Csatlakozzon használt mobiltelefon gyűjtésünkhöz – Mentsük meg a gorillákat

Rólunk Közzétéve: 2020.09.24.

„Passzold vissza Tesó!”

„Passzold vissza Tesó!” – használt mobiltelefon visszagyűjtő kampányhoz csatlakoztunk!

2020. szeptember 24-től 2020 november 22-ig várjuk Dunakeszi bemutatótermünkben (Fóti út 92.) a kidobásra szánt mobiltelefonokat!

Cégünk egy környezetvédelmi kampányhoz csatlakozott, melynek célja, hogy a régi, nem használt mobiltelefonokat összegyűjtsék és a benne található különböző fémeket újra hasznosítsák.

 

Társadalmi felelősségvállalás

Miről szól ez a kampány, ki szervezi?

A KÖVET Egyesület mobiltelefon átvevő kampánya a Jane Goodall Intézet, az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet közös „Passzold Vissza Tesó!” című kampányához kapcsolódik. A célja, hogy a magyar háztartásokban használt, de használaton kívülre került mobiltelefonokat visszagyűjtsék, minél nagyobb mennyiségben.

A használt készülékek kincset rejtenek, többek között 17 féle fémet lehet visszanyerni belőlük, például aranyat, ezüstöt, palládiumot, rezet. A mobiltelefonok előállításához szükséges nyersanyagok, például a koltán bányászata Afrikában veszélyeztetett fajok (pl. gorillák, bonobók és csimpánzok) élőhelyét, fennmaradását és a helyi közösségek érdekeit fenyegetik. Ezt a folyamatot szeretnék megfékezni, ha ugyanis a használt mobiltelefonokban található fémek újra hasznosítása nagyobb mennyiségben valósul meg, akkor az előállításukhoz szükséges ércek bányászata várhatóan csökkenni fog.

Társadalmi feflősségvállalás

Hol lehet leadni a használt mobiltelefonokat, tableteket?

A Wagner Solar Hungária Kft. is regisztrált gyűjtőpont, így Dunakeszi irodánkban a Fóti út 92-ben, bárki leadhatja fölöslegessé vált készülékeit. Az összegyűlt eszközöket postai úton eljuttatjuk a begyűjtő szervezethez. Amennyiben nem jutna el hozzánk, országos szinten számos gyűjtőpontot találhat, amelyekről az alábbi linken is tájékozódhat.