...

Napkollektor

...

Napelem

...

Hőszivattyú

...

Fancoil

...

Pellet kazán

...

Szellőzéstechnika

...

Medencefűtés

...

Elektromos fűtés

Várjuk hívását ügyfélszolgálatunk +36 27 548 440-es telefonszámán!


A környezetkímélő, úgynevezett „zöld” közlekedés a fenntartható és jövőorientált mobilitás egyik olyan sarkalatos pontja, amely mellett elektromos autó vásárlással egyre több ember teszi le a voksát világszerte.

Elektromos autó vásárlása egyelőre a jómódú városi lakosságra jellemző

Azt gondolnánk, hogy e-autók választása és vásárlása azok számára természetes, akiknek önmaguk, családjuk egészségének megőrzése valamint környezetüknek a megóvása az elsődleges cél.

Azonban mind az új, mind a használt gépjárművek esetén az autókereskedői tapasztalat azt mutatja, hogy elsődlegesen még mindig a városlakó, vagy nagyvárosi közegben mozgó emberek, illetőleg azok választják saját használatra az elektromos gépjárműveket, akik egyszerűen és gyorsan meg tudják oldani azok otthoni, vagy épp közlekedés közbeni töltését.

Terjednek a környezetkímélő, napelemes töltőállomások

A lehetőségek azonban egyre inkább adottak, hiszen már Magyarország szerte is több vidéki otthon nyeri részleges vagy teljes energia szükségletét háztetőre vagy talajra telepített napelemes rendszerből. Hogyan kerül a képbe a napelemes rendszer?

Meglévő napelemes rendszer esetén bátran vásárolható e-gépjármű, nem szükséges külön hálózatot kiépíteni számára, csak a meglévő rendszer méretét kell optimalizálni az autó töltési szükségletének megfelelően.

Elmondható tehát, hogy azok számára is mindinkább elérhető közelségbe kerül az elektromos autóval való közlekedés, akiknek a mindennapjaiban már szerepet játszik a „zöld” gondolkodás és életvitel.

bmwtolto

 

A BMW élen jár a környezetbarát technológiák és az elektromos töltés terén

A BMW a fenntarthatóságot és a környezet megóvását helyezve előtérbe már több évtizede készít városi közlekedésre szánt elektromos autókat.

A BMW i3, valamint a BMW i8 Roadster és a BMW i8 Coupé a jövő azon sportautói közé tartoznak, amelyek nem elsősorban csak városi közlekedésre alkalmasak, választott szériához megvásárolt akkumulátor kapacitásától függően egy töltéssel akár már több száz kilométer is megtehető a BMW eme autótípusaival.

Míg a BMW első szériás i3-asa 22 kWh-s akkumulátorával télen nagyjából 100, nyáron pedig 180 km megtételére volt képes egy töltéssel, addig a legújabb i3as, a maga 48kWh-s akkumulátorával már 300 km feletti elektromos hatótávval rendelkezik.

A BMW i3-as töltése igen gyors

Szemben a többi középkategóriás autóval, amelyek többsége csak 1x32 Ampert tud felvenni, az i3-as három fázisról, fázisonként 16 A-rel képes tölteni, a BMW elektromos autó fali töltőjével pedig eleve gyorsabb töltési sebesség érhető el így érdemes BMW vásárlás előtt egy gyors és praktikus BMW elektromos autó fali töltőt is telepíttetni. Természetes más, hagyományos fali töltők is megfelelnek a célnak.

Az újabb szériájú, e-autók otthoni, éjszakai töltésére ajánlott 11 kW-os fali töltőkkel 3-6 óra alatt feltölthetünk egy megfelelő felvevő képességű elektromos autót nulláról 80-85%-ra és ez már így is ötszörös töltési sebességet jelent a normál konnektoros töltés idővel szemben.

Azonban a BMW elektromos autó fali töltőjével a gyári adatok szerint a BMW i3-as 48kWh-s akkumulátora mindössze 45 perc alatt tölthető ugyanilyen töltöttségi szintre. Ezáltal elkerülhetők a töltés alatti üresjáratok, e-autója éjjel-nappal teljes értékű társa lehet aktív mindennapjai során.


Most éri meg napelemes rendszerben gondolkozni, hiszen ha a téli időszakban vásárol, nyár elejére már termelhet is napelemes rendszere!

Év indító akciónk keretén belül 50% kedvezményt adunk a tervezés és engedélyeztetés díjából.

Ajánlatunk Önnek:

 

 • Okos napelemes rendszer SolarEdge inverterrel, hogy a maximális hozamot érje el
 • Hyundai napelemek - egy ismert és megbízható gyártótól
 • Kulcsrakész megoldás tervezéstől a kivitelezésig
 • Hosszú garanciaidők és élettartam

 

Használja ki az 50%-os tervezés és engedélyzetetési kedvezményt! Kérjen árajánlatot és válassza ki csomagajánlatainkból az Önhöz illőt! 

ajanlatkeres

 

Miért válassza a Wagner Solar napelemes megoldását?

 

Mert 2002 óta több mint 2000 rendszert telepítettünk országszerte! Mi vezettük be Magyarországra a SolarEdge technológiát, amely mára az egyik lenépszerűbb inverterré nőtte ki magát. Azóta is a gyártó egyedüli hivatalos magyarországi forgalmazói vagyunk.

 

Amennyiben Ön:

 • megbízható céget keres,
 • minőségi alapanyagokat,
 • hosszú garanciaidőt,
 • európai gyártmányú termékeket,
 • teljes körű ügyintézést 

 

Kérje árajánlatunkat!

ajanlatkeres

 

Éljen környezettudatosan és függetlenítse magát az energiaszolgáltatóktól a Wagner Solar Hungária megújuló energiaforrásokat hasznosító megoldásaival! Döntsön a magas minőség és a hosszú élettartam mellett. 

A kedvezmény február 29-ig él!

Kérdése lenne? Hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 27 548 440-es telefonszámon vagy írjon nekünk az ajanlat@wagnersolar.hu e-mail címre. 

 

 


Az elektromos autók egy egyszerű, 10-16 amperes fali aljzatról (konnektorról) is feltölthetők a gépjármű mellé járó eredeti, gyári töltővel (EVSE). Amikor a napi ingázással elhasznált energiát kell visszatölteni az autó akkumulátorába, ez a legpraktikusabb megoldás, ugyanis a villámtöltők gyakori használata csökkenti leginkább az akkumulátorok élettartamát.

Az elektromos autók szakszerű és biztonságos töltése érdekében ugyanakkor nem szükséges minden alkalommal egy töltőoszlop mellé parkolni, hiszen a „tankolás” már otthon is egyszerűen megoldható egy könnyen telepíthető, felhasználóbarát otthoni bel- vagy kültéri környezetben egyaránt alkalmazható fali-, esetleg oszlop töltőegységről.

Mi a különbség a magáncélú és a közhasználatú elektromos autótöltők között?

Az alapvetően magáncélú, vagyis otthoni felhasználású, hagyományos lassú töltők esetében 1 vagy 3 fázisról, a régebbi e-autók akkumulátorai 16 Amperrel, míg a legújabb, felső kategóriás járműveké 40 Amperrel is tölthetők.

Így azokról a teljesen lemerült autók akkumulátoruknak méretétől valamint beépített inverterük kapacitásától függően többnyire 8-12 óra alatt tölthetők fel 80-100%-os töltöttségi szintre.

A gyorstöltők a háztartási gépjárműtöltés nagyobb teljesítményű, kényelmesebb és praktikusabb változatai. Azonban ezek telepítése előtt mindenképp érdemes áttanulmányozni a megvásárolt tisztán elektromos (BEV) vagy plugin hibrid (PHEV) gépjármű inverterének technikai adatait, hiszen hiába tud netán 2 vagy 3 fázison is 32 Ampert biztosítani az otthoni töltő, ha az autó csak 1 fázison tudja ugyanezt a töltést felvenni.

Az elektromos, vagy hibrid autó otthoni töltése nem csak gyorsabb, de gazdaságosabb is lehet

A töltés folyamata ugyanis egyes rendszereknél már akár okostelefonról, vagy egy egyszerű táblagépről is nyomon követhető, menedzselhető és a kapott mérési eredmények tükrében igény és tetszés szerint szabályozható.

Az okos rendszerek ráadásul - rendszerkommunikációs képességeiknek köszönhetően - az egyéb innovatív, intelligens hálózatba történő bekötésre, valamint az OCPP, XML alapú szoftverekkel való integrálásra is kiválóan alkalmasak.

A SolarEdge elektromos jármű töltő egyfázisú invertere a SolarEdge felügyeleti platform segítségével lehetőséget biztosít a teljes rendszer mobilalkalmazáson keresztüli, távoli üzemeltetésére. A beépített modulszintű felügyeleti rendszerrel a gépjármű töltését, annak be- és kikapcsolását is ütemezni, vezérelni lehet.
A csöndes és környezetbarát napelemes rendszerekhez csatlakoztatva az elektromos autó tulajdonosai nem csak pénzt (energiát) takaríthatnak meg, de akár e-járművük töltési sebességét is megnövelhetik, ugyanis a napelemes rendszerhez tartozó inverter, autótöltő is egyben.

Egy autó feltöltési sebessége elsősorban az autó saját inverterétől függ

A SolarEdge elektromos jármű töltő egyfázisú invertere (egy normál Type 2, azaz 2-es típusú EV töltőhöz képest) ugyanakkor 2,5-szer gyorsabban töltést tehet lehetővé. A modulszintű felügyeleti rendszer és SolarEdge elektromos jármű töltő együtt gazdaságosabbá teszi a hálózati fogyasztást, valamint optimalizálja a napelemek teljesítményét, így az elektromos autó töltéséhez, valamint a töltés teljesítménynöveléséhez nem lesz szükség az épületben külön teljesítmény bővítésre, sem plusz amperek megvásárlására az áramszolgáltatótól.

A fejlett biztonsági és életvédelmi funkciókkal is rendelkező, 2in1 elektromos jármű töltő és napelemes átalakító otthoni telepítése ráadásul nem bonyolultabb a hagyományos napelemes rendszerek kiépítésénél és telepítésénél, így akkor is bölcsebb megoldás ezt a platformot választani, ha az elektromos autó vásárlás még csak a távlati tervek között szerepel.

 

Cégünk nyerte a Generali Biztosító Zrt. napelemes beruházásának megvalósítását.

A Generali Biztosító Zrt. is csatlakozott a közelmúltban azon magyarországi cégek egyre népesebb táborához, amelyek elkötelezettek az iránt, hogy tevékenységüket minél kisebb környezeti lábnyommal végezzék.

Büszkék vagyunk arra, hogy ezen törekvésük megvalósítását cégünkre bízta.

Három helyszínen építettünk ki napelemes rendszereket:

 • a Generali Váci úti központi irodaházára,
 • a Dokumentumkezelő Központra és
 • a pécsi Generali Akadémia és Szabadidő Központ épületére.

A három épületen kiépített napelemes rendszerek összteljesítménye 130,085 kWp, az éves várható termelés pedig közel 150 MWh.

✅ Három helyszín

✅ 26 munkanap, 208 munkaóra

✅ összesen 406 db Hyundai napelem

✅ #SolarEdge inverterek

✅ Schletter tartószerkezetek

✅ 17 tonna beépített anyag

Ezekkel a napelem rendszerekkel éves szinten 61 tonna szén-dioxid kibocsájtást lehet megtakarítani, a rendszerek teljes élettartamára (30 év) nézve pedig összesen 1830 tonnát.

Generali Székház Budapest Váci út

Generali Dokumentumkezelő Központ Budapest Királyok útja

Generali Akadémia és Szabadidő Központ Pécs

 

A teljes beruházásról készítettünk egy összefoglaló videót. A megtekintéshez kattintson a képre!

Köszönjük a bizalmat!

 


2019-ben több újítással is előrukkolt a SolarEdge gyártó. Talán az egyik legnagyobb változás, hogy az inverterek kijelzője megszűnt és mostantól okostelefon segítségével tudják a szakemberek beprogramozni a készülékeket.

Jó hír, hogy a monitoring rendszer már magyar nyelven is elérhető. Ennek beállításának menete: lépjen be a monitoring rendszerébe, a jobb oldalon található lenyíló fülön válassza ki USER SETTINGS- LANGUAGE- HUNGARIAN- majd a SAVE gombbal mentse el.

Arról se feledkezzünk meg, hogy okos telefonunkra külön SolarEdge applikációt tölthetünk le, így sokkal naprakészebben követhetjük a napi termelésünket.

 

SolarEdge gyártó számokban

A SolarEdge a világ egyik legnagyobb inverter gyártója, 26 országban van jelen. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a világszerte összesen 10.6GW eladott rendszer, 34.1 millió eladott inverter, valamint több, mint 920 ezer felügyelt rendszer. 

147 szabadalom fűződik nevéhez, valamint további 200 szabadalmi bejelentés.

A SolarEdge fejlesztéseinek örülhetnek azok a családok, akik kisebb méretű okos napelemes rendszert szeretnének kedvező áron. A nagyobb projektekről se feledkezett meg a gyártó, hiszen kifejlesztette az új synergy technológiát. Nézzük a részleteket!

 

Egyfázisú inverter, kompakt technológiával

A SolarEdge egyik újdonsága a kompakt inverter, amely már Magyarországon is telepíthető. Kifejezetten kis napelemes rendszerekhez fejlesztették ki.

Az új, egyfázisú inverter a továbbfejlesztett teljesítmény optimalizálóval nagy előnye, hogy kicsi, könnyű, beltéri és kültéri telepítésre is alkalmas, korlátozott tetőfelületű házakhoz, kisebb rendszerekhez is alkalmazható. Költséghatékony megoldás, amelyet kifejezetten 4-8 modulos napelemtelepítésekhez terveztek. Így a SolarEdge technológia már kis teljesítményben is elérhető.  Az inverterhez tartozó egyetlen optimalizáló 2640Wp maximum Dc teljesítményt tud kezelni, 4 bemeneti csatlakozással 4 munkaponton maximalizálja az áramtermelésünket. A gyártó a többi inverterhez hasonlóan 12év alap garanciát biztosít ezen készülékekhez is, mely pár 10.000 Ft-ból meghosszabbítható 20 vagy 25 évre.

Nézze meg a kompakt inverter adatlapját!

 

Háromfázisú inverter, Synergy technológiával

 „Az egész jobb, mint a részek együttvéve” (Arisztotelész) a Synergy technológiája sikeresen ötvözi a sztring és a központi inverterek előnyeit. Nagy kapacitású, könnyű és kicsi, könnyen szállítható. Minden inverter tartalmaz egy elsődleges egységet és egy vagy két másodlagos egységet az inverter kapacitásától függően.

Ezen nagy méretű inverterek egy egységet alkotva, több részegységből állnak össze. Ezek egymással összehangolva, mégis ha szükséges különálló inverterként tudnak működni. Tehát, ha egy egység meghibásodik, nem áll le a termelésünk teljes egészében, csak a hibás rész által megtermelt energia esik ki arra a rövid időre amíg a SolarEdge szakemberei orvosolják a problémát.

Nézze meg a Synergy technológiájú inverter adatlapját!

 


Néhány évre kivonult ugyan az Európai piacról a Hyundai napelemek gyártója, de most ismételten elérhető a dél-koreai cég által gyártott napelem! A jó hír, hogy ár-érték arányban kiemelkedő ez a napelem és készletről több típus is elérhető.

Magyarországon a forgalmazási jogot a Wagner Solar Hungária Kft. kapta meg.

A Hyundai napelemek nem a sztenderd megoldásokat képviselik, így különböző teljesítményű és dizájnú megoldások közül választhatnak ügyfeleink!

Termékkínálatunk:

 

A Hyundai monokristályos napelemek 280-350 Wp-ig érhetők el nálunk és raktárról azonnal szállíthatók!

 • Full fekete monokristályos napelem - 280 Wp

Ennek a Hyundai napelemnek a különlegessége, hogy teljesen fekete, még a kerete is. Ha Ön éppen most építkezik és szeretné, hogy a napelemek ne legyenek nagyon feltűnőek a tetőn, kiváló választás ez a napelem, fekete cserepekkel kombinálva.  Így a full fekete Hyundai napelemek beleolvadnak a tetőbe és olyan lesz, mintha ott se lenne.

 • Monokristályos napelem - 335 Wp és 360 Wp teljesítményhatárok közötti kivitelben

A Hyundai 72 cellás napelemeivel jobb tetőfelület kihasználást érhetünk el és mindezt úgy, hogy kevesebb tartószerkezetre van szükség a napelemek felszereléséhez és kevesebb optimalizálóra lesz szükség. Az eredmény, magasabb hozam, kedvezőbb ár, alacsonyabb fajlagos költség, gyorsabb megtérülés.

 • Monokristályos napelem, fekete kerettel – 280 Wp és 290 Wp kivitelben

A Hyundai napelemek között ár/érték arányban a legkedvezőbb megoldás, a magas teljesítményhez képest versenyképes az ára, 17% fölötti modul teljesítménnyel, +3% teljesítmény toleranciával.

A piacon elérhető napelem választékban az egyik legjobb megoldást garantálja.

hyundai monokristályos napelem

Hyundai napelemek előnyei:

 

 • tág teljesítmény tartomány
 • monokristályos szerkezet
 • antireflexiós üvegborítás (PERL technológia)
 • Koreában gyártott napelem, nem kínai termék, így kínai dömping vám mentes
 • versenyképes ár
 • akár 72 cellás napelem is választható
 • full fekete napelem, akinek fontos a kiemelkedő dizájn

Termékgarancia: 12 év

Teljesítmény garancia: 30 év

 

Tapasztalat

Ez elmúlt 15 évben sok gyártó termékét kipróbáltuk, leteszteltük. Fontos ez számunkra, hiszen így tudjuk garantálni ügyfeleink számára a minőséget és a megfelelő szolgáltatást. Hyundai napelemet 2010-ben telepítettünk elsőként Magyarországon. A tapasztalatok nagyon pozitívak voltak és azóta még tovább fejlődött a technológia. Örülünk, hogy a Koreai gyártó újból nyit az európai piac felé és megtisztelő számunkra, hogy bennünket választott partnerének, így még szélesebb kínálatot biztosíthatunk ügyfeleink számára.

 

Kérdése lenne? Hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 27 548 440-es telefonszámon vagy írjon nekünk az  info@wagnersolar.hu  e-mail címre. 


320 db napelemből álló, 80 kW-os napelemes rendszert telepítettünk. Az ipari csarnok tetejére két tájolással telepítettük a napelemeket, amelyhez 4 db Fronius invertert helyeztük üzembe.

80 kW-os napelemes rendszer egy ipari csarnok tetején

 

A projekt több éves munka eredménye. Pályázat útján valósult meg. A hosszú előkészületeket követően a rendszer telepítése 2,5 hét alatt valósult meg. Ebben a méretben már kiserőműről beszélhetünk, amelynek az engedélyeztetése teljesen más eljárással zajlik, mint a háztartási méretű rendszereké.

Engedélyeztetése teljes mértékben lezajlott és a rendszert üzembe helyeztük. Ezt követően az ipari csarnok tulajdonosa csökkentett villanyszámlával folytathatja a termelést.

Köszönjük a csarnok tulajdonosának, hogy megtisztelt bennünket a bizalmával! Energiában gazdag hosszú évtizedeket kívánunk!

80 kW napelem


Egy napelemes rendszer termelését sok minden befolyásolja. Egy várható termeléssel mindenki számolhat, hiszen már az első árajánlatban szerepel, hogy mekkora lesz a rendszer hozzávetőleges éves termelése.

Aki hagyományos napelemes rendszert választ, az viszonylag kevés inomációt lát a redszeréről. A villanyóra leolvasása segít megállípatani, hogy a rendszer megfelelően működik-e. 

