...

Napkollektor

...

Napelem

...

Hőszivattyú

...

Fancoil

...

Pellet kazán

...

Szellőzéstechnika

...

Medencefűtés

...

Elektromos fűtés

Molnár Tamás biomassza szaktanácsadónk várja hívását: +36 27 548 440

Pellet kazán típusok


Több pellet kazán típust különböztetünk meg. A kompakt készülékek egy egységben tartalmazzák a kazánt, a pellet tárolót és az adagoló csigát. A külső tárolós, mint a neve is mutatja két részre bontható és egymáshoz képest szabadon elhelyezhető egységek.

 

Pellet kazán típusok

 

Egy másik típus a tároló nélküli, ebben az esetben a pellet tárolására általában egy külön helyiség, vagy siló szolgál, ezekből leggyakrabban adagoló csigával juttatják el a kazánig a tüzelőanyagot. Tüzelőanyagként a pellet és fa apríték kombinációja is alkalmazható. Nagyobb teljesítmény esetén a kazánt is két részből gyártják, egyik részben történik az égés és egy másikban a hőcserélés.

Mindegyik típusra jellemző a teljesen automatikus üzem, azaz a begyújtás, a pellet adagolása és az égéshez szükséges levegő mennyiség biztosítása a kívánt teljesítmény szerint beavatkozás nélkül történik. A drágább készülékek esetében a kazán tisztítása és az égéstermék, azaz hamu kiszállítása is automatikusan történik.

 

Egyes készülékek a fűtésrendszert és a melegvíz készítést is tudják szabályozni . Bármelyikre jellemző, hogy helység termosztáttal vezérelt, azaz csak akkor termeli a hőt ha arra szükség van.

 

Általában minden kazánra érvényes az, hogy jó minőségű pellettel üzemel biztonságosan. A gyengébb minőségű pellet morzsolódik, a tároló alján fokozatosan összegyűlik a porszerű anyag, ez pedig egy idő után megakadályozhatja az adagoló csiga forgását. Szintén a rossz pelletre jellemző, hogy az égéstermék a magas hőmérséklet miatt salakosodik, ez pedig ha az égőtálban van akkor rontja az égést, esetleg megakadályozza a begyújtást. 

 

Pellet kazán termékek
Vásároljon pellet fűtőanyagot a Wagner Solartól!

Ügyfélvélemények

Wagner Solar Hungária Kft. számokban

2000+

telepített rendszer (db)

16 év

tapasztalat

96729600

összes megtermelt energia (kWh)

33855 tonna

széndioxid-megtakarítás