...

Napkollektor

...

Napelem

...

Hőszivattyú

...

Fancoil

...

Pellet kazán

...

Szellőzéstechnika

...

Medencefűtés

...

Elektromos fűtés

Kezdőlap Hírek Termékek
Várjuk hívását ügyfélszolgálatunk +36 70 314 1527-es telefonszámán!

REC

A világ legnagyobb szolár szilikon gyártója, és vezető gyártó a napelemek területén. A polikristályos technológiával készült napelemek többek között a magas fényáteresztő képességű antireflexiós üvegezésnek köszönhetően kizárólag pozitív teljesítmény toleranciával rendelkeznek.

A REC 10 év termék- és 25 év teljesítmény garanciát vállal napelemeire.

Legfőbb termékinformációk röviden:

 
  • Eredet: Norvégia
  • Teljesítmény: 285-290 Wp
  • Kristályszerkezet: Poli
  • Technológia: TwinPeak
  • Teljesítmény tolerancia: +5 W
  • Termékgarancia: 10 év
  • Teljesítmény garancia: 25 év (80%)
 

REC TwinPeak”, a megnövelt hatékonyságú, új fotovoltaikus szolár panel


Innovatív szerkezettel és további technológiai újításokkal jelentkezett nemrég a skandináv REC Solar társaság, amikor bemutatta a REC „TwinPeak“ névre keresztelt, új fotovoltaikus panelét. Az innovatív technológiai újítások együttes eredménye a maximális teljesítmény és hosszú élettartam, valamint (a REC PE sorozat paneljeihez viszonyítva) 10 Wp-vel megnövelt teljesítmény.

 

Miben hatékonyabb a REC TwinPeakszolár panel?

 

A szokványos szolár panelekkel összevetve a legszembetűnőbb különbség a (REC TwinPeak) fotovoltaikus elem szerkezetében mutatkozik meg, mely bár a standard 156 x 156 mm-es elemből indul ki, de két egyforma, 156 x 78 mm nagyságú "twin" szekcióra osztottak, ezáltal a panelen 120 darab elem helyezhető el.

 

Teljesítményveszteség-csökkentés egyszerűen

 

Mindkét szekció 60-60 elemét, 20 elemenként sorozatba kapcsolták, majd az így kapott 3-3 sorozatot középtengelyüknél párhuzamosan összekötötték, így egy 120, a standardhoz mérten feleakkora elemekből álló panelt kaptak. Az elemek felezésével az áthaladó áram a felére csökkent, az elemben tapasztalható ellenállás mérséklődött, ami által csökkent az elemen belüli teljesítményveszteség.

 

REC napelem előnyei

 

Kattintson a képre és nézze meg a videót!

 

ERC napelem előnyei

Hatékonyságnövelés gyűjtősínekkel

 

Az új fotovoltaikus REC panel további előnye, hogy vékonyabb gyűjtősínnel rendelkezik, amely nem csak kisebb területet fed le az árammá alakuló napsugarak elől, de az innovatív, négy gyűjtősínes technológia használatával mérséklődik a cellán belüli ellenállás, így elemenként 0,2 százalékkal
növekedhet a hatékonyság.

 

Továbbá, a csökkentett távolság (amit az elektronoknak a legközelebbi gyűjtősínig meg kell tenniük) jelentősen növeli az elektronok áramlását, ezáltal 2 Wp-vel a panel teljesítményét. Az elemeknek ez az új elrendezése a REC TwinPeak panelen még részleges árnyékolás esetén is javítja a panelek teljesítőképességét, maximális villanyáram-termelést téve lehetővé.


A helytakarékos junction box megosztással (miszerint 3 kisebb dobozban osztották el a funkciókat; szélsőkben csatlakozókábelek és konnektorok, valamint mindben van bypass dióda) nem csak csökkentették a panel belső ellenállását, de a dobozok körüli jobb hűtés által 15-20 °C-al csökkentett hőmérsékletnek köszönhetően a panel teljesítménye 1 Wp-vel nőtt.

 

REC twinpeak napelem


Innovatív eljárásokkal növelt elektromos teljesítmény

 

Az energiateljesítmény növeléséhez hozzájáruló PERC technológia, egy olyan további-, az új REC paneleken alkalmazott, innovatív eljárás, mely során az elemek hátlapjára speciális dielektrikus, lézerrel perforált, valamint vezetőképes alumíniumos réteggel takart PERC réteget visznek fel. Ennek a PERC rétegnek köszönhetően javul az elem felületére eső fénysugárzás elnyelésének és villanyárammá alakulásának a képessége, a fényelnyelő-képesség javulásával pedig értelemszerűen megnövekszik a kedvezőtlenebb fényviszonyok melletti elektromos teljesítmény.

 

Az új réteg másik hatása, az elem hátoldalán jelentkező passziválásnak köszönhető. A passziválás jelen esetben azt jelenti, hogy az elem alsó részében generált bármely elektron esetében kevésbé valószínű, hogy az elveszik az alumíniumrétegen, vagyis a visszavert fény visszatér az elem szerkezetébe, ami ott ismét elektromos töltetté válhat. így akár 4 Wp-vel is növekedhet az elem teljesítménye.

 

Az új REC TwinPeak napelemes panel, vagyis a különböző, innovatív technológiák ötvözésének eme hatékony eleme főleg azoknak lesz optimális választás, akik maximális energiahozamot akarnak kinyerni viszonylag kicsi-, időszakosan és/vagy részben árnyékolt felületekből.Kérdése lenne? Hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 27 548 440-es telefonszámon!
 
 


Ügyfélvélemények

Wagner Solar Hungária Kft. számokban

3000+

telepített rendszer (db)

18 év

tapasztalat

96729600

összes megtermelt energia (kWh)

33855 tonna

széndioxid-megtakarítás