Wagner Solar - Napelem - Superbrands MagyarBrands díj 2021-2022
Wagner Solar - Napelem - Superbrands MagyarBrands díj 2021-2022

Mérhető napelemes hozam – nap mint nap

Magunkon teszteljük termékeinket

Azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy minél több háztartás és vállalkozás számára biztosítsunk energiahatékony fűtési, hűtési és áramtermelési megoldást. 2008-ban úgy építettük fel Dunakeszin a 300 négyzetméteres bemutatótermünket, hogy maximálisan törekedtünk az energiahatékonyságra. Általunk forgalmazott gépeket építettünk be, így azt is elértük, hogy minden egyes rendszert saját bőrünkön letesztelünk.

  • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán Teljes bizonyossággal garantálni tudjuk ügyfeleinknek, hogy a rendszerek hatékonyan működnek. Jó szívvel tudjuk ajánlani azokat.
  • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán Ügyfeleink, ha ellátogatnak bemutatótermünkbe, láthatják, érezhetik, hallhatják és megtapinthatják a gépeket.
  • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán Energiahatékonyan tudjuk üzemeltetni az épületet, amivel pénzt, energiát és időt spórolhatunk.
  • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán És nem utolsó sorban mi is óvjuk ezzel környezetünket.
Beleznai Nándor alapító

Az épületben a teljes termékportfóliónkat beépítettük, így látható, hogy a különböző eszközök hogyan is tudják kiegészíteni egymást. Sőt azt is bemutatjuk, hogy már nem csak egy álom egy 0 energiás épület megvalósítása, hanem valóság.

Milyen megújuló energiaforrásokat hasznosító eszközöket használunk nap mint nap?
  • Fűtés, hűtés és melegvíz ellátás

    Az épület fűtését és hűtését talajkollektoros és levegős hőszivattyúval oldjuk meg (Coolwex HPMT 13T).

    A talajkollektort már az építkezés során elhelyeztük a földben (OCHSNER GMSW 15 HK). A hőszivattyúk azóta is kifogástalanul működnek. GEO tarifát igényeltünk a hőszivattyúk üzemeltetéséhez, így az üzemeltetéshez szükséges energiát kedvezményes áron kapjuk az áramszolgáltatótól.

    A melegvíz-ellátást OCHSNER Europa 303 levegő-víz hőszivattyúval és napkollektoros rendszerrel biztosítjuk.

    Kiegészítő fűtésként pellet kazánt és pellet kandallót építettünk be. Windhager VarioWIN Premium pellet kazán

  • Áramellátás napelemmel

    Irodaházunk áramellátásához a 2012-ben telepített 6 kWp (2x 2,96) teljesítményű hálózatra kapcsolt napelemes rendszer járul hozzá. . Az összesen 32 db egyenként 185 W teljesítményű BP Solar napelem modulból álló rendszer „lelke” 2 db Fronius IG TL 3.0 inverter.

     Legyen Ön is megfigyelő!

    A napelemes rendszer a FroniusDatalogger Web nevű eszköz segítségével folyamatosan, a nap minden órájában, a világ bármely pontjáról megvizsgálható. Az aktuális adatokat a rendszer tárolja, és internetes felületen keresztül látogatóink számára is elérhetővé válik. Így bármikor ellenőrizhető a besugárzás mértéke, a modulok hőmérséklete, illetve a szélerősség, továbbá elérhető az aznap, illetve a telepítés óta megtakarított szén-dioxid kibocsátás is. Weboldalunkon keresztül az aktuális, illetve összesen megtermelt kWh értékeket is megtekinthetik az érdeklődők.

    Legyen Ön is megfigyelő, és győződjön meg róla, hogy mennyi megtakarítást érhet el napelemes rendszer tulajdonosként!

    Aktuális áramtermelésünket ide kattintva nézheti meg.

    Kétféle tájolás

    Tesztelés céljából két különböző tájolással telepítettük a modulokat. Az épület homlokzatához illeszkedő első sor DNY-i tájolású, míg a tetőn hátrébb elhelyezett napelemeket pedig az ideális déli tájolással telepítettük.

