Egy nászajándék napos oldala

Referencia tanulmány

2016 nyarán kivitelezett napelemes rendszer boldog tulajdonaival készítettünk egy interjút

Szilárd és Kinga egy 1,85 kW-os okos napelemes rendszert vásárolt meg tőlünk. A kivitelezés során 7 db SolarWatt 265 W-os üveg-üveg napelemet szereltünk fel Schletter rögzítéstechnikával és SolarEdge inverterrel.

Történetük

A varázslatos környezetben elhelyezkedő házikó Gödöllőn található, ahol a pár nemrégiben kezdte meg közös életét. Történetük szépsége, hogy a nyáron megtartott esküvőjüket követően döntöttek úgy, hogy a barátoktól, rokonoktól kapott összeget a jövőjükbe fektetik és elhatározták, hogy egy napelemes rendszert vásárolnak.

A döntés mögött az a gondolat állt, hogy egy maradandó, a családjuk számára értéket teremtő beruházásba fektessék a pénzüket. Nyílván nem csak ők, hanem az esküvőjükön résztvevők is értékelték, hogy nem szórakozásra, hanem értékes, értelmes, tovább adható beruházást valósítottak meg.

„A Nap ingyen van” gondolatmenetből indultak ki és ezzel a döntésükkel bebiztosították magukat 40-50 évre, hiszen hosszú távon kiszolgálja áramigényüket a kiválasztott rendszer.

Miért a Wagner Solar?

A vásárlás során a legfontosabb a minőség volt és hogy európai gyártmányúak legyenek az eszközök. Szilárd kiemelte, hogy a döntést hosszas kutatómunka előzte meg, amelyet követően az okos napelemes rendszer mellett tette le a voksát. Számításokat végzett, több helyről ajánlatot kért be. Döntésüket gyorsan meghozták és bennünket bíztak meg a munkával. Ezt a minőségi alapanyagoknak és szakértelmünknek köszönhetjük, ugyanis német gyártmányú üveg-üveg napelemet választottak 30 év garanciával. Lefordítva az autók nyelvére, ez olyan, mintha egy Teslát vásároltak volna.

Miért okos napelemes rendszer?

Kifejezetten a SolarEdge inverterre esett a választásuk, mert szimpatikus volt számukra, hogy ha netalántán probléma lenne a rendszerrel, a monitoring portálon keresztül ez azonnal kiküszöbölhető. Szilárdék már a tervezés során számoltak a bővítés lehetőségével, ugyanis a jövőben elektromos autó vásárlását tervezik. Ez könnyedén kivitelezhető lesz a későbbiekben a SolarEdge inverternek köszönhetően. Sőt nemcsak ez a legfejlettebb technológia, hanem még felhasználóbarát is, az applikáció könnyen használható és igen hasznos adatokkal szolgál. Az okos napelemes rendszer különösen jó választás volt, mivel egy fa bizonyos órákban beárnyékolja a tetőfelületet.

Összességében ez a rendszer 25-30%-kal többet fog termelni nekik, mint egy hagyományos rendszer.

Kivitelezés

A megvalósítás során, vagyis ajánlatkészítés, helyszíni felmérés, tervezés, kivitelezés körülbelül 8 kollégával kerültek kapcsolatba. Nagyon jó érzés volt számunkra, hogy kiemelte kollégáink szakértelmét és jó modorát. Az elvégzett munkával maximálisan elégedettek voltak.

Manapság úgy gondoljuk ritka az ilyen előrelátó és környezettudatos fiatal pár. Igazán pozitív ez a látásmód és jó látni, hogy példát mutatnak mindenkinek a környezetükben. Az már biztos, hogy Ők ezt a hitet fogják átadni gyerekeiknek is. Örülünk, hogy megismerhettük Őket és bízunk benne, hogy hosszú évtizedeken keresztül elégedetten használják majd a napelemes rendszert.