Az alábbi információk azoknak lehetnek érdekesek, akik okos napelemes rendszerrel rendelkeznek vagy a jövőben azt választanak és a SolarEdge monitoring portálján keresztül folyamatosan nyomon tudják követni a termelésüket. A napelemes rendszer üzemeltetése során felmerülhet a kérdés, hogy hogy lehet az, hogy az egyik panel jobban-míg a másik kevésbé jól termel.

A napelemes rendszer nem fogja hozni minden egyes nap a maximális termelést. Ahhoz, hogy tökéletes legyen minden, sok apróságnak kell összhangban lennie.

Például nyáron kisebb az esély arra, hogy a rendszer elérje napi csúcsteljesítményét. Ennek oka a meleg. Amennyiben a napelemek túlhevülnek, kisebb teljesítményen dolgoznak. Éppen ezért a nyári 30-40 C0-os melegben nem várhatunk el olyan termelést, mint a tavaszi vagy őszi 15-20 C0-ban.

A következő képen egy felhős – napos tavaszi nap látható  Az érdekessége a képnek, hogy a 6,69 kWp teljesítményű napelem rendszer 7,016  kW-ot termelt, vagyis többet, mint a rendszer csúcsteljesítménye.

SolarEdge inverter termelés tavasszal

Az alábbi képen egy felhőmentes napsütéses nap látható. 

SolarEdge inverter termelés nyáron

A napelemek melegedése nagy hatással lesz a középső panelekre is, ugyanis azok kevésbé tudnak szellőzni, mint a szélén lévők.

A napelemek típusa is befolyásolja, hogy milyen lesz a rendszer termelése. Egy üveg-üveg panel kevésbé fog felmelegedni, mint egy üvegfóliás napelem. Éppen ezért egy üveg-üveg napelemekből álló rendszerrel magasabb termelést érhetünk el. Bár árban kicsit magasabb, hosszú távon megéri a többletköltség, hiszen többet is fogunk termelni, hosszabb a garanciaideje (30 év) és egy 5 éves biztosítás is tartozik a komplett rendszerhez.

Az éves termelésre nagy hatással van az időjárás is. Bizonyos években felhősebb az ég vagy éppen hosszabbak a telek. Két egyforma év nincsen, ezt mindig tartsuk szem előtt! Télen a rendszer sokkal kevesebbet termel, mint a többi évszakban. Ennek az oka, hogy rövidebbek a nappalok, alacsonyabb a nap állása és havazás esetén, ha hosszabb időre megáll a hó paneleken, nem lesz termelés. Amennyiben könnyen eltávolítható a panelekről a hó, érdemes rásegíteni és nem megvárni az olvadást, ugyanis ezzel is többlettermelést érhetünk el. Ez a ház adottságán múlik. Fontos észben tartani téli-nyári időszakban, hogy ha több cellát lefed pl. falevél, hó vagy ráfagy a jég, az egész napelem termelésére kihatással lesz. Kivétel ez alól a REC napelem, amely két részre van osztva, így ha a felső felén le van fagyva, az alsó része még termelni fog.

A következő képen egy novemberi hónap termelése látható, napi lebontásban.  

SolarEdge inverter termelése 1 hónapra levetítve

Előre nem látható események

Sajnos gyakran előfordulnak olyan események, amelyekre előre nem számítunk. Ilyen például ha a szomszédba építenek egy ingatlant, ami nagy mértékben megváltoztathatja éves termelésünket. De az is előfordulhat, hogy egy korábban ültetett facsemete úgy megnő, hogy beárnyékolja a tetőfelületet. Egy épületet eltávolítani nem lehet, a fa megmetszése, rosszabb esetben a kivágása megoldás lehet, de ezekben az esetekben az biztos, hogy a SolarEdge inverter nagy segítségünkre van a panelenkénti optimalizálásnak köszönhetően, hiszen lehet, hogy egy hagyományos inverterrel lenullázná a termelésünket. Sőt, a változást időben látjuk, nem az éves elszámolásnál döbbenünk rá, hogy kevesebbet termelt a rendszer.

Nézzünk egy konkrét példát!

Ügyfelünknél telepítettünk egy 6,89 kW névleges teljesítményű rendszert. A telepítést 26 db SolarWatt 265Wp üveg-üveg napelemmel és 1 db SE 9k inverterrel végeztük el. A rendszer hamarosan eléri az egy éves évfordulóját. Átnéztük a termelési adatait és volt olyan nap, amikor több mint 7,2 kW-os teljesítménnyel dolgozott, vagyis felülmúlta a rendszer teljesítményét. Ez egy ideális nap a rendszer számára.

SolarEdge inverter termelési grafikon

 

Sok ügyfelünk visszajelezett már, hogy mennyire szereti a monitoring portált. Van aki külföldről vagy vidékről ez alapján ellenőrzi az otthoni időjárást.

„Jó határidővel vállalt, teljes körű, rugalmas ügyintézéssel végzett gyors, szakszerű munka. A házban csak minimális "felfordulást" okoztak, amit lehetett, kívülről oldották meg, a napelemtáblák felszerelésétől a kábelezésig.

A rendszer működése interneten folyamatosan követhető (Érdekesség, hogy nyáron vidéken tartózkodva ebből tudtam meg, pontosan milyen idő van otthon, mert a napsütéses, ill. a felhős, esős idő a grafikonon jól látható).”

Sz.K. , Mogyoród , 2016

De van, aki azért írt nekünk, mert többet termelt a rendszere, mint amennyit kellene.

„Elégedett vagyok a napelemes rendszerrel. Nagyon tetszik a SolarEdge mobilos alkalmazása, ahol meg tudom nézni az aktuális és múltbeli termelési adatokat. Örülök annak is, hogy a becsült éves teljesítményhez képest a rendszer majdnem 10%-val többet termelt.”

B. Balázs, Törökbálint, 2015

Összességében levonhatjuk a következtetést, hogy akkor járunk a legjobban, ha a SolarEdge inverterrel szerelt rendszerünk van, aminek köszönhetően minden apró változást láthatunk és biztosak lehetünk benne, hogy befektetésünk folyamatosan termeli számunkra ingyenesen az energiát. És ha valamiben nem vagyunk biztosak, kérdezzünk, mert az sokkal jobb, mint a bizonytalanság!


A SolarEdge egy intelligens inverteres megoldást talált fel, amely forradalmasította a napenergia hasznosítást és a fotovoltaikus rendszerek kezelésének módját. A SolarEdge egyenáramú (DC) optimalizált inverteres rendszere maximalizálja az energiatermelést az egyes modulok szintjén, miközben csökkenti a napenergia-rendszer által termelt energia költségét.

Solaredge logo

A SolarEdge-ről, mint gyártó

A napelemes piaci szegmensben széles körűen részt vesznek, a lakossági napelemes rendszerektől a kereskedelmi és kisüzemi méretekig.

A SolarEdge rendszer magában foglalja az invertereket, teljesítmény optimalizálókat, tárolási megoldásokat és a felhőalapú felügyeleti platformot is.

A SolarEdge rendszer lehetővé teszi a kiemelkedő teljesítmény elérését és a modulok kezelését azáltal, hogy minden egyes napelemre egy teljesítmény optimalizáló kerül. A fejlesztések során figyeltek arra, hogy a rendszer ára versenyképes legyen és az inverter maga is egyszerűsített, így kisebb a meghibásodás esélye.

A 2010-es kereskedelmi szállítmányozás megkezdése óta a SolarEdge körülbelül 4,7 Gigawatt okos invertert szállított, és 100 országban telepítették az okos napelemes rendszereket. Jelen vannak az Amerikai, Európai és Ausztrál piacon is.

SolarEdge térkép

A SolarEdge küldetése, hogy a napelemes szegmensben az inverterek területén vezető gyártóvá váljanak a világon.

SolarEdge számokban!

 • 16.800.000 eladott optimalizáló
 • 691.000 eladott inverter világszerte
 • 2016-ban az Intersolar győztese
 • 100 országban telepített SolarEdge rendszerek
 • ISO 9001:2008 and ISO 14001:2004
 • több, mint 750 alkalmazott világszerte

Az innováció tovább folytatódik és garantált!

 

A SolarEdge hivatalos magyarországi forgalmazója, a Wagner Solar Hungária Kft. Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal! 

 


Napelemes rendszer esetén telepíthetünk háztartási méretű kiserőművet, amely egy család energiafelhasználását tudja fedezni, de akár napelem parkban is gondolkozhatunk, több 100 kW-os méretben, amely több 100 családi ház éves energiaigényét képes biztosítani. Egy családi háznál épp úgy befektetés egy ilyen beruházás, mint nagyobb méretben, csak mások a feltételek.

Engedélyeztetni 50 kW-ig egyszerűbb folyamat, körülbelül 2-3 hónapot vesz igénybe. Nagyobb rendszerek esetén ez egy összetettebb folyamat, de a KÁT rendszereknek köszönhetően jelenleg rengeteg engedély van kiadva és sorra várják a napelem parkok a megvalósítást.

Mire érdemes odafigyelni nagyobb rendszerek megvalósításánál?

 

Az első és legfontosabb, hogy találjunk egy megfelelő területet, ahol több ezer napelem telepíthető. Fontos, hogy a visszatáplálás megoldható legyen a közelben, hiszen annak kiépítése is nagy költségeket vonhat maga után. Az 500 kW-os napelem parkokat földre telepítik a nagy helyigény miatt. (pl: 260 W-os panelekből közel 2000 db-ra van szükség egy 500 kW-os projekt esetén) Egy ekkora rendszer körülbelül 0,5-1ha (hektár), azaz 5-10.000m2 területet igényel. A megvalósításhoz speciális földre telepíthető tartószerkezetet kell használni, amelynek rögzítésére nagy odafigyelés szükséges, hiszen hosszú távon tervezzük a rendszer üzemeltetését. Csakúgy, mint a tetőn lévő napelemek, a földre telepített rendszer is ki van téve az időjárás viszontagságainak, mint a szél, eső, hó, stb.

A napelem parknál az egyik leginkább befolyásoló tényező az inverter lesz. Érdemes megbízható eszközt választani, amely hosszú távon biztosítja a hibamentes működést. Kiváló megoldás egy 500 kW-os projekt megvalósításához a SolarEdge inverter alkalmazása, mivel teljes értékű távfelügyeletet kapunk a napelemek és az inverterek működésével kapcsolatban, ami az üzemeltetőnek és a beruházónak egyaránt fontos.

Kiemelkedő előnyei más inverterekkel szemben:

 

 • 12 év garanciát ad a gyártó az inverterekre
 • két napelemre kerül egy teljesítmény optimalizáló, így egy esetleges hiba esetén azonnal látjuk, hogy melyik napelemet kell ellenőrizni vagy cserélni
 • az optimalizálásnak köszönhetően nem sorba vannak a napelemek kötve, így probléma esetén nem több 10 napelem esik ki, hanem csak a monitoring rendszeren keresztül folyamatosan nyomon követhetjük, hogy a befektetésünk mennyi pénzt termel számunkra
 • ha mindez nem elég, még automatikus hibaüzenetet is kapunk probléma esetén
 • több modult köthetünk 1-1 stingre, ennek köszönhetően kevesebb vezetékre és biztosítékra lesz szükség
 • a teljesítmény optimalizálóknak köszönhetően akár 10-15%-kal többet termelhet összességében a rendszer, mint egy hagyományos inverterrel (felhőátvonulás, mismatch érték)

Összefoglalva, a SolarEdge inverternek köszönhetően egy okos napelem park tulajdonosaivá válunk. A befektetésünket biztonságban tudhatjuk, és folyamatosan kézben tarthatjuk. Kell ennél több?

Kerítés és biztonságtechnika

 

A tartószerkezet felépítése, a napelemek felszerelése, a kábelezés kialakítása, inverterek bekötését követően még koránt sincs kész a projekt. Sokan megfeledkeznek egy-egy árajánlatadás során, hogy a védelemről is gondoskodni kell. Ahhoz hogy biztonságba tudhassuk a napelem parkunkat, körbe kell azt keríteni és érdemes kamerarendszert is kiépíteni hozzá. Ha figyelembe vesszük a terület nagyságát és az értéket, amelyet ez a napelem park képvisel, látni fogjuk, hogy a biztonságtechnikai rész további milliókat igényel még a beruházásból, de elengedhetetlen az erőmű üzemeltetéséhez.

Tisztítás és karbantartás

 

Míg egy háztartási méretű kiserőművet nincs szükség külön karbantartásra, addig egy napelem parknál, már érdemes elgondolkozni azon, hogy tisztítsuk a napelemeket. 6-15 napelemnél az időjárás elvégzi a szükséges tisztítást az eső által, ha porosak is a panelek, nem lesz nagy hatással a termelésünkre. Ezzel szemben, ha több ezer napelemről beszélünk, ott igencsak hatással van a termelésre ha bekoszolódik, hiszen arányaiban sokkal nagyobb felületről beszélünk. Ráadásul a befektetők is kiváló eredményeket várnak el a termelésből, amihez a napelemek bizonyos időközönkénti tisztítása elengedhetetlen. Érdemes megfontolni évi 1-4 alkalmat, amikor megbízunk valakit a napelemek tisztításával és természetesen időszakosan ellenőrizzük a park működéséhez szükséges összetevők állapotát.

Maga a karbantartás SolarEdge inverternél egy folyamatos és egyszerűbb feladat, mint egy hagyományos inverternél, hiszen a nyomon követés állandó. Éppen ezért javasolt hosszú távon előre gondolkozni, így megkönnyítjük az életünket. A karbantartásnak kisebb lesz a költsége és kisebb mértékű lesz az esetleges termeléskiesés.

Működő példa

 

Kiváló magyarországi példa az okos napelem parkra, a szegedi 1 MW-os rendszer (2x500kVA), amely SolarEdge inverterrel és teljesítmény optizmalizálóval üzemel.

A park 4200 db 260 Wattos polykristályos napelemmel, 36 db SE 27.6k inverterrel és 2100 db P600-as teljesítmény optimalizálóval került kiépítésre.

A megvalósult projektről az alábbi cikkben olvashat bővebben:

http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/otszaz_atlagos_meretu_haztartas_eves_energiaszuksegletet_kepes_biztositani/2522747/


Most ázsiai napelem árából német napelemet is vásárolhat!

Friss hírek, első kézből! A Német SolarWatt gyártó ezen a héten és jövő héten gyártja 270-275 Wp-os polikristályos napelemeit!

Vásároljon kihagyhatatlan áron minőségi napelemet

 

Ezeket a napelemeket a gyártást követően azonnal indítják is Magyarországra, tehát néhány héten belül megkapjuk a napelemeket, amelyeket most szuper áron kínálunk.

Ez a mi születésnapi ajándékunk Önnek, hiszen most vagyunk 15 évesek. Az alacsony ár a készlet erejéig tart!

A megrendelt több 100 napelem fele már elkelt, így nem érdemes késlekedni, a készlet néhány héten belül elkel.

Miben más a SolarWatt napelem, mint más napelemek?

Különlegességei:

 • 12 év termékgarancia
 • 5 év biztosítás a teljes rendszerre
 • Németországban gyártott
 • Prémium cellákból gyártott

Minden napelemes rendszer más, így ha kíváncsi, hogy Önnek mennyibe kerülne egy kulcsrakész okos napelem rendszer, kérje árajánlatunkat!

Még ennél is többre vágyik? Akkor válassza a napelemes rendszerek csúcsát. Felár ellenében ugyanettől a gyártótól elérhetőek a prémium minőségű üveg-üveg napelemek, 30 év garanciával!

 

Kérdése van? Írjon nekünk az info@wagnersolar.hu e-mail címre vagy hívjon minket a +36 27 548 440-es telefonszámon!


Aki okos, az március 31 előtt vásárol napelemes rendszert!

Miért?

Mert újabb adó jöhet a napelemekre! Aki még időben észbe kap, az mentesülhet az elosztói teljesítménydíj alól.

Siessen, ha napelemet vásárolna

 

Friss híresztelések szerint újabb terhet róhatnak a napelemes beruházók nyakába. A szabályozás jelenleg még a régi, de ez heteken beül módosulhat.  

 

„Azok, akik 2017. március 31-e után engedélyeztetik a 4 kW-nál nagyobb csúcsteljesítményű otthoni kiserőművet, elosztói teljesítménydíjat, vagyis hálózati használati díjat fizethetnek majd.”

 

Éppen ezért nem érdemes időzniük azoknak, akik napelemes rendszert szeretnének vásárolni a közeljövőben.

 

Jelenleg nem kell fizetni, vagyis 0 Ft az elosztói teljesítménydíj, de a hírek szerint módosulhat a szabályozás. A díjszabás várhatóan az alábbiak szerint módosul majd: a 4 kW feletti rész, illetve egy korrekciós tényező szorzata adja majd az elosztói teljesítménydíj összegét, amelynek az elszámolási időszaka egy év lesz; és havonta kell majd fizetni.

 

Abban az esetben nem kell teljesítménydíjat fizetni, ha a napelemes rendszert úgy alakítják ki, hogy megfelelő műszaki berendezés megakadályozza a hálózatba történő visszatáplálást, és erről az üzemeltető a hálózathasználati szerződéshez kapcsolódóan nyilatkozott.

 


Döntsön okosan és ne várja meg az újabb adóterhet, csökkentse 0 Ft-ra villanyszámláját!

 

Írjon nekünk most, az info@wagnersolar.hu címre és kérjen személyre szabott ingyenes konzultációt árajánlattal együtt!

 

Forrás: www.portfolio.hu


Szeretne megszabadulni a villanyszámlától? Várjuk Önt is napelemes rendezvényünkre, amelyen eláruljuk,hogy mire is kell odafigyelni telepítéskor és bemutatjuk a legújabb napelemes technológiát!

Napelemes lakossági tájékoztató Diósdon!

 

A korábbi években már több sikeres nyílt napot és lakossági tájékoztatót tartottunk. Idén első alaklommal Diósdra látogatunk, ahova azokat várjuk, akik szeretnék csökkenteni vagy teljesen meg szeretnének szabadulni a villanyszámláktól.

 

Amiről szó lesz:

 

 • Tévhitek a napelemes rendszerekről.
 • Kinek érdemes napelemes rendszert telepíteni?
 • Mire kell odafigyelni a napelemes rendszer telepítésénél?
 • Mi az okos napelemes rendszer?
 • Hogyan zajlik az áramszolgáltatói ügyintézés menete?

 

 

Bemutatunk néhány működő rendszert, majd Diósdi ügyfeleinket is megszólaltatjuk, akik elmondják saját tapasztalataikat.

Az előadás végén bárki felteheti felmerülő kérdéseit.

 

Helyszín: Paulus Közösségi Ház (Diósd, Hunyadi u. 8-9.)

Időpont: 2017. március 4. (szombat) 10 óra

 

Időtartam kb. 2 óra.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, és  regisztrációhoz kötött!

 

Részvételi szándékát az info@wagnersolar.hu címen jelezze (név, telefonszám, email cím és létszám megadásával) vagy hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 27 548 440-es telefonszámon!

 

Találkozzunk Diósdon!


Egy új lehetőséget mutatunk be azok számára, akiknek már van napelemes rendszerük. A smart energiamenedzsment gyakorlatilag egy fogyasztás felügyelet, amelyet kifejezetten azoknak ajánljuk, akiknek SolarEdge inverterük van.

Mit tud a smart energiamenedzsment?

 

Az eszköz lényege, hogy pontosan figyelemmel tudjuk kísérni:

 • hogy mennyi energiát termel a napelemes rendszerünk
 • a megtermelt energiából mennyit táplál be a hálózatba
 • a megtermelt energiából mennyit használunk el a termelés időszakában
 • mennyi a vételezett energia mennyisége a hálózatból

 

SolarEdge smart energiamenedzsment

 

Az eredményeket százalékos arányban, illetve oszlopdiagramokon is nyomon tudjuk követni, így pontos adatokat kaphatunk a termelésünkről és a felhasználásunkról. Ennek köszönhetően optimalizálhatjuk a fogyasztásunkat. Ez a lehetőség integrálva van az összes SolarEdge inverterben és csak kiépítést igényel egy ún.  Modbus mérővel, amelyet szintén a SolarEdge gyárt.

