...

Napkollektor

...

Napelem

...

Hőszivattyú

...

Fancoil

...

Pellet kazán

...

Szellőzéstechnika

...

Medencefűtés

...

Elektromos fűtés

Várjuk hívását ügyfélszolgálatunk +36 27 548 440-es telefonszámán!

Napelem rendszer esetén kétféle megoldás közül választhatunk, a hálózatra kapcsolt és a hálózat független, vagyis szigetüzemű napelemes rendszert. Míg az előbbi egy sokkal népszerűbb és olcsóbb megoldás, például családi házakra, iroda épületekre, intézményekre, üzemekre, stb. Az utóbbi rendszereket olyan helyeken alkalmazhatjuk, ahol nincs áramszolgáltatás, mint például tanyákon, lakóautókban vagy hajókon. Kérje személyre szabott árajánlatunkat!


Ahol nem áll rendelkezésre hálózati feszültség, ott a hálózatfüggetlen napelemes rendszer teljes értékű áramellátást kínál.

Megmutatjuk, milyen elemekből épül fel egy ilyen rendszer.

Sziget üzemű napelemes rendszer

 

Tanyákon, hajókon kiváló megoldás, ahol nincs lehetőség a hálózati áramot használni. 

 

Napelemes rendszer elemei sziget üzemmódú felhasználás esetén:

 

Napelem modul

 

A rendszer alapvető szereplője a napelem, amely a nap energiáját felhasználva elektromos áramot állít elő. A napelem, más néven fotovillamos elem ún. félvezető anyagból készül. A félvezető leggyakrabban szilícium (amorf vagy kristályos) alapú. Két típust különböztetünk meg: mono- és polikristályos. A mono-, azaz egykristályos napelem drágább, viszont magasabb hatásfokú, mint polikristályos társai.

 

Napelem modulok

 

Inverter

 

A napelemek által előállított egyenáramot alakítja át a hálózatra csatlakoztatható váltakozó árammá, így teszi lehetővé a fogyasztók működtetését a rendszerről. Ez az átalakító a maximális teljesítményre szabályozást is el tudja végezni.

 

Inverterek: SolarEdge, Fronius

 

Szerelőkeret

 

Mivel a felhasználás módja szerteágazó, a napelemek rögzítéséhez többféle szerelőkeretet kell alkalmazni. Leggyakoribb a tetőszerkezethez való rögzítés, de önálló, akár napkövető állványrendszer használatára is van lehetőség.

 

Tartószerkezet: Schletter

 

Tetőkampó

 

 A tetőkampók, a szerelőkeretek tetőszerkezethez való rögzítését szolgálják.

 

Szolárkábel

 

A rendszer tartozékait kapcsolja össze, szerepétől és az áthidalandó távolságoktól függően változhat átmérője.

Napelemspecifikus csatlakozók

 

A napelemek saját csatlakozókkal rendelkeznek, melyeknek szigorú előírásoknak kell megfelelniük a biztonságos szerelés és üzemeltetés érdekében.

 

Túlfeszültség védő modul

 

Véletlen túlfeszültség pl. villámcsapás, esetleg rövidzár esetén meggátolja a rendszer károsodását. Kiépítése fokozottan javasolt mind az egyenáramú mind a váltakozó oldalon.

 

Töltésszabályzó

 

A töltésszabályozó alapvetően az akkumulátort védi az esetleges túltöltéstől és a túlzott mértékű kisütéstől, valamint kiküszöböli a fogyasztói oldalon az extrém üzemállapotokat.

 

Akkumulátor

 

Speciálisan a napelemes rendszerekhez kifejlesztett energiatároló eszköz, amely jobban tolerálja a szélsőséges hatásokat. A telepítés során páros számú akkumulátor alkalmazását javasoljuk a jobb hatásfok elérése érdekében.Erre a célra választható savas- vagy gondozásmentes zselés szolár-akkumulátor. Az akkumulátor(ok) töltéséről még télen is gondoskodni kell, erre a célra szükség esetén használjon aggregátort. 

 

Akkumulátor saru

 

Az akkumulátor két pólusára illeszthető csatlakozó eszköz.

 

Akkumulátor kábel 

 

Segítségével alakíthatók ki az egységes akkumulátor telepek. A megfelelő keresztmetszet kiválasztása rendkívül fontos, bízza szakemberre!

 

 

Biztosíték  és kapcsoló

 
A rendszer elengedhetetlen elmei a leválasztókapcsoló és a biztosítékok. Ezek nélkül a rendszer működtetése veszélyessé válhat. 
 

 

Tekintse meg napelemes referenciáinkat!

 

Olvassa el további hasznos blogbejegyzéseinket:

Sziget és hibridüzemű napelemes rendszerek

 

Kérdése lenne? Hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 27 548 440-es telefonszámon!Ügyfélvélemények

Wagner Solar Hungária Kft. számokban

2000+

telepített rendszer (db)

16 év

tapasztalat

96729600

összes megtermelt energia (kWh)

33855 tonna

széndioxid-megtakarítás