...

Napkollektor

...

Napelem

...

Hőszivattyú

...

Fancoil

...

Pellet kazán

...

Szellőzéstechnika

...

Medencefűtés

...

Elektromos fűtés

Kezdőlap Megújuló hírek
Várjuk hívását ügyfélszolgálatunk +36 70 314 1527-es telefonszámán!


Pályázati lehetőség: tanyák, valamint az alföldi tanyás térségek megőrzése és fejlesztése érdekében a települési és térségi fejlesztések támogatására.

A Tanyafejlesztési Program keretében, tanyafejlesztés céljából, önkormányzatok pályázhatnak napelemes rendszerre!

LEZÁRULT

Pályázati felhívás a települési és térségi fejlesztések támogatására 

 

„A pályázat célja: A villany nélküli tanyák villamosenergia-ellátásának javítása, a tanyákon élők egészséges ivóvízzel történő ellátása érdekében szükséges vízminőség vizsgálatok elvégzése, valamint a tanyagondnoki szolgálatok fejlesztése.

 

A támogatás keretösszege: 500 millió Ft

 

A pályázat benyújtására jogosultak köre: „a villany nélküli tanyák villamosenergia-ellátását biztosító önkormányzati fejlesztések” cél esetében a tanyás térségben található önkormányzatok, önkormányzati konzorciumok és tanyás térségek helyi önkormányzati társulásai;

 

A pályázat során tanyás térségnek tekinthető: Bács-Kiskun megye, Békés megye, Csongrád megye, Hajdú-Bihar megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye összes járása, továbbá Pest megye Ceglédi, Dabasi, Gyáli, Monori, Nagykátai, Nagykőrösi, Ráckevei, Szigetszentmiklósi, illetve Vecsési járása.

 

A pályázat keretén belül tanyának minősül a település külterületén fekvő, legfeljebb 1 hektár nagyságú olyan földrészlet, amelyhez a föld mellett növénytermesztés és állattenyésztés, továbbá az ezekkel kapcsolatos termékfeldolgozás és terméktárolás céljára létesített lakó- és gazdasági épület, illetve ilyen épületcsoport is tartozik, vagy az olyan földrészlet, amely az ingatlan-nyilvántartásban tanyaként szerepel.

 

Támogatási keretösszeg: villany nélküli tanyák villamosenergia-ellátását biztosító önkormányzati fejlesztések: 250 millió Ft

 

A villany nélküli tanyák villamosenergia-ellátását biztosító önkormányzati fejlesztések

 

Ennek keretében támogatás vehető igénybe villamosenergia-ellátás nélküli tanyák energiával történő közösségi ellátására.

 

A fejlesztés során megvalósuló energia-ellátó berendezések maximális teljesítménye 10 kW lehet egy tanyára vonatkozóan.

 

A megújuló energiaforrást felhasználó, valamint a mobil eszközt telepítő fejlesztések az értékelés során előnyt élveznek!

 

Az egy pályázatra megítélhető támogatás maximális összege: 50 millió Ft

 

A pályázat keretében megújuló energiaforrás kihelyezése esetén csak olyan fejlesztések támogathatók, amelyekben az önkormányzat, önkormányzati konzorcium vagy a helyi önkormányzati társulás szerzi be és helyezi ki az energiát szolgáltató eszközt a villamos energia nélküli tanyákra. Az energiát szolgáltató eszköz az önkormányzat tulajdonába kerül, az önkormányzat gondoskodik annak ellenőrzéséről, karbantartásáról, javításáról. Az önkormányzat a tanyatulajdonosoktól az energiát szolgáltató eszköz használatáért bérleti díjat kérhet. Ezt, valamint a tanyán lakó kötelezettségeit, illetve az egyéb működtetési feltételeket az önkormányzat és a tanyatulajdonosok egymás között a helyi önkormányzati rendelet alapján szerződésben kötelesek rögzíteni és a beszámolóhoz csatoltan megküldeni a Herman Ottó Intézet részére.

 

A pályázat benyújtása: A pályázatokat 2015. július 15-től legkésőbb 2015. augusztus 14-ig lehet benyújtani.”

 

A tájékoztatás nem teljes körű! Cikkünkben csak a villamos energiára vonatkozó pályázati pontokat emeltük ki. 

 

Forrás

 

Vissza az előző oldalra...

Ügyfélvélemények

Wagner Solar Hungária Kft. számokban

3000+

telepített rendszer (db)

18 év

tapasztalat

96729600

összes megtermelt energia (kWh)

33855 tonna

széndioxid-megtakarítás