A választás ismét a Wagner Solarra esett – 437 kWp vállalati napelem beruházás

Referencia tanulmány

Cégünk nyerte az ismert bútorgyártó cég napelemes beruházásának megvalósítását.
A bútorgyártó cég is csatlakozott a közelmúltban azon magyarországi cégek egyre népesebb táborához, amelyek elkötelezettek az iránt, hogy tevékenységüket minél kisebb környezeti lábnyommal végezzék.
Büszkék vagyunk arra, hogy ezen törekvésük megvalósítását, több mint 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkező cégünkre bízta.
Soron következő esettanulmányunkban, szeretnék bemutatni, hogy az említett cég életében milyen pozitív változásokat hoz a telepített napelemes rendszer. Kifejtjük, hogyan segítettünk optimalizálni a cég villamosenergia kiadásait, valamint megtalálni a tökéletes napelemes rendszert. Továbbá mutatjuk, hogy milyen tényezők alapján segítettük ügyfelünket a döntéshozatalban.

Azért keresett meg minket ez a bútorgyártó vállalat, mert szerették volna minimalizálni a villamosenergia kiadásaikat, viszont mindezt környezetkímélő módon.
A magas energiaárak miatt nem meglepő, hogy a nagyobb cégeket is egyre inkább foglalkoztatja az energiatudatoság és vele együtt a megújuló energia.
Nem beszélve az egyre kedvezőbb megtérülési időről, mely a vállalkozások számára még inkább vonzóbbá teszi a megújuló energia beruházásokat.

 

Egy előzetes egyeztetést követően kollégáink a helyszínen precíz méréseket folytattak, amit alapul véve elkezdődhetett a tervezés, hogy pontosan milyen napelemes rendszer lenne a legoptimálisabb a felhasználó számára, valamint ebből mennyit lenne célszerű telepíteni a kívánt hatás elérésének érdekében, figyelembe véve a ráfordítandó összeget.

A felméréseket követően a rendszerméret került tervezésre, szem előtt tartva a fogyasztási adatokat és a rendelkezésre álló tetőfelületet.
A napelemek elhelyezhető mennyiségéből adódóan, meghatározásra került az inverterek mérete is.
A méréseken túl drónos felvételek is készülnek, ami a látványterv készítése közben igen meghatározó szerepet tölt be.

Mi a cél pontosan jelen napelemes rendszerrel?

Elsősorban az, hogy ügyfelünk számára viszonylag rövid intervallumon belül megtérüljön megújuló energia beruházása. Mindemellett természetesen minimalizálni a rezsikiadásokat, mindezt úgy, hogy ne zavarja a komfortérzetet és még környezetkímélő is legyen.

Jelen projekt esetében, csak nappali munkavégzés folyik, mely reggel 7 órától délután 3 óráig tart. Nézzük meg, hogy pontosan milyen termékekből tevődik össze a napelemes rendszer ebben az esetben;

  • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán 866 db Longi LR5-66HIH-505M napelem modul
  • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán 2 db Solax Forth Series Three Phase 12 MPPT 125KW
  • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán 1 db Solax Forth Series Three Phase 12 MPPT 120KW
  • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán A telepített DC teljesítmény 437,33 kWp és a telepített AC teljesítmény jelen esetben 370 kW
  • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán Éves szinten 108,7 t CO2 kibocsájtás megtakarítás, ami egyenlő 4993 fa ültetésével
  • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán Megtérüléséhez körülbelül 4 év szükséges.
  • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán összfogyasztás 33%-át termeli meg a napelemes rendszer.

Cégünk portfóliójában már elérhetőek olyan napelemes lízing konstrukciók, melyek komoly likviditási segítséget jelentenek a cégek számára, legyen szó euró – vagy forint alapú, valamint nyílt – vagy zárt végű csomagról.
Cikkünk végére egy hasznos tanács azoknak, akik még várakozó álláspontban vannak. Mindenféleképpen nagy múltú, megfelelő referenciával és kiváló szakértelemmel rendelkező cégre bízzák a felmérést és a kivitelezést egyaránt. Ez azért fontos, hogy a legoptimálisabb rendszer kerüljön kiválasztásra, ami legalább 30 évig kiszolgálja igényeit, ezzel pedig mérsékelve vagy akár lenullázva villanyszámláját. Az első legfontosabb lépés tehát a jó választás. Miután cégünk több, mint 20 éve van jelen e piacon, megtiszteltetésnek tekintjük, ha hozzánk fordul kérdéseivel!
Kérjen Tőlünk ajánlatot vagy tegye fel kérdéseit az ajanlat@wagnersolar.hu email címen.

Ajánlatkérés

Miért a Longi?

A LONGI innovációi igazán egyedülállóak. A vállalat bízik az innovációk integrálásában és egy nyílt együttműködési platform létrehozásában. Az ökoszisztéma elemei között aktív együttműködés és kölcsönhatás van, ami lehetővé teszi, hogy innovatív megoldásokat tervezzünk ügyfeleink számára.

További referenciáink

Összes
Összes
Hőszivattyú
Kombinált megoldások
Napelem
Napkollektor