.

Miben más a Hyundai shingled technológiája?

A hagyományos paneleken a szilícium cellák csempés megoldásban vannak elhelyezve. A cellák egymáshoz egy kört alkotva, vezetőképes szalagokkal vagy gyűjtősínek segítségével vannak sorba kötve. Ezek kapcsolatát biztosítva enyhe rést hagynak a cellák között.

Ezzel szemben az új zsindelyes modulokon a cellák szorosan egymás mellé kerülnek, összekötésük a szomszédos darabok alatt futnak, így megszűnik a hagyományos 2-5 mm távolság.

A panelek tulajdonságai sztenderd értékekre vannak kalibrálva, így teljes mértékben kompatibilisek a korábbi megoldásokkal és berendezésekkel. Gyártási költsége akár alacsonyabb is lehet így újabb lépést tesz a Hyundai a további ár/teljesítmény arány javításában.

Napelem kalkulátor

Shnigle napelem technológia előnyei:

  • kisebb az ohmi veszteség: a modulon belüli körön alacsonyabb az áram, mint a hagyományos szalagos cellacsatlakozás esetén
  • alacsonyabb feldolgozási hőmérséklet: csökken a cellára jutó feszültség és a negatív ráhatások
  • alacsonyabb működési hőmérséklet a kevesebb áramerősség hatására – ezáltal növekedik a valós energiatermelés
  • nagyobb felületkihasználtság: mivel nincs cellatávolságra szükség, így sűrűbben téve ugyan akkora felületen több fér el
  • a jobb kihasználás következtében nem csak a teljesítmény nő, de az eredmény is egy sokkal esztétikusabb és homogén összkép

A Hyundai új 410W PERC technológiás Shingled napelem modulja bemutató termünkben már megtekinthető. Ez a szürke keretes panel 1m x2m -es és 408 cellából áll.