 

SolarEdge energiamenedzsment

 

Miért hasznos az energiamenedzsment?

 

A fogyasztás felügyelet lehetővé teszi, hogy alkalmazkodjunk a fogyasztásunkkal a napelemes rendszerünk termeléséhez, így szabályozhatjuk a fogyasztásunkat és minimalizálhatjuk az elektromos költségeket. A napelemes rendszer üzemeltetőknek az a legoptimálisabb, ha a termelés időszakában használják az áramot. Tehát ha valakinek időzíthető a mosogatógépe vagy mosógépe, ajánljuk, hogy a napsütés órákban indítsa el a programot. Tapasztalatból tudjuk, hogy bizonyos családoknál, ahol fontos az energiatudatosság, akár teljes mértékben megváltoztathatja a fogyasztási szokásaikat egy napelemes rendszer.

Ideális fogyasztás

Azt fontos tudni, hogy az ad-vesz mérő nem mutatja meg, hogy pontosan mennyit termelt a napelemes rendszerünk, ugyanis a termelés közben felhasznált energiát nem rögzíti a mérő.

 

Akik nyomon szeretnék követni a pontos termelést és felhasználást, szeretik az adatokat és a statisztikákat, azoknak meleg szívvel ajánljuk ezt az extra szolgáltatást.

 

Mi szükséges hozzá?

A smart energiamenedzsment rendszer üzemeltetéséhez egy kis eszközt kell telepíteni a napelemes rendszer mellé. Ez akár a napelemes rendszer kiépítése során vagy utólag is telepíthető.

 

Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal a +36 27 548 440-es telefonszámon vagy az info@wagnersolar.hu e-mail címen

 

 

Kitekintés

 

Az okos energia felhasználás csökkenti a villany számlát

 

A villamos energia árak folyamatosan emelkednek a világon. Ez ösztönzi a napelemes rendszerek telepítését melyek segítségével a hálózatból felvett ipari és háztartási fogyasztás is csökkenhet. Néhány helyi rendelet Dél-Afrikában nem teszi lehetővé a hálózatba visszatáplálást, vagy korlátozzák a visszatáplálható teljesítményt. Ezért egy energia gazdálkodási rendszer támogatja a telepített napelemes rendszereket ahol a visszatáplálás le van tiltva vagy korlátozva van.

 


A SolarEdge Smart Energiamenedzsment megoldást nyújt a betáplálás korlátozására. A SolarEdge inverterben a beépített szoftver, dinamikusan beállítja a napelemek áramtermelését. Ez lehetővé teszi a rendszer tulajdonosoknak, hogy bármekkora méretű napelem rendszert telepítsenek, miközben biztosítja, hogy a hálózatba táplált teljesítmény ne haladja meg a korlátozást.


Napelemes rendszer esetén legtöbbször a napelemekről és az inverterről esik szó, pedig nem csak ezekből áll össze egy komplett rendszer. Mindennek az alapja a tartószerkezet, amire a napelemeket rögzítik a szakemberek.

Hogy a befektetésünket ne fújja el a szél

 

Egy napelemes rendszer használatát hosszú távra tervezhetjük, jó minőségű alapanyagok beépítése esetén 30-40 éves használattal számolhatunk. Éppen ezért fontos, hogy időjárásálló, strapabíró legyen az alap, amire építkezünk. Gondoljunk csak bele, milyen károkat okozhat, ha a rossz szerelés vagy a gyenge minőségű alapanyagok miatt lerepül a tetőről néhány napelem panel, gyakorlatilag elfújja a szél befektetésünket.

 

Származási hely

 

Tapasztalatunk azt mutatja, hogy európai gyártók termékeit beépíteni még mindig sokkal nagyobb biztonságot nyújt, mint egy távol keleti megoldás. A nagy választék közül a Schletter tartószerkezet egy igen jó megoldás. A Németországban gyártott sínek és kampók erősebbek, mint sok más gyártóknál.

 

Schletter - sín vagyis modultartó profil

Schletter - sín vagyis modultartó profil (erre kerül fel a napelem)

 

Minőségi kérdések

 

Nem célunk egy gyártó termékét sem degradálni, így konkrét neveket nem említünk. De érdemes a végeleges döntés meghozatala előtt utánajárni olyan apróságoknak, mint például a sínek és kampók anyaga, vastagsága. A legtöbb cég ugyanis csak 4-5mm vastag kampót használ, törekedni kell a 6 milliméteres anyagvastagságra rozsdamentes kampók esetében. Néha az is előfordul, hogy még nem is rozsdamentes vagy alumíniumból készült tetőkampókat használnak spórolás miatt, hanem egyszerű festett, acélból- vagy vasból készült felület kezeletlen kampókat, mely nem állja ki az időjárási viszontagságokat és az elektrokémiai korrózió miatt a vas szépen lassan, de szinte biztosan elbomlik.

Schletter - tetőkampó

Schletter - tetőkampó (ezekkel a kampókkal rögzítik a tetőhöz a síneket)

 

A német Schletter gyártó kínálatában megtalálhatók a minőségi tetőkampók, amit a német éghajlati viszonyok alapján fejlesztettek ki, így időtálló erős tartószerkezetet épülhet ennek felhasználásával. Kampóik 6 mm vastagok. Nem utolsó sorban az általunk használt sínek sem 30x30 vagy 35x35 milliméter átmérőjűek, hanem erős 40x40 milliméteres alumínium profilból állnak. Napelemes rendszer vásárlása előtt érdemes összehasonlítani a különböző cégek ajánlatait és ilyenkor ne csak a 10 év gyártói garanciát figyeljük a tartószerkezetnél.

kupak.jpg

Schletter - sínlezáró kupak (Célja: a sín végére helyezik fel, hogy megakadályozza a víz befolyását a sínbe és óvja a szerelők kezét, hogy ne vágják meg magukat)

 

Európai házra célszerű európai terméket vásárolni, hogy biztosak lehessünk benne, hogy azt kapjuk, amire szükségünk van, és évtizedekig ne legyen vele gondunk.

 

Bár árban a minőség magasabb, ha 40 éves időintervallumban gondolkozunk, máris megéri egy kicsit többet fizetni.  

 

Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal a +36 27 548 440-es telefonszámon vagy az info@wagnersolar.hu e-mail címen. 

 

Forrás: http://napelem.blog.hu/2016/10/28/hogy_a_befektetesunket_ne_fujja_el_a_szel


Mint mindig, most is saját bőrünkön teszteljük termékeinket.

2015 végén egy újépítésű házra telepítettünk egy 5 kWp napelemes rendszert. A napelemek működését és a rendszer termelését folyamatosan nyomon követjük.

A házat és a rendszert érdeklődőink élőben is megtekinthetik.

SolarEdge rendszerünk működése élőben

 

A tetőre 20 db 250 Wp SolarWatt üveg-üveg napelemet helyeztünk el egy SolarEdge 5kW 3 fázisú inverterrel.

 

A mérőt a szolgáltató a hosszas átíratási procedúra miatt május 11-én cserélte ki. Így 2016.11.17-ig, vagyis cikkünk írásáig a rendszer összesen 4,02 MWh energiát termelt (ez kb. 160.000 Forintos villanyszámlának felel meg.)

 

 SolarEdge moitoring Fót

 

Nyár végén további 2 db napelemet telepítettünk a meglévő rendszerhez, tesztelés képen. Vagyis így már 5,52 kWp lett a rendszer összteljesítménye. A két utóbb telepített 260 Wp „teszt” napelem néhány napon belül lekerül a tetőről.

 

A cél, hogy éves szinten 0 Ft-os legyen a villanyszámla, úgy hogy az épület fűtését, hűtését és 2 fő melegvíz készítését egy levegő-víz üzemű hőszivattyúval üzemeltetjük. Az épület egyébként alacsony hőveszteség tényezőkkel rendelkezik.

 

SolarEdge monitoring Fót

 

 

A rendszer részben árnyékolt tetőfelületen van, így a képen is jól látható a jobb alsó sarokban, hogy 2 db napelemet csak később ér a nap, így azok kevesebbet termelnek mint a többi napelem. Amennyiben nem SolarEdge inverterrel üzemelne a rendszer, a napelemes rendszer összteljesítménye jelentősen csökkenne.

 

Kattintson a képre vagy a linkre és nézze meg Ön is a SolarEdge – SolarWatt napelemes rendszert működés közben!

SolarEdge monitoring, működés közben

 

Bár a rendszer fél éve működik, ennyi idő alatt már 1,577,07 kg széndioxid kibocsátástól óvtuk meg a környezetünket, olyan mintha elültettünk volna 5 fát.

 

Hamarosan egy újabb eszközzel bővül a rendszer, így mérni fogjuk, hogy mennyi a hálózatról vételezett és az oda visszatáplált energia, illetve hogy mikor mennyi a ház villamosenergia fogyasztása. Különösen érdekes információt kaphatunk majd a hőszivattyú fogyasztásáról.

 

Kövesse élőben az eredményeket!

 

Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal a +36 27 548 440-es telefonszámon vagy az info@wagnersolar.hu e-mail címen. 


A Karácsony a szeretet ünnepe, mégis számos ember csak az ajándékozással tudja kifejezni szeretetét. Ilyenkor sokunknak nagy fejtörést okoz, hogy mit is vegyünk szeretteiknek. Gyakran előfordul, hogy haszontalan tárgyakat veszünk, amik a sarokban kötnek ki és éveken át porosodnak. Ezt elkerülendő, idén első alkalommal készítettünk egy „Karácsonyi Ajándékutalványt”.

Napelemet Karácsonyra!

 

Bár kissé furcsán hangzik. Napelemet karácsonyra? Mégis ha belegondolunk, ez egy olyan ajándék, aminek mindenki örülne, hiszen a Nap ingyen energiáját élvezhetjük 30-40 éven keresztül egy napelemes rendszerrel. Mivel egy ilyen beruházás nem kis befektetést igényel, éppen ezért már egy kisebb ajándékutalvány is segítség lehet annak, akiről tudjuk, hogy egy napelemes beruházásban gondolkozik.

 

Különböző összegekben váltható be nálunk a Karácsonyi Ajándékutalvány.

 

Ajándékutalvány: br. 50.000 Ft, 100.000 Ft, 150.000 Ft, 200.000 Ft értékben vagy egyedi utalványt is választhat, így mindenki maga döntheti el, hogy mekkora összeget áldozna az ajándékra.

 

Az ajándékutalvány mellé mi is adunk ajándékot, méghozzá az ajándékutalvány beváltásakor, minden 10. napelem után 1-et ajándékba adunk!

 

ajandekozz napelemet karacsonyra

 

Az ajándékutalvány más kedvezménnyel nem összevonható!

Az utalvány felhasználható 2017.12.31-ig. 

 

További részletekért hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 27 548 440-es telefonszámon vagy írjon nekünk az orsolya.beleznai@wagnersolar.hu e-mail címre.

 

Döntsön okosan és lepje meg szeretteit egy életre szóló, hasznos ajándékkal!


Elterjedőben van egy új fogalom, az okos napelemes rendszer.

Röviden és tömören a következő képpen tudjuk megragadni a smart napelemes rendszer fogalmát: egy olyan komplex áramtermelési megoldás, amellyel a maximális hozamot érhetjük el úgy, hogy folyamatosan nyomon követhetjük napelem rendszerünk működését, ellentétben egy hagyományos rendszerrel.

Okos napelem rendszer SolarEdge inverterrel

 

A technológia középpontjában egy új generációs technológia áll, a SolarEdge inverter.

 

Aki ezt a technológiát választja, annak nem kell aggódnia, hogy:

 

 • nem ideális a tető tájolása
 • több tájolású a tető
 • egy fa vagy kémény beárnyékolja a napelemeket
 • valamelyik napelem nem termel, ami óriási veszteség
 • elromlik a rendszer és észre se vesszük
 

Ugyanis a technológia lényege, hogy ezeket a problémás esetleg negatív tényezőket minimalizálja.

 

Ennek köszönhetően egyedülálló módon:

 

 • 5-25%-kal több energiát termelhetünk, mint egy hagyományos napelemes rendszerrel
 • minden egyes napelem termelését külön-külön nyomon tudjuk követni az interneten
 • a maximumot hozza a tetőfelületből, több tájolású, osztott tető esetén is
 • csökkenti az árnyékolás okozta termeléskiesést
 • bővíteni tudjuk, ha idővel nő az energiaigény, például egy klíma felszerelése miatt
 • a monitoring rendszerének köszönhetően automatikus hibaüzenetet küld leállás esetén

 

 

Garancia

 

Egy nagyobb beruházásnál a garancia se egy utolsó kérdés. Éppen ezért mi arra törekszünk, hogy a legtöbbet tudjuk adni ügyfeleinknek.

 

A SolarEdge inverterekre 12 év garanciát ad a gyártó, ami 7 évvel hosszabb, mint a többi inverter gyártó eszközeire.

 

Napelemből is a legjobbat képviseljük, éppen ezért a Németországban gyártott SolarWatt paneleket kínáljuk, amelyekre típustól függően 12 vagy 30 év garancia van.

 

Ezen felül napelemes rendszereinkhez 5 év teljes körű biztosítást adunk, amely lopásra, időjárás okozta károkra érvényes, így garantáltan biztonságban van rendszerünk.

 

Összességében a SolarEdge technológiának köszönhetően és a német napelemekkel, 5-25%-kal magasabb termelést érhetünk el, úgy hogy az anyagi ráfordítás csak kis mértékben magasabb.

 

Ezért érdemes a legújabb technológiát választani. Külföldön már évek óta használják és bevált. Magyarországon pedig már mi is, mint a SolarEdge hivatalos kizárólagos forgalmazója több száz okos napelemes rendszert telepítettünk.

 

Ügyfélvélemény:

 

Ügyfelünk, Bakos Balázs írta meg nekünk őszinte véleményét: "Elégedett vagyok a napelemes rendszerrel. Nagyon tetszik a SolarEdge mobilos alkalmazása, ahol meg tudom nézni az aktuális és múltbeli termelési adatokat. A becsült éves teljesítmémyhez képest a rendszer majdnem 10%-val többet termelt, ami külön öröm számomra. Nem bántam meg, hogy Önöket és ezt a rendszert választottam."

 

Az okos inverter előnyei 2 percben

 

 

Kérjen árajánlatot okos napelemes rendszerre, az info@wagnersolar.hu e-mail címen! A levélben elegendő az elérhetőségek és a havi villanyszámla összegének megadása. 

 


Bár a nyári időszak sokaknak a pihenéssel telik, a mi kollégáink kőkeményen dolgoztak. 1 hónap alatt 1300 db napelemet telepítettek, ami közel 230 kW teljesítménynek felel meg.

Nagy változás volt megfigyelhető az elmúlt évek során. Visszatekintettünk néhány évvel ezelőttre és azt látjuk, míg 2011-ben kuriózumnak számított napelemes rendszert telepíteni, addig 2016-ban már természetes dolog ha valaki napelemmel termeli meg a szükséges árammennyiséget. Sőt egy új ház építésénél szinte elvárás a megújuló energia hasznosítása.

 

Már nem csak a családi házak tetején láthatjuk a paneleket, hanem egyre több nagyobb beruházás is van. Intézmények, vállalkozások, multinacionális cégek, üzemek döntenek úgy, hogy zöld energiára váltanak.

 

A változást saját bőrünkön tapasztaljuk és számokban is jól mérhető. Míg 2011-ben 100 kW napelemes rendszer telepítését terveztük, addig 2016-ban 1 hónap alatt több, mint a dupláját teljesítettük, 230 kW-ot. A számok jól mutatják, hogy 5 év alatt mennyit tud fejlődni egy piac és milyen mértékben változik a kereslet.

 

Jó látni, hogy egyre többen nyitnak a zöld energia irányába.

 

Köszönjük munkatársaink kitartó munkáját! 

 

Lidl napelemes rendszer

 

Lidl napelemes rendszer


Néhány héttel ezelőtt elindult új napelemes honlapunk! http://okosnapelemrendszer.hu/

Középpontjában az okos napelemes rendszer, amely ma Magyarország legfejlettebb napenergiával előállítható áramtermelési megoldása.

Okos napelemes rendszer

 

Ismerje meg az okos napelemes rendszert!

Augusztus 31-ig még él kedvezményes ajánlatunk!


Díjmentes tervezést, engedélyeztetést, szállítást és beüzemelést adunk ajándékba!


 
Az ajánlat tartalma:

 • Okos napelemes rendszer tervezéstől a kivitelezésig
 • SolarEdge inverter 12 vagy akár 25 év garanciával
 • SolarWatt napelemek 12 vagy 30 év garanciával
 • 5 év teljes körű biztosítás
 • 14 év szakértői garancia

 

Amennyiben Önnek még nincs napelemes rendszere, várjuk ajánlatkérésétKérdés esetén írjon nekünk az okosnapelem@wagnersolar.hu e-mail címre, vagy hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 27 548 440-es telefonszámon!


Ahhoz, hogy még könnyebb legyen a SolarEdge inverter adta előnyök megértése, nézze meg a gyártó videóját magyar nyelven!

Az alábbi 2 perces videóban megismerheti mindazokat a tulajdonságokat, melyek garantáltan több energiát fognak termelni Ön számára is.

A SolarEdge inverter előnyei

 

 

 

Olvassa el további hasznos blogbejegyzéseinket:

 

 

Kérdése van? Írjon nekünk az info@wagnersolar.hu e-mail címre vagy hívjon minket a +36 27 548 440-es telefonszámon! 

 

 


Az elmúlt időszakban több cikkünk is olvasható volt az interneten. Összegyűjtöttünk ezek közül néhányat.

Legyen szó okos napelemes rendszerről, áttetsző napelemről, napelemes autóbeállóról ,itt minden információ megtalálható.

 

MiFérfiak.hu

 

 

 

Golden Harmony

 

 

 

Index.hu-ra is kikerült az alábbi cikkünk

 

Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal! Hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 27 548 440-es telefonszámon vagy írjon nekünk az info@wagnersolar.hu  e-mail címre. 


Egy nagyon innovatív és modern kis projektben vehettünk részt mostanában. Régi ügyfelünk azzal a szándékkal keresett meg bennünket, hogy az újonnan vásárolt lakóautójára napelemeket szeretne elhelyezni.

Napelem négy keréken

 

Röviden bemutatjuk a legújabb guruló napelemes referenciánkat.

 

A lakóautón már eredetileg is volt egy napelem, így a meglévő kis rendszert bővítettük tovább. A fejlesztés során kettő db 140Wattos polikristályos napelemet szereltünk fel. A már korábban beszerelt 12V~160Ah akkumulátorra rákötöttük az újabb napelemeket, így már 3 napelemmel töltődik az akkumulátor.
Tekintettel arra, hogy a már meglévő napelem más cellaszerkezetű és teljesítményű volt és a hozzá kötött töltésvezérlőt nem lehetett tovább terhelni, a két új napelemet egy különálló töltésvezérlőre kötöttük.

 

A felszerelt 140 Wattos MPL Power 36 cellás 12V polikristályos napelemek, kiválóan alkalmasak kis méretű és mobil szigetüzemű rendszerekhez. A panelek hatásfoka 16%. A két napelemet párhuzamosan kötöttük, hogy ne növeljük a feszültséget, de a töltőáramot igen.

 

Napelemes lakóautó

 

A rendszerhez egy Victron Energy BlueSolar PWM 12/24Voltos töltésszabályzót szereltünk, mely pofon egyszerű, de mégis rendkívül megbízható vezérlő, amire a gyártó 5 év garanciát vállal.

