A BMW töltő telepítés legfontosabb ismérvei

Napelem Közzétéve: 2020.02.05.

A BMW töltő telepítés legfontosabb ismérvei

A környezetkímélő, úgynevezett „zöld” közlekedés a fenntartható és jövőorientált mobilitás egyik olyan sarkalatos pontja, amely mellett elektromos autó vásárlással egyre több ember teszi le a voksát világszerte.

Elektromos autó töltő

Elektromos autó vásárlása egyelőre a jómódú városi lakosságra jellemző

Azt gondolnánk, hogy e-autók választása és vásárlása azok számára természetes, akiknek önmaguk, családjuk egészségének megőrzése valamint környezetüknek a megóvása az elsődleges cél.

Azonban mind az új, mind a használt gépjárművek esetén az autókereskedői tapasztalat azt mutatja, hogy elsődlegesen még mindig a városlakó, vagy nagyvárosi közegben mozgó emberek, illetőleg azok választják saját használatra az elektromos gépjárműveket, akik egyszerűen és gyorsan meg tudják oldani azok otthoni, vagy épp közlekedés közbeni töltését.

Terjednek a környezetkímélő, napelemes töltőállomások

A lehetőségek azonban egyre inkább adottak, hiszen már Magyarország szerte is több vidéki otthon nyeri részleges vagy teljes energia szükségletét háztetőre vagy talajra telepített napelemes rendszerből. Hogyan kerül a képbe a napelemes rendszer?

Meglévő napelemes rendszer esetén bátran vásárolható e-gépjármű, nem szükséges külön hálózatot kiépíteni számára, csak a meglévő rendszer méretét kell optimalizálni az autó töltési szükségletének megfelelően.

Elmondható tehát, hogy azok számára is mindinkább elérhető közelségbe kerül az elektromos autóval való közlekedés, akiknek a mindennapjaiban már szerepet játszik a „zöld” gondolkodás és életvitel.

A BMW élen jár a környezetbarát technológiák és az elektromos töltés terén

A BMW a fenntarthatóságot és a környezet megóvását helyezve előtérbe már több évtizede készít városi közlekedésre szánt elektromos autókat.

A BMW i3, valamint a BMW i8 Roadster és a BMW i8 Coupé a jövő azon sportautói közé tartoznak, amelyek nem elsősorban csak városi közlekedésre alkalmasak, választott szériához megvásárolt akkumulátor kapacitásától függően egy töltéssel akár már több száz kilométer is megtehető a BMW eme autótípusaival.

Míg a BMW első szériás i3-asa 22 kWh-s akkumulátorával télen nagyjából 100, nyáron pedig 180 km megtételére volt képes egy töltéssel, addig a legújabb i3as, a maga 48kWh-s akkumulátorával már 300 km feletti elektromos hatótávval rendelkezik.

Elektromos autó töltő

A BMW i3-as töltése igen gyors

Szemben a többi középkategóriás autóval, amelyek többsége csak 1×32 Ampert tud felvenni, az i3-as három fázisról, fázisonként 16 A-rel képes tölteni, a BMW elektromos autó fali töltőjével pedig eleve gyorsabb töltési sebesség érhető el így érdemes BMW vásárlás előtt egy gyors és praktikus BMW elektromos autó fali töltőt is telepíttetni. Természetes más, hagyományos fali töltők is megfelelnek a célnak.

Elektromos autó töltő

Az újabb szériájú, e-autók otthoni, éjszakai töltésére ajánlott 11 kW-os fali töltőkkel 3-6 óra alatt feltölthetünk egy megfelelő felvevő képességű elektromos autót nulláról 80-85%-ra és ez már így is ötszörös töltési sebességet jelent a normál konnektoros töltés idővel szemben.

Azonban a BMW elektromos autó fali töltőjével a gyári adatok szerint a BMW i3-as 48kWh-s akkumulátora mindössze 45 perc alatt tölthető ugyanilyen töltöttségi szintre. Ezáltal elkerülhetők a töltés alatti üresjáratok, e-autója éjjel-nappal teljes értékű társa lehet aktív mindennapjai során.

KÉRDÉSE VAN?

Forduljon hozzánk bizalommal a  +36 70 314 1527 -es telefonszámon vagy az info@wagnersolar.hu e-mail címen. Szakértő kollégáink díjmentesen konzultálnak Önnel.

Ajánlatkérés