...

Napkollektor

...

Napelem

...

Hőszivattyú

...

Fancoil

...

Pellet kazán

...

Szellőzéstechnika

...

Medencefűtés

...

Elektromos fűtés

Kezdőlap Megújuló hírek
Várjuk hívását ügyfélszolgálatunk +36 27 548 440-es telefonszámán!


Azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy minél több háztartás és vállalkozás számára biztosítsunk energiahatékony fűtési, hűtési és áramtermelési megoldást.

2008-ban úgy építettük fel Dunakeszin a 300 négyzetméteres bemutatótermünket, hogy maximálisan törekedtünk az energiahatékonyságra. Általunk forgalmazott gépeket építettünk be, így azt is elértük, hogy minden egyes rendszert saját bőrünkön letesztelünk.

Magunkon teszteljük termékeinket

 

Miért fontos ez?

 

Egyrészt teljes bizonyossággal garantálni tudjuk ügyfeleinknek, hogy a rendszerek hatékonyan működnek. Jó szívvel tudjuk ajánlani azokat.

 

Ügyfeleink, ha ellátogatnak bemutatótermünkbe, láthatják, érezhetik, hallhatják és megtapinthatják a gépeket.

 

Energiahatékonyan tudjuk üzemeltetni az épületet, amivel pénzt, energiát és időt spórolhatunk.  

 

És nem utolsó sorban mi is óvjuk ezzel környezetünket.

 

Az épületben a teljes termékportfóliónkat beépítettük, így látható, hogy a különböző eszközök hogyan is tudják kiegészíteni egymást. Sőt azt is bemutatjuk, hogy már nem csak egy álom egy 0 energiás épület megvalósítása, hanem valóság.

 

Wagner Solar bemutatóterem Dunakeszi

 

Milyen megújuló energiaforrásokat hasznosító eszközöket használunk?

 

Fűtés, hűtés és melegvíz ellátás

 

Az épület fűtését és hűtését talajkollektoros és levegős hőszivattyúval oldjuk meg.

A talajkollektort már az építkezés során elhelyeztük a földben. A hőszivattyúk azóta is kifogástalanul működnek. GEO tarifát igényeltünk a hőszivattyúk üzemeltetéséhez, így az üzemeltetéshez szükséges energiát kedvezményes áron kapjuk az áramszolgáltatótól.

 

A melegvíz-ellátást levegő-víz hőszivattyúval és napkollektoros rendszerrel biztosítjuk.

 

Kiegészítő fűtésként pellet kazánt és pellet kandallót építettünk be.

 

Áramellátás

 

Irodaházunk áramellátásához a 2012-ben telepített 6 kWp (2x 2,96) teljesítményű hálózatra kapcsolt napelemes rendszer járul hozzá. Összesen 32 db egyenként 185 W teljesítményű BP Solar napelem modult telepítettünk 2 tájolással. 

 

A napelemes rendszer a FroniusDatalogger Web nevű eszköz segítségével folyamatosan, a nap minden órájában, a világ bármely pontjáról megvizsgálható. Az aktuális adatokat a rendszer tárolja, és internetes felületen keresztül látogatóink számára is elérhetővé válik. Így bármikor ellenőrizhető a besugárzás mértéke, a modulok hőmérséklete, illetve a szélerősség, továbbá elérhető az aznap, illetve a telepítés óta megtakarított szén-dioxid kibocsátás is. Weboldalunkon keresztül az aktuális, illetve összesen megtermelt kWh értékeket is megtekinthetik az érdeklődők. 

 

Aktuális áramtermelésünket ide kattintva nézheti meg.

 

Friss levegő

 

Az épületben a friss levegőért a hővisszanyerő szellőztetőgép a felelős, amelynek köszönhetően télen-nyáron energiát takaríthatunk meg.

 

Tapasztalatok

 

A gépek tesztelése során voltak jó és rossz tapasztalataink is. Az évek során különböző gyártók pellet kazánjait és kandallóit teszteltük le. Volt köztük olyan, ami hibátlanul működött és volt olyan is, amelyet nem ajánlottunk ügyfeleinknek.

 

A napelem modulok például sokkal jobban teljesítenek, mint azt a gyártó jósolta, amortizációja minimális. A beépített Fronius inverter webes felülete kiváló információkkal szolgált az elmúlt években, de ma már jobb szívvel ajánljuk ügyfeleinknek a korszerűbb SolarEdge invertert.

 

A hőszivattyús üzemeltetési tapasztalataink is igen pozitívak, bár az tény, hogy fűtési módból hűtési módra átállítani a rendszert, időigényes. Nem a beállítás a komplikált, hanem a rendszerben keringő víz fűtése és hűtése igényel némi időt.

 

Családi ház üzemeltetése élesben

 

Nem csupán saját tapasztalatokból dolgozunk, hanem ügyfeleink is gyakran osztják meg velünk véleményüket, benyomásukat.

 

Sőt, teszt jelleggel, egy családi házat építettünk 2015-ben, amely hűtését-fűtését, melegvíz és áramellátását megújuló energiaforrásokkal látjuk el.

 

 

  • Egy 7 kW-os Olimpia Splendid AQUADUE® hőszivattyú látja el előbbieket,
  • Egy 5 kW-os napelemes rendszer termeli meg a háztartáshoz szükséges árammennyiséget.
  • Ezeket kiegészíti a hővisszanyerő szellőztetőgép, ami biztosítja az állandó friss levegőt.Ezzel elértük azt, hogy az épület energiaellátása teljes mértékben megújuló energiaforrásokon alapul és üzemeltetése 0 Ft lesz a következő évtizedek alatt.

 

Az épületet albérlők lakják, a ház, érdeklődőink számára előre egyeztetett időpont esetén megtekinthető!

 

Látogasson el bemutatótermünkbe! (2120 Dunakeszi, Fóti 92.)

Vissza az előző oldalra...

Ügyfélvélemények

Wagner Solar Hungária Kft. számokban

2000+

telepített rendszer (db)

16 év

tapasztalat

96729600

összes megtermelt energia (kWh)

33855 tonna

széndioxid-megtakarítás