 

A rögzítéstechnika egy speciális lakókocsikra és hajókra tervezett UV álló műanyag spoiler, mely nem csak megtartja a napelemeket, de csökkenti a szélterhelés okozta ellenállást menet közben. Ezt a konzolt a gyártó által ajánlott speciális ragasztóval rögzítettük a lakókocsi tetejére.

 

Egy autó, két szoba, három napelem, négy kerék

 

A megtermelt energiát ügyfelünk világításra, zenehallgatásra, TV nézésre és más egyéb háztartási berendezések üzemeltetésére használja.

 

Sok kilométert és megtermelt energiát kívánunk!


Az elmúlt években saját bőrünkön is tapasztaltuk a napelemes piac nagymértékű fejlődését. Most egy nemzetközi kutatás is készült, mely globálisan mutatja be az elmúlt évtizedek változásait. A vizsgálat eredményei igen látványosak.

Napelemek fejlődése, elterjedése döbbenetes adatokkal 

 

Napelemek árának változása és a telepített rendszerek száma az elmúlt 40 évben

 

Az alábbi ábrán jól látható, hogy 2005-ben egy hihetetlen mértékű fellendülés indult meg a napelemek telepítésben. Bár az árak már a 90-es években is sokat csökkentek, a nagymértékű fellendülés a technológia fejlődésének és az olajárak emelkedésének tudható be. 

fotovoltaikus fejlődés

 

Saját tapasztalatunk azt mutatja, hogy 2002-es indulásunkkor még a napkollektorok élvezték a nagyobb népszerűséget, míg mára ez az arány teljesen áthelyeződött a napelemek irányába. Ez az árak csökkenésének is köszönhető, hiszen a lakosság számára egy megfizethetővé és belátható időn belül megtérülő eszközzé vált a napelemes rendszer telepítése. Míg a napkollektorral megtermelt energia csak részben felhasználható és tárolható, az energia egy része elvész, addig a napelemekkel megtermelt villamos energia teljes mértékben felhasználható és tárolható. 

 

Napelem árának változása

 

A következő ábra szintén a napelemek árának csökkenését mutatja, mely 1990-es évek elejére körülbelül 10 dollár/watt-ra csökkent. Ezt követően egy igen kismértékű, de folyamatos csökkenés volt megfigyelhető. 2008-ban következett be egy drasztikusabb csökkenés, ennek köszönhetően jelenleg 0,3-0,6 dollár/watt körüli áron juthatunk hozzá a napelemekhez.

Napelem árváltozás

Napelem terjedése

 

Az alábbi ábrán láthatjuk, hogyan növekedett az elmúlt években a telepített napelemek száma. Amennyiben ez az ütem exponenciálisan tovább folytatódna, akkor 10 év múlva a világ teljes energiaszükségletét fedezni tudnánk napelemekkel. Sajnos ez a szintű növekedés nem garantált, de a robbanásszerű fejlődés egyértelműen látszik. Magyarországon például még van mit fejlődni, hiszen nagymértékben le vagyunk maradva a többi Európai Uniós országhoz képest, a világ többi országáról nem is beszélve.

Napelem növekedési ütem

Napelemek elhelyezéséhez szükséges terület

 

Az se jelenthet problémát, hogy nincs megfelelő mennyiségű és méretű felület a napelemek elhelyezéséhez. Ezt a felvetést a Braunshweigi Műszaki Egyetem bizonyította is, térképükön látható, hogy Európa vagy akár a világ teljes energiaszükséglete biztosítható napelemekkel. A valóságban, a tetőkre elhelyezett háztartási méretű napelemes rendszereknek köszönhetően a napelemek teljesen eloszlanának, így még kisebb földterületre lenne szükség. 

 

Napelemek elhelyezéséhez szükséges terület

 

Kérdése van? Látogasson el hozzánk és mi az ingyenes energetikai tanácsadás mellett választ adunk kérdéseire! 2120, Dunakeszi, Fóti út 92. Vagy írjon nekünk az info@wagnersolar.hu e-mail címre. 


Napelem rendszer vásárlása esetén díjmentes tervezés, engedélyeztetés, kiszállítás, beüzemelés! Kérje árajánlatunkat minőségi SolarEdge - SolarWatt napelem rendszerre!

Nyári napelem rendszer kedvezmény!

 

Süt a nap, a napelemes rendszerek csúcsra járatva termelik az energiát. Ne maradjon le!

 

Amennyiben Ön:

 

 • megbízható céget keres,
 • minőségi alapanyagokat,
 • hosszú garanciaidőt,
 • európai gyártmányú termékeket,
 


Kérje árajánlatunkat!

 

 

Most díjmentes tervezést, engedélyeztetést, kiszállítást, beüzemelést adunk ajándékba!

 

A csomag tartalmazni fogja az alábbiakat:

 
 • Kulcsrakész rendszer tervezéstől a kivitelezésig
 • Okos napelemes rendszer – SolarEdge inverter, 12 év garanciával
 • Németországban gyártott napelem 12 év garanciával ( 30 év garanciára is lehetőség van)
 • 5 év teljes körű biztosítás a rendszerre
 • Lopás elleni védelemMiért választott több, mint 1000 ügyfél az elmúlt 14 évben bennünket?

Wagnser Solar - megbízhatóság

Kérje díjmentes árajánlatunkat vagy energetikai tanácsadásunkat!

 

Ajánlatkérő gomb

 

Kérdése van? Látogasson el hozzánk és mi az ingyenes energetikai tanácsadás mellett választ adunk kérdéseire! 2120, Dunakeszi, Fóti út 92.
Megérkezett legújabb napelemünk, mely már élőben is megtekinthető bemutatótermünkben!

Aki meglátja, az ilyet akar, annyira különleges, mutatós és a minőségben pedig kiemelkedően jó.

Keret nélküli félig átlátszó napelem

 

A SolarWatt gyártó üveg-üveg napelemeivel már eddig is találkozhatott nálunk, de most egy újdonsággal készültünk ügyfeleink és érdeklődőink számára, mégpedig a félig átlátszó napelemmel.

 

A német gyártó több típusú áttetsző napelemet is gyárt. Keret nélküli, illetve a keretes megoldás közül választhatunk.

 

Keret nélküli félig átlátszó napelem

 

Ön hova szerelné fel a transzparens napelemet?

 

Mindenkinek egyéni az elképzelése, van aki az épület tetejére szerelteti fel, de igen népszerű a teraszt fedni vele, az autóbeállót, vagy éppen a verandát.

 

Keret nélküli félig átlátszó napelem

 

Miben más a félig átlátszó napelem, mint a többi SolarWatt napelem?

 
 • a teraszon kiváló árnyékolási megoldást nyújt, ugyanakkor átereszti a szükséges mennyiségű fényt, ami garantálja a kellemes hangulatot
 • nappalinkat nem sötétíti be a terasz fölé épített tető, így élvezhetjük a fényt otthonunkban
 • aki hely szűkében van, az tudja milyen értékes minden felület, ahova napelem szerelhető

 

 

Miben más, mint egy hagyományos napelem?

 

 • Németországban gyártják a paneleket
 • minden egyes cella minőségbiztosítási ellenőrzésen esek át
 • az üveg-üveg technológiának köszönhetően igen strapabíró
 • a német gyártó 30 év garanciát kínál az üveg-üveg paneljeire
 • ha a 30 év garancia nem lenne elég, akkor talán meggyőző, hogy a SolarWatt gyár a BMW autógyártó többségi tulajdonában van , így hosszú távon bízhatunk bennük

 

 

Flexibilitás

 

A napelem paneleket SolarEdge inverterrel szerelve akár kombinálhatjuk is. Így a háztetőre elhelyezhetők a hagyományos modulok, míg a teraszt az áttetsző napelemekkel fedjük.

 

Látogasson el bemutatótermünkbe és nézze meg élőben a félátlátszó napelemet! (Dunakeszi, Fóti út 92.)


Az országgyűlés elfogadta a METÁR-t vagyis a megújuló villamosenergia-támogatási rendszert, melynek célja, hogy a termelőknek megérje önálló erőműveket építeni és Magyarország elérje a 2020-ra vállaltakat. A cél, hogy ezzel az intézkedéssel a megújuló energia arányát az összes energiafelhasználáson belül 14,65%-ra növeljük.

Egy új korszak kezdődik a napelemes piacon

 

A rendszer kialakításában számos szervezet részt vett és több szakmai egyeztetés zajlott. A METÁR az Európai Bizottság környezetvédelmi és energetikai állami támogatásokról szóló iránymutatását figyelembe véve készült el.

 

A hazai gazdaság élénkítését szolgáló rendelet legnagyobb újdonsága, hogy a nagyobb termelők esetén támogatás csak versenyeztetéses ajánlattételi eljárásban lesz elnyerhető.

 

Az új szabályozás 3 kategóriába sorolja a zöldenergia-termelőket:

 

 • 0,5 megawatt (MW) kapacitás alatt ugyanaz a kötelező átvételi rendszer (KÁT) vonatkozik az erőművekre, mint eddig;
 • a 0,5 és 1 MW közötti termelők kategóriája a METÁR speciális, egyedi támogatásokkal ellátott rendszere;
 • az 1 MW feletti, megújuló energiákat hasznosító erőművek tartoznak a prémium támogatási rendszerbe: ezek beruházói pályázatokon indulhatnak, a szabadpiacon értékesíthetik az áramot.

 

 

Az új rendszer elindulása az Európai Bizottság jóváhagyó határozatának kézhezvételét követően várható.

 

Forrás: http://enhat.mekh.hu/

 


Időről időre ellenőrizzük, hogy a hazai áramszolgáltatók milyen invertereket fogadnak el.

Pár héttel ezelőtt több inverter típus is lekerült a szolgáltatók HMKE engedélyes listájáról. A jó hír, hogy a SolarEdge inverterei továbbra is rajta vannak a listán.

Elfogadott inverterek listája

 

Célunk, hogy minden napelemes rendszerre vágyó érdeklődő naprakész információk alapján dönthessen.

 

Friss hír

 

Nemrégiben megkapták az engedélyt a 25 és 27.6 kVA csatlakozási teljesítményű SolarEdge inverterek is, melyek kiválóan alkalmazhatók 20 kW fölötti rendszerekhez.

 

Pályázóknak

 

A SolarEdge inverterei hitelesített ammónia ellenállósággal rendelkeznek, mely tulajdonság elengedhetetlen a most érvényben lévő állattartó telepek pályázatainál beépítendő inverterekhez.

 

Ammónia ellenállóságról leírás.

 

Az aktuális HMKE engedélyes listák itt elérhetők:

 

ELMŰ/ÉMÁSZ 

EON 

EDF/DÉMÁSZ 

 

Kérdése lenne? Hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 27 548 440-es telefonszámon vagy írjon nekünk az info@wagnersolar.hu e-mail címre!

 

Szívesen értesülne aktuális híreinkről, pályázatokról, akciókról?

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

 

 

 


Sztenderdizált gépkocsibeálló magánszemélyeknek, vállalatoknak, önkormányzatoknak, bevásárló központoknak.

A termék jelenleg nem rendelhető!

Sokak tetszését elnyeri a napelemes autóbeálló, hiszen ez egy egyedi  megoldás.

 

 • Engedély nélkül építhető (max. 2 férőhelyes, magáncélra használt gépkocsibeálló)
 • Kompatibilis a legtöbb napelemmel.
 • Tervezést és strukturális elemzést végzünk a gépkocsibeállókhoz.
 • 10 év garancia 

 

 

Magánszemélyeknek ideális gépkocsibeálló:

 

1 férőhelyes gépkocsibeálló  2 férőhelyes gépkocsibeálló 

 

Schletter - napelemes autóbeálló metszet

 

Néhány fotó a Construmán kiállított napelemes autóbeállóról!

 

Gépkocsibeálló alternatívák:

 

1 soros elrendezés:

napelemes autóbeálló 1 autónak

 

2 soros elrendezés :

 

napelemes autóbeálló több autónak

 

További műszaki információk!

 

 

Előnyök - összefoglalás

 

Magánszemélyeknek, végfelhasználóknak 

 

 • Ideális felületet biztosít napelemes rendszer kiépítéséhez, amely akár a gépkocsibeálló teljes fedését megoldja.
 • Kényelmet és védelmet nyújt Önnek és gépjárművének, hiszen minden évszakban véd az időjárás viszontagságaitól, legyen az ónos eső, hó, jégeső, vagy forró nyári napsugárzás.
 • A járműből való ki- és bepakolásakor véd az eső ellen.
 • Optimális megoldás 1-2 db gépkocsibeálló esetére is.
 • Elektromos töltőállomás építhető ki az gépkocsibeállóhoz, így újratöltheti elektromos autóját, motorját.

 

 Minta - napelemes kocsibeálló

 

Önkormányzatoknak

 

 • Fejlett infrastruktúra kiépítése a jövő mobilitásának támogatására.
 • Vonzó és innovatív képet ad a városnak
 • Értéket képvisel, hiszen előmozdíthatja a környék fejlődését.
 • Vizuális és funkcionális többletet ad a turizmusnak.
 • Jelentős zaj és kipufogógáz csökkenés érhető el a városközpontokban.
 • Magasabb levegő minőség
 • Munkahelyteremtés az elektromos autózásnak köszönhetően.
 • Aktív hozzájárulás a CO2 kibocsátás csökkentéséhez, így elősegítve, a kitűzött 20%-os csökkentési célt Európában, 2020-ig.
 • Mutasson jó példát és járjon az élen települése! 

 

 

Bevásárló központoknak

 

 • Kibővített szolgáltatás ügyfeleinek, a téli időjárással szemben védő parkolóhelyeknek köszönhetően, amelyek nyáron hűvös, árnyékos helyet biztosítanak.
 • A járműből való ki- és bepakolásakor véd az eső ellen.
 • Az ügyfelek tovább fognak maradni.
 • Pozitív és innovatív képet ad.
 • Környezetbarát és szén-dioxid semleges.
 • Meglévő parkolóhelyek gazdaságos hasznosítása a napelemes rendszerek segítségével, az optimális kihasználás végett.
 

 

A termék jelenleg nem rendelhető!

Kérdés esetén hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 27 548 440-es telefonszámon vagy írjon nekünk az info@wagnersolar.hu e-mail címre. 

 


A Schletter speciális eszközének segítségével megvédheti értékes napelemeit a lopással szemben. Mindazon ügyfeleinknek ajánljuk, akik biztonságban szeretnék tudni az egyébként könnyen megközelíthető napelemes rendszerüket. Ha huzamosabb ideig felügyelet nélkül kell hagyni a rendszert, mindenképpen válassza a biztonságnak ezt a könnyen megvalósítható módját.

Schletter lopás elleni védelem


Legfőbb termékelőnyök: 1. könnyen és gyorsan kivitelezhető
 2. megbízható biztonságot nyújt
 3. alig észrevehető
 4. bármikor bővíthető a rendszer
 5. versenyképes, kedvező árú
 6. korábban telepített rendszereknél utólag is elvégezhető
 7. nincs szükség hozzá speciális csavarokra
 8. nem oldható hagyományos szerszámmal csak elektromos vágószerszámmal (mely nagy zajjal és időráfordítással jár).
 9. a keskeny modullefogatónak köszönhetően fogóval sem lehet bontani

Egy napelemes rendszer hosszú távú befektetés. Ügyfeleinknek a legjobbat szeretnénk nyújtani, így most a lopás elleni védelmet ajándékba adjuk a megvásárolt napelemes rendszerhez. Kérje árajánlatunkat!


További információval és ajánlatunkkal kapcsolatban keresse napelemes tanácsadóinkat az info@wagnersolar.hu e-mail címen vagy a +36 27 548 440-es telefonszámon!
Különleges többlettel gazdagodnak azok az ügyfeleink, akik a SolarWatt napelemeket választják. A német gyártó prémium partnereként 2016 januárjától minden napelemet 5 éves teljes körű biztosítással kínálunk ügyfeleinknek.

SolarWatt napelemek 5 év teljes körű biztosítással

 

Hagyományos SolarWatt napelemeinkre 12 év termékgaranciát, míg az üveg-üveg napelemekre 30 év termékgaranciát vállalunk. 

 

Komplett védelem, röviden így jellemezhetjük azt az extra biztosítást, amely az első 5 évre vonatkozik és a teljes napelemes rendszert magában foglalja.*

 

 

Mire is terjed ki maga a biztosítás?

 

 • lopás
 • időjárás okozta károk pl. jégeső, villámcsapás
 • káresemény okozta termeléskiesés
 • mechanikus és elektromos káresetek

 

 

Részleges kár esetén a biztosító állja a javítás költségeit. Teljes megsemmisülés esetén pedig visszafizeti a teljes napelemes rendszer árát.

 

A biztosítás magában foglalja az üzemzavar és a csökkent-hozam biztosítást is, tehát ha a rendszer üzemzavar miatt nem termelt vagy rossz volt az időjárás, nyugodtan forduljon a biztosítóhoz. Tehát a kiesett termelést visszatéríti a biztosító.

 

A dupla biztonság garantált! Kell ennél több?

 

Bővebb információ az 5 éves biztosításról

 

Kérjen árajánlatot egy megbízható és minőségi napelemes rendszerre!

 

Kérdése van? Írjon nekünk az info@wagnersolar.hu e-mail címre vagy hívjon minket a +36 27 548 440-es telefonszámon!

 

* Az 5 éves biztosítás a földre telepített napelemes rendszerekre nem vonatkozik!

 


2016 február 23-án 9 órától egy újabb oktatással várjuk partnereinket. Már több visszajelzést kaptunk, hogy igény van SolarEdge képzésre, hiszen egyre nagyobb a kereslet a speciális inverterekre.
Az előadást a SolarEdge szakértője tartja, aki egyenesen a SolarEdge-től látogat el hozzánk, hogy átadhassa a hasznos információkat.

SolarEdge képzés. Ne maradjon le!

 

A 2016-os oktatássorozatunk egy SolarEdge képzéssel folytatódik tovább.

 

A nagy érdeklődésre tekintettel, egy külső helyszínen szervezzük a programot. Az oktatás angol nyelven zajlik majd magyar tolmácsolással.

 

Februári oktatásunk középpontjában a SolarEdge technológia áll

 

A SolarEdge technológia különlegessége, hogy vegyes tájolással vagy akár különböző típusú modulokat jól kombinálhatunk. Az árnyékolás általi termelés kiesés nagymértékben csökkenthető, továbbá maximalizálhatjuk a tetőfelület kihasználtságát. Nem utolsó sorban a gyártó inverterei beépített távfelügyeleti rendszerrel rendelkeznek, melynek segítségével minden egyes modul termelése külön felügyelhető.

 

Amennyiben Ön is találkozott már olyan problémákkal, melyekre a SolarEdge megoldást nyújthat, vegyen részt oktatásunkon és győződjön meg a fent említett technológia előnyeiről.

 

Időpont:  2016. február 23. (kedd) 9:00-15:00

Jelentkezési határidő: február 16. (kedd) 17:00

Regisztráció 8.30-tól


A tematika hasonló lesz, mint a tavalyi évben.

 

Az oktatás témakörei:

 

 

 1. Solar Edge rövid bemutatkozása
 2. Solar Edge technológia bemutatása
 3. Inverterek és modulok
 4. Kiegészítő termékek
 5. Példák kis-, közepes-, és nagyobb méretű rendszerekhez
 6. Távfelügyeleti rendszer megismerése
 7. Biztonsági megoldások
 8. Telepítés és beüzemelés
 9. Szerviz lehetőségek és tanácsok
 10. Kérdések és válaszok

 

 

A képzés helyszíne a Holiday Beach Budapest Hotel (1039 Budapest, Piroska utca 3-5) 

Parkolás: ingyenesen a hotel parkolójában 

Ellátás: Büféebéd: Salátabár, 2 féle leves, 4 féle főétel, kávé/tea és üdítő/víz 

Részvétel díja: bruttó 12.000 Ft. A részvételi díj befizetése előre utalással történik, melyet a 10401103-11010962-00000000 bankszámlaszámra várunk. A megjegyzésbe kérem írja be, hogy SolarEdge képzés. Fizetési határidő február 16.-a 17 óra. A határidő elmulasztása esetén a részvételt nem tudjuk garantálni. A befizetett összegről a számlát az oktatáson kollégáink adják át. 

