Fördős Zé és a Wagner vezetősége ezt főzte Önnek
Rólunk
Egy különleges ricottás ravioli recepttel kívánunk Boldog Karácsonyt!
Az év végéhez közeledve szeretnénk munkatársainknak, ügyfeleinknek, partnereinknek és érdeklődőinknek megköszönni az idei év közös munkáját, a belénk fektetett hitet és a türelmet. A napelemes piac folyamatosan változik és talán az elmúlt 20 évben a 2022-es év tartogatta számunkra a legnagyobb kihívásokat. 2023-ra újult erővel, innovatív megoldásokkal készülünk csapatunkkal.
Fördős Zé-vel kifőztünk egy új Wagnerre szabott karácsonyi receptet, amivel ezúton is szeretnénk Boldog Karácsonyt kívánni!
A Wagner Solar ajándéka az idei évben az egyedi recept és a kulisszák mögötti Zé-vel készült főzős videó mellett egy nyereményjáték is, amely során 3 db Zé által dedikált Streetkitchen Megúszós Sütik könyvet sorsolunk ki. Részletek a recept alatt.
AJÁNDÉK VIDEÓNKBAN VÁRATLAN SZITUÁCIÓBAN LÁTHATJA ZÉ-t ÉS A WAGNER SOLAR IGAZGATÓIT
1. Ha még nem állt össze a karácsonyi menü, itt egy Zé által összerakott húsmentes Karácsonyi előétel, amit kár lenne kihagyni: Tojássárgája ravioli NAPon szárított paradicsomos ricottával, sütőtökmártással és NAPraforgómagos pesto krémmel.
2. A cégünk mögött álló arcokat is jobban megismerheti. Ügyvezetőnk Beleznai Csanád és kereskedelmi igazgatónk Házi Ádám mutatja meg hétköznapi arcát, hogy egy kis betekintést adjunk a kulisszák mögé.
Megtekintés a youtube-on További videóinkRecept:
Tojássárgája ravioli NAPon szárított paradicsomos ricottával, sütőtökmártással és NAPraforgómagos pesto krémmel 🙂
Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók 4 főre:
- A tésztához:
- 200 g finomliszt
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- pár csepp víz
- A ricottakrémhez:
- 300 g ricotta
- 50 g napon szárított paradicsom
- só, bors
- 1 db tojássárgája
- A töltelékhez:
- 8 db tojássárgája
- A sütőtökmártáshoz:
- 300 g sütőtök
- 2 ek olívaolaj
- 0,5 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 ml fehérbor
- 100 ml tejszín
- 30 g parmezán
- 50 g vaj
- A napraforgómag-pesztóhoz:
- 50 g pirított napraforgómag
- 30 g bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 ml olívaolaj
- 15 g reszelt parmezán
- só, bors
ELKÉSZÍTÉS
A tésztához először a lisztet elkeverjük a sóval és beleütjük a tojásokat. Elkezdjük összedolgozni és addig gyúrjuk, míg homogén állagú tésztát nem kapunk, majd fóliába csomagolva hűtőben pihentetjük 30 percet.
A mártáshoz a sütőtököt apró kockákra vágjuk és egy tepsiben összekeverjük 1 ek olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt puhára sütjük.
A ricottakrémhez a hozzávalókat egy késes aprítóban összedolgozzuk, majd az egészet habzsákba töltjük.
Közben a mártáshoz a hagymát finomra vágjuk és elkezdjük megpirítani a maradék olívaolajon egy lábosban. Hozzáadjuk a vékonyra vágott fokhagymát és a megsült sütőtök nagy részét is. Beleöntjük a fehérbort, 1 perc forralás után jöhet bele a tejszín, hozzáadjuk a parmezánt is, és botmixerrel krémesre turmixoljuk.
A pesztóhoz a magot a többi hozzávalóval együtt egy késes aprítóban krémesre zúzzuk.
A tésztát tésztanyújtó géppel kinyújtjuk, egy kevés rétesliszt segítségével. Akkora köröket nyomunk rá a ricottakrémből, amikbe bele fog férni egy tojássárgája, majd mindegyik ilyen kör közepébe óvatosan elhelyezünk 1-1 tojássárgáját. Egy másik tésztalappal óvatosan lezárjuk a raviolik tetejét, egy nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és bő, enyhén sós, forrásban lévő vízben kb. 2 perc alatt kifőzzük a tésztákat.
Ha a tészták megfőttek, beleszedjük őket a mártásba, összeforgatjuk a vajjal, és a napraforgómag-pesztóval meglocsolva, a maradék sült tökkockákkal megszórva tálaljuk.
Megnyerné ZÉ új könyvét?
A nyereményen való sorsolás feltétele, hogy iratkozzon fel YouTube csatornánkra 2023. január 15. éjfélig, hogy ne maradjon le pl. olyan tartalmakról, mint amikor ZÉ a Wagner csapatával főz.
A feliratkozók között kisorsolunk 3 db Zé által dedikált Megúszós Sütik könyvet! Ezt kár lenne kihagyni!
Fördős Zé videó