...

Napkollektor

...

Napelem

...

Hőszivattyú

...

Fancoil

...

Pellet kazán

...

Szellőzéstechnika

...

Medencefűtés

...

Elektromos fűtés

Napkollektoros szaktanácsadónk várja hívását: +36 27 548 440

Legfontosabb szempontok - napkollektor vásárlás előtt


Még a szakembereknek is kihívást jelent megtalálni a legmegfelelőbb napkollektort, nem csoda tehát, hogy az érdeklődők többsége vásárlás előtt elveszettnek érzi magát. Segítségként röviden összefoglaljuk, milyen szempontok alapján érdemes kiválasztani a napkollektort, és mire figyeljünk, ha árajánlatot kérünk.

1. Először azt érdemes eldöntenünk, hogy a napkollektoros rendszer telepítésével milyen költségünket szeretnénk csökkenteni. Használati melegvíz-készítés esetén a villany vagy gázszámlánkon tudunk spórolni. Fűtésrásegítés és medencefűtés esetén általában a gázszámla végösszegét csökkenthetjük. Netán ezek kombinációját szeretnénk? Ha megszületett a döntés, akkor fontos, hogy ennek megfelelően méretezzük a napkollektor felületet és a tároló méretét.

 

2. Ha csak a háztartásunk által igényelt melegvizet szeretnénk előállítani, akkor is érdemesebb jó minőségű napkollektort választani, hiszen megfelelő megtakarítást csak ezzel érhetünk el. Ha fűtésrásegítést is szeretnénk, akkor mindenképpen érdemes megfizetni a legjobb hatásfokú napkollektorokat. A rendszer kihasználtsága akkor optimális, ha a napkollektorok által termelt energiát fel is használjuk. Megrendelés előtt gondoljuk át alaposan az igényeinket, így elkerülhetjük, hogy a szükségesnél többet költsünk.

 

3. Bár a napkollektor terméktulajdonságai nagyon fontosak, de ne felejtsük el, hogy a rendszer nem csak kollektorokból áll. Tartószerkezet, tároló, szabályzó automatika, fagyálló folyadék és számos tartozék együttes, összehangolt feladata, hogy a megfelelő működést biztosítsa több évtizeden keresztül. Számos gyártó komplett rendszereket kínál, melyek több évtizedes fejlesztőmunka eredményei. Ezen gondosan átgondolt rendszerek közül könnyebb az igényeinknek megfelelőbbet kiválasztani, mintha rendszerelemenként illesztenénk össze különböző gyártók termékeit. Ha szakszerű a kiválasztás és a telepítés, akkor ez hosszú távú biztonságot jelent.

 

4. A választásnál fokozott figyelmet érdemes fordítani a garanciális időtartamra, a teljes rendszer teljesítményére, karbantartási igényére.

 

5. Olyan vállalkozásra bízzuk a munkát, melynek nagy gyakorlata van napkollektoros rendszerek telepítésében. Ehhez érdemes megnézni a cég múltját, fennállásának idejét és referenciáit, illetve hogy milyen szolgáltatásokat kínál. Választás előtt mindig alaposan tanulmányozzuk át a cég weboldalát!

 

6. Lehetőleg olyan céget keressünk, melynek munkatársai igény esetén biztosítják, hogy működés közben is megnézhetünk egy napkollektoros rendszert, illetve akik hozzájárulnak, hogy kikérdezhessük más ügyfeleiket a tapasztalt eredményekről.

 

7. A napkollektoros rendszer telepítése szaktudást, tapasztalatot és gépészeti ismereteket igényel, így ezt „házilag” kivitelezni nem ajánlott. Ha kereskedőtől vásároljuk meg a rendszert, a beruházáshoz feltétlenül hozzá kell számolni a kivitelezés várható költségét is: ez általában figyelemre méltó összeg.

 

8. Ha több cégtől kapunk árajánlatotokat, nézzük meg alaposan, hogy az ajánlat pontosan mit tartalmaz és mire vonatkozik. Esetenként nagy árkülönbségeket okozhat egy-egy tartozék elhagyása. Ne döntsünk kizárólag az ár alapján, hiszen később a javítások, kihagyott alkatrészek pótlása nagyobb plusz költséggel járhat, mint a két ajánlat árkülönbsége.

 

9. Kérdezzünk bátran, hiszen akkor érhetjük el a legnagyobb megtakarítást, ha pontosan az igényeinknek megfelelő rendszer mellett döntünk, mely akár több évtizeden keresztül megoldja otthonunk melegvíz-ellátását.

 

 

Kérdése lenne? Hívja ügyfélszolgálatunkat a (27) 548 440-es telefonszámon!

 

Termékek

Napkollektor csomagajánlatok

Ügyfélvélemények

Wagner Solar Hungária Kft. számokban

2000+

telepített rendszer (db)

16 év

tapasztalat

96729600

összes megtermelt energia (kWh)

33855 tonna

széndioxid-megtakarítás