Megnyugtató válasz érkezett a napelemrendszerek elszámolásával

Napelem Közzétéve: 2023.09.18.

Marad a szaldó elszámolás

Még az otthonfelújítási támogatásból telepített napelemeknél is lehetőség van ezen kényelmes elszámolási módszert kihasználni.
Mi is az a szaldó és meddig lehet élvezni az előnyeit? Jelen cikkünkben összegeztünk mindent ami a szaldóval kapcsolatos és fontos lehet.

Lantos Csaba energiaügyi miniszter szeptember 8-án tett bejelentést, miszerint „van mód az éves elszámolás fenntartására minden már meglévő beruházás esetében, sőt azoknál is, akik igényüket mostanáig benyújtották.” Az éves szaldó elszámolást a már meglévő rendszereknél a telepítéstől számított 10 éven át fenntartják. Emellett azokra a háztartási méretű rendszereke is alkalmazzák, amelyek működtetői 2023. szeptember 7. éjfélig jelezték fejlesztési igényüket.
Utóbbiak esetében a beruházást 2025. végéig kell lezárni.

Az előírásoknak megfelelően január elsejével azonban a bruttó elszámolási rendszert kell bevezetni. Akik tehát idén szeptember 7. után adják le napelemes rendszer kiépítésére igényüket az áramszolgáltatónál azokra egységesen a bruttó elszámolás lesz érvényes. Ennek részletei egyelőre még nem ismertek, de a miniszter azt ígérte, hogy keresik a lehetőségeket, amivel ösztönözni tudják az újonnan belépőket is a napenergiát hasznosító fejlesztésekre.

Van beadott igénybejelentése?

Forduljon hozzánk bizalommal. Szakértőink várják megkeresését, hogy együtt találjuk meg az Ön számára legoptimálisabb megoldást, illetőleg választ adjunk az esetlegesen felmerülő kérdésekre.
Kérjen visszahívást vagy keressen meg minket az ajanlat@wagnersolar.hu email címen.

Napelem rendszer tervezés és kivitelezés

Néhány tény, amit érdemes tudni a szaldóról

Még manapság is számos tévhit kering a napelemekkel kapcsolatban.  Az egyik legelterjedtebb – és talán leghihetőbb – tévhit, hogy a napelemekbe fektetett összeg megtérülésére akár egy évszázadot is várnunk kell.
Ez a szám messze áll a valóságtól, hisz a modern rendszerek akár 10–20 év alatt is visszahozhatják a ráfordított költségeket.
Többeket az tart vissza, hogy tíz éven belül elköltözhet otthonából, akkor pedig tényleg csak kidobott pénz volt a napelemre költött összeg. Természetesen ez sem igaz, mert a napelemek  jelentősen növelik az ingatlan értékét, tehát ebben az esetben is megtérülő befektetésnek minősül.

Egy 2007-es törvényben az állam rögzítette, hogy az 50 kW teljesítmény alatt lévő napelemek “felesleges” termelését az áramszolgáltatónak kötelessége visszavenni. Ha pedig a kétirányú mérőberendezés monitorozása alapján a megtermelt energia több mint a felhasznált, e többletet meg is térítik számunkra.

Bízza ránk napelem rendszerének telepítését!

Ismerje meg, mi mindent kínálunk Önnek!

 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán Átfogó felmérést, mialatt bátran kérdezhet műszaki kollégáinktól.
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán Precízen tervezett napelemes rendszert, amelybe 20 év tapasztalatát tesszük bele.
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán Széles inverter kínálatot, raktárról azonnal.
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán A legmodernebb technológiákat, hivatalos forgalmazói vagyunk olyan világmárkáknak, mint a Hyundai vagy a SolarEdge.
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán Korrekt hozzáállást, a végleges napelemes rendszer árát rögzítjük Önnek.
 • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán Egyéb támogatást, igény szerint más energetikai megoldásokban is segítünk.
Referenciáink önmagukért beszélnek

Miért válasszon minket?

Az elmúlt évek során folyamatosan arra törekedtünk, hogy a piacon fellelhető legújabb technológiájú, minőségi és megbízható termékeket kínáljunk ügyfeleink számára. Hosszú távon tervezünk, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy családunk minden tagja a Wagner Solar Hungária Kft. csapatát erősíti.

 • Megújuló energia kulcsrakészen szakértőtől! Minőség és megbízhatóság 2002 óta
 • 25 év garancia Csúcstechnológia 25-30 év garanciával
 • napelemes rendszerrel nemcsak elektormos áramot állít elő, de növeli az ingatlan értékét is Kulcsrakész megoldások: a tervezéstől a kivitelezésig
 • Megújuló energia kulcsrakészen szakértőtől! Színes termékpaletta, komplex energetikai megoldások
 • Megújuló energia kulcsrakészen szakértőtől! Elérhető árak, finanszírozási tanácsadás
 • Megújuló energia kulcsrakészen szakértőtől! Több, mint 5500 telepített rendszer
Magyarbrand 2022
Tanácsadás szakértőtől

Ne szalassza el a lehetőséget! Kérjen ajánlatot most!

Kérje árajánlatunkat az ajanlat@wagnersolar.hu e-mail címen! Vagy kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal a +36 27 548 440-es telefonszámon.