 

A programom való részvétel regisztrációhoz kötött. Amennyiben az Ön érdeklődését is felkeltette az előadás, kérem, jelezze részvételi szándékát az orsolya.beleznai@wagnersolar.hu e-mail címen. Az oktatás elsősorban partnereink részére szervezzük, de nyitottak vagyunk új kapcsolatok kiépítésére is.

 

Vélemények az előző SolarEdge képzésünkről:

 

„Nagyon hasznosnak tartom. (Jó az ötlet!) Óriási!” (név nélkül)

 

„Nagyon hasznos volt, sok új információt kaptam.” (Reck Tibor)

 

„Érdekes, újszerű napi szinten felmerülő problémákra adott megoldást az új technológia. Valószínű a jövőben sűrűbben találkozunk ezzel a megoldással.” (Fehér János)

 

„Követhető, érthető, jó színvonalú. Szükségesnek érzem, hogy tervezői, kivitelezői szinten is elérhető legyen.” (Furulyás László)

 

„Hasznos az előadás, eddig nem hallott információkat közölt, amit későbbiekben tudunk alkalmazni” (név nélkül)

 

 

Kérdése lenne? Hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 27 548 440-es telefonszámon!

 


A német partnerünk, akiktől a tartószerkezetet szállítjuk, bennünket hoz fel pozitív példaként.

Nézzük miről is ír a Schletter:

Upsz! Schletter tart, az épület sajnos nem.

 

A csalódás biztosan nagy volt. A magyar vihar nem hagyott esélyt a kis pajtának. A napelemes tartószerkezet egyértelműen stabilabb volt.Magyar kollégáink a pajta átépítését biztosan másként tervezték. A vihar semmibe vette a napelemes kivitelezés célját és összedöntötte a még nem teljesen felújított épületet. Mint az egyértelműen látható, legalább a Schletter napelemes tartószerkezet sértetlen maradt.

 

 

Schletter tartószerkezet   Schletter tartószerkezet

 

Azt, hogy mi Magyarországon nagy sikert is elérünk, jól mutatja partnerünk, a Wagner Solar Hungária Kft projektje: Hajdúszoboszlón egy 66,78 kW-os AluGrid 15°-os lapos tetőre szerelt napelemes rendszert telepített sikeresen, mely kiállta a vihar megpróbáltatásait.

 

napelemes rendszer   napelemes rendszer      

   Eredeti cikkből fordítva


A megbízható napelemes rendszerek

Mint minden iparágban, napelemes gyártókból is Dunát lehetne rekeszteni. De mégis mi alapján döntsük el, hogy melyiket is válasszuk? Ilyenkor jön a kutatómunka, amiből nem hagyhatjuk ki a teszteket és minősítéseket, amik nagy segítségünkre lehetnek.

"Ha egy termék megvásárlásán gondolkozunk, akkor igen sokat számíthat egy-egy pozitív vélemény, ajánlás vagy tanúsítvány. Ha mobiltelefont szeretnénk, akkor általában felkeressük az interneten elérhető termékteszteket. Ha hűtőgépet vásárolunk, akkor megvizsgáljuk a különböző értékeléseket. És ez bizony nincs másképp a napelemekkel sem." 

 

Tovább a részletekhez!


Napelem - tesztek és minősítések


Kattintson a képre és olvassa el cikkünket!

 

Kérdése van? Írjon nekünk az info@wagnersolar.hu e-mail címre vagy hívjon minket a +36 27 548 440-es telefonszámon!


Az üvegházhatású gázok komoly környezeti problémát okoznak a Földön. Lehet, hogy van rá megoldás. Hogy mi áll a legújabb kutatás hátterében? Röviden és tömören a víz alatti napelem.

„A nap energiáját ma már több dologra is felhasználhatjuk. Ennek köszönhetően mi magunk állíthatunk elő elektromos áramot és meleg vizet, valamint a különböző elektronikai eszközök esetében is alkalmazhatjuk. És mindezek mellett a Stanford Egyetem által nemrég közzétett tanulmány szerint a napelem az üvegházhatásra is megoldást kínálhat.”

 

Tovább a részletekhez!

 

Harc az üvegházhatás ellen!

 

Kattintson a képre és olvassa el cikkünket!

 

Kérdése van? Írjon nekünk az info@wagnersolar.hu e-mail címre vagy hívjon minket a +36 27 548 440-es telefonszámon!


Hány napelemre van szükség egy háztartás áramellátására?

A kérdésre a választ könnyedén megadjuk, amennyiben tudjuk, hogy mennyi az Ön havi villanyszámlája. De ezt most Ön is kiszámolhatja egy kattintással.

Napelem kalkulátor

 
Ön már a napelem mellett döntött? Vagy még egyelőre hezitál, de kíváncsi lenne pontos paraméterekre? Mai cikkünkben a tervezéshez nyújtunk segítséget. Szót ejtünk a befolyásoló tényezőkről, és két példát is bemutatunk.
 
 
napelem kalkulátor
 
 
Kattintson a képre és olvassa el cikkünket!
 
 
Kérdése van? Írjon nekünk az info@wagnersolar.hu e-mail címre vagy hívjon minket a +36 27 548 440-es telefonszámon!
 

Manapság mindenki megújul. Ezt tette a Budapesti Kolping Katolikus Általános Iskola és Gimnázium is 2015-ben. Nagy fejszébe vágták a fejüket, úgy döntöttek, hogy teljes mértékben megújítják épületüket és ezzel hosszú távon egy energiahatékonyabb működést biztosítanak az intézménynek és pozitív példát mutatnak az ott tanuló diákoknak.

 

Megújult a Budapesti Kolping Katolikus Általános Iskola és Gimnázium

 

A beruházást Európai Uniós támogatásból valósították meg, az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszerén keresztül. Az intézmény 102.865.923 Ft támogatásban részesült.A projekt teljes elvégzése 1,5 évet vett igénybe. Cégünk, a Wagner Solar Hungária Kft. vállalta a pályázat lebonyolítását és alvállalkozókkal a teljes munka megvalósítását.

 

A környezetszennyezés csökkentését és az épület energiatakarékos működtetését tűzték ki célul.

 

Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan, vallja a Budapesti Kolping Katolikus Iskola, amit ezzel a beruházással megvalósított. Az Iskola Huba utca 6. szám alatt található 1830 nm-es épülete több egységből álló, önálló épület, mely önmagában is indokolta a projektet.

 

A korábban „G” energiaosztályba sorolt iskola a projektnek köszönhetően elérte az „A+”, vagyis a „különlegesen energiatakarékos” kategóriát.

 

A beruházás során az alábbi felújításon esett át az épület:

 

Az iskola külső falait leszigetelték, új nyílászárók kerültek a régiek helyére és világítás korszerűsítésre is sor került, így az iskola ezentúl energiatakarékos izzókat használ mindennapjaiban. Az épület fűtésrendszere is megújult, kondenzációs gázkazánok kerültek beszerelésre, mely a fűtést és melegvíz ellátást is biztosítják.  

 

Az energiatakarékossági törekvéseket segíti, hogy a tetőre felkerült egy 26 kW-os napelemes rendszer, mely 104 db 250 Wp-es modulból áll. A napelemes rendszernek köszönhetően az iskola akár több, mint 28.000 kWh villamosenergiát spórolhat meg évente.

 

Kolping katolikus Szakiskola napelem rendszer

 

Kolping katolikus Szakiskola inverter

 

A projekt eredménye

 

 

 • az üvegházhatású gázok kibocsátás csökkenése 49,010 tonna/év,
 • megújuló energiahordozó felhasználás növekedése (villamosenergia-termelés) 0,0297 GWh/év,
 • megújuló energiahordozó felhasználás növekedése 106,920 GJ/év,
 • energiahatékonyság növelés révén megtakarított éves elsődleges (primer) energiahordozó mennyisége 723,900 GJ/év.Büszkék vagyunk arra, hogy részt vehettünk a beruházásban és mindent megteszünk azért, hogy Magyarországon egyre több ember forduljon az energiatakarékos, megújuló megoldásokhoz.

 

Bízunk benne, hogy a jövőben további iskolák, óvodák, intézmények és családi házak lakói döntenek a megújuló energiaforrások mellett.

 

Kérdése van? Írjon nekünk az info@wagnersolar.hu e-mail címre vagy hívjon minket a +36 27 548 440-es telefonszámon! 


Napelemet szeretne vásárolni, de nem tudja mi a jó választás? Egy olyan lehetőségre vágyik, ami éveken keresztül biztosít minőségi működést? Ami ellenáll az időjárás viszontagságainak? Akkor engedje meg, hogy bemutassuk Önnek a SolarWatt napelemet, amely az egyik lehető legjobb választás.

SolarWatt napelem - Minőség, garancia, megbízhatóság

 

A napelemekből nem érdemes a legolcsóbbat választani. Ugyanis ez a nagyszerűnek látszó lehetőség sokszor igen gyenge minőséget rejteget. Éppen ezért ez sokkal nagyobb befektetést igényel, hiszen hamarabb lesz vele komolyabb probléma, hamarabb válhat szükségessé a kicserélése. A SolarWatt napelem azonban a tökéletes minőséget garantálja.

 

De mégis hogyan?

 

A hagyományos panelek üveg előlappal és speciális fóliaréteg hátlappal rendelkeznek. Ezzel ellentétben a SolarWatt napelem az ún. üveg-üveg technológiával készül. A napelem cella 2 mm edzett vastag üvegbe van beleágyazva.

 

És ez miért jó?

 

Ennek a különleges technológiának köszönhetően Ön nem fog csalódni a napelemben. Ez ugyanis biztosítja a kifogástalan minőséget, a magas hozamot és a hosszú élettartamot. Emellett

 

 • rendkívül terhelhető,
 • kevésbé tükröződik,
 • igazán biztonságos,
 • jobban tűri a változatos környezeti hatásokat,
 • 100%-ban védett a PID-vel (potenciál okozta teljesítményromlás) szemben, és
 • ellenáll az ammóniának, a jégesőnek és a sós párának.Kíváncsi az üveg-üveg modul műszaki paramétereire? Nézze meg a magyar nyelvű adatlapot! 

 

Ki áll a háttérben?

 

A SolarWatt napelemet a drezdai cég gyártja. Ez az 1993-as megalakulása óta egyenesen az élre tört, és mára piacvezetővé vált. Ha valaki kifogástalan minőségű napelemre vágyik, annak elkerülhetetlen ez a németországi gyár.

 

Mi garantálja a minőséget?

 

A drezdai cég a megbízhatóságot biztosítja. Ezt alátámasztja, hogy a SolarWatt napelemekhez 30 éves termékgarancia és 30 éves teljesítmény garancia (87%-os) jár. Garancia idejével a gyártó magasan kitűnik versenytársai közül. További 5 éves teljes körű biztosítás vár mindazokra, akik az üveg-üveg napelemet választják.

 

Részletes információk az 5 éves teljes körű biztosításról.

 

SolarWatt napelem teljesítmény garancia

 

A SolarWatt napelem mindenki számára kitűnő választás, aki minőségi és megbízható lehetőségre vágyik. Ez a polikristályos megoldás ugyanis rendkívül tartós és jól ellenáll a környezeti változásoknak.

 

Végezetül egy videó, mely bizonyítja a SolarWatt napelemek strapabíróságát.

 

 
Kérdése van? Írjon nekünk az info@wagnersolar.hu e-mail címre vagy hívjon minket a +36 27 548 440-es telefonszámon!

Napelem szerelése esetén a hálózatra visszatápláló napelemes rendszert be kell jelenti a területileg illetékes áramszolgáltatóhoz. A hazai szolgáltatók, az E.ON, az EDF és az ELMŰ esetében részben eltérő a bejelentés folyamata. Blogbejegyzésünkben összegyűjtöttük mind a három szolgáltató feltételeit, hogy minden szükséges információt megtalálhasson egy helyen.

Napelem - Az áramszolgáltatói ügyintézés menete

 

 

A napelemes rendszer engedélyeztetése szolgáltatónként eltérő. Bogbejegyzésünkben összegyűjtöttük, hogy a különböző szolgáltatóknál milyen típusú dokumentumokat kell leadni. Célunk, hogy mindenki megtalálja azt az információt, amire szüksége van. Sőt, nem kell megijedni az ügyintézés folyamatától sem, ügyfeleinknek mi intézzük az engedélyeztetést.

 

Egy jó tanács. Az ügyintézés folyamata, ahogy majd cikkünkben is látható, 2-3 hónapot vesz igénybe. Ezt sajnos felgyorsítani nem tudjuk. Viszont az, aki még a szerződéskötés vagy a végleges döntés előtt elindítja az engedélyeztetést, időt spórolhat. Ez mindenféle kötelezettség és költség nélkül megtehető! 
Kattintson a képre és olvassa el cikkünket!
 


Napelemes rendszer engedélyeztetése

 Az engedélyeztetés folyamatábráját is elkészítettük!

 

 

Kérdése van? Írjon nekünk az info@wagnersolar.hu e-mail címre vagy hívjon minket a +36 27 548 440-es telefonszámon!


A napelemes rendszerek legfontosabb része maga a napelem, hiszen ennek köszönhetően tudjuk átalakítani a nap energiáját a háztartásban használható árammá. Ahhoz, hogy a lehető legnagyobb hatásfokot érhessük el, megfelelően beállított tartószerkezetre és rögzítésre van szükség.

A tökéletes hatásfok – a megfelelő rögzítés

 

Manapság a lehetőségek széles tárháza áll előttünk, hogy hova helyezzük el napelemeinket és hogyan is rögzítsük.

Összegyűjtöttük, hogy mire kell odafigyelni. 

 

Kattintson a képre és olvassa el cikkünket!  

 
SolarWatt napelem és rögzítéstechnikája
 
 
Kérdése van? Írjon nekünk az info@wagnersolar.hu e-mail címre vagy hívjon minket a +36 27 548 440-es telefonszámon!   
 

Lezárult egy újabb iskolai projektünk. A tatai Kőkúti Általános Iskolában telepítettünk egy 50 kW-os rendszert, melynek köszönhetően az iskola éves villamos energia fogyasztása 52.400 kWh-val csökken.

Napelemekkel bővült a tatai iskola 

 

Mindig nagy öröm számunkra, ha iskolák, óvodák vesznek részt egy megújuló projektben. Idén, többek között a Tatai Kőkúti Általános Iskola valósított meg a segítségünkkel egy 198 db panelből álló napelemes rendszert. Két épületre helyeztük el a napelemeket, az iskola tetejére 77 db, míg a tornateremre 122 db került felszerelésre. A lapos tetőre telepített napelemeket Schletter Alugrid rögzítés technikával szereltük. Az 50 kW-os rendszer lelke 3 db Fronius inverter.

 

A pályázati támogatásból megvalósult projektet hosszas előkészület előzte meg. A rendszer telepítését októberben, mindössze 2 hét alatt valósították meg kollégáink.

 

A kivitelezés képekben:

 

Napelem tetőre rakodása

 

napelem tartószerkezet - tata

 

napelem ráhelyezése a tartószerkezetre - tata

 

napelemek a Kőkúti Általános Iskola tetején

 

napelem rögzítéstechnika - Schletter Alugrid

 

Fronius inverterek a Kőkúti Általános Iskolában

 

napelemek a tornaterem tetején - Kőkúti Iskola

 

Kérdése van? Írjon nekünk az info@wagnersolar.hu e-mail címre vagy hívjon minket a +36 27 548 440-es telefonszámon!   


Napelem a gyakorlatban - egyszerűen & érthetően.
Néha érdemes visszatérni az alapokhoz, hiszen nem lehet mindenki szakértő a napelemes témakörben.

Napelem a gyakorlatban - egyszerűen & érthetően

 

A napelemes rendszerek telepítése és az ehhez szükséges eszközök sokak számára ismertek már. Azonban többekben felmerülhet a kérdés, hogy hogyan tovább? Mi történik a telepítés után? Hogyan zajlik a napelemek áramtermelése a gyakorlatban?

 

Kattintson a képre és olvassa el cikkünket

Napelem rendszer a gyakorlatban
 
 
 
 
Kérdése van? Írjon nekünk az info@wagnersolar.hu e-mail címre vagy hívjon minket a +36 27 548 440-es telefonszámon!  

A világ áramellátása napelemekkel? Lehetséges. És nem kell attól aggódnunk, hogy minden tele lesz napelemekkel. Megmutatjuk, hogy mekkora területre lenne szükség, hogy csak napenergiából termeljük meg a szükséges energiamennyiséget.

A világ áramellátása napelemekkel

 

Nézzük, hogy mekkora területre kellene napelemeket elhelyezni, hogy a világ teljes energiafogyasztását megújuló energiával állítsuk elő. 

 

Kattintson a képre és olvassa el cikkünket!

 
A világ áramellátása napelemekkel
 
 
Kérdése van? Írjon nekünk az info@wagnersolar.hu e-mail címre vagy hívjon minket a +36 27 548 440-es telefonszámon! 

A napelemes rendszer lelke az inverter, így nem mindegy, hogy mit választunk. Igényektől, felhasználástól, helyszíntől függően sok paraméterre érdemes odafigyelni.

Hogyan válasszunk invertert? Hét szempont, amire érdemes figyelni!

 

Összegyűjtöttük azokat a fő tényezőket, amikre érdemes odafigyelni az inverter kiválasztásakor. 

 
 • A megfelelő fajta
 • Hatásfok
 • Technológiák
 • Élettartam
 • Garancia
 • Kommunikáció
 
 

 Kattintson a képre és olvassa el cikkünket!

 
 
 
Hogyan válasszunk invertert
 
 
Kérdése van? Írjon nekünk az info@wagnersolar.hu e-mail címre vagy hívjon minket a +36 27 548 440-es telefonszámon! 
 

Ezzel kell szembenézni annak, aki olcsó napelemet vásárol!

Mindennek megvan az előnye és a hátránya. Nézzük mivel kell számolnunk abban az esetben ha a legolcsóbb napelem mellett döntünk.

Ezzel kell szembenézni annak, aki olcsó napelemet vásárol!

 

Összegyűjtöttünk néhány buktatót, amit érdemes figyelembe venni a napelemes rendszer megvásárlása előtt.

A napelem a rendszer alapja, így érdemes az ár mellett a minőséget is megvizsgálni. Soha ne feledkezzünk meg arról, hogy hosszú évtizedekre szolgálnia kell ennek a rendszernek, így fontoljuk meg jól a döntést. Az olcsó néha drágább.

 

Kattintson a képre és olvassa el cikkünket!


 
Drága vagy olcsó napelemet válasszak?
 
 
Kérdése van? Írjon nekünk az info@wagnersolar.hu e-mail címre vagy hívjon minket a +36 27 548 440-es telefonszámon! 

Sokan teszik fel a kérdést, hogy mennyi idő alatt fog megtérülni napelemes rendszerük. Kicsit számolgattunk

Mennyi idő alatt térül meg a napelem ára?

 

Ügyfeleinknek mindig azt mondjuk, hogy ne a megtérülést számolgassák, hanem a hosszú távú előnyöket vegyék figyelembe. A napelemes rendszernek nincs extra költség vonzata az évek során, hanem szín tiszta energiát termel nekünk. Sőt, otthonunk értékét is megnöveli. 

 

 

Na de nézzük mit mutatnak a számok.

 

 

Kattintson a képre és olvassa el cikkünket!