    Nyomon követhető adatok:

    • hogy jelenleg éppen mennyi energiát termel a rendszer
    • a Fronius Datalogger Web 2012. október 8.-i telepítése óta megtermelt teljesítményt
    • a megtakarított energiaköltséget
    • a megtakarított szén-dioxid kibocsátást
    • a modulok hőmérsékletét
    • a külső hőmérsékletet
    • a besugárzás mértékét
    • és a szélerősségetNapelemes rendszerünk adatai az elmúlt években

    NAPELEMES RENDSZERÜNK ADATAI AZ ELMÚLT ÉVEKBEN

    Amennyiben napelemes rendszerünk adataira visszamenőleg is kíváncsi, kattintson az Energiamérleg felirat linkre, a jobb oldalon, a nyílra kattintva válassza ki a kívánt napot, hónapot vagy évet! A kép bal és jobb oldalán található nyilakra kattintva előre vagy hátra „utazhat” az időben. Hogy könnyebben nyomon követhesse a megtermelt energia és a megtakarított energiaköltséget, azt javasoljuk, hogy mentse el az oldalt böngészője könyvjelzői közé!

    Aktuális áramtermelésünket ide kattintva nézheti meg.

  • Friss levegő – hővisszanyerő szellőztetővel

    Az épületben a friss levegőért a hővisszanyerő szellőztetőgép a felelős, amelynek köszönhetően télen-nyáron energiát takaríthatunk meg.

    A beépített hővisszanyerős HELIOS KWL EC 450 Pro légkezelő a SEWT talajkollektoros levegő hőcserélővel kiegészítve 12 kW-ra csökkenti a 300 négyzetméter fűtendő felület hőveszteségét.

  • Hol találja meg bemutatótermünket?

    Dunakeszin, a Fóti út 92. szám alatti bemutatótermünkben hétfőtől csütörtökig 8:00 és 17:00 között, pénteken 8:00 és 14:30 között várjuk a megújuló energiaforrások iránt érdeklődőket. Az M2-es autóút dunakeszi lehajtójától pár száz méterre, könnyen megközelíthető helyen, parkolási lehetőséggel, igényes körülmények között fogadhatjuk ügyfeleinket és partnereinket. Felkészült munkatársaink tanácsadással, az egyéni igények felmérése után pedig ingyenes, személyre szabott előzetes árajánlattal szolgálnak, melyet elektronikus úton küldünk el.

Tapasztalatok

  • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazánNapelem A napelem modulok például sokkal jobban teljesítenek, mint azt a gyártó jósolta, amortizációja minimális. A beépített Fronius inverter webes felülete kiváló információkkal szolgált az elmúlt években, de ma már jobb szívvel ajánljuk ügyfeleinknek a korszerűbb SolarEdge invertert.
  • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztetőHővisszanyerő szellőztető A szellőzéstechnika kiépítésének köszönhetően nincs szükség az ablakok nyitogatására és szellőztetésre, az épületben folyamatosan friss levegő van. Amennyiben képzéseket, előadásokat tartunk és nagy tömegek érkeznek az épületbe, kevésnek bizonyult a meglévő rendszer.
  • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazánHőszivattyú A hőszivattyús üzemeltetési tapasztalataink igen pozitívak, bár az tény, hogy fűtési módból hűtési módra átállítani a rendszert, időigényes. Nem a beállítás a komplikált, hanem a rendszerben keringő víz fűtése és hűtése igényel némi időt.
  • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazánPellet kazán és kandalló A gépek tesztelése során voltak jó és rossz tapasztalataink is. Az évek során különböző gyártók pellet kazánjait és kandallóit teszteltük le. Volt köztük olyan, ami hibátlanul működött és volt olyan is, amelyet nem ajánlanánk ügyfeleinknek, így nem kínálunk zsákbamacskát.

Családi ház üzemeltetése 0 Ft-os fűtés-és villanyszámlával

Nem csupán saját tapasztalatokból dolgozunk, hanem ügyfeleink is gyakran osztják meg velünk véleményüket, benyomásukat. Sőt, teszt jelleggel, egy családi házat építettünk 2015-ben, amely hűtését-fűtését, melegvíz és áramellátását megújuló energiaforrásokkal látjuk el.

  • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető, pellet kazán Egy 7 kW-os Olimpia Splendid AQUADUE® hőszivattyú látja el előbbieket.
  • Megújuló energia kulcsrakészen szakértőtől Egy 5 kW-os napelemes rendszer termeli meg a háztartáshoz szükséges árammennyiséget.
  • Napelem, hőszivattyú, napkollektor, hővisszanyerő szellőztető Ezeket kiegészíti a hővisszanyerő szellőztetőgép, ami biztosítja az állandó friss levegőt.
Megújuló energia

Ezzel elértük azt, hogy az épület energiaellátása teljes mértékben megújuló energiaforrásokon alapul és üzemeltetése 0 Ft lesz a következő évtizedek alatt.

Az épületet albérlők lakják, a ház, érdeklődőink számára előre egyeztetett időpont esetén megtekinthető!

Látogasson el bemutatótermünkbe! (2120 Dunakeszi, Fóti 92.)