Hosszabbítsa meg a szezont medencefűtő hőszivattyú segítségével

Hőszivattyú, Medencefűtés Közzétéve: 2023.09.27.

Medencefűtés hőszivattyúval?

A fixen telepített kültéri medencék már 15°C körül használhatóak, ha a víz fűtése megoldott. A nem téliesíthető kerti medencéket viszont jóval később, csak a legelső meleg nyári héten érdemes felállítani, hogy legyen ideje a víznek felmelegedni, mire tartósan jóra fordul az idő. Hűvösebb időben a medence vizét felfűteni igen költséges, sokan a szolártakarókon kívül nem is használnak mást, ebben az esetben viszont a fürdési szezon csupán 2 hónapra csökken. A medencefűtés legmodernebb módja az elektromos hőszivattyú használata.

Medencefűtés hőszivattyúval

Miben segít pontosan a medencefűtő hőszivattyú?

Hosszú élettartamú levegő-víz hőszivattyús berendezések a levegő hőtartalmát veszik igénybe, vagyis +10-15°C felett hatékonyak igazán. Egységnyi villamos energia felhasználásával akár 4-6 egységnyi hőenergiát is képesek kinyerni. Ez az érték az úgynevezett jósági fok vagy COP.
Hátránya viszont a viszonylag nagyobb összegű beruházási költség mellett a külső hőmérséklet csökkenésével veszít a hatékonyságából és csak lassan melegíti fel a víztömeget. Emiatt a vásárlás előtt mindenképp ajánlott ellenőrizni a berendezés teljesítményét. Továbbá célszerű összevetni a medence méreteivel, hogy elegendő lesz-e hozzá az adott teljesítményű medence hőszivattyú.

Szeretné, ha kerti medencéjét a szezon után is költséghatékonyan tudná kihasználni?

A stabil kialakítású kerti medencék megfelelő karbantartással évekig a család kedvencei maradnak, ezért érdemes vigyázni rájuk. Egy illeszkedő hőszivattyúval hosszú időszakra megoldott a medence vizének gazdaságos felfűtése és temperálása.
A levegős hőszivattyú lényegesen több energiát állít elő, mint amennyit elhasznál, így üzemeltetése rendkívül gazdaságos. A villamos energia mellé ugyanis még felvesz a környezetéből 4-5-szörös energiamennyiséget is, ezt adja le egy hőcserélőn keresztül a medencébe.
Nem is igényel magyarázatot innentől kezdve, hogy miért is jobb választás ez a csendes működésű, tartós berendezés a többi elérhető megoldáshoz képest.

Medencefűtés Panasonic hőszivattyúval

Miért előnyös a medence hőszivattyú működtetése?

A medence fűtésére tervezett hőszivattyú számos kedvező tulajdonsággal rendelkezik. A korszerű technológiáknak köszönhetően a működési mechanikában rejlik a titok, gazdaságosan és hatékonyan tarthatja a kívánt hőfokon medencéjét, akár borús időben is.

  • Alacsony fogyasztás
  • Gyors és egyszerű telepítés
  • Ellenálló anyaghasználat
  • Környezetkímélő működés

Hogyan tud maximálisan hatásos lenni egy hőszivattyú?

A medence hőszivattyú ugyanazon az elven működik, mint egy hűtőszekrény – csak pont fordítva. A hőszivattyú a környező levegőből veszi fel a hőenergiát, amit egy hűtőközeg segítségével még magasabb hőmérsékletre emel, majd ezt az energiát adja át az átfolyó medencevíznek. Általánosságban kijelenthető, hogy a működéséhez 75%-ban a légtérben levő meleg levegő járul hozzá, 25%-ban pedig villamos energia által működtetett alkatrészek. Ebből következik – a már korábban említett – pénztárcabarát üzemeltetési költség és a környezetkímélő működés.
A hőszivattyú közvetlenül van rákötve a medence szűrésért felelős kompresszorra, így a víz forgatásával együtt a hő leadás is megvalósul. Emiatt az egység telepítése nem igényel nagy munkálatokat, valamint kompakt kiszerelésről lévén szó, kis helyet foglal. Utóbbi tulajdonságból következik, hogy akár utólag is beszerelhető.

Nem lehet elégszer felhívni a figyelmet, hogy vásárlás előtt mindig vegyük figyelembe a medence méretét és ahhoz passzoló hőszivattyút szerezzünk be. Teljesítmény szempontjából 5 kW-tól egészen 20 kW-ig tudunk vásárolni szivattyút. A hőszivattyúk egy vezérlőpanellel vannak felszerelve, ahol mi állíthatjuk be a kívánt hőfokot, melyet aztán egy termosztát szabályoz. A maximális hőfok általában 30-35 C°, ám vegyük figyelembe, hogy a valóságban a maximális érték a párolgás hűtőhatása miatt csak akkor teljesíthető, ha a hőszivattyú folyamatosan működésben van.

Medencefűtés hőszivattyúval

Tudta?
Medencefedéssel csökkentheti a párolgásból eredő hőmérséklet veszteséget, ezzel pedig hatásosabbá tehető a medence fűtése. Bár a beszerzési költségek magasabbak lehetnek, mint például egy gázüzemű fűtés esetén a hőszivattyúk mégis hamar visszahozzák az árukat. A medencék kialakításánál mindig a hosszú távú terveket és megtérüléseket kell előtérbe helyeznünk. Erre kínál tökéletes megoldást a modern hőszivattyú.

Miért válasszon minket?

Az elmúlt évek során folyamatosan arra törekedtünk, hogy a piacon fellelhető legújabb technológiájú, minőségi és megbízható termékeket kínáljunk ügyfeleink számára. Hosszú távon tervezünk, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy családunk minden tagja a Wagner Solar Hungária Kft. csapatát erősíti.

  • Megújuló energia kulcsrakészen szakértőtől! Minőség és megbízhatóság 2002 óta
  • 25 év garancia Csúcstechnológia 25-30 év garanciával
  • napelemes rendszerrel nemcsak elektormos áramot állít elő, de növeli az ingatlan értékét is Kulcsrakész megoldások: a tervezéstől a kivitelezésig
  • Megújuló energia kulcsrakészen szakértőtől! Színes termékpaletta, komplex energetikai megoldások
  • Megújuló energia kulcsrakészen szakértőtől! Elérhető árak, finanszírozási tanácsadás
  • Megújuló energia kulcsrakészen szakértőtől! Több, mint 5500 telepített rendszer
Magyarbrand 2022
Tanácsadás szakértőtől

Ne szalassza el a lehetőséget! Kérjen ajánlatot most!

Kérje árajánlatunkat az ajanlat@wagnersolar.hu e-mail címen! Vagy kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal a +36 27 548 440-es telefonszámon.