 
 
mennyi idő alatt térül meg a napelem ára
 
 
 
Kérdése van? Írjon nekünk az info@wagnersolar.hu e-mail címre vagy hívjon minket a +36 27 548 440-es telefonszámon! 
15 SZEP
15

Napelem Nyílt Nap – Középpontban az ingyenes áramtermelés

Nyílt Nap sorozatunk második hetén, a napenergia hasznosítást folytatva, az idei év slágerével foglalkozunk, a napelemekkel.

Napelem Nyílt Nap – Középpontban az ingyenes áramtermelés

 

Időpont: 2015. Szeptember 18

 

Helyszín: 2120 Dunakeszi, Fóti út 92. Wagner Solar Hungária Kft. bemutatóterem

Időpont: 9-16:30 (előre egyeztetett időpont esetén akár későbbi időpontig)

 

A Nyílt Napra előzetes bejelentkezés szükséges, a várakozást elkerülendő. Jelentkezzen be e-mailen az orsolya.beleznai@wagnersolar.hu-n vagy hívja a +36 27 548 440-es telefonszámot.

 

Napelem Nyílt Nap 2015.09.18 Dunakeszi bemutatótermünkben

 

Miről lesz szó:


 • Hogyan hasznosítható a nap energiája?
 • Napelemes rendszerrel 0 Ft-os villanyszámla?
 • Hogyan zajlik a napelemes ügyintézés?
 • Hogyan zajlik a napelem telepítése?
 • Hány napot vesz igénybe?
 • Mekkora felfordulással jár?
 • Hány év a rendszer élettartama?
 • Milyen karbantartási igénye van a rendszernek?
 • Milyen garanciaidővel számolhatnunk?
 • Ismerje meg a piacon elérhető legújabb inverter technológiát.
 • Innovatív német napelem, 30 év garanciával.
 • Tipikus hibák, melyek érdemes elkerülni.
 • 15 tévhit a napelemes rendszerekről.
 • Gyakorlati példák, referenciák.

 

 

Miért érdemes eljönni:


 • Személyre szabott, egyéni tanácsadás
 • Igények teljes körű felmérése
 • Ingyenes energetikai tanácsadás
 • Azonnali első körös árajánlat
 • Teljes körű szakmai tájékoztató
 • Kedvezményes ajánlat
 • Működés közben megtekinthető rendszer
 • Terméktípusok megtekintése élőben

 

Kollégáink, akikre számíthat:

       

 

Robotka Tamás

+36 70 610 3364 

tamas.robotka @wagnersolar.hu

Szombathelyi Tamás

+36 70 610 2313  

tamas.szombathelyi 
@wagnersolar.hu

Tóth Csaba

+36 70 386 2626

csaba.toth @wagnersolar.hu

Molnár Tamás

+36 70 610 3033 

tamas.molnar
@wagnersolar.hu
 

 

Hétköznap nem ér rá?

 

 

Találkozzunk Fűtéskorszerűsítési Nyílt Napunkon, október 17.-én, szombaton!

 

 

Ezen a napon szó lesz az általunk forgalmazott megújuló technológiákról, így kiválaszthatja, hogy melyik megoldás a legoptimálisabb költségei csökkentéséhez. Többek között megismerkedhet a napelem, napkollektor, hőszivattyú, biomassza és szellőzéstechnika lehetőségeivel.

 
Kérdése van? Írjon nekünk az info@wagnersolar.hu e-mail címre vagy hívjon minket a +36 27 548 440-es telefonszámon!       


A napelemes rendszer telepítése megfelelő szaktudást és odafigyelést igényel. Összegyűjtöttünk néhány buktatót, melyeket érdemes elkerülni.

10+1 dolog, amire feltétlenül figyelni kell napelemes rendszer telepítése esetén

 
Kattintson a képre és olvassa el cikkünket!
 
 
 
10+1 dolog, amire figyelni kell napelemes rendszer vásárlásakor
 
 
Kérdése van? Írjon nekünk az info@wagnersolar.hu e-mail címre vagy hívjon minket a +36 27 548 440-es telefonszámon!

Összegyűjtöttünk azokat a tévhiteket, melyek sokakat elrémítenek a napelemes rendszer megvalósításától. Pedig gyakran ezeknek az aggodalmaknak nincs is valóságalapjuk.

20 tévhit a napelemes rendszerekről

 

Kattintson a képre és olvassa el cikkünket! 

 
20 tévhit a napelem rendszerről
 
 

Kérdése van? Írjon nekünk az info@wagnersolar.hu e-mail címre vagy hívjon minket a +36 27 548 440-es telefonszámon!


Napelemek, smart panelek, eláruljuk mi a különbség.

Mitől lesz egy napelem „smart panel”? 
Napelem


Kérdése van? Írjon nekünk az info@wagnersolar.hu e-mail címre vagy hívjon minket a +36 27 548 440-es telefonszámon!    
15 AUG
28

Elindítottuk napelemes blogunkat. Azoknak ajánljuk, akik érthető és könnyed módon szeretnének informálódni a napelemes technológiáról és a legújabb trendekről.

Cikkeinket folyamatosan töltjük föl. Az első már meg is jelent.

Napelem blog

 

12 érv a napenergia mellett címmel jelent meg új blogunk első bejegyzése.

 

Blogunk célja, hogy érthető és könnyed módon, mégis szakmai tudásunkat beleadva szolgáltassuk az információkat azoknak, akiknek fontos a környezet védelme, érdeklődnek a legújabb napelemes trendek iránt vagy éppen napelemes rendszer vásárlása előtt állnak.

 

Kövessen minket a napelem.blog.hu-n és legyen naprakész!

 

Tovább az első bejegyzésre! 

 

http://napelem.blog.hu/2015/08/07/12_erv_a_napenergia_mellett

 

Kérdése van? Írjon nekünk az info@wagnersolar.hu e-mail címre vagy hívjon minket a +36 27 548 440-es telefonszámon!  


Ismerje meg, hogy milyen inverter típusok közül választhat. A videóból megtudhatja, hogy melyek a hagyományos-, a mikro- és az okos inverterek előnyei, illetve hátrányai. Úgy is tekinthetünk erre az anyagra, mint az inverterek fejlődésének bemutatására.

Inverter típusok

 

Hagyományos inverter, mikroinverter és SolarEdge inverter

 

Napelem és inverter kínálatunkkal is maximálisan alkalmazkodunk a kereslethez. 2002-es megalakulásunk óta folyamatosan megújulunk. A legmodernebb technológiát és a legjobb ajánlatot kínáljuk ügyfeleinknek, mind a termékekben, mind a szolgáltatásokban . Az igényeknek megfelelő termékeket kínáljuk, mindezt úgy, hogy rugalmasan, pontosan és tisztán dolgozunk.

 

 

Most, hogy egy kicsit megismert bennünket, tudjon meg többet az inverterekről is!

 

 

Kérdése van? Írjon nekünk az info@wagnersolar.hu e-mail címre vagy hívjon minket a +36 27 548 440-es telefonszámon!  


30 év gyártói termékgarancia a napelemre és 12 év az inverterre! Német minőség, élethosszig tartó megtakarítás. Megvalósítjuk álmai rendszerét tervezéstől a kivitelezésig! Ne késlekedjen tovább, használja fel az alanyi jogon járó állami támogatást!

Hozza ki napelemes rendszeréből a maximumot!


Amennyiben szeretné 0 Ft-ra csökkenteni villanyszámláját, jó helyen jár. 13 éves munkánk során, több, mint 800 családi házban, intézményben, cégnél csökkentettük az energiaköltségeket. Nem csupán a tervezést, hanem a teljes rendszer kivitelezését és a hálózati csatlakozási ügyintézést is ellátjuk, ezzel megkönnyítve az Ön életét. Kollégáinkkal ingyenesen konzultálhat és a helyszíni felmérést követően megtaláljuk a legoptimálisabb megoldást, mely időtálló és költséghatékony. Sokan nem tudják, hogy alanyi jogon vissza nem térítendő állami támogatást is igénybe vehetnek, melynek ügyintézésében szintén segítünk.


Számolja ki, hogy hány napelemre lenne szüksége!Legújabb technológia – magasabb teljesítmény


Napelemes rendszeréhez a SolarEdge invertereket ajánljuk, melynek köszönhetően akár negyedével megnövelheti napelemes rendszere teljesítményét.


Hogyan?


Ritkán tökéletes egy ház fekvése, tájolása, de árnyékolás is okozhat problémát egy-egy beruházásnál. Azonban ezek a problémák a legújabb technológiával megoldhatók. A SolarEdge inverrel a maximumot hozhatjuk ki rendszerünkből, hiszen az árnyékolás okozta teljesítménycsökkenés kiküszöbölhető, a rendszerbe több méretű, márkájú napelem is integrálható, így javíthatunk a hely kihasználáson és a későbbiekben is bővíthető marad a rendszer. Sőt, a monitoring rendszernek köszönhetően minden egyes modul termelése egyenként nyomon követhető, így a garancia is könnyebben érvényesíthető.


Napelem - évtizedekre garantált hatékonyság


A SolarWatt napelemeket Németországban gyártják és üveg-üveg paneljeire 30 év termékgaranciát ad a gyártó.


Mennyire strapabíró?


Hát ennyire:Összességében a SolarEdge inverterrel és a SolarWatt napelemekkel a hagyományos rendszerekhez képest akár 25%-os teljesítménynövekedést érhetünk el.


Ön is szeretne állami támogatást napelemes rendszeréhez?


Az állam alanyi jogon járó állami támogatási konstrukciókat kínál, melyek segítségével Ön is igénybe veheti a támogatást napelemes rendszere megvalósításához.


Éljen az állami támogatás adta lehetőséggel!


Jelentkezem az ingyenes konzultációra!


Kérdése van? Írjon nekünk az info@wagnersolar.hu e-mail címre vagy hívjon minket a +36 27 548 440-es telefonszámon! 


Lábléc - díjak és tanusítványokÚj gyártó napelemei színesítik kínálatunkat. A Németországban gyártott SolarWatt napelemek közül az üveg-üveg paneleket ajánljuk figyelmébe, melyekre a gyártó 30 év termékgaranciát biztosít.

SolarWatt üveg-üveg napelem


30 év termékgarancia, 30 év teljesítmény garanciával. A SolarWatt üveg-üveg napelemekkel hosszú távon tervezhetünk. Azoknak ajánljuk, akinek fontos a biztonság, a minőség és a garancia.


Ön a 10 év garanciát vagy a 30-at választaná? Ha gondolkozik a kérdésen, akkor van még egy indokunk, hogy a 30 év mellett tegye le a voksát. A SolarWatt üveg-üveg napelemek vásárlása esetén a gyártó 5 teljes körű garanciát biztosít, mely magában foglalja a természeti károk és lopás esetén a kártérítést, sőt a biztosítás a teljes rendszerre kiterjed, az invertert és a kábeleket is beleértve.


Bővebb információk a SolarWatt üveg-üveg napelemekről.


Akinek nem a garancia az elsődleges, hanem a jó ár-érték arány és a német minőség, annak a SolarWatt polikristályos napelemeit ajánljuk, 10 év termékgaranciával.


És ha mindez nem lenne elég... Hozzon ki 25%-kal magasabb teljesítményt napelemes rendszeréből SolarWatt napelemekkel és SolarEdge inverterrel!


Kérdése van? Írjon nekünk az info@wagnersolar.hu e-mail címre vagy hívjon minket a +36 27 548 440-es telefonszámon! 


2015. május 5-én az Európai Bizottság felülvizsgálatot indított, az EU és Kína közötti Napelem Kereskedelmi Megállapodásban (kötelezettségvállalás) rögzített, árkialakítási mechanizmusával (Bloomberg Index) kapcsolatban.

Büntetik az ázsiai napelemeket!


2015. május 29-én az EU, Tajvannal és Malajziával szemben, vizsgálatot indított az 'intézkedések kijátszása ellen' címszóval. A vizsgálat a dömpingellenes vámok megkerüléséről szól, amelyek a Kínában gyártott vagy onnan szállított napelem modulokra vonatkozik.2014-ben az európai napelemes piac 36%-kal csökkent: a 2013-as 11 GWp-ról, 7 GWp-ra. Az Európai Bizottság már jelezte, hogy feltehetően, a csökkenésnek megfelelően, a Kínából importált napelemek maximális mennyisége is csökkenni fog.


Az EU csalás elleni hivatala (OLAF) a hamis származási nyilatkozatok miatt egy helyreállítási intézkedésbe kezdett. Jelentések szerint, jelenleg 150.000 napelem panelt zároltak a rotterdami kikötőben. Az európai importőrök, akik csalást követnek el, súlyos szankciókra, akár börtönbüntetésre is számíthatnak.


A vámok 2015 decemberében hatályát vesztik a kötelezettségvállalással együtt. Azonban, várható, hogy a SolarWorld egy új felülvizsgálatot indítványoz, amelynek eredményeként, a vámok és a kötelezettségvállalások 2016-ban is hatályosak lesznek.


A Wagner Solar Hungária Kft. európai napelemek forgalmazásával foglalkozik, így a fentebb leírtak nem befolyásolják munkánkat és az Ön napelemes rendszerét.


Válassza a Solon vagy a SolarWatt német napelemeket, 10-30 év termékgaranciával.


A német, fejlettebb technológiájú SolarEdge invertereket, 12 év termékgaranciával.


A német Schletter tartószerkezetet.


13 éves tapasztalatunkkal garantáljuk Önnek a kiváló áramtermelést, magas hozamot, hosszú garanciát, éveken át tartó biztos működést. 

 

Kérdése lenne? Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az info@wagnersolar.hu e-mail címen, vagy hívjon minket a +36 27 548 440-es telefonszámán!  Várjuk jelentkezését.


A rendszeres kiadások között általában az energiaszámlák a legmagasabbak – az áram létszükséglet, amely nem olcsó, hacsak nem biztosítjuk azt magunknak.

Legtöbbünk számára az, hogy teljesen megszabaduljunk a villanyszámlától, lehetetlennek tűnik – az pedig, hogy ezt egy életre garantáljuk, már szinte fel sem merül.

Pedig létezik erre megoldás.

 

Napelemmel saját maga állíthatja elő azt az energiát, amelyre családjának a mindennapi életben szüksége van – a SolarEdge inverterekkel pedig minden eddiginél hatékonyabban maximalizálhatja a teljesítményt.

 

Mitől olyan egyedülálló a rendszer?

 

Egy napelemes rendszernek számos kényes pontja van, ahol az energia pocsékba mehet. Mi azonban olyan összeállítást kínálunk, amelynek minden pontját megerősítettük az optimalizálás érdekében.

 

A SolarEdge inverterek nem csak képesek akár 97,6%-os hatásfokot biztosítani: ezt hosszú évtizedeken keresztül teszik.

 

Az inverterre a gyártó 12 év garanciát biztosít, ami felár ellenében akár 25 évre bővíthető!

 

Akár 25%-kal nagyobb teljesítmény

 

Az inverter zökkenőmentesen működik együtt a teljesítmény optimalizálóval: így minden egyes modul teljesítményét egyedileg figyelemmel követi a rendszer.

 

A teljesítménycsökkenés kiküszöbölhető, nem okoz gondot az sem, ha egy-egy panel árnyékban van. A teljesítménynövekedés akár 25% is lehet.

 

Optimalizálóinkra szintén 25 év garanciát biztosít a gyártó!

 

 SolarEdge

 

Egy életen át szolgál.

 

A rendszer alapját csúcsminőségű német napelemek képezik – egy inverter akár 60 napelemet is képes kiszolgálni. Egy strangon a legkülönbözőbb dőlésszögű, tájolású, teljesítményű napelemek helyezhetőek el: a teljesítmény így is mindig maximális marad.

 

Napelemeink az időnek készültek. Egy ilyen eszköz tapasztalataink szerint 30 évig szolgálja biztosan Önt és családját – ezt nem csak ígérjük.

 

Ajánlatunkban 30 éves gyártói garanciát adunk napelemeinkre. Így biztos lehet abban, hogy hosszú évtizedekig nem lesz gondja a rendszerrel, amely folyamatosan csúcsteljesítményen szállítja majd az energiát.

 

Ön mennyit költene 30 év alatt energiára?

 

Mire költhetné azt az összeget, amit csak arra költ élete során, hogy áramot biztosítson otthonában? Nyaralásra, kocsira? Akár egy újabb lakásra?

 

A Wagner napelemes rendszer tökéletes alternatívát kínál. Olyan passzív, sőt, akár aktív házat hozhat létre, amely még többletenergiát is termelhet.

 

Nem csak arra garantáljuk, hogy legalább 25 évig nem lesz gondja rendszerére. Lehetőséget kínálunk arra is, hogy a hagyományos rendszereknél sokkal nagyobb teljesítményt nyerjen.

 

Maximális teljesítmény minimális befektetéssel

 

Biztonságot ajánlunk hosszú távra. Olyan energiatermelő rendszert, amely egy életre megszabadítja a villanyszámla terhétől egy egyszeri befektetéssel, amely már néhány év alatt bőven behozza az árát.

 

Kíváncsi rá, Önnek mennyi idő alatt térülne meg a rendszer ára? Nem rejtegetünk semmit, sőt – segítünk azonnal kiszámolni:

 

 

Ha szeretne egy biztonságos, stabil, kiemelkedő teljesítményű rendszert, amely ellátja árammal otthonát, kérje ajánlatunkat!

 

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat – csak ennyi kell ahhoz, hogy a fenntartható, környezetbarát és olcsó energiatermelés útjára lépjen:

 


 
 

Kérdése van? Írjon nekünk az info@wagnersolar.hu e-mail címre vagy hívjon minket a +36 27 548 440-es telefonszámon! 

 


Betekintést engedünk a kulisszák mögé és bemutatjuk, hogy hogyan is készülnek a SolarEdge optimalizálók. A SolarEdge inverter elengedhetetlen tartozéka az optimalizáló, mely minden egyes napelem panelre felkerül.

SolarEdge logo

Így készülnek a SolarEdge optimalizálók

  
Kérdése lenne? Hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 27 548 440-es telefonszámon vagy írjon nekünk az info@wagnersolar.hu e-mail címre.
15 MÁRC
13

2015. március 5-én lépett hatályba, a napelemes rendszerekre vonatkozó Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII.5.) BM rendelet.

Érdemes tájékozódni, mert  a rendelet   a napelemek területén is új szabályozást vezet be. Létai Lajos tűzvédelmi mérnök írásából idézve a következő szabályokat kell betartani a szereléskor:


„… a napelem modulok közvetlen közelében, a DC oldalon villamos távműködtetésű és kézi lekapcsolási lehetőséget kell kialakítani. A távkioldó egység kapcsolóját az építmény villamos tűzeseti főkapcsolója közvetlen közelében kell elhelyezni. A kapcsoló felett “NAPELEM LEKAPCSOLÁS” feliratot kell elhelyezni.


Abban az esetben, ha az épület homlokzatán helyezik el a napelemet, az épületre vonatkozó homlokzati tűzterjedési határértéket kell teljesíteni. Napelemes tetőfedés alkalmazása esetén a tetőfedésnek a héjalásokra vonatkozó tűzvédelmi követelményeket is teljesítenie kell.


Az épület főbejárata mellett kívülről a napelem jelenlétére utaló biztonsági jelet kell elhelyezni, amely lehet kívülről vagy belülről megvilágított, vagy utánvilágító (fluoreszkáló festékkel bevont) jel, amely legalább a vonatkozó műszaki követelményben meghatározott ideig és mértékben alkalmas a céljának megfelelő fény kibocsátására.”


Partnereink, és ügyfeleink megkaphatják a megfelelő tájékoztatást a szakemberektől, azon a képzésen, amit rövidesen tartunk. Ne mulasszák el elolvasni az új tűzvédelmi rendeletet, és ez ne riassza vissza a vásárlástól, mert egy szakember érti, mi a teendője. Ha mégis gondot okoz önnek a nehézkes megfogalmazás, kérdezze a meghívott szakértőnktől.


