...

Napkollektor

...

Napelem

...

Hőszivattyú

...

Pellet kazán

...

Pellet Kandalló

...

Faelgázosító kazán

...

Faapríték kazán

...

Szellőzéstechnika

...

Medencefűtés

...

Elektromos fűtés

Kezdőlap Megújuló hírek
Várjuk hívását ügyfélszolgálatunk +36 27 548 440-es telefonszámán!


A Wagner Solar Hungária csapata ebben az évben is ellátogatott Európa legnagyobb napelemes kiállítására. A rendezvény a napelemek, a napenergiát hasznosító technológiák, valamint a megújuló energiaforrások integrációjára összpontosított, így akárcsak a korábbi alkalmak során most is számos újdonsággal és érdekességgel találkoztunk.

 

Az idei Intersolar méretei igencsak monumentálisak voltak! A nyolc csarnokból kettőben csak napelemeket, egyben tartószerkezeteket, egy másikban pedig csak invertereket mutattak be. További két csarnokban pedig az akkumulátoros tárolók és az elektromos töltők kaptak helyet. A hazai építőipar legnagyobb kiállításával a CONSTRUMÁVAL összehasonlítva itt leginkább a gyártók jelentek meg, és gyakorlatilag a kivitelezők voltak a „látogatók”. A kiállítás méretei mellett érdekes volt látni a kínai eszközök térhódítását, ugyanis az előző évekhez képest mostanra gombamód megszaporodtak a standjaik. Azért azt hozzá kell tennünk, hogy mivel nincs még európai nagykereskedő partnerük, így nehézkes az eszközök rendelése, Kínából csak direkt szállítás lehetséges.

 

 

SolarWatt MyReserve

A SolarWatt MyReserve energiatárolós rendszere most már egyre több inverterrel kompatibilis, így a SolarEdge és a Fronius eszközöket is kezelni tudja! További újdonság, hogy az akku egységei a szükséges kapacitásnak megfelelően (2.4kWh-os egységenként) könnyen egymásra pakolhatóak. Az akkumulátor egység a DC vezetékre csatlakoztatható, amely megoldás leginkább szigetüzemű rendszerek esetén előnyös.

 

Új SolarEdge termék

A SolarEdge új terméke az év vége felé megjelenő egyfázisú elektromos autó töltő egység lesz. Ez az egység önállóan is működőképes, a korábban egy HDWave inverterhez kapcsolt elektromos töltőhöz képest. Újdonság lesz a P1500-as optimalizáló, 2 önálló munkaponttal, nagy rendszerekhez. A közeljövőben eltűnik a kijelző is az inverterekről.

 

 

 

Gyermekcipőben a napelem tisztítás

A napelem tisztítás még gyerekcipőben jár, ez látszik a kínálaton, és az árakon is. Jelenleg még igen magas árat kell kifizetni egy forgófejes, víztisztítós, teleszkópos nyéllel rendelkező német mosó egységekért. Az önműködő tisztító egységek hátránya pedig az, hogy 25 fok feletti dőlésszögű tetőn sajnos nem is használhatóak.

 

 

Megoldás a napelemek ellenőrzésére

Jó hír, hogy egyre több megoldás születik a napelemek ellenőrzésére. Intenzíven kezd elterjedni a drónra szerelt infravörös kamerával történő napelem ellenőrzés, amelynek segítségével a nagyobb napelem parkokat, vagy a háztetőn lévő napelem táblákat könnyebben lehet vizsgálni.

 

 

Hőkamerás napelemellenőrzés

Nagy segítség a napelemek ellenőrzésére a hőkamera! Lehetőség volt a FLIR standján többféle készülék összehasonlítására, így a hőkamera segítségével láthattunk a képernyőn egy cellahibás napelem és egy melegedő elosztó egyértelmű kirajzolódását.

 

 

5 buszbáros napelemek, emelkedő teljesítmény

Terjednek az 5 buszbáros napelemek, és emelkednek a teljesítmények. A jellemző teljesítmény értékek 270-360Wp között voltak (60 és 72 cellás napelemekre nézve). Érdekes újítás a kétoldalas napelem, amit állítva lehet elhelyezni (szabadföldön), és a talajfelszínről (pl. murva) visszaverődő fényt is tudja részben hasznosítani.

 

 

 

A polykristályos panelek teljesítménye már elérheti a monokristályos panelekét

Az REC napelem gyártó által kifejlesztett általunk is forgalmazott osztott cellás (TwinPeak, Half Cut Cell) technológiát már a gyártók többsége lemásolta és beillesztette a portfóliójába, így a polykristályos panelek névleges teljesítménye már elérheti a monokristályos panelekét.

 

E-mobilitás terjedése

Az E-mobilitás keretében egyre több elektromos autó töltő egység jelenik meg. A töltők AC oldali egységei viszonylag egyszerűek (leginkább egy mágneskapcsolóból, és egy lakatfogóból állnak), az igazi különbség a szoftverben rejlik, de ez sokszor nehezen látható. Fontos kérdés, hogy a töltők ismerik-e az OCPP protokollt (távoli adat leolvasáshoz, elszámoláshoz), vagy vezérelhető-e távolról a töltő, attól függően, hogy a hálózatban mennyi teljesítmény érhető el.

 

Számos érdekességgel és újdonsággal találkoztunk az idei Intersolar kiállításon, de be kell látnunk, hogy még idő kell ahhoz, hogy utolérjük a nyugat-európai trendeknek megfelelő technológiai igényeket.

Vissza az előző oldalra...

Ügyfélvélemények

Wagner Solar Hungária Kft. számokban

2000+

telepített rendszer (db)

16 év

tapasztalat

96729600

összes megtermelt energia (kWh)

33855 tonna

széndioxid-megtakarítás