2015 március 10-én 9 órától egy újabb oktatással várjuk partnereinket. Ezúttal egy speciális inverterrel, a SolarEdge termékeivel fogunk foglalkozni, melynek különlegessége, hogy a beárnyékolt napelemek teljesítményét növeli. Az előadást a SolarEdge szakértői tartják, akik Csehországból látogatnak el hozzánk, hogy átadhassák a hasznos információkat.

Ne maradjon le a különleges tudásról!


A 2015-ös oktatássorozatunk márciusban tovább folytatódik. Mivel a tavalyi évben a napelemek iránt volt a legnagyobb érdeklődés, így idén is nagy hangsúlyt fektetünk a napelemes képzésekre.


A nagy érdeklődésre tekintettel, szokásunktól eltérően nem irodaházunkban, hanem egy külső helyszínen szervezzük a programot. Az oktatás angol nyelven zajlik majd magyar tolmácsolással.


Márciusi oktatásunk középpontjában a SolarEdge technológia áll


A SolarEdge technológia különlegessége, hogy vegyes tájolással vagy akár különböző típusú modulokat jól kombinálhatunk. Az árnyékolás általi termelés kiesés nagymértékben csökkenthető, továbbá maximalizálhatjuk a tetőfelület kihasználtságát. A SolarEdge rendszer megoldást nyújthat az idén márciustól kötelezővé vált tűzvédelmi szabályzásokra. Nem utolsó sorban a gyártó inverterei beépített távfelügyeleti rendszerrel rendelkeznek, melynek segítségével minden egyes modul termelése külön felügyelhető.


Amennyiben Ön is találkozott már olyan problémákkal, melyekre a SolarEdge megoldást nyújthat, vegyen részt oktatásunkon és győződjön meg a fent említett technológia előnyeiről.

 

Időpont:  2015. március 10. (kedd) 9:00-15:00

 

Jelentkezési határidő: március 5. (csütörtök) 17:00Az oktatás témakörei:


 1. Solar Edge rövid bemutatkozása
 2. Solar Edge technológia bemutatása
 3. Inverterek és modulok
 4. Kiegészítő termékek
 5. Példák kis-, közepes-, és nagyobb méretű rendszerekhez
 6. Távfelügyeleti rendszer megismerése
 7. Tűzvédelmi megoldások
 8. Telepítés és beüzemelés
 9. Szerviz lehetőségek és tanácsok
 10. Kérdések és válaszok


A képzés helyszíne a Fóti Kastélyban (2150 Fót, Vörösmarty tér 2.)

 

Parkolás: a sorompó előtti nyitott parkoló területén

 

Ellátás: Kávé, tea, üdítő, édes és sós sütemények valamint ebédidőben 3 fogásos ebéd (amennyiben különleges igénye van, mint például vegetáriánus vagy ételallergiája van, akkor kérem, azt jelezze)

 

Részvétel díja: bruttó 10.000 Ft. A részvételi díj befizetése előre utalással történik, melyet a 10401103-11010962-00000000 bankszámlaszámra várunk. Fizetési határidő március 5.-e 17 óra. A határidő elmulasztása esetén a részvételt nem tudjuk garantálni. A befizetett összegről a számlát az oktatáson kollégáink adják át. 

 

A programom való részvétel regisztrációhoz kötött. Amennyiben az Ön érdeklődését is felkeltette az előadás, kérem, jelezze részvételi szándékát az orsolya.beleznai@wagnersolar.hu e-mail címen. Az oktatás elsősorban partnereink részére szervezzük, de nyitottak vagyunk új kapcsolatok kiépítésére is.

 

Viszonteladók, figyelem!


2015-ben további hasonló napelemes képzéseket tartunk viszonteladó partnerek számára. Amennyiben Ön vagy munkatársai is szeretnének megismerkedni a napelemes rendszerek működésével, tervezésével, telepítésével és engedélyeztetésével, kérjük az orsolya.beleznai@wagnersolar.hu email-címre elküldött levelében jelezze részvételi szándékát. A képzésen a helyek száma korlátozott, ezért várjuk mielőbbi jelentkezését.

Kérdése lenne? Hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 27 548 440-es telefonszámon!

 

Szívesen értesülne aktuális híreinkről, pályázatokról, akciókról?

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

 


2015 február 28.-tól az alábbi SMA inverterek gyártása megszűnik. A rendelés ezen a héten még leadható, a későbbiekben más inverterek közül lehet majd választani.

SMA által megszüntetett inverterek:Helyettesítő termékek:A linkekre kattintva napelemes webáruházunkba  jut, ahol részletes termékinformációkat olvashat. 


Amennyiben Önnek a fenti megszűnő inverterek valamelyikére szüksége lehet a közeljövőben, kérem, írjon nekünk az adam.hazi@wagnersolar.hu e-mail címre vagy hívja Házi Ádám kollégánknak a +36 70 396 9304-es telefonszámon.


Számolja ki, hogy mennyi napelemre van szüksége!

Valószínűleg Önnek is az energiaszámlák jelentik a legnagyobb állandó kiadást.

Áram kell a modernélethez, de az áram nem olcsó – kivéve akkor, ha Ön állítja elő.

 

Képzelje el, hogy a villanyszámla jövő hónaptól teljesenkiesik a rezsiből. A legtöbb embernek ez az utópia határát súrolja.

 

De vannak emberek, akik már meg is valósították.

 

A napelemes rendszer nemcsak Önnek jó, hanem a Földnek és a jövőnknek is, mert környezetbarát. Telepítésével úgy csökkentheti az ökológiai lábnyomát, hogy közben minden egyes 0 Ft-os villanyszámlán elmosolyodhat.

 

Évtizedekre megszabadulhat a villanyszámlától egy egyszeri befektetéssel. A célunk az, hogy költséghatékony és környezetbarát alternatívát adjunk olyan embereknek, akik épp ezt keresik.

 

Rendszerünk 6 HSG napelmből áll, amelyekre gyártójuk tíz év termékgaranciát és 25 év teljesítménygaranciát vállal. A rendszer várhat éves teljesítménye 1600 kWh. Tartós, valóban időtálló termékről van szó, amely egy kissebb család teljes áramfogyasztását képes kiváltani, az áramköltségeket pedig így 0 forintra csökkenteni.

 

 

A nap minden percében aktívan pénzt spórol

 

A rendszer nettó 680 000 forintba kerül. Az oldalon talál egy számológépet, amellyel kiszámolhatja, hogy Önnek hány darab napelemre lenne szüksége.

 

Végeztünk egy példaszámítást, mely a megtérülést is tartalmazza.

 

A napelemes rendszerre 10 év termékgarancia van, tehát a legeslegrosszabb, legvalószínűtlenebb esetben is egy évtizedig nulla forintos villanyszámlája lesz.

 

Ha a 680 000 forintot elosztjuk, akkor évi 68 000 forintra jön ki a napelemes rendszer, ami havi 5 667 forint. Ha Önnek ennél nagyobb a villanyszámlája, akkor a rendszerünk a garantált minimális élettartammal is sokszorosan megtérül.

 

De általános tapasztalatunk, hogy egy ilyen minőségi napelem 30 évig szolgálja Önt. 30 évre kiszámolva évi 22 667 forintot kapunk, ami havi 1889 forintot jelent. Ez egy ebéd ára.

 

E fölött minden színtiszta nyereség.

 

 

Megbízható és kényelmes megoldás

 

A napelem kényelmes megoldás is, hiszen egyszerűen az épület tetőszerkezetén elhelyezhető, ahol a legjobban képes a nap energiáját összegyűjteni.

 

Előbb kiszámolt gazdaságosságán kívül legnagyobb erénye a megbízhatóság – egy ilyen befektetésnek csak akkor van értelme, ha Ön biztos lehet abban, hogy hosszú évtizedekig biztosította magának az áramtermelést.

 

És magabiztosan kijelenthetjük, hogy ezek a rendszerek nagyon tartósak, hiszen az elmúlt 13 évben több mint 700 rendszert telepítettünk már országszerte.

 

 

Passzívházakhoz is ideális

 

A Wagner Solar napelemes rendszere remekül felhasználható passzívházak építéséhez vagy felújításkor az energiaköltségek radikális lefaragásához.

 

Költségei már néhány éven belül megtérülhetnek, és nem utolsó sorban segít abban is, a jövőben egy fenntartható energiaforrásra támaszkodjunk.

 

Tervezze meg az alábbi kalkulátorral a saját rendszerét!

 

">


2015 január 1-től megváltoztak a Fronius inverter garanciális feltételei.

 Fronius gyártó módosította az invertereire vállalt garanciális feltételeket!


Ezentúl két opciót kínál az osztrák gyártó. Az egyik lehetőség, hogy az ügyfél marad a hagyományos 5 éves teljes körű garanciánál. A másik, hogy a 2+5 évet választja, melyből az első két év teljes körű garanciát kínál, a +5 éven belül pedig ingyenesen biztosítja az alkatrész utánpótlást. Az utóbbi esetben az alkatrész cseréjének a postaköltsége és a munkadíja az ügyfelet terheli.

Miért fontos ez Önnek?


Mert az idén januártól értékesített invertereket be kell regisztrálni a Fronius honlapjára. Erre a regisztrációra az első számla kiállításától számítva 2 év áll rendelkezésre. Aki túllépi a megadott 2 évet és elmulasztja a regisztrációt, az elveszíti a garanciát!

Ne feledkezzen meg a regisztrációról!


Az aktuális garanciális feltételekről ide kattintva tájékozódhat!

Kérdése lenne? Hívjon minket a +36 27 548 440-es telefonszámon vagy írjon nekünk az info@wagnersolar.hu e-mail címre!

 

Szívesen értesülne aktuális híreinkről, pályázatokról, akciókról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

 

 


Kíváncsi, hogy energiaigényének hány százalékát tudná kielégíteni egy napelem rendszerrel?

Napelem rendszerben gondolkozik, de a megvalósítás előtt számszerű bizonyítékokra van szüksége? Jó helyen jár! Ez az alternatív időjárásjelentés, megújuló energiákra vonatkozó adatokat gyűjt és mutat.

 

Az alábbi bannerre kattintva megtekintheti, hogy egy átlagos napelem rendszerrel (3 kWp csúcsteljesítményű) egy átlagos család (4 fő) villamos energia igényének hány százalékát lehet kiváltani.

 


A legfrissebb hírek szerint 2015 januárjától a napelem termékdíj köteles cikk lett, vagyis a kormány megadóztatja a napelemes rendszereket is. Ezzel az intézkedéssel környezetszennyező technológiaként bélyegezték meg a nap energiáját hasznosító, környezetbarát technológiát.

Támogatás helyett termékdíj a napelemekre

 

Míg külföldön pályázati pénzekkel, adókedvezménnyel támogatják a napelemes beruházásokat, addig Magyarországon megadóztatják. Egy napelemes rendszerrel csökkenthetjük CO2 kibocsátásunkat, hiszen a nap energiájából állítunk elő villamos energiát. Akár 100%-ban megtermelhetjük az elhasznált árammennyiséget, ezzel kiváltva a fosszilis és atomenergiát.

 

Az intézkedés hogyan érinti a lakosságot?

 

Az intézkedésnek köszönhetően a kormány, nemhogy támogatja a megújuló energiaforrások terjedését Magyarországon, inkább akadályokat állít. Január 1.-től a napelemekre 114 Ft/kg környezetvédelmi adót szabtak ki. Ez modulonként levetítve, 2000-2500 Ft-os áremelkedést jelent, ami egy átlagos napelemes rendszert körülbelül 50.000 Ft-al drágít meg.

 

Az áremelkedés annak köszönhető, hogy a napelemeket besorolták a III. kategóriába, vagyis a “Jelentős szennyezést okozó termék- és anyagáramok" kategóriába. Hogy miért, azt nem is értjük, hiszen a napelemek élettartama körülbelül 35-40 év és felhasználásuk célja a szén-dioxid kibocsátás csökkentése, így maximálisan környezetbarát és maga a panel is újrahasznosítható.

 

Ez az intézkedés nemhogy serkentené a lakosság lelkesedését a napelemes rendszerek megvalósítására, inkább elrettenti őket.

 

Hol van ebben a logika?

 

Az akkumulátorokat a “Szennyező termék és anyagáramok" vagyis II.-ik kategóriába sorolták, ami 57 Ft/kg termékdíjat jelent. E szerint a besorolás szerint a 100%-ban újrahasznosítható napelemek környezetszennyezőbbek, mint az akkumulátorok, melyek savat és mérgező nehézfémeket tartalmaznak. Az inverterekre és töltésszabályzókra is kiszabták a díjat, így egyértelműen elmondhatjuk, hogy azok jártak jól, akik a tavalyi évben megvalósították rendszerüket.

 

Nem csak a magánszemélyek, de a vállalkozások életét is megnehezíti ez az intézkedés. A kérdés már csak az, hogy hogyan kívánja tartani Magyarország az EU-nak tett környezetvédelmi vállalásait. Ha a megoldás az atomenergia, akkor nagy bajban vagyunk.

 

Bízunk benne, hogy a kormány újragondolja ezt az intézkedést és módosítják a szabályzatot.

 

Amennyiben kérdése lenne, hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 27 548 440-es telefonszámon vagy írjon nekünk az info@wagnersolar.hu  e-mail címre.

 

Forrás:

 

http://www.portfolio.hu/vallalatok/energia/ez_komoly_kornyezetvedelmi_termekdijat_vetettek_ki_a_napelemekre

 

http://www.greenfo.hu/hirek/2015/01/10/ujabb-hungarikum-zoldado-a-napelemekre

 

Szívesen értesülne aktuális híreinkről, pályázatokról, akciókról?

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

 


A hagyományos 60 cellás polikristályos napelemet Taiwanban gyártották. Kedvező ára annak köszönhető, hogy a kínai napelemvám alól mentes a termék. Számunkra fontos, hogy ügyfeleink elégedettek legyenek, így színvonalas szolgáltatásaink és elsőosztályú napelemeink mellett most kedvező árat is biztosítunk.

HSG 250-60P napelem


Akciós napelemünket bátran ajánljuk háztartási méretű rendszerekhez és nagy projektekhez egyaránt.


Napelemeink készletről azonnal szállíthatók.


Garancia: A gyártó 10 év termékgaranciát és 30 év teljesítmény garanciát biztosít.


Kedvezményes ár: 63.246 Ft (bruttó)


Kérjen árajánlatot napelemes rendszerre!


Letölthető fájlok:

HSG 60P napelem adatlapA német SMA a napelemes piac egyik legismertebb és legnagyobb múltú vállalata, mely inverterek és napelemes rendszerek monitorozó rendszereinek fejlesztésével, gyártásával és értékesítésével foglalkozik. Invertereit a nagy hatékonyság mellett hosszú élettartam és vonzó árak jellemzik.

Nagy megtiszteltetésként értékeltük, hogy az SMA együttműködési ajánlatot tett cégünknek, melyet örömmel elfogadtunk. A Wagner Solar Hungária Kft. így mostantól az SMA hivatalos magyarországi partnere.

 

Hivatalos SMA partnerek lettünk

 

Cégünk az SMA teljes termékválasztékával áll a kulcsrakész napelemes rendszereket igénylő lakossági érdeklődők, illetve – nagykereskedőként – viszonteladó partnerek rendelkezésére.

Jó hír, hogy immáron mindhárom hazai villamosenergia szolgáltató (ELMŰ-ÉMÁSZ, EDF-Démász, E-ON) felvette az SMA megbízható termékeit az engedélyezett, hálózatra csatlakoztatható inverterek listájára. A napelemes szakemberek így összesen 22 db inverter közül választhatják ki a legoptimálisabb terméket.

Az SMA kisméretű, kompakt inverterei az alacsony energiaigényű családi házaktól (2 kW) az ipari felhasználásig (20 kW) minden projekthez megfelelőek.

 


SMA

Kérdése lenne? Kérjük, hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 27 548 440-es telefonszámon! 
  Tovább az SMA magyar nyelvű oldalára

 

 

Szívesen értesülne aktuális híreinkről, pályázatokról, akciókról?

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


Irodaházunk tetejére 2012 nyarán napelemes rendszert telepítettünk. A megtermelt energia mennyisége bármikor, bárhonnan ellenőrizhető.

Mostantól még látványosabb felületen győződhet meg róla saját szemével, hogy mekkora megtakarítást jelenthet egy napelemes rendszer!
 

Mérhető napelemes hozam 

 

A napelemes rendszert a Fronius Datalogger Web 2012. október 8.-i telepítését követően folyamatosan, a nap minden órájában, a világ bármely pontjáról ellenőrizhetjük. Az aktuális adatokat a rendszer eltárolja, és internetes felületen keresztül látogatóink számára is elérhetővé teszi. Legyen Ön is megfigyelőnk!

 

Ha Ön is szeretne megfigyelő lenni, és kíváncsi az aktuális eredményekre, kérjük kattintson erre a linkre!

 

Napelemes rendszert szeretne?


Vegye fel velünk a kapcsolatot, és kérjen ajánlatot napelemes rendszere megvalósításához!


Kérdése lenne? Hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 27 548 440-es telefonszámon!

 

Szívesen értesülne aktuális híreinkről, pályázatokról, akciókról?

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

 

Jelentősen bővült az engedélyeztetett inverterek köre valamennyi hazai villamosenergia-szolgáltatónál.

Egyetlen dokumentumba összegyűjtöttük az inverterek típusait, hogy Ön egyszerűen és gyorsan tájékozódhasson.

Bővült az elfogadott inverterek köre

 

Időről időre ellenőrizzük, hogy a hazai áramszolgáltatók milyen invertereket fogadnak el. Munkatársaink 2013. szeptember 11-én ismét ellenőrizték az ELMŰ-ÉMÁSZ, az EDF-DÉMÁSZ és az E.ON területén engedélyezett inverterek listáját, és a friss adatoknak megfelelően aktualizálták a hálózati engedélyes inverterek összesítőjét, hogy minden napelemes rendszerre vágyó érdeklődő naprakész információk alapján dönthessen.

Egyetlen dokumentumba összegyűjtöttük az inverterek típusait, hogy Ön egyszerűen és gyorsan tájékozódhasson. Az aktuális lista ide kattintva elérhető.

A Wagner Solar Hungária Kft. a FRONIUS hivatalos szervizpartnereként BOSCH napelemes rendszereihez az osztrák cég invertereit ajánlja, melyeket raktárról szállítunk.


Kérdése lenne? Hívja ügyfélszolgálatunkat a  +36 27 548 440-es telefonszámon!


 

Szívesen értesülne aktuális híreinkről, pályázatokról, akciókról?

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

 

Fóton, a Sipos Pál téren új közösségi sportpályát avattak 2013. szeptember 7-én. A reFót - Fiatalok Fótért ifjúsági közösség által szervezett projekt közösségi munkával és támogatók adományaiból, és a Fiatalok Lendületben Program keretében Európai Uniós támogatásból valósult meg.

A Wagner Solar Hungária Kft. is hozzájárult a projekthez: a fedett pavilon tetejére telepítettünk napelemeket, melyek a pihenőrész világítását látják majd el.
 

Napelemes pihenő a fóti fiataloknak

 

A reFót fiataljai - a fóti Önkormányzattal egyeztetve - strandröplabda pályát alakítottak ki, felújították a foci- és kosárlabdapályát, lefestették a padokat, kutakat és kandelábereket, és felépítettek egy pihenő pavilont. Az ősz folyamán fák, bokrok ültetését és további padok kihelyezését tervezik.

A megújult közösségi teret szeptember 7-i I. ReFót Sportnapon vehették birtokba a Pest megyei település fiataljai. A hivatalos megnyitón cégünk támogatását is megköszönték.reFót támógatók
 

Szívesen értesülne aktuális híreinkről, pályázatokról, akciókról?

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

 

Napelemes rendszereinket megbízható német BOSCH napelem modulokkal telepítjük, melyekhez a piacvezető, osztrák Fronius invertereit ajánljuk.

Ha augusztus végéig megrendeli napelemes rendszerét, a Fronius inverterre a gyári 5 éves garanciát plusz 5 évvel meghosszabbítjuk - Magyarországon egyedüliként.

5 + 5 év garancia a Fronius inverterekreAmennyiben 2013. augusztus 1. és 31. között vásárolja meg napelemes rendszerét, 5 kW alatti teljesítményű FRONIUS inverterére vonatkozó gyári 5 év garanciát saját költségünkön további 5 évvel meghosszabbítjuk, az Ön számára abszolút költségmentesen.


Mivel a BOSCH modulokra a gyártó - a 25 év teljesítmény garancia mellett - 10 év teljes körű termékgaranciát is vállal, így biztosra veheti, hogy napelemes rendszere évtizedeken keresztül biztosítja háztartása energiaszükségletét.Tegye meg az első lépést!


Kérjen árajánlatot weboldalunkon keresztül, erre a linkre kattintva! Napelemes szaktanácsadónk ezt követően hamarosan elküldi Önnek az egyedi igényei szerint elkészített tájékoztató árajánlatot, melyet egy helyszíni felmérést követően pontosítunk majd.


Kérdése lenne? Hívja ügyfélszolgálatunkat a
+36 27 548 440-es telefonszámon!

Szívesen értesülne aktuális híreinkről, pályázatokról, akciókról?


Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Az Európai Bizottság nyilvánosságra hozta, hogy egységesen 11,8% átmeneti büntetővámot vet ki június 6-tól a kínai napelemekre és cellákra. A büntetővámot két hónap múlva 47%-ra emelik, ha addig nem születik diplomáciai megegyezés Kína és az EU között.

A korábban kiszivárgott hírek 37-68%-ról szóltak, így végül is a vártnál kisebb lett a büntetővám mértéke, azonban ez még nem a végleges döntés.

11,8% a büntetővám a kínai napelemekre


A Bizottság ugyanis azt is közölte, hogy a büntetővámot augusztus 6-án 47%-ra emeli, ha addig nem születik diplomáciai megegyezés Kína és az EU között. Ahogy az EU képviselője, Karel de Gucht fogalmazott: "most a kínaiak térfelén van a labda".

Számos gyártó azonnal reagált, többen nehezményezték is, hogy azok a kínai gyártók is így egységes büntetővámot kapnak, akik sose árultak gyártási ár alatt.
(Forrás: Zöldtech.hu)


Miért fontos ez a hír Önnek?


A kínai napelemeket sújtó ideiglenes védővám nemcsak az ázsiai országból származó napelemek árát emeli, de várhatóan ennek hatására az európai gyártók is emelhetik árrésüket. Erre való tekintettel azt javasoljuk, hogy ha Ön az idei évre tervezi napelemes rendszere telepítését, most vásárolja meg a modulokat, hogy elkerülhesse az áremelést!


Milyen megoldást kínálunk?


A Wagner Solar Hungária Kft.raktárról, azonnal tud szállítani megbízható, német BOSCH napelem modulokat - akár exkluzív, fekete változatban is. A BOSCH napelemekhez az osztrák napelemes inverter-gyártó FRONIUS cég termékeit ajánljuk. Cégünk hivatalos FRONIUS szervizpartner, így ügyfeleink biztosak lehetnek abban, hogy a legoptimálisabb beállításokkal helyezzük üzembe a megvásárolt napelemes rendszereket.

 


Napelemes rendszert szeretne? Hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 27 548 440-es telefonszámon!

Szívesen értesülne aktuális híreinkről, pályázatokról, akciókról?


Iratkozzon fel hírlevelünkre!
A FRONIUS napelemes inverter gyártó aktuális akciója keretében a 2013. június 30-ig beüzemelt 10 kW alatti teljesítményű inverterekre a szokásos 5 év garanciát további 5 évvel meghosszabbítja, abszolút költségmentesen.

Így minden napelemes rendszert vásárló ügyfelünk - a megbízható osztrák termék mellett - 10 év biztonsághoz is hozzájut.

5+5 év garancia: 10 év biztonság Amennyiben 2013. június 30-ig egy Fronius invertert (10 kW-ig) telepít, az osztrák gyártó az 5 év gyári garanciához további 5 év anyaggaranciát ad (a garanciafeltételek szerint).


Az anyaggarancia azt jelenti, hogy ezen időtartam alatt szervizelés esetén az összes anyagköltséget a Fronius viseli. A gyártó csak a szerelő szállítási költségátalányát és munkaidő-átalányát számítja fel. Az anyaggarancia nem foglalja magába a szerelő által végzett munkát.


Az akció az alábbi invertertípusokra érvényes:
- Fronius IG Plus 25 V-1, 30 V-1, 35 (V-1), 50 (V-1), 55 V-1, 60 V-1, 70 V-1, 100 V-1, 55 V-2, 60 V-2, 70 (V-2), 100 (V-2), 55 V-3, 60 V-3, 80 V-3, 100 V-3, 120 (V-3);
- Fronius IG TL 3.0, 3.6, 4.0, 4.6, 5.0.


A Wagner Solar Hungária Kft. hivatalos Fronius Szervizpartner.


Töltse le az magyar nyelvű akciós tanúsítványt!
Nézze meg az akció angol nyelvű szóróanyagát!
Kérdése lenne? Hívja ügyfélszolgálatunkat a
+36 27 548 440-es telefonszámon!


Szívesen értesülne aktuális híreinkről, pályázatokról, akciókról?


Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Félreértésnek bizonyult a hetekben az iparágon belül és a sajtóban is nagy vihart kavart hír, miszerint a napelemek telepítését építési engedélyhez kötéssel adminisztratív korlátokkal nehezítenék.

Mégsem építési engedély köteles a napelemek telepítése

 
 

A Belügyminisztérium tájékoztatása szerint az építési engedélyezés szabályozása változatlan maradt a tavalyihoz képest. Az Építési törvényből kikerültek a napelemek, mert mint sajátos építményről a Villamos Energia Törvény rendelkezik. A módosítás oka, hogy ne rendelkezzen egyszerre két törvény a napelemekről.


Ennek értelmében az 50 kVA alatti, Háztartási Méretű Kiserőműnek számító napelemes rendszerek létesítése továbbra sem építési engedély köteles, az ennél nagyobb rendszerek engedélyeztetése pedig továbbra is az MKEH hatásköre. Az építésügyi hatóság korábban sem volt és továbbra sem illetékes a témában.


Forrás: www.alternativenergia.hu

 

 

Szívesen értesülne aktuális híreinkről, pályázatokról, akciókról?

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

 

Időről időre ellenőrizzük, hogy a hazai áramszolgáltatók milyen invertereket fogadnak el.

Egyetlen dokumentumba összegyűjtöttük az inverterek típusait, hogy Ön egyszerűen és gyorsan tájékozódhasson.
 

Elfogadott inverterek listája frissítve

 
 
Munkatársaink 2013. február 8-án ismét ellenőrizték az ELMŰ-ÉMÁSZ, az EDF-DÉMÁSZ és az E.ON területén engedélyezett inverterek listáját, és a friss adatoknak megfelelően aktualizálták a hálózati engedélyes inverterek összesítőjét, hogy minden napelemes rendszerre vágyó érdeklődő naprakész információk alapján dönthessen. Az aktuális lista ide kattintva elérhető.


A Wagner Solar Hungária Kft. jelenleg a Fronius, az SMA, a Steca és az EHE invertereit forgalmazza Magyarországon, raktáron az osztrák Fronius termékeit tartjuk.

 
Kérdése lenne? Hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 27 548 440-es telefonszámon!
 

Szívesen értesülne aktuális híreinkről, pályázatokról, akciókról?

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

 

Időről időre ellenőrizzük, hogy a hazai áramszolgáltatók milyen invertereket fogadnak el.

Egyetlen dokumentumba összegyűjtöttük az inverterek típusait, hogy Ön egyszerűen és gyorsan tájékozódhasson.

Elfogadott inverterek listája frissítve


Munkatársaink 2012. december 3-án ismét ellenőrizték az ELMŰ-ÉMÁSZ, az EDF-DÉMÁSZ és az E.ON területén engedélyezett inverterek listáját, és a friss adatoknak megfelelően aktualizálták a hálózati engedélyes inverterek összesítőjét, hogy minden napelemes rendszerre vágyó érdeklődő naprakész információk alapján dönthessen. Az aktuális lista ide kattintva elérhető.

A Wagner Solar Hungária Kft. jelenleg a Fronius, az SMA, a Steca és az EHE invertereit forgalmazza Magyarországon, raktáron az osztrák Fronius termékeit tartjuk.

 

Kérdése lenne? Hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 27 548 440-es telefonszámon!

Szívesen értesülne aktuális híreinkről, pályázatokról, akciókról?


Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Használja új termékünket, a VARIO SUNport napelemes kocsibeállót elektromos járműve „benzinkútjaként”, vagy egyszerűen hasznosítsa a megtermelt villamos energiát otthonában – a döntés az Öné!

Ismerje meg, hogy elektromos autó tulajdonosként miként töltheti fel autóját a nap energiájával!

Új termékünk a napelemes kocsibeálló

 

A VARIO SUNporttal az egyszerű gépkocsibeállóból rendkívül hatékony villamosenergia-termelő válhat, amellyel nem csak környezettudatosan hasznosíthatjuk a teret, de anyagi hasznot is termel. 


Szabadon variálható kialakítás, maximális tartósság, állítható dőlésszög és attraktív design – ezek a VARIO SUNport napelemes kocsibeálló legfontosabb jellemzői.

 


Tudjon meg többet a VARIO SUNport napelemes kocsibeállóról!Kérdése lenne? Hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 27 548 440-es telefonszámon!

 

 
 

Szívesen értesülne aktuális híreinkről, pályázatokról, akciókról?

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

 

Fontosnak tartjuk, hogy a napelemes rendszerek iránt érdeklődők is minél több hasznos információt találjanak weboldalunkon.

A hazai áramszolgáltatók által elfogadott inverterek listáját könnyen átláthatóvá tettük, hogy Ön is egyszerűen és gyorsan tájékozódhasson lehetőségeiről.

Elfogadott inverterek listája

 

Munkatársaink ismét ellenőrizték az ELMŰ-ÉMÁSZ, az EDF-DÉMÁSZ és az E.ON területén engedélyezett inverterek listáját, és a friss adatoknak megfelelően aktualizálták a hálózati engedélyes inverterek összesítőjét, hogy minden napelemes rendszerre vágyó érdeklődő naprakész információk alapján dönthessen. Az aktuális lista ide kattintva elérhető.A Wagner Solar Hungária Kft. jelenleg a Fronius, az SMA, a Steca és az EHE invertereit forgalmazza Magyarországon, raktáron az osztrák Fronius termékeit tartjuk.

 

Kérdése lenne? Hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 27 548 440-es telefonszámon!

Szívesen értesülne aktuális híreinkről, pályázatokról, akciókról?  

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

 

 


Napelemes rendszer vásárlása előtt fontos, hogy megfelelő figyelmet fordítson a napelem modul típusára (pl. gyártó, termékgarancia, teljesítmény tolerancia).

Ugyanilyen lényeges azonban, hogy meggyőződjön róla, hogy a napelemes rendszer meghatározó elemét jelentő invertert az Ön villamos energia szolgáltatója is elfogadja.

Mielőtt invertert vásárolna...

 
 

Közcélú hálózatra ugyanis csak rendszerengedéllyel rendelkező inverterek csatlakoztathatók. Amennyiben olyan inverterrel nyújtja be a hálózatra csatlakozási igénybejelentését, mely nem szerepel az adott szolgáltató által elfogadott inverterek között, akkor kérelmét biztosan elutasítják. Ha addigra már megvásárolta az invertert, előfordulhat, hogy kidobott az ablakon több százezer forintot.


Hogy ez ne következhessen be, minden esetben érdemes előre tájékozódni!Segítségként egy dokumentumba gyűjtöttük össze a magyarországi villamosenergia szolgáltatók (ELMŰ, ÉMÁSZ, EDF-DÉMÁSZ, E.ON) által elfogadott inverterek listáját, hogy Ön a legkényelmesebb módon gyűjthesse be a szükséges információkat. Ez a dokumentum a mai napon (2012. június 28.) érvényes állapotot mutatja.Érdekesség, hogy az elmúlt hetekben frissített listára felkerült a német Steca két invertere, illetve az SMA több terméke is újra engedélyezett. Az osztrák Fronius cég inverterei továbbra is valamennyi energia szolgáltató listáján szerepelnek. Cégünk mindhárom gyár invertereit forgalmazza Magyarországon. Az aktuálisan elfogadott inverterek listáját innen töltheti le!Napelemes ügyintézés lépésről lépésre
Felejtse el a magas villanyszámlákat! Kérjen ajánlatot napelemes rendszerére!

Kérdése lenne? Hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 27 548 440-es telefonszámon!

 
 
 

Szívesen értesülne aktuális híreinkről, pályázatokról, akciókról?

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

 

Őszintén bevalljuk, mi lepődtünk meg a legjobban, amikor idén januárban régi ügyfeleink szinte egymás kezébe adva a kilincset kerestek fel minket, hogy napelemes rendszert szeretnének. Legtöbbjük otthonában már napkollektoros rendszer gondoskodik a használati melegvíz-ellátásról, fűtésrásegítésről, többen a hőszivattyú vagy pellet kandalló, kazán nyújtotta kényelmet élvezik...
Az elmúlt évtized során hozzászoktunk, hogy az év első hónapjában bőven jut időnk felkészülni a minőségirányítási rendszerünk szokásos évi auditjára, mert  ügyfeleinket ilyenkor jobban vonzzák a tél örömei: a síelés, a pihenés.

Most mégis büszkén elmondhatjuk, hogy régi ügyfeleink érdeklődésének – és megrendelésének – köszönhetően
2012 januárjában több napelemes rendszert adtunk el, mint tavaly egész évben.

Már akkor sejthettük volna, hogy valami van a levegőben, amikor weboldalunk statisztikáit böngészve azt láttuk, hogy a napkollektoros pályázat – és annak március végéig történő meghosszabbítása – ellenére a legtöbb látogató a napelemes cikkekre, termékekre kíváncsi. Az oldalon elhelyezett
„Ajánlatkérés”-gombra is olyanok kattintanak legtöbbet, akik a napelemes rendszer költségeiről kérnek tájékoztatást.

De vajon mi történt idén januárban, ami miatt ennyire megnőtt az érdeklődés a napelemes rendszerek iránt?

Azt eddig is tudtuk, hogy
- Magyarország adottságai a napenergia-hasznosítás szempontjából kedvezőbbek, mint sok európai országé: az évi napsütéses órák száma magas (1900-2200 óra).
- A technológiai fejlődés eredményeképpen a berendezések ára folyamatosan csökken, teljesítményük és hatásfokuk növekszik, így a napelemes rendszerek egyre versenyképesebb megújuló piaci termékké válnak.
- Érdemes hálózatra kapcsolni napelemes rendszerünket, hiszen ha többet termelünk, mint a fogyasztásunk, a többletenergiát a szolgáltató köteles „visszavásárolni”.

Munkatársaimmal együtt igyekeztük minden oldalról megvizsgálni a „napelem-boom” kérdését, és az alábbi megállapításokra jutottunk:

Azért dönt egyre több ügyfelünk a napelemes rendszer mellett, mert...
- így kiválthatják saját villamos energia-fogyasztásukat
- megszabadulhatnak a villanyszámláktól
- nem lesznek kiszolgáltatva a rendszeresen emelkedő energiaáraknak
- biztonságban tudhatják otthonuk energiaellátását, bármi is történik a világban
- a 25 év teljesítmény garanciának köszönhetően biztosak lehetnek benne, hogy a rendszer több évtizeden keresztül megbízhatóan termeli az energiát
- akinél Wagner & Co. napkollektorok díszítik a háztetőt, az nyitott a megújuló energiaforrások hasznosítására, és szakértőhöz fordul, amikor új termékre van szüksége.

Amennyiben Ön is szeretne csatlakozni a napelemes rendszert igénylő ügyfeleinkhez, várjuk hívását a
+36 27 548 440-es telefonszámon, vagy kérjen tőlünk ajánlatot.

Várjuk mielőbbi visszajelzését!


Napfényes üdvözlettel,
Wagner Solar Hungária Kft. csapata

Tekintse meg napelemes referenciáinkat!


Szívesen értesülne aktuális híreinkről, pályázatokról, akciókról?


Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az új telepítéseknek köszönhetően globálisan 54 százalékkal bővült a villamosenergia termelésre alkalmas napelemek kapacitása - derül ki a Bloomberg New Energy Finance adataiból. A bővülést elsősorban a Németországban és Olaszországban megvalósított rekord szintű telepítések hajtották.

Rekord mértékben nőtt a napenergia felhasználása

 
 

A 2010-es 18,2 gigawattról így 26,5-29,4 gigawattra bővült a beépített kapacitás 2011-ben. A technológia fejlődésével egyre csökken a fotovoltaikus panelek ára, ez pedig a támogatások mérséklésére sarkallja az európai kormányokat, amelyek igyekeznek megzabolázni a részben a piaciakat meghaladó átvételi tarifák tüzelte fellendülést.

 

A várakozások szerint mindenesetre 2012-ben jócskán megfogyatkozhat a lendület. A telepített kapacitások világszerte bővültek. A napenergetikai célú ráfordítások a napkollektorokat is ide számítva 38 százalékkal 136,6 milliárd euróra nőttek 2011-ben, ezzel messze meghaladja a 74,9 milliárd dolláros, szélenergiára fordított tételt, és a teljes megújuló szegmensben végrehajtott befektetéseknek csaknem felét teszik ki.
(Forrás: www.alternativenergia.hu)
 

Szívesen értesülne aktuális híreinkről, pályázatokról, akciókról?

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

 

Egyből több alkalommal is elnyerte a Bosch Solar Energy napelem a „Plus X Award” nevű díjat, melyet a végfelhasználók véleménye alapján ítélnek oda. A TÜV Rheinland és a Berlini Fotovoltaikus Intézet további tanúsítványokkal ismerte el a modul kitűnő termékminőségét. A Bosch Solar Energy a német Wagner & Co. napelemes partnere.

Nemzetközileg elismert innovációs díj

A "Plus X Award" egy nemzetközileg elismert innovációs díj az innovatív és fenntartható termékek elismerésére a technológia, sport és életmód területéről. 2003 óta évente egy alkalommal ítélik oda a díjat. Az elismerés a fogyasztók számára érdemi információval szolgál, hiszen segítheti a vásárlási döntést.

 

A Bosch napelem lenyűgözte az ítészeket

A Bosch Solar Energy napelem modulja meggyőzte a több mint 130 független iparági szakértőből és szerkesztőkből álló zsűrit. A c-Si M60 sorozatszámú Bosch napelem modul, amely a Wagner & Co termékportófiójában is szerepel, három kategóriában is - Magas minőség, Design és Ökológia - megkapta a „Plus X Award” díjat.

 

További tanúsítványok a Bosch napelemeknek

A TÜV Rheinland igazolást állított ki az ammónia-korróziós teszt eredményéről, és igazolta a c-Si M60 EU30117 modul biztonságos telepítését mezőgazdasági hasznosítású épületek számára. A Berlini Fotovoltaikus Intézet hitelesítette a modulok nagyobb hasznos terhelhetőségét.

 

Gratulálunk partnerünknek, a Bosch Solar Energy-nek a többszöri díjazáshoz.

Egy erős partner garancia a kiváló minőségű termékekre.


(Forrás: Wagner & Co.)


Szívesen értesülne aktuális híreinkről, pályázatokról, akciókról?


Iratkozzon fel hírlevelünkre!Ügyfélvélemények

Wagner Solar Hungária Kft. számokban

2000+

telepített rendszer (db)

16 év

tapasztalat

96729600

összes megtermelt energia (kWh)

33855 tonna

széndioxid-megtakarítás